Monica Anghel (01 juni 1971) is één van de meest populaire artiesten in Roemenië, ook nu nog steeds is ze een graaggeziene gaste. Op veertienjarige leeftijd kaapte ze tijdens één van de belangrijkste festivals in eigen land de eerste prijs weg. In 1993 neemt ze in eigen land voor het eerst deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Dintr-un vis" en ook een jaar later is ze opnieuw van de partij, nu met "Dà-mi o stea din cerul tàu" en "Dau viata mea pentru-o iubire". In 1995 komt haar eerste album op de markt en in 1996 weet ze de Roemeense nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival te winnen met "Ruga pentru pacea lumii", een nummer dat ze samen brengt met Sincron. Tijdens diezelfde finale eindigt ze met "Sa ramânem o viata împreuna" op een achtste plaats en met "În lipsa ta", een duet met Gabriel Cotabita, op een tiende plaats.
Roemenië raakt dat jaar echter niet door de audiovoorronde voor het festival en zodoende zien we hen in de Noorse hoofdstad Oslo niet aan het werk. In 1997 neemt ze in Australië deel aan het "South Pacific Festival" en daar weet ze de eerste plaats in de wacht te slepen met "Tell me". In 1998 eindigt ze in eigen land tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival op een tweede plaats met "O femeie când iubeste" na winnares Malina Olinescu. Twee jaar later, in 2000, waagt ze opnieuw haar kans en met "Let the music come into your soul" eindigt ze samen met Gheorghe Zamfir en Body & Soul op een derde plaats.
Zes jaar na haar eerste overwinning weet ze ook in 2002, samen met Marcel Pavel, de Roemeense nationale finale te winnen. Met "Tell me why" weet het tweetal in Tallinn de negende plaats in de wacht te slepen, op dat ogenblik het beste Roemeense resultaat ooit op het liedjesfestival. Nadien zouden enkel Luminiţa Anghel & Sistem (derde plaats in 2005), Mihai Trăistariu (vierde plaats in 2006) en Paula Seling & Ovi (derde plaats in 2010) het beter doen. Meer over de zangeres kan je steeds op haar website terugvinden.
OOK JARIG VANDAAG :
* Jochem Fluitsma (1958), componist van o.a. "Vrede" (ESF 1993) en "Hemel en aarde" (ESF 1998), beiden inzendingen voor Nederland. * Marjon Keller (1970), lid van Frizzle Sizzle, deelnemer voor Nederland (ESF 1986). * Karolien Quintens (1979), lid van VandaVanda (Eurosong 2002) en Quatro (Eurosong 2004).
Newsroom : 'Foute Party' van Q-music op vrijdag 25 juni met Frans Bauer, Vader Abraham, Culture Beat en Technotronic.
Op vrijdag 25 juni eerstkomend is er opnieuw een 'Foute Party' in de Ethias Arena in Hasselt met optredens van Technotronic, Frans Bauer (coach NSF 2010), Vader Abraham (componist/tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), Culture Beat, De Vlaamse hitcarrousel en alle Q-dj's. Daarnaast wordt er nog gezorgd voor een surprise guest !
Het evenement gaat van start om 20.30 en zal duren tot 06.00 in de ochtend. Tickets zijn te koop vanaf morgen, dinsdag 01 juni, en meer nieuws en informatie krijg je hier. (bron : Q-music)
OSLO LIVE : Sieneke laat draaiorgel in Oslo staan.
Het reusachtige draaiorgel van Sieneke, de Nederlandse kandidate op het Songfestival, verhuist niet mee terug naar Nederland. Televisiezender TROS is niet geïnteresseerd in het houten vehikel.
Sieneke, de kandidate van onze noorderburen, werd afgelopen donderdag in haar halve finale begeleid door een groot orgel. De Nederlandse delegatie nam de technische installaties in het orgel mee naar huis, maar het orgel zelf mag in Oslo blijven.
Het orgel van Sieneke maakte haar show een van de meest opvallende in de tweede halve finale. Velen wilden ook met het traditionele muziekinstrument op de foto. Succes bracht het echter niet. Nederland werd veertiende op zeventien deelnemers terwijl alleen de eerste tien naar de finale mochten. (bron : deredactie.be ; foto : Indrek Galetin, EBU)
Newsroom : debuutalbum van Songfestivalwinnares Lena Meyer-Landrut ook beschikbaar in België.
Op vrijdag 07 mei verscheen het debuutalbum van Songfestivalwinnares Lena Meyer-Landrut (ESF 2010). Op "My cassette player" vinden we in totaal dertien nummers waaronder "Satellite", het nummer waarmee ze afgelopen zaterdag de 55e editie van het Eurovisie Songfestival op haar naam wist te schrijven. Ook "Bee" en "Love me" vonden hun weg naar het album.
* tracklist "Me and my guitar" :
01. "Satellite". 02. "My cassette player". 03. "Not following". 04. "I like to bang my head". 05. "My same". 06. "Caterpillar in the rain". 07. "Love me". 08. "Touch a new day". 09. "Bee". 10. "You can't stop me". 11. "Mr. Curiosity". 12. "I just want you kiss". 13. "Wonderful dreaming".
Het album is in ons land beschikbaar via iTunes en daar kunnen de nummers ook afzonderlijk worden aangekocht. In Duitsland verscheen ook een deluxe edition met een extra dvd. Op die dvd staan onder meer de videoclip van "Satellite" en een documentaire over 'Unser Star für Oslo'. (bron : iTunes)
OSLO LIVE : vier Duitse steden in de running voor organisatie Eurovisie Songfestival 2011.
Sinds afgelopen zaterdagavond weten we dat de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 17 (eerste halve finale), donderdag 19 (tweede halve finale) en zaterdag 21 mei 2011 (finale) zal doorgaan in Duitsland. Het was de negentienjarige Lena Meyer-Landrut die met "Satellite" ons buurland een tweede overwinning bezorgde, en dit achtentwintig jaar na een andere zangeres, de toen zeventienjarige Nicole (ESF 1982).
Momenteel zijn vier steden in de running om het liedjesfestival volgend jaar te organiseren en dat zijn : Berlijn, Hamburg, Hannover en Keulen. De hoofdstad Berlijn en Hannover, thuisbasis van Lena, hebben momenteel de beste kaarten in handen want zowel Hamburg (o² World Hamburg) als Keulen (LANXESS arena) zitten met een probleem daar beide zalen tijdens het festival reeds bezet zijn.
De definitieve locatie zal later dit jaar worden bekendgemaakt en de beslissing hierover zal worden genomen door de NDR en dit in samenspraak met ARD en de EBU. We dienen eveneens op te merken dat deze data nog steeds voorlopig zijn.
Het jaarlijkse liedjesfestival strijkt volgend jaar voor de derde maal neer op Duitse bodem hoewel het land nog maar tweemaal de overwinning kon binnenhalen. In 1957 vond de tweede editie op zondag 03 maart plaats in de Grosser Sendesaal des Hessisches Rundfunk in Frankfurt am Main. Het was daar dat Nederland voor de eerste maal het Eurovisie Songfestival won en waar de eerder deze maand overleden Bobbejaan Schoepen als eerste Vlaamse kandidaat "Straatdeuntje" naar een achtste plaats zong.
Het bleef dan wachten op een eerste Duitse overwinning tot 1982 en een jaar later vond de achtentwintigste editie van het festival plaats in de Rudi-Sedlmayer-Halle in München. Corinne Hermès bezorgde op zaterdag 23 april 1983 het Groothertogdom Luxemburg een vijfde en laatste overwinning met "Si la vie est cadeau". Ons land werd er vertegenwoordigd door Pas de Deux die met "Rendez-vous" op een achttiende en voorlaatste plaats strandden met een totaal van dertien punten. Enkel Turkije en Spanje deden het nog slechter dan ons land met nul punten. (bron : Eurovision)
OSLO LIVE : finale Eurovisie Songfestival kijkcijfersucces met meer dan 1.300.000 kijkers.
De finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival is zaterdagavond op Eén door gemiddeld 1.322.872 tv-kijkers gevolgd. Dat komt neer op een marktaandeel van 57,96% (kijkdichtheid : 22,62%). Het was dit jaar voor het eerst sinds 2004 dat ons land nog eens in de finale stond van het jaarlijkse liedjesfestival. Ook de special van 'De rode loper', net voor de finale, kon heelwat mensen boeien : 840.147 kijkers (marktaandeel : 36,75% - kijkdichtheid : 14,36%).
Vorig jaar, toen de Molse Hadise voor Turkije aantrad, zaten gemiddeld 797.873 tv-kijkers (marktaandeel : 41,5%) voor hun scherm. Dit gemiddelde kijkcijfer ligt eveneens een heel stuk hoger dan in 2008 (487.000 en marktaandeel 29,4%) en in 2007 (607.000 en marktaandeel 33,4%), toen België evenmin voor de finale van het liedjesfestival was geplaatst.
Naar de eerste halve finale met Tom Dice op dinsdag 25 mei keken op Eén693.090 kijkers (marktaandeel 30,90% - kijkdichtheid : 11,85%). De tweede halve finale donderdag, met onder meer de Nederlandse Sieneke, werd door 605.443 kijkers (marktaandeel 27,17% - kijkdichtheid : 10,35%) op Eén gevolgd.
Daarmee is de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival alvast het bestbekeken programma van de afgelopen week. (bron : CIM Audiometrie, VRT ; foto : Indrek Galetin, EBU)
OSLO LIVE : VRT gaat in 2012 opnieuw voor interne selectie om Belgische Songfestivalkandidaat aan te duiden.
De Vlaamse openbare omroep VRT is heel tevreden met de zesde plaats die Eeklonaar Tom Dice afgelopen zaterdag, 29 mei, behaalde tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.
Volgend jaar is het de beurt aan de Franstalige omroep RTBF om de Belgische kandidaat aan te duiden, maar in 2012 mag Vlaanderen opnieuw een artiest afvaardigen.
Zoals het er nu naar uitziet zal de VRT dezelfde selectieprocedure behouden als die voor het Songfestival van dit jaar. Volgens de krant Het Laatste Nieuws bleek het afschaffen van 'Eurosong' een meesterzet. De netmanager van Eén, Jean Philip De Tender, toonde zich een tevreden man. "Over twee jaar kiezen we voor dezelfde selectieprocedure" laat hij vandaag, maandag 31 mei, optekenen in de krant.
In De Morgen laat Eén-woordvoerder Björn Verdoodt eenzelfde verhaal optekenen. "Als het huidige Eurosongreglement, waarbij een professionele jury een woordje meespreekt, ook over twee jaar nog geldt, dan nodigt het succes van Tom uit om hetzelfde pad te bewandelen." (logo : VRT)
OSLO LIVE : Harel Ska'at wint dit jaar de 'Marcel Bezençon Award'.
In 2002 werden na afloop van het Eurovisie Songfestival, gehouden in de Estse hoofdstad Tallinn, voor de allereerste maal de 'Marcel Bezençon Awards' uitgereikt. Deze awards werden genoemd naar de stichter van het jaarlijkse liedjesfestival, de Zwitser Marcel Bezençon.
Dit jaar werd deze prijs voor de negende maal uitgereikt en dit in drie categorieën : de 'Press Award' (voor de eerste maal uitgereikt), de 'Composer Award' en de 'Artistic Award'. De drie prijzen gingen allen naar "Milim" van de Israëlische zanger Harel Skaat (Ska'at).
Tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, afgelopen zaterdag, strandde hij met een totaal van 71 punten op een veertiende plaats. (bron : Eurovision.tv ; foto : Giel Domen, EBU)
De 42-jarige Canadese zangeres en Oud-Songfestivalwinnares Céline Dion (ESF 1988) is volgens verschillende websites in blijde verwachting van een tweeling. De zwangerschap kwam tot stand via IVF-behandeling.
Dion en haar partner en manager René Angélil probeerden al langer een tweede kindje te krijgen. het koppel heeft een negenjarige zoon, René-Charles.
In februari gaf de zangeres nog toe dat verschillende pogingen om embryo's in te planten mislukt waren. De zesde IVF-behandeling was uiteindelijk succesvol. Dion is reeds 14 weken zwanger. (bron : Belga)
'Villa Vanthilt' : Marcel Vanthilt ontvangt vanavond in eerste aflevering van het tweede seizoen Songfestivaldeelnemer Tom Dice.
Vandaag, maandag 31 mei, opent Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.
Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.
een gloednieuwe villa
Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.
driehonderd gasten
Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.
Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij. En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.
nieuwe generiek
De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.
op zondag
Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema wordt het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers zijn alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.
De twee populairste zangers van het moment zijn vanavond te gast : Tom Dice en Tom Waes. Tom Dice is pas terug van het Eurovisie Songfestival en komt vertellen hoe hij er alle harten deed smelten. Tom Waes heeft met 'Tomtesterom' en vooral met zijn schlager "Dos cervezas" een hype en een zomerhit te pakken. Hij wordt dezer dagen overal gesolliciteerd, maar zingt exclusief in 'Villa Vanthilt'. En zet ongetwijfeld meteen het kot in brand. Tom Dice zorgt op zijn beurt voor het eerste kippenvelmoment van het seizoen.
'Villa Vanthilt', de eerste aflevering van het tweede seizoen, vanavond, maandag 31 mei, tussen 22.15 en 23.05 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)
'Recht op Recht' : vanavond de derde aflevering - 'Te jong'.
Tussen 1998 en 2002 zond de openbare omroep de advocatenserie 'Recht op Recht' uit. De eerste reeks van de serie bestond slechts uit zes afleveringen maar de reeksen twee, drie en vier bestonden telkens uit dertien afleveringen zodat er uiteindelijk vijfenveertig afleveringen op de buis kwamen.
Sinds maandag17 mei brengt Eén deze Vlaamse fictiereeks over de gebeurtenissen in en om een Brussels advocatenkantoor opnieuw op het scherm.
Leducq & Partners is een kleinschalig maar succesvol advocatenkantoor in Brussel. De zestigjarige Paul Emile Leducq (Tuur Deweert) is de oprichter van het kantoor en heeft als partners de 31-jarige Gabriël Nukerke (Stany Crets) en de 30-jarige Chris Haagdoorn (Veerle Dobbelaere). Hoewel de zaak vooral drijft op lucratieve financiële en burgerlijke dossiers en echtscheidingen, voelt Chris zich als een magneet aangetrokken tot strafzaken.
Rechterhand van Chris Haagdoorn is de tedere macho Hugo Van Eyk (Filip Peeters), voorheen werkzaam bij de Gerechtelijke Politie. Hij is een stoere jongen met een peperkoeken hartje die altijd voor zijn vrienden en collega's klaarstaat. Hij schrikt niet terug voor wat actie en vindt overal een oplossing voor. De moeilijke relatie met de moeder van zijn zoon Jelle zorgt vaak voor spanningen tussen hem en Chris. Officieel is hij administratief secretaris bij Leduc & Partners - maar hij kan het speurwerk niet laten.
Gabriël Nukerke profileerde zich als een goed echtscheidingsadvokaat en een winnaar. Paul Emile haalt hem weg bij een groot kantoor, en bied hem aan vennoot te worden. Gabriel hapt toe en ontplooit zich, dank zij de klantenkring van Paul Emile tot een uitstekend en zeer succesvol echtscheidingsadvokaat. Hij gaat er prat op dat hij de enige advokaat in België is die nog nooit een zaak verloren heeft.
* derde aflevering : Te jong.
Bij een huiszoeking bij de tiener Bjorn wordt een partij gevaarlijke designerdrugs gevonden. Twee klanten van Bjorn vechten op intensive care voor hun leven. Chris krijgt Bjorn voorlopig vrij in afwachting van zijn proces. Maar Chris en Hugo verschillen ernstig van mening. Voor Hugo is Bjorn 'een vogel voor de kat'. Voor Chris is Bjorn iemand uit een kansarm milieu, iemand die te weinig kansen kreeg. Chris slaagt er echter niet in Bjorn te doen bekennen voor welke dealer hij werkt. Wanneer een van Bjorns klanten sterft escaleert de zaak...
Andere hoofdrollen zijn er voor Robbie Cleiren (Luc Lievens), Pascale Michiels (Jessie Vinck)(backing vocal Belgische inzending ESF 1996) en Blanka Heirman (Louise Haagdoorn).
Gastacteurs : Din Meysmans (Bjorn Hermans), Sam Bogaerts (Speedo), Peter Gorissen (Ben Lauricks), Damiaan De Schrijver (Stanny Michel) e.a.
'Recht op Recht', de derde aflevering vanavond, maandag 31 mei op Eén tussen 21.10 en 22.15. (bron en foto : Eén)
'Mag ik u kussen?' : vanavond vergrijpen Nathalie Meskens, Rani De Coninck en Maaike Cafmeyer zich met veel overgave Philippe Geubels.
Canvas trekt sinds maandag08 maart opnieuw resoluut de kaart van de verleiding. Na het succes van het eerste seizoen krijgt 'Mag ik u kussen?' een vervolg. De hypothetische datingshow voor actieve ontdekkers en meerwaardezoekers blijft zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één onvoorziene vrouw. Slechts gewapend met hun allermooiste woorden en hun meest doordachte humor.
Maar er is ook lucratieve ontrouw in het spel : 'Mag ik u kussen?' pakt dit seizoen uit met nieuwe vrouwen, nieuwe mannen en nieuwe spelrondes. En af en toe ook met een keiharde fuck the format. De kans dat een vrouw al eens verleid wordt met 150 gram gorgonzola of dat koppelaar-presentator Bart Peeters (presentator Eurosong, commentator ESF) zelf plaatsneemt in het panel, is dit seizoen niet onbestaande.
Nieuwe vrouwen!
Dertien nieuwe klassevrouwen hebben 'Mag ik u kussen?' hun jawoord gegeven en zullen zich met plezier verbaal het hof laten maken. Hun namen worden voorlopig met de nodige discretie omringd, maar het scala reikt van Frieda Van Wijck tot Dina Tersago en van Erika Van Tielen tot Miet Smet. Met een nu al historische uitstap in de wereld van Showbizz Bart, die zich door drie mannen zal laten verleiden.
Nieuwe mannen!
Ook het mannenleger van 'Mag ik u kussen?' krijgt versterking. Onder andere Steven Van Herreweghe, Tom Lenaerts, Jan Van Looveren, Vitalski en jong comedygeweld als Joost Vandecasteele, Thomas Smith en Tim Foncke wagen hun kans op een kus. En grossieren elk op hun manier in romantiek, poëzie en intelligentie.
De nieuwkomers krijgen stevige concurrentie van de ervaringsdeskundigen van het eerste seizoen. Zij doen allemaal opnieuw mee, vaak puur uit hormonale overwegingen : Philippe Geubels, Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Dimitri Leue, Peter Van den Begin, Stany Crets, Tom Waes, Bart Cannaerts, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Frank Focketyn en Wim Helsen.
Nieuwe rondes!
De mannelijke participanten aan 'Mag ik u kussen?' worden tot het uiterste gedreven met enkele nieuwe uitdagende spelrondes. De 'Slotzin' vervangt de gedateerde 'Openingszin' en daagt de mannen uit om een romantisch grafschrift te verzinnen. Een ultiem eerbetoon dat ze ooit bij wijze van afscheid eigenhandig in de zerk van de vrouw willen beitelen. In 'De Biechtstoel' krijgen de mannen een unieke kans om hun grootste zonde of geheim op te biechten aan de vrouw net voor ze een relatie met haar aangaan. Ook al betreft het nocturale incontinentie.
'Zeg Het Eens Niet Met Bloemen' breekt voorgoed met de saaie traditie die wil dat mannen nooit verder geraken dan een boeket bloemen wanneer ze hun vrouw willen verrassen. De mannen krijgen in deze ronde een veel origineler cadeau ter beschikking (een rol aluminiumfolie, een zak cement of 150 gram gorgonzola) en moeten de vrouw daarmee op gepaste wijze proberen te charmeren. Niet evident.
* de dertiende aflevering :
Vanavond zendt Canvas de laatste reguliere aflevering uit van het tweede seizoen van 'Mag ik u kussen?'. Voor de gelegenheid pakt Bart Peeters nog eens uit met een welgemeende fuck the format : de verleidelijke dame is een man en de drie casanova's zijn vrouwen. Nathalie Meskens, Rani De Coninck en Maaike Cafmeyer vergrijpen zich met opvallend veel overgave aan de grappigste man van Vlaanderen : Philippe Geubels. Een hormonaal spektakel van jewelste. Drie vrouwen
De drie vrouwen zijn actrice Nathalie Meskens, presentatrice Rani De Coninck en actrice Maaike Cafmeyer. Drie ervaren allumeuses, met elk hun eigen verleidingskwaliteiten.
Maaike Cafmeyer was ooit te gast in de allereerste 'Mag ik u kussen?' en kent als enige van de drie dames de finesses van het spel. Bovendien is ze ervan overtuigd dat Philippe meteen zal vallen voor haar aangeboren waanzin.
Nathalie Meskens is de jongste van de drie en speelt vanaf de eerste minuut heel expliciet haar jeugdige sexyness uit. Ze kan ook te allen tijde terugvallen op haar koninklijke alter ego prinses Mathilde.
Rani De Coninck tenslotte, vrouw van vele oorlogen, doet wat ze al jaren met brio doet : het spel hard spelen en aanstekelijk lachen. Heel aanstekelijk. De man
Philippe Geubels werd in een niet zo ver verleden nog achteloos voorbijgelopen in de Colruyt, maar is tegenwoordig misschien wel de meest gewilde man van Vlaanderen. Vrouwen smelten massaal voor zijn directe droge humor. En daar kan hij best mee leven. "Drie vrouwen die mij proberen binnen te doen : daar heb ik van gedroomd, Bart Peeters!"
Philippe geniet dan ook met volle teugen en toont (tussen de rake oneliners door) zowaar zijn onvermoede zachte kant. Zo komt hij er openlijk voor uit dat zijn beste vriendin een chihuahua is. Het dier heet Oja en hij heeft haar zelfs meegebracht naar de studio.
Kunnen Nathalie, Rani en Maaike de charmes van de chihuahua overtreffen ? We zien het vanavond in 'Mag ik u kussen?'.
'Mag ik u kussen?', de dertiende en laatste aflevering van het tweede seizoen, vanavond, maandag 31 mei, op Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto : Canvas)
We sluiten deze laatste dag van mei af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.
Deze zomer organiseert de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas een seniorenfestival, 'Retrorock'. De 50-plussers krijgen op de Grote Markt op vrijdag 09 juli eerstkomende een programma met Vlaamse schlagers, Franse chansons en een ABBA-imitatie (MF 1973, ESF 1974).
Het festival start in de namiddag met een samenzang vol Nederlandstalige klassiekers. Daarna komen optredens van de Vlaamse schlagerartiesten Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996), Luc Steeno, Laura Lynn en Willy Sommers. Om 20.00 brengt Jo Lemaire (Concours Eurovision de la Chanson 1984) en Big Band een hommage aan Edith Piaf. De hoofdact wordt gebracht door Björn Again, Australische ABBA-imitatoren "die het origineel angstvallig goed benaderen".
Op zaterdag 27 november eerstkomende kan je in de Ethias Arena in Hasselt terecht voor de tweede editie van 'Het Zingpaleis', het grootste indoor meezingfeest van Vlaanderen. In november vorig jaar opende 'Het Zingpaleis' zijn deuren voor de eerste maal. Gastheren van dienst waren De Romeo's en die hebben er één groot feest van gemaakt. Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996) zijn de perfecte smaakmakers van 'Het Zingpaleis' en zij brengen tijdens een stomend concert het publiek naar een nooit eerder gezien muzikaal hoogtepunt.
Ondertussen komt er dus een tweede episode bij in het verhaal van 'Het Zingpaleis' en wel op zaterdag 27 november. Dan zijn De Romeo's opnieuw de gastheren van dienst. Eerder vorige maand maakte het trio alvast bekend dat niemand minder dan 'Mister Eurovision' Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010) zijn opwachting zal maken tijdens de tweede editie. De namen van de andere gasten worden later dit jaar wereldkundig gemaakt.
Johnny Logan is de enige artiest die tot op vandaag het Eurovisie Songfestival twee keer wist te winnen. Hij nam voor het eerst deel aan de Ierse nationale selectie in 1979 en wist met "Angie" beslag te leggen op een derde plaats. Een jaar later mocht hij met "What's another year" naar het Nederlandse Den Haag afreizen en daar wist hij Ierland een tweede overwinning te bezorgen. Na wat persoonlijke problemen nam hij in 1987 opnieuw deel aan de Ierse selectie en die wist hij met "Hold me now" opnieuw winnend af te sluiten. In Brussel lukte hem wat nog niemand hem had voorgedaan, namelijk het festival een tweede maal winnen. Daardoor kreeg hij meteen de titel van 'Mister Eurovision'. In 1992 won hij het festival een derde maal, ditmaal niet als artiest maar wel als componist en tekstschrijver van "Why me ?", gezongen door Linda Martin. Hij was eerder in 1984 ook al verantwoordelijk geweest voor "Terminal 3", de Ierse inzending dat jaar, ook toen gezongen door Linda.
In 2005 waagde hij in Nederland zijn kans als componist en tekstschrijver met het nummer "How does it feel". Airforce strandde tijdens de finale van het Nationaal Songfestival op een tweede plaats. Een jaar later, in 2006, maakte hij in eigen land deel uit van de vakjury van 'Eurosong 2006'. Eerder was hij tijdens 'Eurosong 1993' al voorzitter geweest van de vakjury. Eerder dit jaar zetelde als lid van de vierkoppige vakjury tijdens de Nederlandse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.
Tickets voor de tweede editie van 'Het Zingpaleis' kunnen nog steeds worden besteld via de website van Sherpa of telefonisch op het nummer 070 34 50 50.
Michael Flatleys 'Lord of the Dance' komt eind dit jaar naar ons land en dit op zaterdag 11 en zondag 12 december eerstkomende.
Danser, performer, muzikant. Voor vele miljoenen fans in alle uithoeken van de wereld wordt Michael Flatley (intervalact ESF 1994) gezien als een genie van zijn kunst. Hij mag verantwoordelijk genoemd worden om het magische van de Ierse volksdans naar een internationaal niveau verheven te hebben. Samen met de precisie van de choreografie komt een intimiderend set design en de visuele complexiteit van de dansen het geheel vervolledigen.
Sinds de openingsvertoning in 'The Point' in Dublin in 1996, werd 'Lord of the Dance' overal ter wereld met veel succes onthaald. Het is de eerste show van die aard die niet minder dan 21 uitverkochte vertoningen voorstelde in de Wembley Arena van London. Vandaag toeren niet minder dan vier gezelschappen tegelijkertijd in Japan, Zuid-Afrika, Europa en de Verenigde Staten.
Laat u op zaterdag 11 december en zondag 12 december betoveren door de magie van Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in het Congrestheater, Grenslandhallen in Hasselt.
Tickets (tussen 60,00 en 75,00 , inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten) voor één van de voorstellingen (aanvang : 20.00) kunnen worden aangekocht via de website van Sherpa of telefonisch via 070 34 50 50 (Nederland : 0900 34 50 500). Ook bij Mediamarkt of Essec kunnen tickets worden aangekocht.
Sopho Khalvashi, geboren op 31 mei 1986 in het Georgische Batumi, zingt al vanaf haar derde levensjaar. In 2004 won ze een wedstrijd voor jong talent en vier jaar geleden won ze haar eerste internationale wedstrijd : ze werd derde tijdens het 'New Wave' festival in het Letse Jurmala.
Midden december 2006 maakte de Georgische nationale omroep (GPB) bekend dat de zangeres als allereerste artiest de Georgische kleuren zou gaan verdedigen tijdens het Eurovisie Songfestival van 2007. Op zaterdag 03 maart 2007 vond de allereerste nationale finale plaats in de Philharmonic Big Hall in de hoofdstad Tbilisi en tussen een aantal gastoptredens door zong Sopho de vijf inzendingen die eerder waren geselecteerd.
Van bij aanvang van het programma was het al snel duidelijk dat "My story" de allereerste Georgische inzending voor het Eurovisie Songfestival zou worden. Met meer dan de helft van de stemmen liet het de vier andere nummers ver achter zich. Tijdens de halve finale van de 52e editie van het jaarlijkse liedjesfestival trad de zangeres als Sopho aan en ook de titel van haar nummer werd gewijzigd in "Visionary dream". Tijdens die halve finale eindigde ze op een achtste plaats en zo was ze meteen zeker van een plaatsje in de finale alwaar ze op een twaalfde plaats strandde.
Haar eerste album, "Visionary dream", werd speciaal ter gelegenheid van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival uitgebracht. Meer over de zangeres kan je op haar MySpace vinden.
OSLO LIVE : Tom Dice onthaald met taart op Zaventem.
Het Eurosongavontuur van Eeklonaar Tom Dice zit erop. Eerder vanavond landde hij in Zaventem, waar hem een warm welkom wachtte. Hij werd er opgewacht door familie en sympathisanten. Ook de burgemeester van Eeklo, Koen Loete, was van de partij.
"Hartelijk gefeliciteerd namens onze stadsgenoten, maar ook names alle Belgen die zeer trots zijn op uw resultaat", zei de burgemeester.
Tom Dice mocht een taart aansnijden in de vorm van een gitaar. Daarna werd hij helemaal ingepalmd door de fans die een handtekening wilden. De zanger werd gisterenavondzesde tiijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat dit jaar werd gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Eerder op de week had hij de eerste halve finale als winnaar afgesloten. Nooit deed een Vlaamse kandidaat beter. (bron : deredactie.be ; foto : VRT)
'1000 zonnen' maakt opnieuw het mooie weer deze zomer. Met een flinke portie dagelijkse actualiteit zorgt '1000 zonnen' voor een luchtige kijk op het leven van elke dag. Een ploeg enthousiaste reporters serveert je elke dag zomerse televisie en ook de legendarische stoel is er weer bij.
Radio 2-presentatrice Ilse Van Hoecke (presentatrice 'Eurosong for Kids 2003-2005-2006' en commentatrice JESF) maakt je elke woensdag wegwijs in de overvolle zomerse evenementenkalender en stylist Jani Kazaltzis geeft hen elke dinsdag een modetip mee.
'1000 zonnen'-kok Giovani Oosters zorgt elke maandag voor culinaire inspiratie met een zomerse keukentip en Olav Grondelaers wijdt de kijkers op vrijdag in in de geheimen van de architectuur. Op donderdag verklapt telkens een andere Bekende Vlaming ten slotte welke boeken hij of zijn in de vakantie leest.
Afsluiter is 'De stoel', stilaan een begrip in Vlaanderen. Een reporter poot ergens ten velde een zomerse strandstoel neer en de kijker die als eerste de plek herkent en plaatsneemt in de stoel, wint vliegtickets. Dit jaar kan je ook je kans wagen via een online wedstrijd.
'1000 zonnen', vanaf morgen, maandag 31 mei, van maandag tot zaterdag en vanaf zondag 20 juni ook op zondag telkens op Eén. (bron, logo en foto : Eén)
Newsroom : Nederlandse Songfestivalkandidate Sieneke komt eind juni met een nieuwe single.
De 18-jarige Sieneke, die afgelopen donderdagavond tijdens de tweede halve finale met "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)"op een veertiende plaats strandde, gaat midden juni de studio in om haar nieuwe single op te nemen.
De Nederlandse zangeres was eerder deze avond te gast tijdens het programma 'Life4You' (RTL 4), gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors. De nieuwe single "Zonneschijn", en meteen ook de opvolger van haar Songfestivalinzending, wordt normaal gezien eind juni uitgebracht en nadien wordt er gewerkt aan een eerste album.
De nieuwe single is een heel zomers nummer dat goed aansluit bij haar festivalinzending. Marianne Weber, die Sieneke coachte tijdens het Songfestival, blijft nauw betrokken bij haar carrière. "Ze doet mijn management" zegt ze aan Novum.
De Nijmeegse kiest heel bewust voor de Nederlandstalige muziek. Rond de zomer moet haar debuutalbum in de winkels liggen. "Het wordt het levenslied in een modern jasje. Bij de vaderlandse muziek ligt mijn hart, daarmee ben ik opgegroeid."
In het programma 'Life4You' zei ze verder dat Denemarken haar nummer één was gisteren en dat ze ook de Belgische inzending, "Me and my guitar" van Tom Dice, heel goed kon smaken. "Het is echt een lieve jongen en we hebben nog samen ontbeten!" zei ze nog over de Eeklonaar. (bron : RTL 4, Novum ; foto : Indrek Galetin, EBU)
'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Didrik Solli-Tangen strandt op eigen bodem op een twintigste plaats.
Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Afgelopen week vond de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaats in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 waren er twee halve finales en een finale. De halve finales gingen afgelopen dinsdag 25 en donderdag 27 mei door, en gisteren, zaterdag 29 mei, vond dan de finale plaats.
Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land trad de negenenveertigste kandidaat aan want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.
Sinds begin juni vorig jaar zijn we teruggegaan in het verleden en bekeken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de eenenvijftigste en laatste aflevering van onze reeks staan we nog eventjes stil bij de inzending van dit jaar.
Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 2006 wordt de hele selectieprocedure omgegooid en sindsdien werkt de Noorse omroep met een systeem zoals dat reeds in 2002 werd ingevoerd in buurland Zweden.
Zo kwamen er dus ook dit jaar in totaal drie voorrondes met telkens zeven kandidaten waarbij de nummers één en twee meteen geplaatst waren voor de finale. Daarnaast kwamen er nog twee finalisten uit de herkansingsronde, 'Siste Sjanse'. Tijdens deze ronde, ook dit jaar een volwaardige liveshow, werd net als in buurland Zweden een knock-outsysteem toegepast. In totaal traden tijdens die herkansingsronde acht kandidaten aan, de nummers drie en vier uit elke voorronde (6) en de twee beste nummers vijf uit de voorrondes die procentueel het hoogste scoorden (2).
De finale vond plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo op zaterdag 06 februari. Zowel de voorrondes als de finale werden in goede banen geleid door Marte Stokstad en Per Sundnes. In de finale waren er opnieuw twee stemrondes waarbij het lot van de kandidaten in de eerste stemronde volledig in handen lag van de kijkers thuis die door televoting de beste vier doorstuurden naar de tweede stemronde. In die tweede stemronde lag hun lot in handen van een vakjury en van de kijkers thuis.
* eerste voorronde - Ørland - vrijdag 08 januari 2010 :
01.
Synk eller svøm
Gaute Ormåsen
H
02.
Prima donna
Lene Alexandra
-
03.
Rewind love
Johnny Hide
W
04.
Yes man
Bjørn Johan Muri
H
05.
Rocketfuel
Elisabeth Carew
-
06.
Make my day
Maria Haukaas Storeng
F
07.
The dragontower
Keep of Kalessin
F
* tweede voorronde - Bodø - zaterdag 16 januari 2010 :
01.
Jealous 'cause I love you
Venke Knutson
H
02.
Life is here today
Skanksters
W
03.
Be good to me
Tomine Harket
-
04.
Don't stop
Hanne Haugsand
-
05.
The touch
Maria Arredondo
F
06.
The best of me is you
Heine Totland
H
07.
Give it to me
Alexander Stenerud
F
* derde voorronde - Skien - zaterdag 23 januari 2010 :
* finale - Spektrum, Oslo - zaterdag 06 februari 2010 :
01.
Don't wanna lose you again
A1
278.882
02
02.
Make my day
Maria Haukaas Storeng
-
-
03.
Jealous 'cause I love you
Venke Knutson
-
-
04.
Yes man
Bjørn Johan Muri
169.174
04
05.
The touch
Maria Arredondo
-
-
06.
Give it to me
Alexander Stenerud
-
-
07.
My heart is yours
Didrik Solli-Tangen
466.675
01
08.
The dragontower
Keep of Kalessin
241.164
03
Didrik Solli-Tangen (Porsgrunn, 11 juni 1987) zingt zowel opera, klassieke muziek als popmuziek. Momenteel studeert hij nog aan het 'Barratt Due Institute of performing arts' in de Noorse hoofdstad en eigenlijk begon hij zijn carrière als drummer.
Het is pas nadat de groep, waar hij deel van uitmaakte, op zoek was naar een tweede zanger dat hij begon te zingen. Hij zong toen nog geen nummers in klassieke stijl maar meer popnummers zoals die van onder meer Robbie Williams.
Het is pas nadat zijn vader een zangcoach had aangenomen dat hij zich ontwikkelde in de klassieke stijl. Vorig jaar was Didrik van de partij tijdens de voorronde van 'Melodi Grand Prix 2009' in Skien en het was daar dat hij Hanne Sørvaag tegen het lijf liep. Daar werden de plannen gesmeed om dit jaar deel te nemen aan de Noorse selectie en met de Zweed Fredrik Kempe aan boord werd de Noorse inzending een feit.
Componist en tekstschrijver Fredrik Kempe is in eigen land zeker geen onbekende. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. In 2007 was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Naast de Zweedse inzending van 2008, "Hero", schreef hij samen met Henrik Wikström ook nog "Pame", het nummer waarmee Daniel Mitsogiannis tijdens de vierde en laatste voorronde op een zevende plaats strandde. Vorig jaar was hij verantwoordelijk voor "Moving on" van Sarah Dawn Finer en "Hope & glory" van Måns Zelmerlöw. Maar met "La voix" mocht hij opnieuw naar het Eurovisie Songfestival. Dit jaar is hij dus voor het derde opeenvolgende jaar van de partij, maar nu voor het eerst voor buurland, en tevens gastland, Noorwegen. In eigen land strandde "Manboy" van Erik Saade op de derde plaats in de finale en Peter Jöback legde met "Hollow" beslag op een negende en voorlaatste plaats.
"My heart is yours" stond dit voorjaar in eigen land zes weken in de hitparade waarvan twee weken op een tweede plaats. Gisteren mocht hij tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival als derde het podium op en met een totaal van 35 punten strandde hij op een - ietwat teleurstellende - twintigste plaats. (met dank aan 3D Flags)
OSLO LIVE : naaktfilmpje Duitse Songfestivalwinnares Lena opgedoken.
De Duitse Songfestivalwinnares Lena Meyer-Landrut heeft ondanks haar jonge leeftijd al een behoorlijk bewogen leven achter de rug. Er is een fragment uit een docusoap ('Helfen Sie mir!') van zender Duitse zender RTL opgedoken waarin jonge Lena zich naakt vermaakt met een jongeman in een zwembad.
Lena ligt er niet wakker van dat de beelden nu zijn opgedoken : "Het is niet alsof ik heb meegespeeld in een pornofilm of zo. Ik wilde vroeger al actrice worden, dus toen ik de kans kreeg om mee te spelen in de soap heb ik meteen ja gezegd. Het is maar een rol, ik ben het niet echt zelf."
De negentienjarige wist gisteren, zaterdag 29 mei, Duitsland een tweede overwinning te bezorgen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Het was van 1982 geleden dat het land het jaarlijkse liedjesfestival had gewonnen. Duitsland neemt sinds de eerste editie in 1956 deel en was enkel in 1996 niet van de partij. Toen raakte het land niet door de audio-voorronde. (bron : De Telegraaf ; foto : RTL)
'Familie' : Bert wil nog steeds trouwen met Lisa maar ze wimpelt hem af.
Op maandag31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).
De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).
Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.
Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).
Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.
* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.381 TOT EN MET 4.386.
- maandag 31 mei - aflevering 4.381 : Hanneke moet zich laten testen in het ziekenhuis om de oorzaak van haar ziekte te achterhalen. Veronique en Mario kunnen het sinds het feest opnieuw zeer goed met elkaar vinden, maar dit is niet naar de zin van Jennifer. Marie-Rose is daar wel mee opgezet, maar over de relatie tussen Peter en June heeft ze haar twijfels. Het stoofvlees van de bomma is een succesverhaal, maar morgen vertrekt ze met Albert terug naar Benidorm.
- dinsdag 01 juni - aflevering 4.382 : Veronique wil dat Mario de aanbieding van het modehuis Bruinings aanvaardt. Bert wil nog steeds trouwen met Lisa maar ze wimpelt hem af. Hanneke houdt nog steeds vol dat ze ziek is om zo haar ouders bij elkaar te houden. - woensdag 02 juni - aflevering 4.383 : Linda is de drukte in haar appartement beu. Ze wil dat de keuken van het café naar beneden verhuist. Bert hangt de onschuldige koorknaap uit nadat Lisa hem heeft afgewezen en probeert Trudy voor zijn kar te spannen. Veronique is ervan overtuigd dat Jennifer achter de jobaanbieding van Mario zit om hem op die manier uit MVM te krijgen. - donderdag 03 juni - aflevering 4.384 : Mieke haar nieuwe vlam, Piedro, is terug uit Spanje en daar is ze heel gelukkig mee. Morgane is jaloers omdat alle aandacht van Mieke naar Piedro gaat. Hanneke voelt zich al veel beter. Dit in tegenstelling tot Bert die zich volledig laat gaan en zijn miserie probeert weg te drinken. Zowel Rita als Peter proberen hem tegen te houden, maar beseffen niet wat hij in zijn schild voert. Trudy mediteert om rustiger te worden omdat ze bloednerveus is voor de scheiding die straks officieel wordt gemaakt. - vrijdag 04 juni - aflevering 4.385 : Mieke gedraagt zich als een verliefde puber, tot grote ergernis van Morgane. Linda en Maarten polsen bij Jan voor een nieuwe keuken, want Linda is ten einde raad. Peter praat met Berts advocate n.a.v. zijn scheiding met Lisa. Hij vreest dat ze niet genoeg getuigen zal vinden om Bert te verdedigen. Ondertussen blijft Pierrot druk in de weer met zijn examens, zijn thesis en het componeren van nieuwe liedjes. - zaterdag 05 juni - aflevering 4.386 : Bert heeft een overdosis slaapmiddelen genomen en is opgenomen in het ziekenhuis. Na haar gesprek met Mieke denkt Lisa eraan haar klacht tegen Bert in te trekken. Dokter Jacobs heeft bedenkingen bij Berts zelfmoordpoging maar is gebonden aan zijn beroepsgeheim. Veronique speelt model voor Mario. Ondertussen bereidt Jennifer haar modeshow verder voor. Ze weet echter niet wat Mario in zijn schild voert. Pierrot geraakt oververmoeid maar blijft doorblokken en verwaarloost The Project. Bart betrapt zijn dochter Hanneke wanneer zij binnensluipt na een nachtje stappen.
'Familie', van maandag tot en met vrijdag telkens om 20.20 op vtm na 'David'. Enkel op zaterdag krijg je de reeks te zien op het vertrouwde uur, 20.00. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)