Newsroom : Clouseau, Tom Dice, Mama's Jasje en De Kreuners op 'Maanrock 2010'.
De organisatie van het Mechelse zomerfestival 'Maanrock' heeft eerder vandaag, dinsdag 18 mei, haar festivalprogramma bekendgemaakt. Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Arid zijn dit jaar de hoofdacts op het gratis stadsfestival.
'Maanrock' is op zaterdag 21 en zondag 22 augustus reeds toe aan zijn vijftiende editie. "De voorbije jaren telden we telkens meer dan 120.000 bezoekers. Daarmee nestelt het festival zich moeiteloos in het lijstje van de meest succesvolle festivals van Vlaanderen", zegt Kurt Moens, voorzitter van de Mechelse Feesten.
Op zaterdag 21 augustus zijn de bekendste namen Fixkes, The Van Jets, Mintskov, Das Pop en Arid op het hoofdpodium op de Grote Markt. Op de zijpodia op IJzerenleen en Vismarkt zijn dat Jean Bosco Safari, Les Truttes, The Ditch, Andes en Blaute en Melaerts.
Zondag 22 augustus treden onder meer Songfestivalkandidaat Tom Dice (ESF 2010), Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002), Leki & The Sweet Mints, The Magical Flying Thunderbirds, De Kreuners (met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009', en Ben Crabbé, drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) en Clouseau aan op de mainstage. Paul Michiels en Luka Bloom staan op de IJzerenleen. Amatorski, Baloji en Howie & Linn treden op de Vismarkt op. (bron : Belga)
'Dag & Nacht' : Tongeren ontvangt in de laatste aflevering een kunsthistoricus.
Op dinsdag 02 maart startte de commerciële omroep vtm met de eerste aflevering van een nieuwe reeks.
'Dag & Nacht' dringt binnen in het turbulente leven achter de schermen van Hotel Eburon, een top designhotel in Tongeren : een omgeving die de meeste mensen vooral kennen uit glossy's en magazines, een blinkende machine die de klok rond draait voor de exclusieve dromen van de gasten. Het personeel blijft glimlachen ondanks de zware druk, werkt hard én leeft hard. Het hotel is een plek waar op elk moment de sterkste verlokkingen en de grootste problemen kunnen binnenwandelen, via de voordeur of via de dienstingang.
Het personeel, van directie tot onderhoudspersoneel, vormt de kern van het verhaal. Want een hotel is echt de wereld in het klein, een microkosmos waar elke vertakking eigenlijk een kerngezin vormt. De kamermeisjes, het keukenpersoneel, de receptionisten, . Eigenlijk zijn het allemaal kerngezinnen waar mensen gedwongen worden met elkaar samen te leven. En zoals in elk gezin ontstaan er dan geregeld spanningen en problemen. Zeker als het gezinshoofd er niet is om zijn gezin te steunen.
En dat is wat gebeurt in 'Dag & Nacht' Ludo Van Dijck, de General Manager, is niet echt bezig met de service of de gasten. Hij heeft meer aandacht voor de bar en het vrouwelijk schoon, dan voor het hotel zelf. De klanten blijven weg en omzetcijfers dalen. Zijn naaste medewerkers hebben zich tegen hem gekeerd en er breekt nu onder het management een strijd los over zijn opvolging... .
Ondertussen staat het gewone leven in het hotel niet stil. Wat er ook achter de schermen gebeurt, voor de schermen moet de schone schijn altijd hoog gehouden worden. De gasten komen nog altijd binnen, en hoewel ze er ogenschijnlijk doorsnee uitzien, hebben ze toch telkens weer onverwachte vragen bij met hun rolkoffers. De ene heeft een oogje op de barman, de andere wil niet gestoord worden of eist alle aandacht op... .
* inhoud twaalfde aflevering :
Professor Chabert, een gerenommeerd kunsthistoricus, heeft het geheim van de Tongerse Dodecaëder ontsluierd. Hij organiseert een grote persconferentie in het hotel om zijn ontdekking aan de wereld te verkondigen. Het geheim is dan ook zeer verrassend... .
Eef ontfermt zich intussen over Ray, een vluchteling op weg naar Engeland. Ze biedt hem een slaapplaats aan in het hotel. Een nobel gebaar, maar is Ray wel te vertrouwen ?
Maryam heeft andere problemen : ze krijgt een dure halsketting als fooi. Amber wil haar deel van de koek. Maar voor ze dat kunnen realiseren, moeten ze het juweel eerst verkocht krijgen.
Lena en Nathalie hebben grotere kopzorgen die de reputatie en de bezetting van het hotel in het gedrang brengen. Enkele gasten ontdekken immers een kakkerlak in hun slaatje. De bar en het restaurant moeten sluiten tot het ongedierte uitgeroeid is... .
* gastacteurs : Gerd de Ley (Wilfried Saey), Knarf Van Pellecom (Joris Braekman), Misée Wyns (Gerda Braekman), Zouhair Ben Chikha (Ray), Eric Godon (Antoine Chabert), Max La Menace (journalist) en Mia Boels (dame van stand).
'Dag & Nacht', twaalfde en laatste aflevering vanavond, dinsdag 18 mei, op vtm tussen 22.10 en 23.05. (bron, logo en foto : vtm)
'De klas van Frieda' : Marc Coucke en Jo Planckaert tegen het echtpaar Goossens-Ilegems.
Sinds maandag 29 maart presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.
In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen netjes gewassen, gekamd en gestreken per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.
Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.
De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.
De Leerlingen
Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.
Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.
De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.
De Quiz
De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.
In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.
In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.
Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.
In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.
Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.
De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.
De Juffrouw
'De klas van Frieda' wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.
* dertigste aflevering :
Marc Coucke was al eens vakleraar farmacie in 'De klas van Frieda', maar vanavond mag hij op een bank plaatsnemen. Zijn chauffeur en sterkste koerspaard Jo Planckaert werd voor de gelegenheid gepromoveerd tot medebankzitter. Ze zitten in de klas met de ravissante Bieke Ilegems, die zich laat bijstaan door haar man Erik Goossens (Leopold 3, Eurosong 1993). Blijven zijn zangkwaliteiten overeind wanneer hij op de rooster gelegd wordt door vakleraar zang David Davidse ('Eurosong Bizz 2004') ?
'De klas van Frieda', vanavond, dinsdag 18 mei, de dertigste aflevering op Eén tussen 22.05 en 22.55. (bron en logo : Eén)
OSLO VANDAAG : vandaag maken de eerste acht landen uit de tweede halve finale hun opwachting.
Eergisteren, zondag 16 mei, werd in de Noorse hoofdstad Oslo het eigenlijke startschot gegeven voor de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 25 mei, plaats maar zondagochtend startten in de Telenor Arena reeds de eerste repetities. De zeventien kandidaten uit de eerste halve finale hebben allemaal een eerste repetitie achter de rug en vandaag en morgen mogen de deelnemers aan de tweede halve finale voor het eerst kennismaken met het podium. De Nederlandse zangeres Sieneke moet pas morgenochtend, woensdag19 mei (09.30 - 10.10), voor het eerst het podium op.
Sinds eergisteren en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 29 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de eventueel daaropvolgende persconferenties, fotoshoots,... . Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.
In totaal zullen de eerste acht landen van de tweede halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Veel moeten we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium in de Telenor Arena.
* Overzicht van de eerste acht halve finalisten van de tweede halve finale (donderdag 27 mei):
DAG 3
Repetitie
Persmoment
Kleine persconferentie
1-on-1
fotomoment
meet and greet met fans
Grote persconferentie
Litouwen
09.30 - 10.10
10.50 - 11.30
*
-
*
-
-
Armenië
10.10 - 10.50
11.30 - 12.10
*
-
*
-
-
Israël
10.50 - 11.30
12.10 - 12.50
*
-
*
-
-
B R E A K
Denemarken
12.30 - 13.10
13.50 - 14.30
*
-
*
-
-
Zwitserland
13.10 - 13.50
14.30 - 15.10
-
-
*
*
-
Zweden
13.50 - 14.30
15.10- 15.50
-
*
*
*
-
B R E A K
Azerbeidzjan
14.50 - 15.30
16.10 - 16.50
*
-
*
-
-
Oekraïne
15.30 - 16.10
16.50 - 17.30
*
-
*
*
-
De eerste repetitie alsook de eerste persmomenten duren telkens veertig minuten. In vergelijking met de voorgaande jaren zijn er met betrekking tot de persconferenties een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo komt er na afloop van de eerste repetitie geen grote persconferentie meer. Sommige delegaties houden wel een kleinere persontmoeting, één-op-één interviews, fotomomenten alsook eventueel een meet and greet met de fans.
De negen overige landen uit de tweede halve finale, waaronder Nederland, werken morgen, woensdag 19 mei, hun eerste repetitie af. Het perscentrum is vandaag geopend tussen 08.00 en 23.30. (bron : Eurovision.tv)
We sluiten deze maandag af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.
Het is intussen iets meer dan een jaar geleden dat Kathleen Aerts bekendmaakte dat ze uit de meidengroep K3 (Eurosong 1999) zou stappen. Een eerste solosingle, "Zumba yadé", stond bijna drie maanden in de Ultratop 50 een ook haar debuutalbum "Kathleen in symfonie" werd positief onthaald.
Kathleen zal de komende maanden een tiental maal als gaste optreden bij de Ketnetband en eerder deze maand, paaszondag 04 april, werd in Oostende het startschot gegeven. Naast haar zomerhit van vorig jaar, "Zumba yade", belooft ze een repertoire waar jong als oud plezier zullen aan beleven. Zo komt er een medley met de mooiste en meest bekende kinderliedjes, een nummer uit 'High School Musical' en zelfs een stukje Michael Jackson staan op het programma.
We zetten hieronder de optredens van de Ketnetband voor de komende maanden op een rijtje :
* zondag 30 mei (14.00) : Moen (Mercator). * zondag 30 mei (17.00) : Mechelen (Mechelen kinderstad). * zondag 06 juni (13.00) : Mechelen (Lekkere Nekker). * zondag 27 juni (14.30) : Sint-Truiden (Joy Joy). * zondag 27 juni (16.15) : Genk (Genk on Stage).
* zondag 04 juli (16.30) : Tervuren (Hee Tervuren). * zaterdag 10 juli (namiddag) : Dilsen-Stokkem. * zaterdag 10 juli (18.30) : Diepenbeek (Torenlawijt). * zondag 25 juli (16.00) : Gent ('Kids For Oxfam' bij Sint-Jacobs).
* zaterdag 21 augustus (15.00) : Beveren (Beverse Feesten). * zaterdag 28 augustus (15.00) : Lendelede Open luchtpoduim). * zondag 29 augustus (14.30) : Kortenaken (Boerenrock).
Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de jongerenzender van de openbare omroep.
Het is intussen een jaarlijkse gewoonte dat Het Witte Paard elke zomer een dynamisch en gevarieerd spektakel brengt en dit in een authentieke variété-show aan de Belgische kust. Deze avondvullende revue is een cocktail van humoristische sketches, muzikale acts en adembenemende showbizz. Onder begeleiding van het professioneel orkest en het eigen Witte Paard showballet geniet je van entertainment van de bovenste plank !
Ook dit jaar mogen we opnieuw zo'n spektakel verwachten tijdens 'Walking on Sunshine 2010'. Deze titel verwijst meteen naar het nummer waarmee Katrina & The Waves in het midden van de jaren tachtig een hit scoorden. En laat nu net Katrina Leskanich (ESF 1997, lid vakjury 'Eurolaul 1999', MF 2005, presentatrice 'Congratulations : 50 years Eurovision Song Contest', lid vakjury 'Eurosong 2008') de hoofdact zijn.
Daarnaast maken ook Katy Satyn (Eurosong 2008), Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Daisy Thys, Dimitri Verhoeven, Nele Goossens en Jeroen Maes hun opwachting. Later dit voorjaar zal de naam van een internationale verrassingsact wereldkundig worden gemaakt.
De revue kunt u dagelijks bijwonen (behalve op dinsdag en woensdag) in Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53) van zaterdag 17 juli tot en met maandag 06 september. De voorstellingen beginnen steeds om 20.30 en op zondag zijn er middagvoorstellingen om 16.00.
Reserveer je plaatsen alvast hier of telefonisch op het nummer 050 41 11 00. Voor meer info omtrent deze zomerrevue kan je zoals steeds terecht op de website van 'Het Witte Paard' of via mail : info@witte-paard.be.
Ook de derde editie van 'I love the 90's', eerder vorige maand in de Ethias Arena in Hasselt, was een groot succes. Dat er een vierde editie zit aan te komen raakte eerder al bekend en inmiddels kennen we ook de eerste namen van artiesten die volgend jaar hun opwachting zullen maken.
Voor het eerst zullen de Belgische groepen Absolom, Astroline en Jan Vervloet van Fiocco opnieuw samen op een podium te zien zijn.
Verder prijken ook 2 Brothers On The 4th Floor op de affiche. Zij stonden al een keertje op 'I love the 90's' in 2008, maar zijn nu nog altijd de meest aangevraagde band. Tot slot zijn ook E-Rotic (Countdown Grand Prix 2000), bekend van "Max don't have sex with your ex", en huis-dj Ward van de partij. Meer namen volgen in aanloop van de campagne.
Wil je er zeker bij zijn op zaterdag 09 april 2011, bestel dan nu alvast je tickets (32,00 euro, exclusief reservatie- en verzendingskosten) via de website van Sherpa, telefonisch (070 34 50 50) of in de winkels van Mediamarkt of Essec. Meer nieuws krijg je eveneens op de website van 'I love the 90's'.
OSLO LIVE : Tom Dice in het blauw en zonder hoedje.
Eerder vanochtend heeft Tom Dice in de Telenor Arena in de Noorse hoofdstad Oslo zijn eerste repetitie afgewerkt. Alles verliep erg vlot en er is nu eindelijk ook bekendgemaakt wat de zanger tijdens de eerste halve finale, volgende week dinsdag 25 mei, zal dragen : een donkerblauwe broek en een donkerblauw gilet met daaronder een lichtblauw hemd.
"Tom heeft een vlotte repetitie afgewerkt", liet Eén-woordvoerder Björn Verdoodt vanmiddag weten. "Tijdens een repetitie die 40 minuten duurde, heeft hij zijn nummer een 8-tal keer gezongen. En al vanaf de 1e keer ging het supervlot : hij zong glashelder." Ook Tom Dice zelf was erg tevreden. "Het is heel goed gegaan. De organisatie is erg efficiënt", vertelde hij aan deredactie.be. "Zenuwachtig was ik niet, maar ik was wel onder de indruk van de arena. Tijdens de halve finale zal ik de adrenaline wel door mijn lijf voelen gaan."
Tom Dice zal als enige artiest op een kleiner apart podium voor het grote podium optreden, tussen het publiek. De delegatie hoopt dat hij hiermee zal opvallen en is ook erg tevreden met het camerawerk van de Noorse televisie. De focus ligt helemaal op Dice en zijn gitaar en er wordt een intimistische sfeer gecreëerd.
Intussen is ook bekendgemaakt wat Tom volgende week dinsdag tijdens de halve finale zal dragen. Het gaat om een donkerblauwe broek en een donkerblauw gilet, met daaronder een lichtblauw hemd. De kleren zijn op maat gemaakt door de Antwerpse ontwerper Guy David. Dice zal de mouwen van zijn hemd opstropen om de outfit een casual look te geven.
Na afloop van de repetitie volgde er nog een persconferentie voor een 60-tal fans en perslui. Daar bracht de zanger een akoestische versie van zijn nummer. Hij maakte zichzelf ook populair door op een kwisje over Noorwegen 10 op 10 te halen. Alleen de Finse en Poolse artiesten slaagden daar ook in.
De rest van de dag verliep rustig voor Dice. "Ik ga in de stad even naar de festiviteiten naar aanleiding van de Noorse nationale feestdag kijken en daarna ga ik ook nog fitnessen." Stemproblemen vreest de zanger niet. "Tijdens de repetities ga ik uiteraard voluit, maar daarnaast proberen we zo veel mogelijk pauzes in te lassen zodat mijn stem niet te vermoeid geraakt."
Gisteravond kon Dice al een eerste keer kennismaken met Oslo. Perswoordvoerder Verdoodt had beloofd de delegatie mee te nemen naar een goed restaurant. "Björn zei dat we er na een wandeling van een 10-tal minuutjes zouden zijn", vertelt Dice. "Maar we zijn een beetje verkeerd gelopen en hebben er uiteindelijk toch zo'n 25 minuten over gedaan", lacht Dice. (bron : deredactie.be ; foto's : Giel Domen, EBU)
De Eeklose zanger en muzikant Tom Dice vertegenwoordigt op dinsdag 25 mei eerstkomende ons land tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat doorgaat in de Noorse hoofdstad Oslo. De inzending "Me and my guitar" is nu al een hit in eigen land, straks volgt hopelijk ook de rest van Europa.
Ondanks de hoge verwachtingen blijft de twintigjarige Eeklonaar de rust zelve. Onlangs was hij nog enkele dagen in Los Angeles om er twee videoclips op te nemen, en hij bereidde zich tegelijkertijd ook voor op de voorstelling van zijn eerste full-cd "Teardrops", die op donderdag 29 april jongstleden werd voorgesteld in Wilrijk.
Het Nieuwsblad wil de deelname van Tom Dice aan het Eurovisie Songfestival niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom trekt de krant voluit de kaart van Tom Dice. De komende dagen en weken mag u in interviews met Tom en zijn ouders verwachten, dagboekfragmenten van papa Rudy... .
Op woensdag 21 april begon de krant reeds af te tellen. Het Nieuwsblad maakte samen met Tom zijn favoriete alfabet en 26 dagen lang leert u hem letter per letter wat beter kennen. Het wordt een leuke opsomming van weetjes en anekdotes. Vandaag zijn we toe aan de letter T van 'Toekomst'.
VAN EEKLO NAAR OSLO : T van Toekomst.
"Oei, dat is een moeilijke! Heb jij een glazen bol? Ik ben nu zo hard aan het werk voor dingen die de eerste weken en maanden op mij af zullen komen, dat ik nog niet echt heb stilgestaan bij waar ik bijvoorbeeld over tien of twintig jaar zal staan. Ik weet wel dat als ik dan nog muziek maak, het nog altijd op dezelfde manier zal zijn, ik ga mijn stijl niet verloochenen. Ik hoop dat ik binnen tien jaar nog aan de slag kan zijn met songs zoals John Mayer (Amerikaans gitarist en singer-songwriter) die brengt. Rock Werchter? Ja, als die vraag komt, zal ik niet twijfelen!" (bron : Het Nieuwsblad)
Newsroom : midden december vorig jaar werd nieuwe verzamelbox van Bobbejaan Schoepen uitgebracht.
Op maandag 14 december 2009 verscheen "The World of Bobbejaan - Songbook", een unieke verzamelbox bestaande uit drie cd's (met in totaal zesenzeventig nummers) en een boek over het leven van de allereerste Vlaamse Songfestivaldeelnemer, niemand minder dan de vandaag overleden Bobbejaan Schoepen (ESF 1957).
Deze box biedt meteen een overzicht van zijn zestigjarige carrière als artiest en het heeft in totaal zo'n vijf jaar geduurd om dit overzicht te maken. In die tijd is het hele oeuvre van Bobbejaan uitgespit, in kaart gebracht en gedigitaliseerd. Een groot deel bestaat uit repertoire dat nauwelijks bekend is en dat niet of niet meer met hem wordt geassocieerd. Eerdere compilaties hadden alleen interesse voor de populaire kant van Bobbejaan. Daardoor is zijn artistieke veelzijdigheid onderbelicht geraakt.
"The World of Bobbejaan" is een VOLLEDIG overzicht en is daarom ook een soort van rechtzetting, een statement zelfs. Het is het logische vervolg op het comeback-album "Bobbejaan" (2008). Het beslaat exact 60 jaar muziekcarrière, maar is zeker geen sluitstuk. Daarvoor had Bobbejaan te veel aan creativiteit herwonnen. Hij is ook heel nauw betrokken geweest bij het wordingsproces. "The World of Bobbejaan" is trouwens letterlijk een familie-album. Het is bedacht, gemaakt en uitgebracht door de familie Schoepen. * tracklist "The World of Bobbejaan":
- CD1 : Autumnal & Cinematic
01. "Je me suis souvent demandé" (1965). 02. "The whistler and the trumpet" (1961). 03. "In every dream" (1962). 04. "The whistlin' duck" (1961). 05. "Le temps des cerises". (2008) 06. "Ik ben alleen" (1966). 07. "In de schaudw van de mijn" (1960). 08. "Straatdeuntje" (1957). 09. "De echo van de waterval" (1959). 10. "Ik speel op mijn gitaar" (1963). 11. "The hat" (1957). 12. "I could lose these blues" (1957). 13. "Put it right back" (1957). 14. "Little kid sister of mine" (1957). 15. "Chinese whistler" (1968). 16. "Monsieur le vagabond" (1967). 17. "They killed the king" (1968). 18. "The last song" (1973). 19. "Verankerd" (2008). 20. "Een koude wind waait" (Home recording - bonus, 1967). - CD2 : Popular & Hits
01. "De lichtjes van de Schelde" (1952). 02. "De trappers van Alaska" (1948). 03. "De jodelende fluiter" (1948). 04. "Koetje boe" (1948). 05. "Cowbow Jimmy" (1950). 06. "Ik zie zo gere m'n duivekot" (1950). 07. "De man met de banjo" (1954). 08. "Wipneus en een kersenmond" (1952). 09. "Bij het kampvuur" (1948). 10. "Café zonder bier" (1959). 11. "Een hutje op de heide" (1960). 12. "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren" (1959). 13. "Violetta" (1962). 14. "La novia" (1962). 15. "Mammie, mag mijn popje" (1971). 16. "Life is a hit parade" (1966). 17. "The proud ones" (1971). 18. "Paardenhoofdstel" (1968). 19. "Waar het hart zo vol van is" (1970). 20. "Down in the valley" (1969). 21. "Steel guitar rag" (1971). 22. "De paardenmolen" (1971). 23. "Als het vriest in Madagascar" (1966). 24. "Zo hou ik van jou" (1971). 25. "Ik geloof" (1966). 26. "Zomer, winter" (1965). 27. "Waarom" (1963). 28. "Mooi is het leven met jou" (1964). - CD3 : Bohemian & Folk
01. "A mouth full of tricks" (1955). 02. "Bob rond de wereld" (1959). 03. "Wah wah" (1955). 04. "De Cannonball jodel" (1953). 05. "Mon canari" (1955). 06. "Ragtime de l'homme orchestre" (1955). 07. "Le petit oiseau dans la foret" (1955). 08. "Jef en Roza" (1956). 09. "Bobbejaan in Transvaal" (1957). 10. "Rosse Marie" (1957). 11. "Pompier van Brussel-Zuid" (1962). 12. "De koereur" (1963). 13. "Haar moeder is er altijd bij" (1962). 14. "Volendam" (1962). 15. "Kleertjes uit, pyjamaatje aan" (1965). 16. "Cangourou walz" (1971). 17. "Broemselsky" (1967). 18. "Ik ben zo moe" (1969). 19. "Nobody cares for me" (1968). 20. "Mon cheval Hully Gully" (1964). 21. "Ich muss ein Cowboy sein" (1961). 22. "Kili watch" (1961). 23. "Roy old boy" (1959). 24. "Yodel-ee, yodel-ay" (1957). 25. "I'm crying in my beer" (1961). 26. "A little bit of heaven" (1961). 27. "The yodeling whistler" (1962). 28. "A bar with no beer" (1962).
"The World of Bobbejaan" is een triptiek dat de hele Bobbejaan toont. Het raakt heel veel stijlen en disciplines aan : roots, chansons, folk, cabaret, bluegrass, kleinkunst, filmmuziek, parodieën,... . Bobbejaan was een multi-getalenteerde artiest, die even conventioneel als onconventioneel kon zijn, binnen welke tijdsgeest de nummers ook ontstaan. Het resultaat is daardoor vaak verrassend eigenzinnig. De luisteraar ontdekt de meer experimentele en eigenaardige zijde van de populaire artiest. En dat is heel wat. Er staan hits op, maar ook vormexperimenten. Er staan fratsen op, maar ook poëtische dingen. Soms huilt de cowboy, soms kerft de chansonnier... .
"The World of Bobbejaan" is gezien de gigantische catalogus the best of possible worlds. Een groot aantal songs komt uit een periode waarin nog rechtstreeks werd opgenomen. Dat geeft ze hun charme en authenticiteit. De originele opnames zijn zo kwaliteitsvol mogelijk geremastered. Waar mogelijk zijn we vertrokken van de master tapes of multitracks. Dat bleek niet altijd mogelijk. Een aantal banden heeft de tand des tijds helaas niet voldoende doorstaan.
Het is een heel spannende zoektocht geweest. Geregeld kwamen verloren gewaande tapes naar boven. En heel vaak bleken die ook nog in zeer goede staat te zijn ook. Een andere merkwaardige vaststelling is hoe actief Bobbejaan muzikaal is geweest tijdens zijn Bobbejaanland-periode. De helft van de nummers is opgenomen of uitgevoerd in de eerste tien jaar na de opening van het park (31 december 1961). Bobbejaan Records, het label dat Bobbejaan opricht in 1966, brengt zo'n tweehonderd eigen nummers uit. De muzikale productiviteit neemt pas af in het midden van de jaren zeventig. Bobbejaanland plaatst de eerste grote attracties en krijgt meer en meer internationale faam. Bobbejaan Schoepen heeft ongeveer zeshonderd nummers op zijn naam staan. Daarvan werden er zesenzeventig geselecteerd (inclusief een bonustrack). Dat is iets meer dan tien procent van zijn hele repertoire en een representatieve dwarsdoorsnede van zijn kunnen. Bobbejaan is tweeënzestig keer componist en/of tekstschrijver. De compilatie telt ook twaalf eigen instrumentals die soms sterk in de filmische richting neigen. Meer dan twintig nummers zijn nooit eerder op cd gekomen. Eén derde van deze compilatie is lang geleden eenmalig en op een beperkte oplage uitgebracht. "The World of Bobbejaan" is dus onontgonnen terrein voor meerdere generaties. (bron : websiteBobbejaan Schoepen)
Bobbejaan Schoepen overleden : Boom opent rouwregister voor overleden ereburger.
De gemeente Boom opent morgen, dinsdag 18 mei, een rouwregister voor zanger, entertainer en zakenman Bobbejaan Schoepen (ESF 1957), die eerder vandaag, maandag 17 mei 2010, op 85-jarige leeftijd in Turnhout is overleden. Schoepen werd vorig jaar nog uitgeroepen tot ereburger van Boom.
Die huldiging ging gepaard met een hommageconcert en een groots opgezette tentoonstelling over het leven van de man die op 16 mei 1925 in Boom werd geboren als Modest Hyppoliet Johanna Schoepen. Hij groeide er op in een arbeidersmilieu, maar kon zich dankzij zijn zangcarrière en het pretpark Bobbejaanland opwerken tot de tweehonderd rijkste Belgen.
Als laatste eerbetoon opent de gemeente Boom vanaf dinsdag een rouwregister in het gemeentehuis. Iedereen die dat wil, kan vanaf dinsdagochtend 09.00 een bericht nalaten. (bron : Belga)
Bobbejaan Schoepen overleden : biografie van de eerste Vlaamse Songfestivaldeelnemer.
Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) is bij de jeugd vooral bekend als oprichter van het pretpark Bobbejaanland. Maar eigenlijk was de Kempenzoon in de eerste plaats muzikant en entertainer. Hij geldt als de baanbreker van de country- en westernmuziek in België. Hits als "Café zonder bier", "De lichtjes van de Schelde" en "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren" staan in het collectieve geheugen gegrift.
Bobbejaan Schoepen werd op 16 mei 1925 in Boom geboren als Modest Hyppoliet Joanna Schoepen. Zijn vader, een hoefsmid, kreeg een nierkwaal toen Modest nog een tiener was. Net als voor de vijf andere kinderen zat er voor hem niets anders op dan tijdens de schoolvakanties in de smidse te werken. Maar muziek zat in zijn genen. Zijn grootvader speelde bugel, zijn moeder zong graag en op zijn twaalfde schuimde Bobbejaan met zijn zus de Boomse cafés af om op te treden.
Begin jaren vijftig reisde hij door heel België met zijn muzikale shows. Hij was een van de eerste performers die gebruik maakte van een moderne uitrusting, een tourbus en sponsoring. Nog in de jaren vijftig trad hij geregeld op in de Brusselse Ancienne Belgique aan de zijde van de jonge Jacques Brel. Hij werkte ook samen met Josephine Baker en Toots Thielemans.
Hij concerteerde niet alleen in eigen land, maar ook in onder meer Denemarken, IJsland, Congo en Indonesië. Met vertalingen van Vlaamse nummers oogstte Schoepen succes in Duitsland en Oostenrijk. Zo zong hij "Marina" van Rocco Granata (lid vakjury 'Eurosong 2002') in het Duits. Een tijdlang was hij ook top of the bill in Nashville, het mekka van de country. In 1957 vertegenwoordigde Schoepen België op het Eurovisie Songfestival met "Straatdeuntje".
In 1961 stichtte Schoepen samen met zijn echtgenote Josée Bobbejaanland. Van een aanvankelijk moerassig domein maakte Schoepen een van de grootste pretparken van het land. Hij trad er dagelijks op in de shows van het park. In april 2004 werd Bobbejaanland verkocht aan een Spaans-Amerikaanse groep.
In 1962 speelde Bobbejaan Schoepen de hoofdrol in "At a drop of a hat", een absurdistische film met onder meer An Petersen, Yvonne Lex en Denise Deweerdt. De Belgische rockgroep Dead Man Ray van frontman Daan toerde in 1999 met deze film door België en Nederland om de prent muzikaal te begeleiden.
Bobbejaan Schoepen scoorde als artiest hits met nummers als "Café zonder bier" (1959), een cover van "Pub without beer" van Slim Dusty, "De lichtjes van de Schelde" (1952) en "Ik zien zo gere mijn duivenkot" (1950). Andere bekende liedjes van hem zijn "Als mijn kanarievogel zingt" (1952), "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren" (1960) en "Twee ogen zo blauw" (1965).
In mei 2005 werd Schoepen naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag en zijn vijf decennia op de planken in de bloemetjes gezet. Eerder dat jaar gaf Schoepen onverwachts enkele optreden op het literaire festival Saint-Amour. In het voorjaar van 2006 trad Bobbejaan op in de AB, waar zijn kinderen een muzikale hommage aan hun vader organiseerden. In februari 2007 ontving Schoepen in de BrusselseAB een 'Lifetime Achievement Award' voor zijn succesvolle carrière als zanger-muzikant, en voor zijn pionierschap in de Belgische muziekgeschiedenis.
Op 19 mei 2008 werd het nieuwe album "Bobbejaan" in België uitgebracht, met als gastvocalisten Geike Arnaert (Hooverphonic), Axelle Red, Nathalie Delcroix (Laïs), en Daan Stuyven, die tevens de hoes ontwierp.
In juli 2008 werd de fluitende cowboy door de Amerikaanse International Whistlers Convention als eerste Europeaan opgenomen in de "Whistlers Hall of Fame", een internationale eregalerij voor kunstfluiters.
In zijn geboortestad Boom werd Schoepen op 02 oktober 2009 benoemd tot de eerste ereburger. Op voordracht van koning Albert II ontving Bobbejaan Schoepen op 06 juli 2009 het ereteken van officier in de kroonorde, voorbehouden aan Belgen met grote artistieke, letterkundige of wetenschappelijke verdiensten.
In 1999 werd bij Bobbejaan Schoepen darmkanker vastgesteld. Enkele jaren later werd hij genezen verklaard. In een interview zei hij daarover : "Ik ben niet bang om dood te gaan. Nooit geweest. Volgens mij is doodgaan iets als geboren worden : je bent erbij aanwezig, maar je weet van niets."
Bobbejaan Schoepen overleed vandaag, maandag 17 mei 2010, een dag na zijn 85ste verjaardag, aan een hartstilstand in het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout. (bron : Belga)
Bobbejaan Schoepen overleden : erfenis verder uitbouwen (Bobbejaanland).
De directie en de medewerkers van Bobbejaanland betuigen vandaag, maandag 17 mei, hun oprecht medeleven aan de echtgenote, kinderen, familie, vrienden en vele duizenden fans die Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) nog steeds had. Tegelijk is de ploeg fier dat ze een deel van zijn erfenis verder kunnen uitbouwen.
"Dankzij hem is Bobbejaanland een stuk nationaal erfgoed geworden. Zonder hem zou het park nooit geworden zijn tot wat het nu is. Wellicht had Bobbejaan dit zelf nooit vermoed toen hij in 1959 een drassig domein in Lichtaart kocht", aldus het persbericht.
Naast stichter en bezieler Bobbejaan, leverden ook zijn echtgenote Josée en haar zus Louise een belangrijke bijdrage aan de groei en het succes van het park. "Dankzij hun discipline en vaste hand werd het park een rendabel bedrijf, dat ze 44 jaar lang met succes hebben gerund", luidt het.
"Wij zullen ervoor zorgen dat er verder kan worden gebouwd op het succes van jouw familiepark. Met respect voor de eigenheid van het park, zullen we er alles aan doen om jouw naam hoog te houden", stelt Rudi Rasschaert, directeur van Bobbejaanland. (bron : Belga)
In memoriam : eerste Vlaamse Songfestivalkandidaat Bobbejaan Schoepen op 85-jarige leeftijd overleden.
In het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout is vandaag, maandag 17 mei, op 85-jarige leeftijd zanger Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) overleden. Schoepen was pas gisteren, zondag 16 mei, 85 geworden. Vanmiddag omstreeks 11.00 stierf hij aan een hartstilstand in het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout.
Bobbejaan Schoepen is een pseudoniem voor Modest Hyppoliet Joanna Schoepen. Hij was een gevierd Vlaams zanger, gitarist, acteur en kunstfluiter. Bekende nummers van hem zijn onder meer "De lichtjes van de Schelde" en "Café zonder bier".
In 1957 werd hij door ons land afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival. Als allereerste Vlaamse kandidaat ooit bezorgde hij ons land met "Straatdeuntje" een achtste plaats op tien kandidaten. Bobbejaan Schoepen was ook oprichter van het amusementspark Bobbejaanland in Lichtaart. (bron : Belga)
'De klas van Frieda' : de week wordt ingezet met Erika Van Tielen, Ben Roelants, Linde Merckpoel en Tomas De Soete.
Sinds maandag 29 maart presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.
In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen netjes gewassen, gekamd en gestreken per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.
Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.
De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.
De Leerlingen
Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.
Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.
De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.
De Quiz
De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.
In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.
In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.
Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.
In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.
Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.
De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.
De Juffrouw
'De klas van Frieda' wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.
* negenentwintigste aflevering :
Vlaanderens mooiste Venetiaanse blondjes strijden vanavond vurig voor het eindexamen in 'De klas van Frieda'. De ene, Erika Van Tielen, heeft Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009) naast zich gevraagd. Tussen enkele reizen voor 'Vlaanderen Vakantieland' door nemen ze het op tegen Linde Merckpoel, de sidekick van radiotalent Tomas De Soete, en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') zelve. Hij noemt haar wel eens gekscherend een rosse snol, maar zo ver durft Frieda niet te gaan. Haarkleur, zo leert vakleraar genetica Bart Cannaerts hen, is immers genetisch bepaald.
'De klas van Frieda', vanavond, maandag 17 mei, de negenentwintigste aflevering op Eén tussen 22.15 en 23.05. (bron en logo : Eén)
Tussen 1998 en 2002 zond de openbare omroep de advocatenserie 'Recht op Recht' uit. De eerste reeks van de serie bestond slechts uit zes afleveringen maar de reeksen twee, drie en vier bestonden telkens uit dertien afleveringen zodat er uiteindelijk vijfenveertig afleveringen op de buis kwamen.
Vanaf vanavond, maandag 17 mei, brengt Eén deze Vlaamse fictiereeks over de gebeurtenissen in en om een Brussels advocatenkantoor opnieuw op het scherm.
Leducq & Partners is een kleinschalig maar succesvol advocatenkantoor in Brussel. De zestigjarige Paul Emile Leducq (Tuur Deweert) is de oprichter van het kantoor en heeft als partners de 31-jarige Gabriël Nukerke (Stany Crets) en de 30-jarige Chris Haagdoorn (Veerle Dobbelaere). Hoewel de zaak vooral drijft op lucratieve financiële en burgerlijke dossiers en echtscheidingen, voelt Chris zich als een magneet aangetrokken tot strafzaken.
Rechterhand van Chris Haagdoorn is de tedere macho Hugo Van Eyk (Filip Peeters), voorheen werkzaam bij de Gerechtelijke Politie. Hij is een stoere jongen met een peperkoeken hartje die altijd voor zijn vrienden en collega's klaarstaat. Hij schrikt niet terug voor wat actie en vindt overal een oplossing voor. De moeilijke relatie met de moeder van zijn zoon Jelle zorgt vaak voor spanningen tussen hem en Chris. Officieel is hij administratief secretaris bij Leduc & Partners - maar hij kan het speurwerk niet laten.
Gabriël Nukerke profileerde zich als een goed echtscheidingsadvokaat en een winnaar. Paul Emile haalt hem weg bij een groot kantoor, en bied hem aan vennoot te worden. Gabriel hapt toe en ontplooit zich, dank zij de klantenkring van Paul Emile tot een uitstekend en zeer succesvol echtscheidingsadvokaat. Hij gaat er prat op dat hij de enige advokaat in België is die nog nooit een zaak verloren heeft.
* eerste aflevering : Geschorst.
Leducq & Partners is een kleinschalig maar succesvol advocatenkantoor in Brussel. De zestigjarige Paul Emile Leducq is de oprichter van het kantoor en heeft als partners de 31-jarige Gabriël Nukerke en de 30-jarige Chris Haagdoorn. Hoewel de zaak vooral drijft op lucratieve financiële en burgerlijke dossiers en echtscheidingen, voelt Chris zich als een magneet aangetrokken tot strafzaken. Zo neemt zij de verdediging op van Hugo Van Eyck, een inspecteur van de Gerechtelijke Politie, die door de drugdealer en pooier Van Limburg vervolgd wordt omdat hij een P.V. vervalste. Van Eyck had dat P.V. over een drugsdeal in eigen naam opgesteld, om een informante te beschermen. Wanneer Van Eyck de prostituee kan overtuigen om te getuigen, wordt ze met doorgesneden polsen in haar bad gevonden. Hugo en Chris zijn ervan overtuigd dat Van Limburg de informante liet vermoorden en gaan op onderzoek uit...
Andere hoofdrollen zijn er voor Robbie Cleiren (Luc Lievens), Pascale Michiels (Jessie Vinck)(backing vocal Belgische inzending ESF 1996) en Blanka Heirman (Louise Haagdoorn).
'Recht op Recht', de eerste aflevering vanavond, maandag 17 mei op Eén tussen 21.10 en 22.15. (bron en foto : Eén)
'Mag ik u kussen?' : vanavond laat actrice Els Dottermans zich verleiden tot een kus.
Canvas trekt sinds maandag08 maart opnieuw resoluut de kaart van de verleiding. Na het succes van het eerste seizoen krijgt 'Mag ik u kussen?' een vervolg. De hypothetische datingshow voor actieve ontdekkers en meerwaardezoekers blijft zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één onvoorziene vrouw. Slechts gewapend met hun allermooiste woorden en hun meest doordachte humor.
Maar er is ook lucratieve ontrouw in het spel : 'Mag ik u kussen?' pakt dit seizoen uit met nieuwe vrouwen, nieuwe mannen en nieuwe spelrondes. En af en toe ook met een keiharde fuck the format. De kans dat een vrouw al eens verleid wordt met 150 gram gorgonzola of dat koppelaar-presentator Bart Peeters (presentator Eurosong, commentator ESF) zelf plaatsneemt in het panel, is dit seizoen niet onbestaande.
Nieuwe vrouwen!
Dertien nieuwe klassevrouwen hebben 'Mag ik u kussen?' hun jawoord gegeven en zullen zich met plezier verbaal het hof laten maken. Hun namen worden voorlopig met de nodige discretie omringd, maar het scala reikt van Frieda Van Wijck tot Dina Tersago en van Erika Van Tielen tot Miet Smet. Met een nu al historische uitstap in de wereld van Showbizz Bart, die zich door drie mannen zal laten verleiden.
Nieuwe mannen!
Ook het mannenleger van 'Mag ik u kussen?' krijgt versterking. Onder andere Steven Van Herreweghe, Tom Lenaerts, Jan Van Looveren, Vitalski en jong comedygeweld als Joost Vandecasteele, Thomas Smith en Tim Foncke wagen hun kans op een kus. En grossieren elk op hun manier in romantiek, poëzie en intelligentie.
De nieuwkomers krijgen stevige concurrentie van de ervaringsdeskundigen van het eerste seizoen. Zij doen allemaal opnieuw mee, vaak puur uit hormonale overwegingen : Philippe Geubels, Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Dimitri Leue, Peter Van den Begin, Stany Crets, Tom Waes, Bart Cannaerts, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Frank Focketyn en Wim Helsen.
Nieuwe rondes!
De mannelijke participanten aan 'Mag ik u kussen?' worden tot het uiterste gedreven met enkele nieuwe uitdagende spelrondes. De 'Slotzin' vervangt de gedateerde 'Openingszin' en daagt de mannen uit om een romantisch grafschrift te verzinnen. Een ultiem eerbetoon dat ze ooit bij wijze van afscheid eigenhandig in de zerk van de vrouw willen beitelen. In 'De Biechtstoel' krijgen de mannen een unieke kans om hun grootste zonde of geheim op te biechten aan de vrouw net voor ze een relatie met haar aangaan. Ook al betreft het nocturale incontinentie.
'Zeg Het Eens Niet Met Bloemen' breekt voorgoed met de saaie traditie die wil dat mannen nooit verder geraken dan een boeket bloemen wanneer ze hun vrouw willen verrassen. De mannen krijgen in deze ronde een veel origineler cadeau ter beschikking (een rol aluminiumfolie, een zak cement of 150 gram gorgonzola) en moeten de vrouw daarmee op gepaste wijze proberen te charmeren. Niet evident.
* de elfde aflevering :
Vanavond ontvangt Bart Peeters in 'Mag ik u kussen?' actrice Els Dottermans. Die heeft een heel eigenzinnige kijk heeft op kussen. "Een kus staat of valt met zijn geur. De ideale kus heeft de geur van een pasgewassen flanellen houthakkershemd en een vleugje wasverzachter, doordrongen met vers zweet, een pasgerookte sigaret en een fris pintje." Aan Lieven Scheire, Bart Cannaerts en Raf Walschaerts om precies zo te ruiken en Els te verleiden comme il faut. Drie mannen en een baby
De drie enthousiaste kuskandidaten zijn Neveneffect Lieven Scheire, comedian Bart Cannaerts en cabaratier, muzikant en liedjesschrijver Raf Walschaerts van Kommil Foo. Lieven Scheire en Bart Cannaerts verschijnen al voor de derde keer in de arena, maar konden tot dusver vrouw noch kus versieren. Bij de prettig gestoorde Els Dottermans hopen ze met hun absurde verleidingsverzinsels meer succes te hebben.
Maar de concurrentie is niet min. Raf Walschaerts is weliswaar een nieuwkomer in 'Mag ik u kussen?' maar heeft op elk ander vlak 15 jaar meer ervaring dan beide jonge wolven en hij weet na 23 jaar Kommil Foo als geen ander hoe hij een publiek (waaronder statistisch gezien ongeveer 50% vrouwen) om zijn vinger windt. De vrouw
De verleidelijke dame is deze keer één van Vlaanderens allerbeste actrices : Els Dottermans. In 'Mag ik u kussen?' laat ze voor één keer de echte Els los en die blijkt zeer vatbaar voor verleiding. "Ik kan waanzinnig verliefd zijn. Eens ik een man te pakken heb, spring ik erop en laat ik hem niet meer los."
Dat klinkt Lieven, Bart en Raf natuurlijk als muziek in de oren. Maar om haar hart te veroveren, moeten we wel alles weten over Leon Spilliaert, de kunst van het ruzie maken en frustratieshoppen.
'Mag ik u kussen?', de elfde aflevering van het tweede seizoen, vanavond, maandag 17 mei, op Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto : Canvas)
OSLO VANDAAG : deze voormiddag werkt Tom Dice zijn eerste repetitie af in de Telenor Arena.
Gisteren, zondag 16 mei, werd in de Noorse hoofdstad Oslo het eigenlijke startschot gegeven voor de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 25 mei, plaats maar gisterenochtend startten in de Telenor Arena reeds de eerste repetities. Vandaag, Nasjonaldag (Nationale feestdag) in het Scandinavische land, mogen opnieuw een aantal kandidaten het festivalpodium op voor een allereerste repetitie.
De Belgische kandidaat Tom Dice werkt vanochtend zijn eerste repetitie af en dit tussen 10.10 en 10.50. De Nederlandse zangeres Sieneke moet pas woensdagochtend, 19 mei (09.30 - 10.10), voor het eerst het podium op.
Sinds eergisteren en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 29 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de eventueel daaropvolgende persconferenties, fotoshoots,... . Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.
In totaal zullen de negen overblijvende landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Veel moeten we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium in de Telenor Arena.
* Overzicht van negen halve finalisten van de eerste halve finale (dinsdag 25 mei):
DAG 2
Repetitie
Persmoment
Kleine persconferentie
1-on-1
fotomoment
meet and greet met fans
Grote persconferentie
Polen
09.30 - 10.10
10.50 - 11.30
*
-
*
*
-
BELGIE
10.10 - 10.50
11.30 - 12.10
*
-
*
-
-
Malta
10.50 - 11.30
12.10 - 12.50
*
-
*
-
-
B R E A K
Albanië
12.30 - 13.10
13.50 - 14.30
*
-
*
-
-
Griekenland
13.10 - 13.50
14.30 - 15.10
-
-
*
*
-
Portugal
13.50 - 14.30
15.10- 15.50
*
-
*
*
-
B R E A K
VJR Macedonië (FYROM)
14.50 - 15.30
16.10 - 16.50
*
-
*
-
-
Wit-Rusland
15.30 - 16.10
16.50 - 17.30
*
-
*
*
-
IJsland
16.10 - 16.50
17.30 - 18.10
*
-
*
-
-
De eerste repetitie alsook de eerste persmomenten duren telkens veertig minuten. In vergelijking met de voorgaande jaren zijn er met betrekking tot de persconferenties een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo komt er na afloop van de eerste repetitie geen grote persconferentie meer. Sommige delegaties houden wel een kleinere persontmoeting, één-op-één interviews, fotomomenten alsook eventueel een meet and greet met de fans.
Vanavond zitten de eerste repetities voor alle landen uit de eerste halve finale er helemaal op. Morgenochtend betreden de eerste acht landen uit de tweede halve finale voor een eerste maal het podium. Het perscentrum is vandaag geopend tussen 08.00 en 23.30. (bron : Eurovision.tv)
Newsroom : Margriet Hermans zegt politiek definitief vaarwel en beleeft comeback als zangeres.
Gisteravond, zaterdag 15 mei, stond Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999) voor het eerst in tien jaar weer op het podium als zangeres. "De Vlaamse showbizz is helemaal kapot, dus een comeback wordt niet zo simpel", zegt ze vandaag in Het Nieuwsblad op Zondag. "Zingen kan ik nog, maar ik ben een stuk onzekerder geworden."
Kort nadat Margriet Hermans bijna een jaar geleden na de ondermaatse verkiezingsresultaten van Open Vld noodgedwongen uit de politiek stapte, maakte ze bekend dat ze de draad van haar zangcarrière weer zou opnemen. In Kapelle-op-den-Bos stond de 56-jarige zangeres gisterenavond voor het eerst in tien jaar weer op de planken met het live-orkest The Flaming Stars én haar dochter Celien.
"Plankenkoorts is een groot woord, maar ik ben wel zenuwachtig," vertelde Margriet vlak voor de try-out van haar nieuwe show. "Ik voel dat ik een stuk onzekerder geworden ben. Hopelijk kan ik al mijn teksten onthouden."
Haar nieuwe show kreeg als titel '20-10' omdat het muzikale project dit jaar van start gaat. Er worden twintig liedjes gezongen waarvan er tien Nederlandstalig zijn. "Het zijn heel uiteenlopende nummers. Nummers van mezelf, maar ook covers van André Hazes, Roxette, Bon Jovi, Bob Dylan... Het is een meezingshow, dus het publiek mag uit volle borst meedoen."
De bekendste Margriet-hits worden tijdens de show achterwege gelaten en dat heeft ze heel bewust gedaan. Ze wil eindelijk eens met andere nummers dan "Alle mooie mannen" worden geassocieerd. "Van mijn hits heb ik alleen "Laisse rouler le bon temps, Jacqueline" geselecteerd, naast liedjes van mezelf die ik mooi en fijn vind, maar die tijdens mijn succesperiode nooit veel aandacht gekregen hebben."
Met haar dochter Celien zingt ze twee duetten : "I know him so well" uit de musical Chess en "Rhythm of my heart" van Rod Stewart. Celien brengt ook twee eigen nummers, waarop ze zichzelf begeleidt op piano, en dochterlief droomt van een carrière als zangeres. Maar Margriet hoopt dat ze eerlijke kansen krijgen omdat ze echt veel talent heeft.
"Ik weet dat de showbizz een harde wereld is, maar toch minder hard dan de politiek." (lacht). Zelf heeft ze de politiek definitief vaarwel gezegd. "Mijn politieke carrière bij Open Vld is niet geworden wat ik ervan verwacht had. Ik heb het gevoel dat ik nog veel meer had kunnen bereiken, maar nu is het aan andere mensen." (bron : Het Nieuwsblad op Zondag)
'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Maria Haukaas Storeng zet Noorwegen in 2008 opnieuw op de festivalkaart.
Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.
Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.
Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de negenenveertigste aflevering van onze reeks staan we stil bij het jaar 2008.
Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 2006 wordt de hele selectieprocedure omgegooid en sindsdien werkt de Noorse omroep met een systeem zoals dat reeds in 2002 werd ingevoerd in buurland Zweden.
Zo kwamen er dus ook in 2008 in totaal drie voorrondes met telkens zes kandidaten waarbij de nummers één en twee meteen geplaatst waren voor de finale. De nummers drie en vier konden via de herkansingsronde nog een finaleplaats bemachtigen en de nummers vijf en zes waren meteen uitgeschakeld. Zowel in de voorrondes (halve finales) als in de herkansingsronde ('Siste Sjanse') lag het lot van de kandidaten in handen van de kijkers thuis die door televoting hun voorkeur kenbaar maakten.
De finale vond plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo op zaterdag 09 februari. Zowel de voorrondes als de finale werden in goede banen geleid door Per Sundnes. In de finale waren er opnieuw twee stemrondes waarbij het lot van de kandidaten in de eerste stemronde volledig in handen lag van de kijkers thuis die door televoting de beste vier doorstuurden naar de tweede stemronde. In die tweede stemronde lag hun lot in handen van een vakjury en van de kijkers thuis.
* eerste voorronde - Stavanger - vrijdag 11 januari 2008 :
01.
Lystgass
Podium
H
02.
Ándagassii
Ann-Mari Andersen
F
03.
Colliding
Nicholas Carlie
-
04.
Baby don't stop the music
Michelle
-
05.
Hold on
Tinkerbells
H
06.
Am I supposed to love again
Veronica Akselsen
F
* tweede voorronde - Kongsvinger - vrijdag 18 januari 2008 :
01.
Always always
Zuma
F
02.
Would you spend the night with me
Cube
-
03.
A little more
Anne Hvidsten
H
04.
Get up
Crash!
F
05.
I'm in love
Sven Garås
-
06.
Hold on be strong
Maria Haukaas Storeng
F
* derde voorronde - Bodø - vrijdag 25 januari 2008 :
01.
Two monkeys (on the roof)
Avalanche
-
02.
Hear when I'm calling
Maria Trøen
-
03.
Som i himmelen
Ole Ivars
H
04.
Sillycone Valley
Lene Alexandra
H
05.
Eastern wind
Torstein Sødal
F
06.
Far away
King of Trolls
F
* herkansingsronde (Siste Sjanse) - Oslo - woensdag 06 februari 2008 :
01.
Lystgass
Podium
-
02.
Hold on
Tinkerbells
F
03.
Always always
Zuma
-
04.
A little more
Anne Hvidsten
-
05.
Som i himmelen
Ole Ivars
F
06.
Sillycone Valley
Lene Alexandra
-
* finale - Spektrum, Oslo - zaterdag 09 februari 2008 :
01.
Get up
Crash!
-
-
02.
Ándagassii
Ann-Mari Andersen
-
-
03.
Hold on
Tinkerbells
-
-
04.
Am I supposed to love again
Veronica Akselsen
109.957
04
05.
Far away
King of Trolls
115.811
03
06.
Som i himmelen
Ole Ivars
-
-
07.
Eastern wind
Torstein Sødal
118.095
02
08.
Hold on be strong
Maria Haukaas Storeng
195.661
01
Maria Haukaas Storeng (Finnsnes, 03 augustus 1979) startte reeds op heel jeugdige leeftijd met zingen. Op de leeftijd van vijf jaar nam ze voor het eerst deel aan een concert in haar thuishaven. Op elfjarige leeftijd speelde ze de rol van het weesmeisje Annie in de gelijknamige musical. Later nam ze de rol van Dorothy voor haar rekening in de musical 'The Wizard of Oz' en was ze te zien in musicals zoals 'Fame', 'Hamlet' en 'Peer Gynt'.
Nationale bekendheid verwierf ze in 2004 door haar deelname aan 'Idols', de Noorse versie van 'Idool', alwaar ze op een zesde plaats eindigde. Een jaar later bracht ze haar eerste album "Breathing" op de markt en twee jaar geleden nam ze voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.
Met "Hold on be strong" (tekst en muziek : Mira Craig) wist ze die selectie op haar naam te schrijven. Tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 20 mei 2008, eindigde ze met een totaal van 106 punten op de vierde plaats. Later die week, op zaterdag 24 mei, mocht ze opnieuw het festivalpodium op van de Belgrade Arena in de Servische hoofdstad en mocht ze de finale afsluiten. Dit leverde haar 182 punten, meteen goed voor een vijfde plaats. Het nummer werd een hit in eigen land en stond eenentwintig weken in de Noorse hitparade waarvan één week op de eerste plaats. In Denemarken stond het nummer één week in het overzicht en in buurland Zweden stond het nummer negentien weken in de hitparade met als hoogste notering een achtste plaats.
Vorig jaar nam de zangeres, samen met Per Sundnes, de presentatie voor haar rekening van 'Melodi Grand Prix 2009' en in buurland Zweden nam ze met AnnaSahlene (backing vocal Zweedse inzending ESF 1999 en Maltese inzending 2000, ESF 2002, Melodifestivalen 2003-2006-2009) deel aan 'Melodifestivalen 2009'. Met "Killing me tenderly" strandde het tweetal in de vierde en laatste voorronde op een zevende plaats op acht deelnemers.
Dit jaar namen zowel Maria Haukaas Storeng ("Make my day") als Mira Craig ("I'll take you high") deel aan 'Melodi Grand Prix 2010'. Mira bleef in de herkansingsronde steken maar Maria wist opnieuw door te stoten tot de finale alwaar ze na de eerste stemronde werd uitgeschakeld. (met dank aan 3D Flags)
'Thuis' : het uitstapje van Bram en Herman heeft een dramatische afloop.
Op maandag31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.
De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004, coach 'Junior Eurosong 2009') en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.
Wij brengen dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.
* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.796 TOT EN MET 2.800.
- maandag 17 mei - aflevering 2.796 : Waldek en Jelena overlopen hun opties. Frank is apetrots op z'n zoon. Luc test Franky als nieuwe aandeelhouder. Ann vreest dat ze Sandrine gaat verliezen. Leo onderhandelt met Mo. Simonne neemt afstand van Herman.
- dinsdag 18 mei - aflevering 2.797 : Simonne vindt dat ze haar familie heeft verwaarloosd. Peter plant een verrassingsweekendje voor Femke, maar zij heeft andere verplichtingen. Waldek gaat op zoek naar financiële steun. Cois vreest dat hij z'n job kwijt is.
- woensdag 19 mei - aflevering 2.798 : Simonne gaat, zonder medeweten van Frank, toch op bezoek bij Herman. Peggy en Tom verheugen zich op een dagje met Sandrine. Rosa weigert Waldek en Jelena te helpen. Luc maakt het Franky niet gemakkelijk.
- donderdag 20 mei - aflevering 2.799 : Luc vindt dat Rosa de juiste beslissing heeft genomen, maar Rosa twijfelt. Peter voelt zich in de steek gelaten door Femke. Marianne zweert dat ze zal blijven vechten voor Sandrine. Katrien heeft last van examenstress, gelukkig zorgt Paulien voor wat ontspanning. - vrijdag 21 mei - aflevering 2.800 : Peter voelt zich slecht, maar vooral ook heel schuldig. Jelena ziet nog maar één uitweg om snel aan geld te geraken. Rosa heeft goed nieuws voor Waldek en Jelena. Het uitstapje van Bram en Herman heeft een dramatische afloop.
'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)
'Familie' : Pierrot vindt zijn droomjob bij de cultuurdienst van de stad.
Op maandag31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).
De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).
Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.
Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).
Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.
* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.369 TOT EN MET 4.374.
- maandag 17 mei - aflevering 4.369 : Jan heeft nog maar enkele uren om achter het recept van zijn moeders stoofvlees te komen, want Anna en Albert vliegen terug naar Benidorm. Veronique wil een drink organiseren om haar succes bij het modeblad Scarlet te vieren. Hoewel Pierrot nog maar net als koerier van Francis Food werkt, is hij niet van plan om dit tot aan zijn pensioen te doen. Hij polst bij Bert naar een job bij Van den Bossche Electronics. Hanneke maakt haar ouders ongerust als blijkt dat ze geen kracht in haar benen heeft. Joris De Belder wordt door de politie weggeleid uit het ziekenhuis.
- dinsdag 18 mei - aflevering 4.370 : Peter en June vertrekken voor twee dagen naar een congres in Londen. Hanneke geeft aan Maarten toe dat ze doet alsof ze niet op haar benen kan staan om haar ouders terug dichter bij elkaar te brengen. Mieke voelt zich schuldig omdat Joris zelfmoord heeft gepleegd in de gevangenis en ze beklaagt het zich dat ze een gerechtsdokter heeft ingeschakeld. Victor Praet vraagt zijn medewerkers om een minuut stilte in acht te nemen en hij neemt Leen in vertrouwen over zijn diepere gevoelens. - woensdag 19 mei - aflevering 4.371 : Hanneke moet voor onderzoeken naar het ziekenhuis gaan. Dat is een afknapper, maar de meevaller is dat haar ouders dichter naar mekaar groeien. Pierrot heeft zijn droomjob gevonden bij de cultuurdienst van de stad, maar het probleem is dat hij geen diploma heeft. Marie-Rose stelt zich vragen bij de nieuwe collectie van Jennifer en Mario. De ontwerpen zijn heel gewaagd en het is de vraag of de collectie verkoopbaar is. Tijdens het congres haalt June een mooie deal binnen, maar toch heeft ze hier gemengde gevoelens over. - donderdag 20 mei - aflevering 4.372 : Veronique baalt omdat haar moeder en Jennifer steeds beter overeenkomen. Bij "Jan & Alleman" gaat het van kwaad naar erger sinds Anna niet meer in de keuken staat. Jan smeekt zijn moeder om het geheime ingrediënt van het stoofvlees te bezorgen. Anna gaat akkoord, maar stelt wel een belangrijke voorwaarde. Bij MVM moet Marie-Rose eerlijk kiezen tussen de ontwerpen van Marion en Jennifer. - vrijdag 21 mei - aflevering 4.373 : Bert toont June het bewijs dat ze zich in Londen in de luren heeft laten leggen. Zij is razend op Peter en wreekt zich door een show op te voeren tijdens de meeting met een potentiële klant. Marie-Rose maakt een keuze tussen de verfrissende collectie van Jennifer en de stijlvolle collectie van Mario. Bert blijft zijn huwelijk met Lisa voorbereiden, hoewel zij hem niet meer in haar leven wil. Peter stelt zijn nonkel Jan voor om van het familiefeest bij "Jan & Alleman" gebruik te maken om de verjaardag van Marie-Rose te vieren. Trudy geeft aan Els toe dat ze het moeilijk heeft met de band tussen Peter en June. - zaterdag 22 mei - aflevering 4.374 : Mario is ontgoocheld en boos omdat Marie-Rose de ontwerpen van Jennifer gaat produceren. Zijn ex geeft hem overschot van gelijk én tips om er voor te zorgen dat zijn collectie alsnog gemaakt wordt. Hanne verveelt zich stierlijk thuis en ze zoekt een manier om ongezien de stad te kunnen intrekken. Peter moedigt zijn zus aan om toch naar het familiefeest bij "Jan & Alleman" te komen zodat ze hun moeder in de bloemetjes kunnen zetten voor haar verjaardag. Leen is eindelijk uit het ziekenhuis ontslagen en ze gaat meteen op bezoek bij Bart en Brenda.
'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)