'Sterren op de Dansvloer' : van negen dansparen naar acht.
Op vrijdag 26 maart ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. Dit seizoen moeten we het opnieuw evenwel zonder 'Eurosong'kandidaten stellen maar aangezien onze bezoekers tijdens de derde reeks, in het voorjaar van 2008, heelwat interesse toonden voor het programma besteden we ook ditmaal uitgebreid aandacht aan deze nieuwe reeks van 'Sterren op de Dansvloer'.
Voor actrice Kadèr Gürbüz en haar professionele danspartner Dick Matthijs viel na liveshow twee het doek over 'Sterren op de Dansvloer' en dat was een zware dobber voor de gepassioneerde actrice. Dit betekent dan ook dat we in de derde liveshow negen dansparen verwelkomen, die de jury en de kijkers moeten imponeren met vrolijke quickstep- en sensuele rumbapassen.
Quickstep en rumba
Autopiloot Anthony Kumpen, presentatrice An Lemmens, acteur Peter Van den Begin en schlagerzangeres Laura Lynn dansen samen met hun professionele danspartner de quickstep. En dat is de vrolijkste van de ballroomdansen. Tijdens de quickstep lijkt het of de paren elegant op hete kolen dansen en de twee voeten komen vaak tegelijk los van de vloer. Door al het springwerk en het snelle draaien is de quickstep wel een fysiek zware dans.
Op het programma van acteur Kevin Janssens, zangeres Jelle van Dael, politicus Wouter van Bellingen, acteur Louis Talpe en gezondheidscoach Sonja Kimpen en hun professionele danspartner staat de rumba. Het is een sensuele liefdesdans waarin het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw een belangrijke rol speelt. Verleidelijke poses en wervelende heupbewegingen bepalen deze uitdagende dans.
- Laura Lynn en Wim Gevaert dansen de quickstep op "Muppet show theme" uit Muppet Show. - Wouter Van Bellingen en Olga Terechova dansen de rumba op "You'll never find another love like mine" van Michael Bublé. - Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de quickstep op "If my friends could see me now" van Liza Minelli. - Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de rumba op "Abrazame" van Tamara. - An Lemmens en Aerjen Mooijweer dansen de quickstep op "Not fair" van Lily Allen. - Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de rumba op "I just cant stop loving you" van Michael Jackson. - Jelle van Dael en Pascal Maassen dansen de rumba op "Take a bow" van Rihanna. - Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe dansen de quickstep op "In the mood" uit Swing. - Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de rumba op "Alone" van Heart.
Wie valt af ?
Elk optreden wordt in de studio beoordeeld door de deskundige juryleden Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus. In de huiskamer zijn de kijkers aan zet. Allebei hebben ze 50 % van de punten in handen en beslissen ze dus elk voor de helft wie de dansparen zijn die een vervolg breien aan 'Sterren op de Dansvloer' en wie het onfortuinlijke duo is dat de dansvloer moet verlaten.
Gratis livestream
De kijkers die willen weten wat er gaande is achter de schermen van 'Sterren op de Dansvloer' en de sfeer van het glamoureuze programma nog voor de aanvang van de show bij vtm willen voelen, worden op hun wenken bediend door Dina Tersago. Zij geeft vanaf 20.10 afspraak via vtm.be, waar ze je via een gratis livestream meeneemt naar de backstage-zone, de publieksbar en de studio. Ontdek samen met Dina wie de bekende supporters zijn of hoe het gesteld is met de moraal van de vedetten.
Follow up
Het verhaal van het danspaar dat strandt in de derde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', kan je op zaterdag 10 april vanaf 19.45 volgen in de follow up-uitzending.
'Sterren op de Dansvloer', gepresenteerd door Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire, derde aflevering met negen koppels vanavond, vrijdag 09 april, tussen 20.40 en 22.35 op vtm. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)
Sinds afgelopen dinsdag, 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.
Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.
Het land dat als vierde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, is SLOWAKIJE. Het land nam vorig jaar, na een afwezigheid van elf jaar, opnieuw deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. In de jaren negentig nam het land in totaal driemaal deel aan het Eurovisie Songfestival. In 1993 eindigde Slowakije op een vierde plaats tijdens de Oost-Europese voorronde en aangezien enkel de beste drie naar het Eurovisie Songfestival mochten, moest het Centraal-Europese land vanop de zijlijn toekijken. Een jaar later mocht het land wel deelnemen en eindigde de groep Tublatanka met "Nekonečná pieseň" op een negentiende plaats (op vijfentwintig deelnemers). Twee jaar later, in 1996, deed Marcel Palonder het met "Kým nás má" niet echt beter : een achttiende plaats op drieëntwintig deelnemers. In 1998 nam het land opnieuw deel en dit voor de voorlopig laatste maal. Katarína Hasprová wist met "Modlitba" beslag te leggen op een éénentwintigste plaats. Vorig jaar wisten Kamil Mikulčík & Nela Pocisková zich echter niet te plaatsen voor de finale. Met "Leť tmou" strandde het duo in de tweede halve finale met een totaal van acht punten op een achttiende en voorlaatste plaats.
Na zes voorrondes, twee halve finales en een finale viel in Slowakije het verdict : de 22-jarige zangeres Kristina (Kristína Peláková) zal het land gaan vertegenwoordigen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.
Net als tijdens de halve finales lag het lot van de kandidaten in de finale, op zaterdag 27 februari, ook in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.
* uitslag van de finale van de Slowaakse selectie (tussen haakjes punten televoting/vakjury) :
01. "Horehroní" (Martin Kavulič/Kamil Peteraj) door Kristina : 23 punten (12+11). 02. "Emotions" (Mista/Mista) door Mista : 23 punten (11+12). 03. "Na strechách domov" (T. Bezdeda/M. Hajová) door Tomá Bezdeda (Slowaakse selectie 2009) : 17 punten (9+8). 04. "Do neba volám" (B.Lettrich/B.Lettrich) door Aya : 17 punten (8+9). 05. "Bez siedmeho neba" (Miro Jaro, Vladimír Gnepa/Miro Jaro) door Miro Jaro (Slowaakse selectie 2009) : 16 punten (6+10). 06. "Figaro" (P. Farnbauer, P. Jursa/P. Jursa) door Remenár Pavol, Klára & Liquid Error : 14 punten (7+7). 07. "Skús ma viesť" (Peter Sámel/Peter Sámel) door Soňa : 13 punten (10+3). 05. "Môe ísť" (J. Zaujec/P. Lehotský) door Martina Schindlerová (Slowaakse selectie 2009) : 8 punten (4+4). 09. "Ty tu ticho spí" (T. Jediný/T. Jediný) door Marián Bango : 7 punten (5+2). 10. "Niečo má" (R. Opatovský/P. Konečný) door Robo Opatovský (Slowaakse selectie 2009) : 7 punten (2+5). 12. "Tón" (Mayo/Mayo) door Mayo : 7 punten (1+6). 12. "Z osnov" (R. Bendík / R. Bendík) door Free Voices (zesde plaats tweede halve finale) : 4 punten (3+1).
Bij een gelijke stand was het de televoting die de doorslag gaf en dus mag Kristina het land gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.
De carrière van Kristína Peláková (Svidník, 20 augustus 1987) ging in 2007 van start met haar debuutsingle "I'm yours". Een jaar later kwam haar debuutalbum op de markt en dat wist meteen de platina status te bereiken. In de zomer van 2009 startte ze met de voorbereidingen van een tweede album en een eerste nummer uit dat album bereikte meteen de eerste plaats in de hitparade. Tijdens de nationale selectie was het meteen heel duidelijk dat de zangeres een optie had genomen op het ticket richting Noorse hoofdstad. Ook "Horehroní" wist het in eigen land intussen tot de eerste plaats in de hitparade te schoppen.
"Horehroní" (tekst : Kamil Peteraj ; muziek : Martin Kavulič)
Keď sa slnko skloní na horehroní Chce sa mi spievať, zomrieť aj iť Keď sa slnko skloní na horehroní Túim sa k nebu priblíiť Na tráve leím a snívam O čom sama neviem V tom vánku čo ma kolíe Keď je slnko najniie Najkrajie stromy sú na horehroní To tiché bratstvo vraví poď Sem sa vdy vrátim keď ma Niečo zroní Vravia to stromy z piece zhoď Na tráve leím a snívam O čom sama neviem V tom vánku čo ma kolíe Keď je slnko najniie Áááááááááá haleluja Keď sa slnko skloní na horehroní Tam niekde v diaľke ná zvon zvoní Keď má ma to bolieť Nech ma bolí Raz sa to stratí do čiernej hory Na tráve leím a snívam Oči tíko plačú V tom vánku čo ma kolíe Keď je slnko najniie Ááááááááá Áááááááá Na tráve leím a snívam Oči tíko plačú V tom vánku čo ma kolíe Keď je slnko najniie Najkrajie stromy sú na horehroní MORGEN : voorstelling van de Finse kandidaat, Kuunkuiskaajat. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)
Newsroom : Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder zijn gehuwd.
Presentatrice/actrice Yolanthe Cabau Van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) en voetballer Wesley Sneijder zijn gisterenavond, woensdag 07 april, getrouwd. De twee hebben in Amsterdam papieren ondertekend, waardoor ze nu voor de wet man en vrouw zijn. Hun manager heeft het over een formaliteit. "Nu kunnen ze in juli in Italië het jawoord uitwisselen."
Tussen alle huwelijksvoorbereidingen door tekenden Yolanthe en Wesley de trouwakte in het Amstel Hotel. Daar waren ze bezig met de kleding voor de bruiloft, onder meer voor het personeel. Van een ceremonie was volgens het management geen sprake.
Wesley en Yolanthe trouwen op zaterdag 17 juli in Toscane en daar hebben de tortelduifjes hun oog laten vallen op een kasteel, waar ze elkaar eeuwige trouw gaan beloven. (bron : Novum ; foto : ANP)
Newsroom : decor 'Villa Vanthilt' en 'Eurovisie Songfestival 2009' genomineerd voor Europese Award.
De krant Het Laatste Nieuws bericht vandaag, donderdag 08 april, dat 'Villa Vanthilt' (Eén) genomineerd is in de categorie 'beste decor' van de PromaxBDA Awards. Deze prijzen worden op maandag 19 en dinsdag 20 april eerstkomende uitgereikt in de Portugese hoofdstad Lissabon.
De zomerse talkshow van Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') krijgt concurrentie van vijf andere decors en daar zitten volgens de krant een aantal stevige kleppers bij. Zo is het gigantische decor van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar in de Russische hoofdstad Moskou eveneens genomineerd.
'Villa Vanthilt' was vorig jaar een architecturale ode aan The Eames House, het icoon van de moderne architectuur van de Amerikaanse architect Charles Eames. Dit jaar schreef productiehuis deMENSEN zelf een ontwerpwedstrijd uit, om een gloednieuwe villa te bouwen. Bijna driehonderd ontwerpen kwamen binnen. Hoe de villa er precies zal uitzien, wordt binnenkort duidelijk. (logo : Eén)
'De klas van Frieda' : de week wordt afgesloten met Carl Huybrechts en Johan Boskamp tegen Christophe Deborsu en Lisbeth Imbo.
Sinds vorige week maandag, 29 maart, presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.
In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen netjes gewassen, gekamd en gestreken per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.
Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.
De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.
De Leerlingen
Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.
Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.
De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.
De Quiz
De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.
In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.
In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.
Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.
In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.
Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.
De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.
De Juffrouw
De klas van Frieda wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.
* achtste aflevering :
Carl Huybrechts en Johan Boskamp kennen elkaar al dertig jaar en kruipen vanavond samen achter een schoolbank. Op de andere bank : RTBF.be-journalist Christophe Deborsu en Radio 1-presentatrice Lisbeth Imbo. Deborsu heeft al jaren een boontje voor haar en steekt zijn adoratie niet onder stoelen of banken. De vakleraar is een man die Vlaanderen graag wat extravaganter zou kleden : Nicky Van Kets. Weten Carl en Johan genoeg over het vak mode om Christophe en Lisbeth van de overwinning te houden ?
'De klas van Frieda', vanavond, donderdag 08 april, de achtste aflevering op Eén tussen 22.10 en 22.55. (bron en logo : Eén)
Sinds donderdag07 januari verwent Eén jou elke donderdag met 'Goesting', een nieuwe dertiendelige fictiereeks over zes mensen die elke dag samen knokken voor het succes van hun restaurant. Hun ultieme droom is een eerste ster in de Michelingids, maar voor het zo ver is, moeten ze te midden van de potten en pannen een evenwicht zien te vinden in de moeilijke balans tussen werk en privé.
Chefkok Mauro Dierckx, zijn partner Laurence Tossijn en hun gemeenschappelijke vriend Hannes Blondeel kennen elkaar al langer dan vandaag. Als pas afgestudeerde twintigers werkten ze samen in de betere restaurants en vormden ze enkele jaren een sterk team. Het trio begon gaandeweg te dromen van een eigen restaurant, maar het leven is onvoorspelbaar en Hannes trok onverwacht naar Japan. Mauro en Laurence stampten toch samen Felixir uit de grond, hun eigen zaak, met een naam waarin geluk en eeuwig leven samenkomen.
Anno 2010 staan Mauro en Laurence nog steeds samen aan het roer van Felixir. Laurence zwaait de scepter in de zaal als maître d'hôtel en kan daar rekenen op prima personeel. Maar in de keuken, het terrein van Mauro, is het een komen en gaan van medewerkers. Door zijn autoritaire en opvliegende gedrag slaagt Mauro er niet in een goede equipe aan zich te binden. En dat is noodzakelijk als hij de eerste stap wil zetten in de verwezenlijking van zijn droom : een eerste Michelinster. Daarom gaat hij op zoek naar zijn vroegere compagnon Hannes, die volgens hem de geknipte man is om Felixir naar een hoger niveau te tillen.
Samen met de nieuwe commis Nico Vastenavondt gaan ze voluit voor hun allereerste Michelinster, maar daarbij komt het geregeld tot confrontaties. Of Felixir erin slaagt om zijn felbegeerde eerste Michelinster te veroveren, zie je dertien weken lang op Eén.
* de personages :
Mauro Dierckx (Jan Van Looveren), Chef : Perfectionist en controlefreak. Prima chef, maar zijn wraak is steeds brutaal en hevig.
In de keuken is Mauro een perfectionist en een controlefreak. Hij beschouwt zichzelf als een artiest. Hij heeft geen medelijden met wie ongehoorzaam is of een valse noot durft te spelen. Zijn wraak is dan altijd brutaal en hevig. Dat mag, volgens hem, want hij is een prima chef. Mauro gaat dan ook de confrontatie met de klanten niet uit de weg.
Mauro heeft na nogal wat omzwervingen en conflicten met zijn ouders gekozen voor een opleiding tot kok. Hij heeft zich daarna opgewerkt tot zijn huidige niveau : hij wordt geapprecieerd, maar is nog geen sterrenchef. Tot nu toe is dat ook niet zijn ambitie geweest. Samen met zijn vriendin Laurence en vroeger ook met Hannes heeft hij een schat aan ervaring opgedaan bij echte sterrenchefs. Daar is het idee voor een eigen zaak ontstaan en gerijpt. Maar op een gegeven moment vertrekt Hannes op stage naar Japan. Mauro ervaart dit als verraad en begint met Laurence zijn eigen zaak. De zaken lopen goed, maar de oude droom komt terug.
Laurence Tossijn (Patsy Van der Meeren), Maître d'hotel : Het leiden van een restaurant is een kunst die Laurence tot in de puntjes wil beheersen.
Voor Laurence is het leiden van een restaurant een manier van leven, een tot kunstvorm verheven vak, dat zij tot in de puntjes wil beheersen. Achter haar knap en voornaam voorkomen en haar uitermate gedistingeerdheid, gaat een vrouw schuil die in staat is tot grote passie.
Laurence heeft al een turbulent leven achter de rug wanneer zij het pad van Mauro kruist en met hem een relatie begint. Als jonge en knappe studente komt zij bij toeval in de modellenwereld terecht. Zij wordt al vlug beschouwd als aanstormend talent, maar moet aan den lijve ondervinden dat zij niet opgewassen is tegen deze harde en meedogenloze wereld. Zij stort zich met succes op haar studie. Wanneer zij Mauro ontmoet, gaat voor haar een wereld open waarin zij zich thuis voelt. Zij trekt mee met het duo Mauro en Hannes en ontwikkelt mee de grote droom. In Felixir komt haar studie goed van pas. Zij doet de PR, het management en de financiën van de zaak.
Hannes Blondeel (Louis Talpe), Sous-chef : Hannes leeft ongeorganiseerd, laat alles in chaos achter en komt dikwijls te laat... als hij al aankomt.
Hannes leeft ongeorganiseerd, laat alles in chaos achter en komt dikwijls te laat... als hij al aankomt. Maar hij bulkt van het talent en is een echte kunstenaar, al is hij zich daar niet van bewust. En hij geeft er zich evenmin rekenschap van dat hij als een magneet werkt op vrouwen.
Hannes begon al heel jong aan zijn opleiding tot kok. Eigenlijk was dat eerder een toeval, want Hannes liet zich meedrijven met de wind van het leven en die blies in die richting. Daar ontdekten vooral anderen, zoals zijn klasgenoot Mauro, het talent van Hannes. Na zijn opleiding laat hij zich door Mauro en Laurence op sleeptouw nemen en doet stages bij de grootste sterrenchefs. Tot hij plotseling verdwijnt en zijn eigen weg gaat.
Nico Vastenavondt (Darya Gantura), Commis : Nico is leergierig en een absolute doorzetter. Haar grote mond brengt haar soms in de problemen.
Nico is vastbesloten wat van haar leven te maken. Ze is leergierig en een absolute doorzetter. Maar soms kan ze haar grote mond niet houden en reageert ze te impulsief wanneer ze ergens onrechtvaardigheid ziet of er zelf het slachtoffer van is.
Nico, nickname voor Nicolien, heeft een moeilijke jeugd gehad. Samen met haar broer Jim heeft ze jaren op het randje van de criminaliteit gebalanceerd. Daar komt een einde aan wanneer Jim verongelukt met zijn motor. Nico besluit haar leven een andere wending te geven en gaat naar de hotelschool. Eenmaal afgestudeerd wil zij zich door stages bij gerenommeerde leermeesters opwerken tot chef. 'Felixir' is voor haar de eerste professionele stap, want Mauro Dierckx is een van haar grote idolen.
Kurt Goossens (Gene Bervoets), Sommelier : Kurt is heel goed in zijn vak. Hij voelt zich niet echt goed begrepen, en dat maakt hem een buitenbeentje.
Kurt is heel goed in zijn vak. Maar hij voelt zich niet echt goed begrepen. Door omstandigheden heeft hij het nog niet gebracht tot een werkelijke sterrenstatus. Hij bekijkt de wereld, en natuurlijk ook zijn collega's en klanten, op zijn eigen radicale manier.
Kurt vormt al jaren een goed team met Laurence en Linda in de zaal en met Mauro in de keuken. Hij is opgegroeid in een beschermd en burgerlijk milieu. Na het overlijden van zijn vader, zorgt hij samen met professionele verzorgers voor zijn hoogbejaarde moeder. In de hotelschool studeerde hij voor sommelier, een beroep dat volgens hem in de lijn ligt van zijn zeer degelijke opvoeding. Ondertussen leidt hij, dank zij de financiële mogelijkheden van zijn familie, een onbezorgd en liederlijk leven, met een geheimzinnig kantje.
Linda Verhoeven (Chris Thys), Chef de rang : Linda leeft volledig voor haar vak en volgens haar eigen agenda. Ze geniet passioneel van elke dag.
Linda leeft volledig volgens haar eigen agenda en bepaalt zelf wie van haar passionele leven kan en mag deel uitmaken. Zij is geen eerste communiekantje, ze speelt graag met mannen en wordt ook graag verleid. Zij is een kei in haar vak en ze geniet dagelijks van al het boeiende dat zij meemaakt.
Linda werkt al bijna haar hele leven in de horeca en vormt al lang een team met Kurt. Haar huwelijk was niet geworden wat zij ervan verwachtte en zij heeft op een pijnlijke manier moeten kiezen voor een scheiding. Nu leidt zij een bestaan waarin zij zelf haar agenda van dag tot dag bepaalt. In die agenda horen minnaars, passie en goesting. Er is één schaduw op haar geluk : in het pijnlijke dispuut met haar ex, heeft haar dochter partij gekozen voor haar man. Haar pogingen om de relatie te herstellen lopen tot nu toe faliekant af.
* inhoud dertiende aflevering :
Nico is jarig, uitgerekend op de dag dat de 'sterren' worden uitgedeeld. Zij vreest dat niemand haar zal feliciteren. Laurence wil haar persoonlijk leven voorrang geven op Felixir en maakt plannen om effectief weg te gaan. Maar net op dit moment komen haar ouders en die van Mauro langs om de ster van Felixir te vieren.
Wanneer een groep jonge meisjes een vrijgezellenfeestje komt vieren, grijpt Mauro op zijn eigen manier in. Maar uiteindelijk moeten hij en Hannes de harde confrontatie aangaan.
'Goesting', dertiende aflevering vanavond, donderdag 08 april, om 21.20 op Eén. Na afloop is deze aflevering beschikbaar in 'Ooit Gemist'. (bron en foto's : Eén)
'Move Like Michael Jackson' : van honderd naar twintig kandidaten.
Zoals we eerder vorig najaar reeds berichtten brengt VT4 de enige échte 'Move Like Michael Jackson' naar Vlaanderen. Op donderdag 4 maart jongstleden was het zover. Véronique De Kock en Gerard Joling (ESF 1988) presenteren 'Move Like Michael Jackson', een show waaraan de familie van Michael Jackson exclusief in Vlaanderen haar medewerking verleent. Samen met Michaels broer Jermaine Jackson, Mark Summers (de Europese Casting Director van Michael Jackson's This Is It) en Lavelle Smith Jr. (Michaels choreograaf en persoonlijke vriend) gaan zij op zoek naar dé danser die het meeste geïnspireerd is door The King Of Pop. De prijs voor de winnaar is niet de minste : een waanzinnige dance-act tijdens het officiële memorial concert voor het in juni overleden popicoon.
* inhoud zesde aflevering :
De honderd dansacts die geselecteerd zijn voor de workshop staan zware, swingende tijden te wachten. Tijdens een intensief weekend in Rotterdam worden de deelnemers serieus op de proef gesteld. Na de workshops zullen er slechts twintig doorstoten naar de halve finales. In de live finale van zaterdag 01 mei blijven zes acts over die Jermaine Jackson en de rest van de jury moeten overtuigen dat ze hun plaats op het officiële wereldwijde eerbetoon aan Michael Jackson in Londen meer dan waard zijn.
De kandidaten die goed genoeg zijn, krijgen een speciale opdracht van niemand minder dan Jermaine Jackson. De volgende dag zullen de overgebleven kandidaten een groepschoreografie aangeleerd krijgen van Timor Steffens (hij was één van de dansers die door Michael Jackson persoonlijk gevraagd werd om mee te dansen tijdens de 'This is It tour'). En dat is nog niet alles. Ook moeten de kandidaten een eigen move bedenken.
Vlaamse kandidaten vechten voor plaats in halve finales
De volgende dag is het echt alles of niets. Ze hebben weinig geslapen en moeten het onwaarschijnlijke presteren om verder te geraken. Sommige kandidaten hebben het moeilijk. Jan uit Schilde is een autodidact. Nog nooit heeft hij eerder een choreografie aangeleerd gekregen. Kan hij de loodzware workshop wel aan ? Laura uit Dendermonde studeert moderne dans, maar kan zij de stijl van Timor Steffens aan ?
'Move Like Michael Jackson', de zesde aflevering, vanavond op VT4 tussen 20.45 en 22.15. (bron en logo : VT4)
Sinds eergisteren, dinsdag 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.
Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.
Het land dat als derde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, is ESTLAND. De Baltische staat neemt sinds 1994 deel aan het liedjesfestival en dit leverde al goede resultaten op. In totaal eindigde het land maar liefst zeven maal in de top tien en dit op vijftien deelnames. De eerste, en tot op heden enige, overwinning kwam er negen jaar geleden toen Tanel Padar, Dave Benton en 2XL met "Everybody" volgens velen verrassend het Songfestival wonnen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Tussen 2004 en 2008 wist het land zich niet te plaatsen voor de finale op zaterdag. Vorig jaar lukte het echter wel. Urban Symphony mocht tijdens de tweede halve finale als zeventiende en voorlaatste aantreden en met "Ränjadad" werd met een totaal van 115 punten beslag gelegd op de derde plaats. Met een totaal van 129 punten strandde het gezelschap in de finale uiteindelijk op een zesde plaats.
Op vrijdag 12 maart jongstleden vond in Estland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, 'Eesti Laul 2010', en dit in de Nokia Concert Hall in de hoofdstad Tallinn.
Deze nationale selectie werd geopend door Urban Symphony die vorig jaar met "Rändajad" beslag wisten te leggen op een zesde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. Nadien bracht de groep nog het nummer "Skorpion" en dan was het aan de gastheren Ott Sepp en Märt Avandi om de kijkers welkom te heten.
* volgorde van optreden tijdens 'Eesti Laul 2010' (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :
01. "Poolel teel" (Janek Murd, Erkki Tero) door 3 Pead. 02. "Oota mind veel" (Heini Vaikmaa, Oskar Ove) door Marten Kuningas & Mahavok. 03. "New" (Timmo Linnas, Kasper Ehlvest, Ivar Kaine, Kene Vernik, Paul Lepasson) door Mimicry. 04. "The one and only love" (Tiiu Kiik) door Tiiu Kiik. 05. "Maagiline päev" (Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Rolf Roosalu, Liis Lass) door Violina (lid van Suntribe, ESF 2005) feat. Rolf Junior (Estse selectie 2008-2009). 06. "Ei usu" (Piret Järvis, Sander Loite, Paul Oja, Kallervo Karu) door Disko 4000 (met Piret Järvis, lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005). 07. "Astronaut" (Iiris Vesik, Ago Teppand) door Iiris Vesik (Estse selectie 2008). 08. "Rapunzel" (Vaiko Eplik) door Lenna Kuurmaa (lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005). 09. "Teiste seest koigile" (Tonn Tobreluts, Tauno Tamm, Keio Munti, Indrek Mällo) door Groundhog Day. 10. "Siren" (Robin Juhkental) door Malcolm Lincoln.
In totaal namen tien kandidaten deel aan de selectie en hun lot lag in een eerste stemronde in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door midden van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Tussen de optredens door brachten ook de presentatoren een aantal nummers ten gehore.
* uitslag eerste stemronde 'Eesti Laul 2010' (tussen haakjes punten vakjury/televoting) :
01. "Rapunzel" (Vaiko Eplik) door Lenna Kuurmaa (lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005) : 20 punten (10+10 - 4.484 stemmen). 02. "Siren" (Robin Juhkental) door Malcolm Lincoln : 17 punten (8+9 - 4.465 stemmen). 03. "Maagiline päev" (Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Rolf Roosalu, Liis Lass) door Violina (lid van Suntribe, ESF 2005) feat. Rolf Junior (Estse selectie 2008-2009) : 17 punten (9+8 - 2.586 stemmen). 04. "Astronaut" (Iiris Vesik, Ago Teppand) door Iiris Vesik (Estse selectie 2008) : 13 punten (6+7 - 1.792 stemmen). 05. "Oota mind veel" (Heini Vaikmaa, Oskar Ove) door Marten Kuningas & Mahavok : 12 punten (7+5 - 1.195 stemmen). 06. "Teiste seest koigile" (Tonn Tobreluts, Tauno Tamm, Keio Munti, Indrek Mällo) door Groundhog Day : 11 punten (5+6 - 1.790 stemmen). 07. "Ei usu" (Piret Järvis, Sander Loite, Paul Oja, Kallervo Karu) door Disko 4000 (met Piret Järvis, lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005) : 07 punten (4+3 - 657 stemmen). 08. "New" (Timmo Linnas, Kasper Ehlvest, Ivar Kaine, Kene Vernik, Paul Lepasson) door Mimicry : 05 punten (1+4 - 851 stemmen). 09. "The one and only love" (Tiiu Kiik) door Tiiu Kiik : 05 punten (3+2 - 636 stemmen). 10. "Poolel teel" (Janek Murd, Erkki Tero) door 3 Pead : 03 punten (2+1 - 348 stemmen).
* geplaatst voor de tweede stemronde :
01. "Rapunzel" (Vaiko Eplik) door Lenna Kuurmaa (lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005). 02. "Siren" (Robin Juhkental) door Malcolm Lincoln.
In die tweede stemronde lag het lot van de kandidaten enkel in handen van de kijkers thuis en in totaal werden er in die ronde 22.224 stemmen uitgebracht, in de eerste stemronde waren er dat nog 18.804. De overwinning ging met 54% van de stemmen maar Malcolm Lincoln, oud-festivaldeelneemster Lenna Kuurmaa strandde op 46%.
De groep Malcolm Lincoln werd in 2009 opgericht door Robin Juhkental (20 mei 1988). Juhkental, die eerder al deelnam aan 'Kaks takti ette' en 'Eesti otsib superstaari', schreef de Estse inzending een aantal jaren geleden maar vond nu pas de tijd rijp om er mee naar buiten te komen. Het tweede lid van de groep is Madis Kubu, ook gekend als Fretless Rämbu, die Juhkental ondersteunt tijdens de optredens.
Tijdens het Eurovisie Songfestival zal het tweetal op het festivalpodium worden begeleid door Manpower 4, een viertal dat speciaal voor het evenement werd gevormd.
"Siren" (tekst en muziek : Robin Juhkental)
Siren in my head is making awful sound. It's time to make it clear - what is lost And what is found? My life has been oh lame, Has been oh lame so far. I wasted years, I wasted time, Trying to reach the stars. My life has been oh lame, Has been oh lame so far. Give me time and give me strength, Give me strength to carry on. Give me bit of hope now, Help me through the night. Give me time and give me strength, Give me strength to carry on. Give me bit of hope now, Help me through the night. Siren in my head, yes I can hear it again. Is it just the beginning, or is it the end? My life has been oh lame, Has been oh lame so far. I wasted years, I wasted time, Trying to reach the stars. My life has been oh lame, Has been oh lame so far. Give me time and give me strength, Give me strength to carry on. Give me bit of hope now, Help me through the night. Give me time and give me strength, Give me strength to carry on. Give me bit of hope now, Help me through the night. Give me time and give me strength, Give me strength to carry on. Give me bit of hope now, Help me through the night. Give me time and give me strength, Give me strength to carry on. Give me bit of hope now, Help me through the night. MORGEN : voorstelling van de Slowaakse kandidate, Kristína Peláková. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)
Op deze eerste woensdag van april zijn we opnieuw van de partij met 'Een avondje uit in Nederland'. Ook dit jaar bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.
Na twee seizoenen '40 jaar verliefd' en de korte serie 'Schubert en ander moois' komt de Nederlandse zangeres Lenny Kuhr (ESF 1969) dit seizoen met twee nieuwe programma's. Tussen begin oktober en december tourde ze door Nederland (en Vlaanderen) met 'Troubadours van alle tijden' met Ralph Rousseau (viola da gamba) en Frans de Berg (piano). Op zondag 02 mei eerstkomende is er nog een voorstelling in Schipluiden en op dinsdag 22 juni kan je hen aan het werk zien in het Openluchttheater van Valkenburg.
Tot en met vrijdag 23 april is er haar theatertournee 'Dichtbij' met Cor Mutsers (gitaar) en Mischa Kool (bas). Op haar website krijg je een volledig overzicht van deze tournee. (foto : John Geven Studios)
David Bisbal (OT 2002, ESF 2002) is een van de best verkopende en meest internationale Spaanse artiesten van dit decennium. Zijn muzikale talent en energieke, gepassioneerde manier van performen hebben hem in korte tijd een zeer succesvolle carrière opgeleverd.
Bisbal breekt in 2002 door dankzij zijn deelname aan de eerste editie van de Spaanse televisietalentenjacht 'Operación Triunfo', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Hoewel hij als tweede eindigt, is zijn debuutalbum "Corazón Latino" een kassucces en opent het voor hem de deur naar zowel de Spaanse als ook de Noord- en Zuid-Amerikaanse muziekindustrie. Het succes van het album levert hem in 2003 de Latin Grammy voor 'Beste Nieuwe Artiest' op.
Zeven jaar later heeft Bisbal vier studioalbums en twee live-dvd's op zijn naam staan, waarvan in totaal meer dan vier miljoen exemplaren zijn verkocht. Zijn nieuwe album, "Sin mirar atrás" (uitgebracht op 20 oktober 2009), heeft de nummer 1-positie bereikt in onder meer Spanje, Mexico en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft Bisbal door de jaren heen duetten opgenomen met verscheidene sterren van formaat, waaronder Rihanna, Pixie Lott, Pedro Fernandez en recentelijk het kwartet Aquí Estoy Yo met Luis Fonsí, Aleks Syntek en Noel Schjaris, dat op de 'Latin Grammys 2009' bekroond is met de 'Grammy voor Beste Song'.
Bisbals eigen werk is gecoverd door verschillende internationale artiesten, waaronder de Belgische Belle Perez ("Ave María"/"Ave María")(Eurosong 1999-2006), de Japanse Hiromi Go ("Oye el boom"/"Boom boom boom") en natuurlijk Jeroen van der Boom ("Silencio"/"Jij bent zo")(ESF 2009, lid vakjury JSF 2009).
Op maandag 26 april zakt de Spaanse hartenbreker af naar Nederland voor een éénmalig optreden in de Melkweg (Lijnbaansgracht 234 A) in Amsterdam. Kaarten voor dit concert (aanvang : 20.00) kunnen nog steeds worden aangekocht via Ticketmaster.
Alle superhelden en heldinnen van Nederland worden opgeroepen om Mega Mindy (Free Souffriau) te hulp te schieten in de nieuwe Mega Mindy Musical.
Er is een gevaarlijke boef op vlucht : de Poppenmeester. Hij wil de macht van Mega Mindy afnemen. Zij is hem al een tijd op het spoor, maar deze rare boef is haar steeds te slim af. Hij maakt van alle mensen die hem tegenwerken een pop, zodat hij ze precies kan laten doen wat hij wil. Als hij ook van Mega Mindy een pop maakt, is zij al haar kracht kwijt.
Hoe gaat zij zich hieruit redden en kan Toby (Louis Talpe) iets doen ? Of kan Opa Fonkel (Fred Van Kuyk) haar bijstaan met zijn nieuwe ingenieuze uitvindingen ? En zullen Mega Mindy en Toby eindelijk kussen... ?
Je zult het beleven in de nieuwe Mega Mindy Musical : 'de Poppenmeester' ! De eerste voorstelling gaat door op woensdag 15 september eerstkomende en dit tot en met begin februari 2011, telkens op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag. Meer nieuws krijg je op de website van Nationale TheaterKassa.
Van Eeklo tot Oslo : Tom Dice op drie in de 'MNM50', Katerine staat op negenenveertig.
Afgelopen zaterdag, 03 april, was er opnieuw een aflevering van de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM.
"Me and my guitar", het nummer waarmee Tom Dice ons land op dinsdag 25 mei vertegenwoordigt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo, daalde van een tweede naar een derde plaats en dat na vier weken notering.
Minder dan 48 uur nadat het liedje in première ging op Eén, belandde het nummer op dinsdag 09 maart jongstleden op nummer tien in de hitlijst van de zender. Een dag later boekte hij vijf plaatsen winst en op donderdag 11 maart steeg hij van de vijfde naar de derde plaats en moest enkel nog Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) en Owl City voor zich dulden. Ook op zaterdag 13 maart en maandag 15 maart bleef hij op de derde plaats staan maar dankzij de vele stemmen stond hij dinsdag 16 maart, na zes dagen notering, op een zucht van de eerste plaats en ook woensdag 17 maart behield hij die tweede plaats. Zowel op donderdag 18 maart als afgelopen zaterdag wist hij beslag te leggen op de eerste plaats maar na tien dagen moest hij begin deze week, maandag 22 maart, "Telephone" van Lady GaGa ft Beyonce en "Storm" van Milk Inc. laten voorgaan. Dinsdag 23 maart boekte hij opnieuw een plaatsje winst en woensdag 24 maart, na twaalf dagen notering, bleef hij op die tweede plaats staan. Op donderdag 25 maart moest hij die tweede plaats weer laten aan Milk Inc. en moest hij tevreden zijn met een derde stek. Maar op zaterdag 27 maart stond hij opnieuw op een zucht van de eerste plaats.
"Enjoy the day" van Katerine (Eurosong 2002-2006) kwam op dinsdag 16 maart de hitparade binnen op een vijfenveertigste plaats en daags nadien boekte ze drie plaatsen winst en zo kwam ze op een tweeënveertigste plaats terecht. Op donderdag 18 maart deed het ze het nog beter en met vier plaatsen winst en zo belandde ze op een achtendertigste plaats. Op zaterdag 20 maart maakte ze een sprong van die achtendertigste naar een achtentwintigste plaats, meteen dus een winst van tien plaatsen. Maar van die winst moest ze twee dagen later, op maandag 22 maart, alweer twee plaatsen prijsgeven en dus kwam ze op een dertigste plaats terecht. Dinsdag 23 maart moest ze opnieuw vier plaatsen inleveren en daarmee stond ze na zes dagen notering op een vierendertigste plaats. Woensdag 24 maart daalde ze één plaatsje naar een vijfendertigste stek en op donderdag 25 maart boekte ze negen plaatsen verlies en zo stond ze net voor het weekend op een vierenveertigste plaats. Op zaterdag 27 maart ging ze vier plaatsen achteruit en zo kwam ze op een achtenveertigste stek terecht. Afgelopen zaterdag, 03 april, boekte ze één plaatsje verlies en daarmee staat ze na drie weken notering op een negenenveertigste plaats.
Met het nummer zou ze normaal gezien op vrijdag12 maart deelnemen aan de Griekse selectie voor het Eurovisie Songfestival, maar eerder vorige maand werd ze gediskwalificeerd. Een remixversie van het nummer stond reeds sinds november op het internet en dat was niet conform het reglement van de Griekse nationale omroep. (bron : MNM)
'Ella' : nieuwe telenovelle vanaf het najaar op vtm.
Vorig najaar berichtten we reeds dat de commerciële zender vtm komend najaar op de proppen komt met een nieuwe telenovelle. Het wordt meteen de vierde reeks in de rij na 'Sara', waarvoor Natalia (Eurosong 2004) de titelsong voor haar rekening nam, Louislouise'' en 'David' die in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept is van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. Niemand minder dan Brahim (Eurosong 2006-2008) neemt de titelsong voor zijn rekening.
Het scenario van 'Ella', zoals de nieuwe telenovelle zal gaan heten, vertoont gelijkenissen met het sprookje van Assepoester.
"Kleine Ella lijkt voor het ongeluk geboren. Haar mama sterft, ze wordt door haar stiefzus het huis uit gepest en komt zo bij haar pleegtante Ursula terecht, die haar gebruikt als slaafje in de frituur.
Maar dan wordt Ella achttien en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin Ella haar leerachterstand tracht in te halen en afrekent met het verleden. Uiteraard wordt ze onderweg verliefd. Er is zelfs sprake van een prins. Meerdere prinsen zelfs!" (bron : TV Familie ; logo : vtm)
Presentatrice Tooske Ragas heeft vandaag, woensdag 07 april 2010, om 14.52 een meisje op de wereld gezet. De SBS-presentatrice beviel binnen een supertijd van één uur. Het meisje gaat officieel Catharina Maria Ragas heten, haar roepnaam wordt Catoo.
Moeder en dochter maken het goed en het gaat om het derde kindje van het koppel. Bastiaan en Tooske hadden samen al twee dochters : Leentje van drie en Fien die eind mei twee wordt. Bastiaan Ragas heeft tevens een zoontje, Sem (8), uit zijn eerdere relatie met Laura Vlasblom (ESF 1986, NSF 1992-2005).
Tooske presenteerde in Nederland in 2005 de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival. Later dat jaar gaf ze ook de Nederlandse commentaar voor dat festival dat toen in België, meer bepaald in Hasselt, werd gehouden. (bron : De Telegraaf)
Oslo 2010 : Nederlandse Songfestivalkandidate Sieneke heeft haar rijbewijs.
De Nederlandse Songfestivalkandidate Sieneke heeft haar rijbewijs behaald. Ze wist, met slechts een paar dagen les, gisteren dinsdag, 06 april, in één keer te slagen voor haar rijbewijs. Vorige week donderdag, 01 april, werd Sieneke achttien, veel tijd om te leren autorijden heeft ze blijkbaar niet nodig gehad.
Sieneke zal echter nog even geduld moeten hebben voordat ze de weg op kan. Zo heeft ze reeds laten weten dat ze haar pasje nog niet in haar bezit heeft en dat haar auto, die ze van haar ouders heeft gekregen, nog in de garage staat.
De jonge zangeres treedt op donderdag 27 mei als negende aan tijdens de tweede halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival met "Ik ben verliefd (Sha-la-li)". (bron : De Telegraaf ; foto : TROS)
Newsroom : 'Lord of the Dance' in december in Hasselt.
Michael Flatleys 'Lord of the Dance' komt eind dit jaar naar ons land en dit op zaterdag 11 en zondag 12 december eerstkomende.
Danser, performer, muzikant. Voor vele miljoenen fans in alle uithoeken van de wereld wordt Michael Flatley (intervalact ESF 1994) gezien als een genie van zijn kunst. Hij mag verantwoordelijk genoemd worden om het magische van de Ierse volksdans naar een internationaal niveau verheven te hebben. Samen met de precisie van de choreografie komt een intimiderend set design en de visuele complexiteit van de dansen het geheel vervolledigen.
Sinds de openingsvertoning in 'The Point' in Dublin in 1996, werd 'Lord of the Dance' overal ter wereld met veel succes onthaald. Het is de eerste show van die aard die niet minder dan 21 uitverkochte vertoningen voorstelde in de Wembley Arena van London. Vandaag toeren niet minder dan vier gezelschappen tegelijkertijd in Japan, Zuid-Afrika, Europa en de Verenigde Staten.
Laat u op zaterdag 11 december en zondag 12 december betoveren door de magie van Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in het Congrestheater, Grenslandhallen in Hasselt.
Tickets (tussen 60,00 en 75,00 , inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten) voor één van de voorstellingen (aanvang : 20.00) kunnen worden aangekocht via de website van Sherpa of telefonisch via 070 34 50 50 (Nederland : 0900 34 50 500). Ook bij Mediamarkt of Essec kunnen tickets worden aangekocht. (bron : Grenslandhallen)
'De klas van Frieda' : vanavond maken Sabine Hagedoren en Frank Deboosere het goede weer bij Frieda.
Sinds vorige week maandag, 29 maart, presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.
In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen netjes gewassen, gekamd en gestreken per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.
Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.
De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.
De Leerlingen
Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.
Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.
De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.
De Quiz
De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.
In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.
In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.
Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.
In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.
Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.
De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.
De Juffrouw
De klas van Frieda wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.
* zevende aflevering :
De Vlaamse acteurs Marleen Merckx en Marc Van Eeghem leerden elkaar kennen op Studio Herman Teirlinck en zijn sindsdien goeie vrienden. Ze nemen het op tegen het Vlaamse weerduo bij uitstek : Sabine Hagedoren en Frank Deboosere. De vakleraar met dienst is veldrijder Bart Wellens. Hij volgde een opleiding fietsmechaniek en legt de vier bekende leerlingen het vuur aan de sportieve schenen.
'De klas van Frieda', vanavond, woensdag 07 april, de zevende aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.45. (bron en logo : Eén)
Sinds gisteren, dinsdag 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.
Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.
Het land dat als tweede zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, is het gastland van vorig jaar, RUSLAND. Het land neemt sinds 1994 deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en zangeres Youddiph behaalde toen met "Vechni stranik" een negende plaats. In 1996 raakte Andrej Kosinski niet door de voorronde. In 1998 en 1999 nam het land niet deel aan het Songfestival en bij de terugkeer in 2000 eindigde de bloedmooie zangeres Alsou, vorig jaar de presentatrice tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, met "Solo" op de tweede plaats na de Deense Olsen Brothers. Drie jaar later stuurde het land het wereldbekende meisjesduo t.A.T.u. naar het jaarlijkse liedjesfestival en met "Ne ver, ne boisia" behaalde het duo de derde plaats. De vraag die toen op ieders lippen brandde was of ze al dan niet zouden zoenen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Later bleek het veel herrie om niets te zijn geweest. Na twee minder goede resultaten was het in 2006 de beurt aan zanger Dima Bilan om zijn land naar de finale te loodsen en zo geschiedde. Tijdens de finale eindigde hij met "Never let you go" op een tweede plaats. Drie jaar geleden breidden de meiden van Serebro daar een vervolg aan door op de derde plaats te eindigen met "Song #1". In 2008 nam Dima Bilan met "Believe" voor een tweede maal deel aan het liedjesfestival en nadat hij in de eerste halve finale pas derde was geëindigd wist hij Rusland tijdens de finale de eerste overwinning te bezorgen. Vorig jaar mocht Anastasia Prikhodko meteen aantreden in de finale en met "Mamo" legde ze beslag op een elfde plaats.
Op zondag 07 maart werd de Russische kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen. Tijdens een nationale selectie traden vijfentwintig kandidaten voor het voetlicht en daar kwam Peter Nalitch & Friends als winnaar uit de bus.
Een opvallende naam die ontbrak in de lijst van kandidaten was die van oud-festivalwinnaar Dima Bilan want op zaterdag06 februari had hij aan zijn Australische fans middels een videoboodschap laten weten dat hij opnieuw een gooi wou doen naar een Songfestivalticket. Op vrijdag 12 februari maakte oud-festivaldeelnemer Philip Kirkorov bekend dat Bilan zou deelnemen met een nummer van zijn hand, "White nights".
Op zich geen probleem want de Russische omroep behield het recht om kandidaten aan te duiden die rechtstreeks geplaatst waren. Maar op maandag 01 maart raakte echter bekend dat de tweevoudig Songfestivaldeelnemer afzag van een nieuwe deelname aan de nationale selectie. De beslissing zou genomen zijn door de zanger, zijn producent en de tekstschrijver van het nummer.
Dima Bilan eindigde in de Russische nationale finale van 2005 op een tweede plaats met "Not that simple" maar een jaar later wist hij met "Never let you go" beslag te leggen op de tweede plaats tijdens het Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene. Twee jaar geleden nam hij opnieuw deel aan de nationale selectie en die wist hij met "Believe" winnend af te sluiten.
Tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado, strandde hij met een totaal van 135 punten op de derde plaats maar tijdens de finale, op zaterdag 24 mei 2008, bezorgde hij Rusland met een totaal van 272 punten een allereerste overwinning.
Philip Kirkorov nam in 1995 deel aan het Eurovisie Songfestival en strandde toen met "Kolibjeljnaja dlja vulkana" met een totaal van zeventien punten op een zeventiende plaats. Drie jaar geleden, in 2007, was hij de componist van de Wit-Russische inzending "Work your magic". Met dat nummer wist Dmitry 'Dima' Koldun tijdens de halve finale met een totaal van 176 beslag te leggen op een vierde plaats en daarmee was het land voor de eerste maal geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale strandde hij met een totaal van 145 punten op een zesde plaats.
In 2008 was Kirkorov verantwoordelijk voor "Shady lady", het nummer waarmee Ani Lorak (presentatrice JESF 2009) deelnam voor Oekraïne. Met een totaal van 152 punten wist ze de tweede halve finale op donderdag 22 mei winnend af te sluiten. Twee dagen later moest ze Dima Bilan voor zich dulden en met 230 punten strandde ze op een tweede plaats.
Peter Andreevich Nalitch (Moskou, 30 april 1981) raakte plotseling bekend nadat hij een filmpje van zijn nummer "Guitar" had geplaatst op YouTube. In minder dan één maand lokte het 70.000 bezoekers en de Russische gebruikers van LiveJournal stuurden de link door naar elkaar en zo steeg het bezoekersaantal met duizenden per dag.
De groep brengt een mix van chansons, zigeunermuziek, Russische volksmuziek en rock. Na zijn eerste optreden ging hij op zoek naar een aantal muzikanten en in de winter van 2007 gaven ze twee concerten onder de naam MKPN. Twee jaar geleden steunden ze de Russische voetbalclubs in de verschillende Europese bekers en de Russische deelnemers aan de Olympische Spelen in de Chinese hoofdstad Peking. In november van 2008 volgde de release van een album ("Radost prostyh melodiy") en een dvd van hun concerten in Moskou.
Naast de zanger zullen ook Yura Kostenko, Sergey Sokolov, Kostya Shvetsov, Dima Simonov en Denis Marinkin het festivalpodium betreden eind mei.
"Lost and forgotten" (tekst en muziek : Peter Nalitch)
Would you believe Lord of mercy would you be... saa... Lord-Lord I wanna love her now And i wanna fill that now... All of those kisses and sweet embraces Here am I, lost and forgotten For this cruel-cruel time when I'm first time in love Now that is why I say Lord of mercy And i hope now that you here me Oh yeah... - what are you doing man? - I'm looking at her fotos, what should I do with them - drop them into the fire - oh yeah, I gonna burn 'em now Cause I have to forget you now As all, as all those kisses and sweet embrases Here am I, lost and forgotten For this cruel-cruel time when I'm first time in love Now that is why i say Lord of mercy And i hope now that you here me Oh bring her back to me! MORGEN : voorstelling van de Estse kandidaat, Malcolm Lincoln. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)
Oslo 2010 : Nederland kiest voor humor op het Eurovisie Songfestival.
"Ik ben verliefd (Sha-la-li)", De Nederlandse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zorgde de afgelopen weken en maanden in Nederland voor de nodige hilariteit en intussen raakte bekend dat men de humoristische toer opgaat.
De act van zangeres Sieneke zal tijdens de tweede halve finale, op donderdag 27 mei eerstkomende, worden begeleid door "dansende orgelmannetjes". Volgens Pierre Kartner (componist/tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), beter bekend als Vader Abraham en dit jaar de drijvende kracht achter het nummer, wordt de show heel bijzonder. "De mannetjes op het orgel worden levend en gaan meedansen. Geen gespring van de Balkan. Heel artistiek."
De geschiedenis leert dat een humoristisch effect op het Songfestival goed kan scoren. In 2003 stuurde Oostenrijk een komiek en in 2005 had Moldavië een oma met een trommel in een schommelstoel gezet. Beide inzendingen eindigden op een zesde plek in de finale en Nederland hoopt dat de act hen succes zal opleveren. De voorbije jaren scoorden veel landen ondanks de bedenkelijke muzikale kwaliteit dankzij hun acts. (bron : deredactie.be, De Telegraaf ; foto : TROS)
Volgende week woensdag, 14 april, komt de Noorse openbare omroep NRK naar Brussel om opnames te maken voor de filmpjes waarin de kandidaat en het land voorgesteld worden tijdens de halve finales van het Eurovisie Songfestival.
Hiervoor is de openbare omroep op zoek naar mensen die vrij zijn op woensdag 14 april in de namiddag en willen figureren in dit filmpje aan het Atomium.
Ben je een gigantische Tom Dice-fan of Eurosong-fanaat ? Of ken je mensen die graag willen meedoen ? Laat het dan weten op eurosong@een.be. Je zal tijdens de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 25 mei eerstkomende te zien zijn in heel Europa en ver daarbuiten ! (bron : Eén)
Oslo 2010 : 'Eurovision in Concert 2010' verwelkomt Georgische, Litouwse en Poolse Songfestivaldeelnemers.
Op zaterdag 24 april eerstkomende vindt in het Lexion Venue nabij het Nederlandse Zaandam de tweede editie plaats van 'Eurovision in Concert'. Tijdens dit concert treden een groot aantal deelnemers op die eind mei zullen deelnemen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.
Inmiddels staat de teller van Songfestivalkandidaten op zeventien want gisteren, maandag 05 april, raakte bekend dat ook de Georgische (Sopho Nizharadze, "Shine"), de Litouwse (InCulto, "East European funk") en de Poolse (Marcin Mroziński, "Legenda") kandidaten hun opwachting zullen maken.
Afgelopen donderdag, 01 april, maakte de organisatie opnieuw twee namen bekend van kandidaten die van de partij zullen zijn. De Oekraïense kandidate Alyosha ("Sweet people") en de Maltese Thea Garrett ("My dream") zullen hun festivalinzending ten gehore brengen.
Eerder hadden reeds twaalf kandidaten bevestigd laten weten dat ze van de partij zullen zijn. Zo kan je de Albanese Juliana Pasha ("It's all about you"), onze eigen Tom Dice ("Me and my guitar") en de kandidaten uit Bulgarije (Miro, "Angel si ti"), Letland (Aisha, "What for ? (Only Mr. God knows why)"), Portugal (Filipa Azevedo, "Há dias assim") en Servië (Milan Stanković, "Ovo je Balkan") aan het werk zien.
De delegaties uit Zwitserland (Michael von der Heide, "Il pleut de l'or"), Turkije (ManGa, "We could be the same"), Cyprus (Jon Lilygreen & The Islanders "Life looks better in spring"), Finland (Kuunkuiskaajat, "Työlki ellää"), Slovenië (Anzambel Roka lindere & Kalamari, "Narodno zabavni rock") én Nederland (Sieneke, "Ik ben verliefd (Sha-la-lie") zeiden eerder hun medewerking toe aan het concert.
Sinds vrijdag 19 maart kunnen tickets (25,00 , exclusief servicekosten) voor dit concert worden aangekocht en dat kan via de website van Ticketpoint. Het geheel gaat van start om 21.00 en meer nieuws en informatie krijg je ook de weblog van Eurovision in Concert. (bron : Eurovision in Concert)
'Dag & Nacht' : echtgenote en maîtresse in hetzelfde hotel.
Op dinsdag 02 maart startte de commerciële omroep vtm met de eerste aflevering van een nieuwe reeks.
'Dag & Nacht' dringt binnen in het turbulente leven achter de schermen van Hotel Eburon, een top designhotel in Tongeren : een omgeving die de meeste mensen vooral kennen uit glossy's en magazines, een blinkende machine die de klok rond draait voor de exclusieve dromen van de gasten. Het personeel blijft glimlachen ondanks de zware druk, werkt hard én leeft hard. Het hotel is een plek waar op elk moment de sterkste verlokkingen en de grootste problemen kunnen binnenwandelen, via de voordeur of via de dienstingang.
Het personeel, van directie tot onderhoudspersoneel, vormt de kern van het verhaal. Want een hotel is echt de wereld in het klein, een microkosmos waar elke vertakking eigenlijk een kerngezin vormt. De kamermeisjes, het keukenpersoneel, de receptionisten, . Eigenlijk zijn het allemaal kerngezinnen waar mensen gedwongen worden met elkaar samen te leven. En zoals in elk gezin ontstaan er dan geregeld spanningen en problemen. Zeker als het gezinshoofd er niet is om zijn gezin te steunen.
En dat is wat gebeurt in 'Dag & Nacht' Ludo Van Dijck, de General Manager, is niet echt bezig met de service of de gasten. Hij heeft meer aandacht voor de bar en het vrouwelijk schoon, dan voor het hotel zelf. De klanten blijven weg en omzetcijfers dalen. Zijn naaste medewerkers hebben zich tegen hem gekeerd en er breekt nu onder het management een strijd los over zijn opvolging... .
Ondertussen staat het gewone leven in het hotel niet stil. Wat er ook achter de schermen gebeurt, voor de schermen moet de schone schijn altijd hoog gehouden worden. De gasten komen nog altijd binnen, en hoewel ze er ogenschijnlijk doorsnee uitzien, hebben ze toch telkens weer onverwachte vragen bij met hun rolkoffers. De ene heeft een oogje op de barman, de andere wil niet gestoord worden of eist alle aandacht op... .
* inhoud zesde aflevering - echtgenote en maîtresse in hetzelfde hotel :
Een man checkt in met zijn maîtresse voor een romantisch weekend. Maar dan checkt ook, compleet onverwacht, zijn echtgenote in. Amber en Gio zetten alles op alles om een confrontatie te vermijden.
Dokter Dirk, de bekende relatietherapeut, houdt een meet & greet in het hotel voor zijn nieuwe boek 'Liefde is praten'. Zowel Lena als Vincent vinden de man maar een kwakzalver. Hoewel...
Een eventsmanager onderzoekt of Eburon de geschikte locatie is voor hun internationale conventies. Mathias moet hem in de watten leggen. Deze klant mag hem zeker niet ontglippen. Maar de manager laat zich niet zo makkelijk om de tuin leiden... .
* gastacteurs : Luc Nuyens (Olivier Dumoulin), Pieter Van Nieuwenhuyse (Mike), Karen Vanparys (Anita Callaerts), Wim Van de Velde (Ken Deceuninck), Ben Van Ostade (Ludwig Callaerts), Heidi De Grauwe (Bianca), Serge Henri Valke (Dr Dirk) en Stefan Declerck (Roger).
'Dag & Nacht', zesde aflevering vanavond, dinsdag 06 april, op vtm tussen 22.05 en 23.00. (bron, logo en foto : vtm)