Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

13-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kathleen, ex-K3, vindt onderdak bij KWAGGA, uitgeverij van Niels William.

 Kathleen, de blonde zangeres die enkele weken geleden uit K3 (Eurosong 1999) stapte, heeft onderdak gevonden bij KWAGGA, de uitgeverij die William Vaesen (de echte naam van Niels William) onlangs oprichtte met Johan Smets. Dat maakte KWAGGA eerder vandaag bekend.

Niels William bracht Karen, Kristel en Kathleen in 1998 samen en richtte K3 op. Eind 2002 nam Studio 100 de groep onder haar vleugels, waarna Niels William naar Zuid-Afrika verhuisde.

Voor Kathleen voelt de hernieuwde samenwerking aan als "thuiskomen". Ze heeft naar eigen zeggen goede herinneringen aan de samenwerking met Niels William. "Ook nadat hij K3 overliet aan Studio 100, zijn we steeds bevriend gebleven."

Volgens Niels William is Kathleen is een "zeer veelzijdige en getalenteerde artieste". "KWAGGA is een jong bedrijf dat entertainment wil brengen in de breedste zin van het woord en ik ben ervan overtuigd dat we samen met Kathleen een aantal mooie, nieuwe projecten kunnen uitbouwen. En Kathleen ambieert momenteel geen carrière als schlagerzangeres", luidt het nog.
 
Aanvankelijk zal KWAGGA vooral non-fictie uitgeven, maar met de actie "sterauteur" hopen de oprichters ook fictieschrijvers aan te trekken.
(bron : Belga)

13-04-2009 om 11:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 24. NOORWEGEN.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als zesde zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is NOORWEGEN. Sinds 1960 neemt het land deel aan het festival en enkel in 1970 (uit onvrede) en 2002 (wegens de lage score van het jaar voordien) lieten ze verstek gaan zodat Noorwegen  dit jaar voor de achtenveertigste keer zal aantreden. Wachten op de eerste overwinning moest het Scandinavische land tot 1985 toen de Bobbysocks het festival wonnen met "La det swinge". Tien jaar later, in 1995, won het bijna volledig instrumentale nummer "Nocturne" van Secret Garden het veertigste Eurovisie Songfestival. Het land scoort heel wisselvallig op het festival : het ene jaar eindigen ze heel hoog en het andere jaar helemaal onderaan. In totaal eindigde het land acht maal als hekkensluiter. Vorig jaar wist Maria Haukaas Storeng met "Hold on be strong" een vijfde plaats in de wacht te slepen tijdens de finale nadat ze in de eerste halve finale op een vierde plaats was geëindigd.

Op zaterdag 21 februari vond in het Spektrum in de Noorse hoofdstad Oslo de finale plaats van 'Melodi Grand Prix 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De vier zaterdagen voorafgaand aan die finale ging de Noorse omroep op zoek naar acht finalisten en de finale werd gepresenteerd door Per Sundnes en Maria Haukaas Storeng (ESF 2008, MF 2009). Tijdens het eerste deel brachten de acht kandidaten hun nummer ten gehore en aan het begin van het tweede deel maakten de presentatoren de namen bekend van de vier kandidaten die doorgingen naar de 'Gullfinalen', zeg maar de superronde. Dat kwartet mocht hun nummer opnieuw ten gehore brengen.

* naar de 'Gullfinalen' van 'Melodi Grand Prix 2009' :

01. "Find my girl" (tekst en muziek : Alexander Stenerud) door Alexander Stenerud.
02. "Butterflies" (tekst : Tone Damli Aaberge, Mats Lie Skåre ; muziek : David Eriksen) door Tone Damli Aaberge.
03. "Fairytale" (tekst en muziek : Alexander Rybak) door Alexander Rybak.
04. "Te stein" (tekst : Ronny Bertelsen, Olav Nygaard, Morten Horn ; muziek : Bertil Bertelsen) door Publiners.

* uitgeschakeld na de eerste stemronde :

01. "Two of a kind" (tekst : Trond Andreassen en Christian Bloom ; muziek : Trond Andreassen) door Espen Hana.
02. "Seven seconds" (tekst en muziek : Simone Larsen, Simen Eriksrud) door Ovi.
03. "Tricky" (tekst en muziek : Hanne Sørvaag, Niklas Bergwall en Niclas Kings (N2)) door Velvet Inc.
04. "Det vart ein storm" (tekst : Rolf Mokkelbost ; muziek : Svein Gundersen) door Thomas Brøndbo.

Presentatrice Maria Haukaas Storeng zorgde voor de intervalact en dan kon de bekendmaking van de uitslag van start gaan. Het werd van bij het begin duidelijk dat Alexander Rybak heel hoog ging eindigen, van de vakjury kreeg hij het maximum van de punten en ook de kijkers thuis beloonden hem rijkelijk. Met een RECORDaantal van 747.888 stemmen wist hij de winst op te strijken.

* uitslag 'Gullfinalen' van 'Melodi Grand Prix 2009' (tussen haakjes stemmen vakjury en televoting) :

01. "Fairytale" (tekst en muziek : Alexander Rybak) door Alexander Rybak : 747.888 stemmen (32.000+715.888).
02. "Butterflies" (tekst : Tone Damli Aaberge, Mats Lie Skåre ; muziek : David Eriksen) door Tone Damli Aaberge : 121.856 stemmen (22.000+99.856).
03. "Find my girl" (tekst en muziek : Alexander Stenerud) door Alexander Stenerud : 73.080 stemmen (14.000+59.080).
04. "Te stein" (tekst : Ronny Bertelsen, Olav Nygaard, Morten Horn ; muziek : Bertil Bertelsen) door Publiners : 62.683 stemmen (12.000+50.683).

 Alexander Rybak (Minsk, 13 mei 1986) verhuisde op vierjarige leeftijd met zijn ouders van de toenmalige Sovjet-Russische stad Minsk (momenteel hoofdstad van Wit-Rusland) naar Noorwegen. Sinds zijn vijfde speelt hij viool en in mindere mate piano. Zijn moeder, Natalia Valentinovna Rybak, is een bekende pianiste en zijn vader Alexandrovich Rybak is een bekende vioolspeler in Noorwegen.

In 2004 kreeg hij de 'Anders Jahres Culture Prize' en hij nam ook deel aan de Noorse versie van 'Idool' alwaar hij het tot de halve finale wist te schoppen. In 2006 nam hij deel aan een andere talentenjacht (''Kjempesjansen') met een eigen nummer, "Foolin'". Intussen werkte hij onder meer met Morten Harket die we nog kennen als frontman van A-Ha en als presentator van het Eurovisie Songfestival in 1996. Twee jaar geleden speelde hij de rol van de vioolspeler (fiddler) tijdens 'Fiddler on the roof' en daarvoor mocht hij de 'Heddaprisen' in ontvangst nemen.
Meer over Alexander kan je op zijn MySpace terugvinden.

"Fairytale" (tekst en muziek : Alexander Rybak)

Years ago when I was younger
I kinda' liked a girl I knew.
She was mine, and we were sweethearts,
That was then, but then it's true

I'm in love with a fairytale
Even though it hurts.
'Cause I don’t care if I lose my mind;
I'm already cursed

Every day we started fighting,
Every night we fell in love.
No one else could make me sadder,
But no one else could lift me high above

I don't know what I was doing
But suddenly we fell apart.
Nowadays I cannot find her.
But when I do we’ll get a brand new start

I'm in love with a fairytale
Even though it hurts.
Cause I don’t care if I lose my mind;
I'm already cursed

She's a fairytale
Yeah
Even though it hurts.
Cause I don’t care if I lose my mind;
I'm already cursed


MORGEN : voorstelling van de Cypriotische kandidate, Christina Metaxa. (foto :
 Eurovision.tv)

13-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Telenet Kids Awards 2009' : Milk Inc. maakte het afgelopen jaar de beste muziek.

 Vanavond vond op de commerciële omroep vtm de uitreiking plaats van de 'Telenet Kids Awards 2009. Bij de 'Telenet Kids Awards' staat uiteraard de uitreiking van de awards centraal. De afgelopen weken konden alle jongeren hun stem uitbrengen en hun favorieten kiezen in 6 categorieën : film, game, televisieprogramma, muziek, spetter van het jaar en griet van het jaar. De jongeren lieten dit zich geen twee keer zeggen en maakten massaal hun mening kenbaar.

- de uitslag :

* Beste tv-programma :
'Louislouise' (uitgereikt door Gert Winckelmans).
* Beste film : 'Het Huis Anubis en het pad der 7 zonden' (uitgereikt door Moora Van Der Veeken).
* Beste muziek : Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008) (uitgereikt door vliegende radio deejays Sven Ornelis & Kürt Rogiers).
* Coolste game : 'Wii Sports' (uitgereikt door bokskampioen Sugar Jackson).
* Griet van het jaar : Free Souffriau (uitgereikt door Brahim, Eurosong 2006-2008).
*
Spetter van het jaar : Niels Destadsbader (uitgereikt door Virginie Bleyaert).
 
Natalia (Eurosong 2004), Lasgo, de cast van het 'Huis Anubis', Nailpin en Milk Inc zorgden voor de muzikale noot. Meer nieuws krijg je ook op de website van de 'Kids Awards'. (bron : vtm)

12-04-2009 om 20:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Belle Perez wil enkel naar het Eurovisie Songfestival zonder nationale voorronde.

 Eind deze maand geeft Belle Perez (Eurosong 1999-2006) in Utrecht haar laatste van veertig concerten in het kader van haar 'Diez'-tour. Daarmee viert ze meteen ook haar tienjarige carrière als zangeres. In eigen land kwam haar doorbraak met haar deelname aan 'Eurosong 1999' met het aanstekelijke nummertje "Hello world". Zeven jaar later, in 2006, waagde ze tijdens 'Eurosong' opnieuw haar kans om ons land te kunnen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival maar onder meer Kate Ryan stak daar een stokje voor.

Belle wil heel graag deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival maar nationale voorrondes ziet ze echter niet zitten. In De Weekkrant zegt ze daarover het volgende : "Alleen zonder voorselecties, als ze mij zouden vragen om België te vertegenwoordigen zou ik er toch eens over nadenken maar dat zit er niet in denk ik. In Vlaanderen houden ze vast aan dat voortraject. Die voorselecties zorgen voor een enorme hype en het brengt vooral kijkcijfers op. Meedoen aan een spektakel als het Eurovisie Songfestival lijkt mij een fantastische ervaring. Ik hou wel van uitdagingen. Ik ben ooit uit een vliegtuig gesprongen, heb met dolfijnen gezwommen, ik heb een intensieve schaatstraining gedaan voor Holiday on Ice én ik heb gepresenteerd voor de TROS."

Het is trouwens niet de eerste maal dat la Perez deze uitspraak doet. Zo liet ze midden februari tijdens een TROS-ledenreis naar de Bahama's al weten dat ze een deelname voor Nederland wel zou zien zitten. Die kans lijkt niet geheel onbestaande daar de TROS alvast tot en met 2012 instaat voor de keuze van de Nederlandse inzending (archief).

Na haar 'Diez'-tour volgt er tussen mei en half oktober een zomertour met heelwat openluchtconcerten en festivals. Daar wordt opnieuw uitgepakt met alle hits die zij en haar muzikanten de laatste tien jaar gespeeld hebben. Het wordt een jubileumshow van vijfenzeventig minuten met eigen nummers maar ook met covers van haar idolen die ze de afgelopen tien jaar gebracht heeft. De apotheose moet op zaterdag 24 oktober plaatsvinden in de Ethias Arena in Hasselt.

Deze zomer mogen we verder ook nog een nieuwe single verwachten en een nieuw album komt er pas in 2010. En misschien wordt dat album er eentje met meer Engelstalig werk.
(bron : De Weekkrant)

12-04-2009 om 00:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Telenet Kids Awards 2009' : vanavond uitreiking awards op vtm.

 Vandaag zondag 12 april, paaszondag, brengen de paasklokken de kids niet alleen chocolade maar droppen ze ook met de 'Telenet Kids Awards' een wervelende show op het scherm.

Deze awardshow, die naar goede gewoonte gepresenteerd wordt door Rani De Coninck en Jan Van den Bossche, is dit keer gedrenkt in een rijke saus vol glamour en glitter. Dat heeft alles te maken met het thema van deze editie : filmstad Hollywood en daarbij horend de superhelden van het witte doek. Batman heeft Gotham City voor een keer ingeruild voor de studio in Vilvoorde. Samen met heel wat andere superhelden mag hij stunten tijdens de 'Telenet Kids Awards'.

Voor nog meer glamour en spektakel zorgen de jonge ballroomdansers onder leiding van Guy Jottay, een onwaarschijnlijk balvaardig street soccer duo en het kung fu team van Danny Godart.

Bij de 'Telenet Kids Awards' staat uiteraard de uitreiking van de awards centraal. De afgelopen weken konden alle jongeren hun stem uitbrengen en hun favorieten kiezen in 6 categorieën : film, game, televisieprogramma, muziek, spetter van het jaar en griet van het jaar. De jongeren lieten dit zich geen twee keer zeggen en maakten massaal hun mening kenbaar. Dat leverde de volgende nominaties op :

* Beste televisieprogramma : 'Amika', 'FC De Kampioenen', 'Het Huis Anubis', 'Louislouise'.
* Beste film : 'High School Musical 3', 'Het Huis Anubis en het pad der 7 zonden', 'Mamma Mia!', 'Wall-E'.
* Beste muziek : 
Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008), Milow, Natalia (Eurosong 2004).
*
Beste game : FIFA, Het Huis Anubis, Sims2, Wii Sports.
* Griet van het jaar : Free Souffriau, Hilde De Baerdemaeker, Loek Beernink, Natalia (Eurosong 2004).
* Spetter van het jaar : Louis Talpe, Niels Destadsbader, Oliver (JESF 2008), Roel Vanderstukken.

In zes verschillende filmpjes zien de kids hoe twee zwarte ninja's er alles aan doen om de omslagen met de resultaten van de awards te bemachtigen. Gelukkig zijn er superhelden Spiderman, Indiana Jones, Catwoman, Zorro, Kung Fu Panda en Batman om dat op een spectaculaire manier te verhinderen en de enveloppes veilig tot in de studio te brengen.

De awards worden dit jaar uitgereikt door een reeks lokale superhelden : 'Sara'-idool Gert Winckelmans, de ster van 'Amika' Moora Van Der Veeken, bokskampioen Sugar Jackson, 'Topmodel'-winnares Virginie Bleyaert, R&B zanger Brahim (Eurosong 2006-2008) en vliegende radio deejays Sven Ornelis & Kürt Rogiers.

 Geen wervelende show zonder een muzikale topaffiche. Rani en Jan hebben met Natalia (Eurosong 2004), Lasgo, Nailpin, de cast van het 'Huis Anubis' en Milk Inc. de favoriete zangers van de kids uitgenodigd om op te treden.

De uitreiking van de 'Telenet Kids Awards', editie 2009vanavond tussen 19.40 en 20.40 op vtm. Meer nieuws krijg je ook op de website van de 'Kids Awards'.
(bron en foto : vtm)

12-04-2009 om 00:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 23. POLEN.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als vijfde zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is POLEN. Het land neemt sinds 1994 deel aan het Eurovisie Songfestival en eindigde als debutant meteen op de tweede plaats. Edyta Górniak behaalde met "To nie ja" een totaal van 166 punten. Dit jaar neemt het land voor de veertiende maal deel aan het festival. Enkel in 2000 en 2002 nam Polen niet deel wegens de slechte resultaten van de jaren voordien. Het was trouwens wachten tot 2003 vooraleer het land opnieuw een plaats in de top tien kon bemachtigen. De groep Ich Troje eindigde toen met "Keine Grenzen-Żadnych granic" op de zevende plaats in de Letse hoofdstad Riga. Het was diezelfde groep die drie jaar geleden in Athene de Poolse kleuren opnieuw mocht verdedigen. Maar nu verging het hen minder goed en bleven ze met "Follow my heart" in de halve finale steken. Tussen 2005 en 2007 wist het land zich niet te plaatsen voor de finale van het jaarlijkse liedjesfestival maar daar kwam vorig jaar verandering in. Tijdens de eerste halve finale eindigde Isis Gee nog op een tiende plaats met "For life" maar tijdens de finale moest ze uiteindelijk tevreden zijn met een drieëntwintigste plaats.

Op zaterdag 14 februari vond in Polen de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale van 'Piosenka dla Europy 2009' traden in totaal tien kandidaten aan en hun lot lag in handen van de vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%).

Met een totaal van 22 punten was de overwinning weggelegd voor zangeres Lidia Kopania die met "I don't wanna leave" naar de Russische hoofdstad Moskou zal afreizen om er daar de Poolse eer hoog te houden. Ze kreeg van de televoters het maximum van de punten en bij de vakjury eindigde ze op een tweede plaats.

*  uitslag 'Piosenka dla Europy 2009'  (tussen haakjes punten vakjury + televoting) :

01. "I don't wanna leave" (tekst en muziek : Alex Geringas, Bernd Klimpel) door Lidia Kopania : 22 punten (10+12).
02. "All my life" (tekst en muziek : Marco Bocchino) door Marco Bocchino & Ola Szwed : 18 punten (8+10).
03. "I'm not sure" (tekst : Marek Karwowski, Paweł Szupiluk ; muziek : Mariusz Gajewski, Marek Karwowski, Łuksz Różycki, Paweł Szupiluk) door Renton : 18 punten (12+6).
04. "Kilka słów" (tekst : Andrzej Ignatowski ; muziek : Paweł Rurak Sokal) door Artur Chamski : 13 punten (5+8).
05. "Dobry czas" (tekst : Wojciech Byrski ; muziek : Artur Gadowski) door Ira : 11 punten (7+4).
06. "Love is gonna get you" (tekst : Thomas G:son ; muziek : Thomas G:son, Andreas Rickstrand) door Man Meadow : 9 punten (2+7).
07. "Everyday" (tekst : Viktar Rudenka, Igor Znyk ; muziek : Viktar Rudenka, Aliaksandar Liutych) door Dali : 8 punten (6+2). 
08. "Mon chocolate" (tekst en muziek : Klaudia Baszniak Kozłowska) door Tigrita Project : 7 punten (4+3).
09. "I niemów nic" (tekst : Jacek Łaszczok ; muziek : Daniel Maczura) door Stachursky : 6 punten (1+5).
10. "Jacqueline" (tekst en muziek : Leif Melander, Peter Nord, Knut-Øyvind Hagen) door Det Betales : 5 punten (4+1).

 Lidia Kopania (Koluszki, 15 mei 1978) bracht als solozangeres reeds twee albums op de markt maar sinds 2003 maakt ze ook deel uit van de Duitse formatie Kind of Blue. In een andere samenstelling nam deze groep in 2000 deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Bitter blue" wat hen een derde plaats opleverde.

Bernd Klimpel, die momenteel samen met haar Kind of Blue vormt, verleende ook zijn medewerking aan de Poolse inzending van dit jaar. Meer over Lidia kan je op haar website terugvinden en meer over Kind of Blue krijg je op hun website.

"I don't wanna leave" (tekst en muziek : Alex Geringas, Bernd Klimpel, Rike Boomgaarden, Dee Adam)

I can't say the words
I feel inside so deep
Cause when the clouds come out
I feel so incomplete

I know the sun shines down on me
I see it now
The rain won't get to me
I just wanna live my life the way it's meant to be

I don't wanna leave
But it's my destiny
I will wrap my arms around the world
You'll see
That I am not a child
Cause I'm standing taller this time
Take it step by step,
Do my best, that's right
But I will never say goodbye

For so long now
I've been dreaming in the dark
I was too scared to feel
The things held in my heart

Don't you know this is meant to be
I'll let it out
Cause it's getting hard to breathe
I just wanna live my life the way it's meant to be

I don't wanna leave
But it's my destiny
I will wrap my arms around the world
You'll see
That I am not a child
Cause I'm standing taller this time
Take it step by step,
Do my best, that's right
But I will never say goodbye

I don't wanna leave
I don't wanna leave
But it's my destiny

I'll never say goodbye
Never
I don't wanna leave
But I'm standing taller this time
Take it step by step,
Do my best, that's right
But I will never say goodbye

MORGEN : voorstelling van de Noorse kandidaat, Alexander Rybak. (foto :
 Eurovision.tv)

12-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (11-04-2009).

 Misschien houdt U het wat rustiger op deze Stille Zaterdag, maar toch hebben wij alvast gezorgd voor de muzikale paasnoten. En ook nu weer hebben we het nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers'.

 Vandaag over vijf weken vindt in de Russische hoofdstad Moskou de finale plaats van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival. Stilaan worden de eerste nummers op single op ons losgelaten en ook de Azerbeidzjaanse inzending, "Always" van AySel & Arash, ligt vanaf aanstaande woensdag, 15 april, in de winkelrekken. 

 Een paar weken geleden kwam het bericht dat Kathleen Aerts de meidengroep K3 (Eurosong 1999) gaat verlaten als een donderslag bij heldere hemel. Op een nieuw album blijft het nog eventjes wachten tot in het najaar. Afgelopen maandag, 06 april, werd hun album "De wereld rond" uit 2004 opnieuw uitgebracht. Net als de andere albums die recent werden heruitgebracht zit er ook bij dit album een tweede cd met daarop de instrumentale versies van de nummers. Zo kunnen de jonge fans naar hartelust meezingen met onder meer "Liefdeskapitein", "Hakuna matata" en "Superhero".

 We kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn om te melden dat Sonia (ESF 1993) volgende maand een nieuwe single op ons zal loslaten. Het was de laatste jaren wat stiller geworden rond de zangeres die zestien jaar geleden een tweede plaats behaalde tijdens het Eurovisie Songfestival met "Better the devil you know". Op maandag 25 mei eerstkomende zou "Fool for love" in de winkelrekken moeten liggen. Met deze single viert ze meteen ook haar twintigjarige carrière als zangeres.
 
 We staan vandaag ook even stil bij de alombekende musical 'Jesus Christ Superstar'. Dit meesterwerk, van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist Britse inzending 2009) en Tim Rice, werd al in heelwat landen opgevoerd. Momenteel kunnen de Zweden hiervan genieten en de rol van Jezus wordt gespeeld door niemand minder dan Ola Salo. Hij is de zanger van de groep The Ark die het land twee jaar geleden vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival met "The worrying kind". Sinds gisteren, vrijdag 10 april, ligt een album met daarop alle nummers in de Zweedse winkelrekken. 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Aanstaande vrijdag, 17 april, verschijnt het nieuwe album "Feuer und Eis" van de Oostenrijkse zangeres Petra Frey (ESF 1994, Oostenrijkse selectie 2003). Het is inmiddels haar twaalfde album. Na het "best of"-album dat vorig jaar werd uitgebracht, mogen we dit jaar een gloednieuw album van Laith Al Deen (Duitse selectie 2004) verwachten. Dat album, "Session", ligt vanaf vrijdag 22 mei in de winkelrekken. In oktober trekt de zanger op tournee door Duitsland. Het Deense meidentrio Sukkerchok doet het momenteel in eigen land niet onaardig met twee nummers in de hitparade. Beide nummers, "Hvor som helst - Når som helst" en "Det det" zijn terug te vinden op hun debuutalbum "Hvor som helst - Når som helst" dat op maandag 04 mei eerstkomende zal worden uitgebracht. Met "Det det" namen ze eerder dit jaar deel aan de Deense nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Danks Melodi Grand Prix 2009'.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

11-04-2009 om 21:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : musical 'Sunset Boulevard' komt begin juni naar Vlaanderen.

 Theaterproducent Joop Van den Ende brengt de legendarische musicalklassieker 'Sunset Boulevard' van Andrew LLoyd Webber (componist Britse inzending ESF 2009) naar Antwerpen in een Nederlandstalige bewerking. Voor de hoofdrollen tekenden een mix van Nederlandse en Vlaamse topmusicalsterren :

- Simone Kleinsma en Pia Douwes wisselen elkaar af in de hoofdrol van Norma Desmond.
- Antonie Kamerling speelt Joe Gillis.
- Maike Boerdam als sciptschrijfster Betty Schaefer.
- Peter De Smet in de rol van Max Von Mayerling, trouwe butler en ex-man van Norma.

'Sunset Boulevard' vertelt het verhaal van Hollywoods steractrice Norma Desmond, ooit de glamourkoningin van de prestigieuze Paramount Filmstudio's. Een diva die leeft in de wereld van glitter en glamour. Al haar hoop op een comeback is gevestigd op de jonge scriptschrijver Joe Gillis, op wie ze smoorverliefd wordt. Helaas krijgen Hollywoodsterren niet altijd wat ze willen.

'Sunset Boulevard' is één van de mooiste musicals van Andrew Lloyd Webber ('Jesus Christ Superstar', 'Evita', 'Cats', 'The Phantom of the Opera'), gebaseerd op de beroemde gelijknamige film van Billy Wilder. De film kreeg elf Oscarnominaties en de Broadway productie won maar liefst zeven Tony Awards, waaronder een Tony voor 'Beste Musical'.

Tussen donderdag 04 en zondag 14 juni kan je deze musical in de Stadsschouwburg van Antwerpen gaan bekijken. De voorstellingen gaan door telkens van donderdag tot en met zondag en gaan van start om 20.00. Op zondag 07 juni gaan de voorstellingen door om 14.00 en 19.00 en op zaterdag 13 juni om 15.00 en 20.00. Op de laatste dag, zondag 14 juni, is er enkel een voorstelling om 14.00.

Tickets voor één van de voorstellingen kunnen nu worden aangekocht via de website van Music Hall (klik hier) of telefonisch (0900 69 900). De prijs van de kaartjes schommelt tussen 25,00 en 54,00 € (weekendtoeslag 5,00 € voor voorstellingen van vrijdagavond tot en met zondagavond). (bron : Music Hall)

11-04-2009 om 17:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : vakjury moet gaan voor een 'internationale hit'.

 De winnaar van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival zal op zaterdag 16 mei gekozen worden door een vakjury en door de kijkers thuis (via televoting). Beiden hebben 50% van de stemmen in handen en het was al van 1997 geleden dat in alle landen een vakjury mede de winnaar zal bepalen.

We dienen op te merken dat dit systeem enkel in de finale zal worden gehanteerd en dat in de halve finales alles ongewijzigd blijft. Vorig jaar introduceerde de EBU reeds een nieuw stemsysteem in de halve finale. In elke halve finale kiezen de kijkers via televoting negen finalisten. De tiende en laatste finalist wordt bepaald door de uitslag van de backup jury. Het land dat in hun rangschikking het hoogst genoteerd staat en niet in de top negen staat bij de kijkers mag alsnog door naar de finale. Zweden (twaalfde in de televoting in de tweede halve finale) kon hier vorig jaar optimaal profiteren en stootte zo door naar de finale ten nadele van FYROM dat in de televoting tiende was geëindigd.

De EBU zal na afloop van de finale de resultaten van de 42 nationale jury's bekendmaken via Eurovision.tv en voor of tijdens de finale moeten de omroepen bekendmaken wie er in de jury zetelt of zetelde. In die vakjury nemen vijf muziekprofessionals (waaronder de voorzitter) plaats en zij mogen geen rechtstreekse link hebben met het Eurovisie Songfestival of de deelnemers. Deze vakjury zal ook onder het toezicht staan van een notaris en zij zullen hun stem uitbrengen tijdens de tweede generale repetitie, op vrijdag 15 mei, de vooravond van de rechtstreekse finale.

Op maandag 23 februari maakte de Duitse omroep NDR reeds de namen van de vijf juryleden wereldkundig en daar kwam toen heelwat commentaar op. Het blijkt nu dus dat die door de overkoepelende organisatie van omroep gevraagd is. In die Duitse jury zetelen H.P. Baxxter (Scooter, Duitse selectie 2004), Jeanette Biedermann (Duitse selectie 1999), Guildo Horn (ESF 1998), Sylvia Kollek en Tobias Künzel.

Net zoals de kijkers thuis bepaalt de vakjury voor 50% de uitslag. De tien nummers met de hoogste score krijgen dan punten gaande van twaalf punten tot één punt (met uitzondering van elf en negen punten). Ook de tien nummers die via de televoting het meeste stemmen krijgen worden op deze manier beloond. Beide puntenreeksen worden opgeteld en de top tien die daaruit voortvloeit is meteen ook de top tien van het desbetreffende land. Bij een gelijke stand zal de televoting de doorslag geven.

 Tijdens de puntentelling komen de punten van één tot en met zeven meteen op het scorebord en de acht, tien en twaalf punten worden door de respectievelijke woordvoerders worden voorgelezen. Voor Nederland zal Yolanthe Cabau van Kasbergen de punten voorlezen.

De EBU heeft ook gevraagd dat de vakjury's zouden gaan voor een nummer dat een internationale hit zou kunnen worden. Verder moet de vakjury zich ook toespitsen op de zangkwaliteiten van de deelnemers alsmede de podiumpresentatie.
(bron : EBU, Eurovision.tv)

11-04-2009 om 15:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 22. SERVIE.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

het land dat als vierde zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is SERVIE. De staat Joegoslavië (bestaande uit Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Servië en Slovenië) nam tussen 1961 en 1991 met wisselend succes deel aan het Eurovisie Songfestival. Slechts één maal (in 1989) werd het festival gewonnen door de groep Riva met "Rock me". In april 1992 viel de Socialistische Federale Republiek van Joegoslavië uit elkaar en bleven enkel Servië en Montenegro over die onder de naam Federale Republiek van Joegoslavië datzelfde jaar deelnamen aan het liedjesfestival. Onder de naam Servië-Montenegro werden de twee landen begroet in 2004 tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het land eindigde meteen op de tweede plaats tijdens de finale dat jaar met "Lane moje" gezongen door Željko Joksimović. Een jaar later, in 2005, was er heelwat commotie rond de nationale finale. De Servische juryleden gaven punten aan Montenegrijnse kandidaten, maar Montenegrijnse juryleden gaven geen punten aan de Servische kandidaten. Daardoor kon de Montenegrijnse groep No Name naar het Songfestival alwaar het met "Zauvijek moja" op een zevende plaats eindigde. Drie jaar geleden deden net dezelfde feiten zich opnieuw voor en kwam er hevig protest van de Servische nationale omroep. Het kwam zo ver dat van Servische kant geen steun was voor No Name (de winnaars) en uiteindelijk werd er beslist om geen kandidaat af te vaardigen naar de Griekse hoofdstad Athene. Op 21 mei 2006 besliste de Montenegrijnse bevolking om voortaan als onafhankelijk land verder te gaan en vandaar dat we in 2007 zowel Servië als Montenegro als aparte landen mochten begroeten tijdens het Eurovisie Songfestival. Marija Šerifović zong "Molitva" meteen naar de eerste plaats tijdens de finale en de eerste overwinning voor Servië was meteen een feit. Vorig jaar mocht zangeres Jelena Tomašević met "Oro", een compositie van Željko Joksimović, in eigen land meteen aantreden in de finale alwaar ze op een zesde plaats eindigde.

Op zondag 08 maart vond in de Servische hoofdstad Belgrado de finale plaats van 'Beovizija 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat midden mei zal doorgaan in de Russische hoofdstad Moskou.

Die finale ging uiteindelijk door met elf kandidaten in plaats van tien. Eén van de favorieten voor de overwinning, Ana Nikolić, wist zich tot eenieders verrassing op zaterdag 07 maart niet te plaatsen voor die finale. Samen met Ivana Selakov werd ze op de dag van de finale toch toegevoegd aan de lijst van finalisten. Als reden hiervoor gaf de omroep aan dat er tijdens de halve finale technische fouten waren opgetreden tijdens de stemming. Uiteindelijk liet Ana Nikolić weten alsnog af te zien van deelname zodat uiteindelijk elf kandidaten aantraden.

Het lot van die elf kandidaten lag in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis die door televoting (50%) hun voorkeur kenbaar maakten. Het was ook zo dat bij een gelijke stand de punten van de vakjury de doorslag zouden geven.

* uitslag finale van 'Beovizija 2009' (punten tussen haakjes vakjury en televoting) :

01. "Cipela" (A. Kobac, M. Kon en M. Nikolić - A. Kobac en M. Kon - A. Kobac en M. Kon) door Marko Kon en Milan Nikolić : 19 punten (12+7).
02. "Blagoslov za kraj" (E. Owen - S. Vukomanović - E. Botrić) door OT Bend : 17 punten (5+12).
03. "Sanjaj me" (Etar - K. Popović, B. Janković - Etar en B. Janković) door Etar : 15 punten (10+5).
04. "Gloria" (A. Radulović - M. Tucaković en Lj. Jorgovanović - M. Mihajlović en A. Radulović) door Pozitivan haos : 12 punten (4+8).
05. "Superstar" (V. Graić - O. Amidžić en V. Graić - V. Graić en S. M. Mare) door Oscar & Beauty Queens feat. Đorđe Marjanović : 12 punten (2+10).
06. "Moje odbrane" (G. Radinović - A. Milutinović - G. Radinović) door Ivana Selakov. : 11 punten (7+4).
07. "Tvoje drugo ime je greh" (A. Babić - A. Babić - R. Grubišić) door Dušan Zrnić : 10 punten (8+2).
08. "H8ER" (M. Kon en A. Kobac - M. Tucaković - M. Kon en A. Kobac) door Danijel en Milica : 7 punten (1+6)
09. "Nemam te" (D. Alagić - D. Alagić - D. Alagić) door Andrej Ilić : 6 punten (6+0).
10. "Nauči me" (B. Jeremić - V. Mihajlovska - B. Jeremić) door Saška Janković : 6 punten (3+3).
11. "Ništa novo" (M. Vukomanović - S. Vukomanović - M. Vukomanović) door Sonja Bakić : 1 punt (0+1).

* teruggetrokken : 

-  "Bili smo najlepši" (A. Perišić Romario - M. Tucaković - A. Perišić Romario en I. Grubješić) door Ana Nikolić.

 Marko Kon (20 april 1982) is naast zanger ook componist, tekstschrijver en producer. Op negenjarige leeftijd maakte hij reeds deel uit van een groepje en hij speelt onder meer klarinet, saxofoon, gitaar en af en toe is hij aan de slag als drummer. Milaan (Milan Nikolić) bracht zijn jeugd door in Parijs en daar studeerde hij ook muziek. Intussen heeft hij reeds vijf albums op de markt gebracht met instrumentale muziek. Tijdens de tweede halve finale wordt het duo op het podium bijgestaan door Jovan Sejnjanović (Kladovo, 29 mei 1971), Ljubiša Dinčić (19 mei 1968), Katarina Gromilić (Belgrado, 18 april 1983) en Igor Knežević (Kladovo, 28 maart 1973).

"Cipela" (tekst : Marko Kon, Aleksandar Kobac ; muziek : Marko Kon, Aleksandar Kobac, Milan Nikolić)

Moja stara cipela,
pola sveta videla,
gde god da stanem, tu mi dom;

tamo pa vamo,
istok pa zapad,
ma gde god stigao, bio sam na svom.

Hvata me panika,
ta stara navika,
srce bi krenulo za njom;

a ja budala,
stara baraba,
ma sve nek propadne, teraću po svom.

Nije, nije,nije me htela,
sve dok pare ne skupim;
ma more, nije, nije, nije, nije, nije me želela
dok se ne obogatim,
sasvim!

MORGEN : voorstelling van de Poolse kandidate, Lidia Kopania. (foto :
 Eurovision.tv)

11-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zo is er maar één' : voor Maesland zit de wedstrijd er na twee afleveringen op.

 Vanavond ging de vierde aflevering van het vierde seizoen van 'Zo is er maar één' op antenne. Tijdens dit nieuwe seizoen gaat presentatrice Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') op zoek naar het nieuwe Nederlandstalige muzikale talent van morgen.

Dit seizoen trekt het programma dus resoluut de kaart van dat nieuwe talent en maken de bekende artiesten plaats voor een nieuwe generatie Nederlandstalige artiesten. Het sterke Nederlandstalige repertoire blijft centraal staan.
Uit honderden artiesten met een hart voor Nederlandstalige muziek werden tien beloftevolle kandidaten geselecteerd waar Vlaanderen in 2009 nog veel van kan verwachten.

Aan het einde van elke liveshow valt één kandidaat af, die zo plaats maakt voor een nieuwkomer. Na vijf weken heeft de kijker de tien meest beloftevolle Nederlandstalige artiesten aan het werk gezien en begint de race naar de finale. Op vrijdag 08 mei brengen de drie strafste artiesten hun eigen nummer voor kijkend Vlaanderen en beslissen de kijkers wie de nieuwe Clouseau, Marco Borsato of Raymond van het Groenewoud wordt.

Deze aflevering van 'Zo is er maar één' was er één waar de de jonge artiesten al wekenlang naar uitkeken : uit het enorme Nederlandstalige repertoire kozen ze hun favoriete song aller tijden. Zoals steeds gaf een jury deskundige commentaar. Voorzitter Zaki was er ditmaal niet bij maar hij werd vervangen door Eric Melaerts.

* de liedjes :

 TatYana Storm : "De wereld is om zeep" van Urbanus.

 Fosco (Fo§co) : "Gek zijn is gezond" van Stef Bos (ESF 1989).

 Maesland : "Kvraagetaan" van Fixkes.

 Divan Express : "Wat is kunst" van Noordkaap.

 JackoBond : "Duizend dromen worden waar" van Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).

 Andes : "Mooie dagen" van Johan Verminnen.

Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') kwam langs en bracht twee nummers ("De oude man en de zee" en "Als je me aanraakt") en zij gaf op het einde van de uitzending een wildcard aan de kandidaat die zij graag volgende week zag terugkomen. Haar keuze viel op TatYana Storm. Het lot van de vijf overblijvende kandidaten lag in handen van de kijkers thuis en zij stuurden Andes (eerste), JackoBond (tweede), Fosco (derde) en nieuwkomer Divan Express (vierde) door naar de volgende aflevering. Presentatrice Yasmine maakte net als vorige week de uitslag bekend zoals die door de kijkers thuis was bepaald. Maesland, vorige week nog rechtstreeks geplaatst dankzij de wildcard van Bart Peeters (presentator 'Eurosong'), kreeg het minst aantal stemmen achter zijn naam. Hij verlaat de wedstrijd na twee afleveringen. Meer nieuws over hem kan je op zijn website terugvinden.

 Volgende week wordt zijn plaats ingenomen door de vissersdochter Charlotte. Ook Flip Kowlier zal dan zijn opwachting maken. De deelnemers brengen tijdens deze vijfde aflevering een feestnummer. Voor meer nieuws over dit nieuwe seizoen verwijzen we naar de website van het programma. Daar kan je ook alle optredens (her)bekijken.

Het vierde seizoen van 'Zo is er maar één' tot en met vrijdag 08 mei telkens rond de klok van 20.40 op Eén.
(bron en foto's : Eén)

10-04-2009 om 22:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Ook op deze Goede Vrijdag zijn wij weer op post met 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Eerder vorige zomer berichtten we reeds over het nieuwe theaterproject van Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') dat helemaal in het teken staat van het woord (archief). Sinds begin februari en dit nog tot en met zondag 26 april eerstkomende geeft ze in totaal achttien voorstellingen. Deze voorstelling is exclusief voor het Davidsfonds samengesteld en toegankelijk voor het grote publiek. Iedereen is dus van harte welkom.

Wij zetten alle data en plaatsen hieronder reeds op een rijtje :

* donderdag 23 april : Cultureel Centrum - Hasselt (20.00).
* zaterdag 25 april : CC Vondel - Meulebeke (20.00).
* zondag 26 april : CC Kadans - Wuustwezel (17.00).

 'ABBA The Story' is een nieuwe fantastische visuele show gebaseerd op het verbazende verhaal van één van de grootste popbands aller tijden. Het Zweedse discopopkwartet ABBA (MF 1973, ESF 1974) blijft nog altijd één van de populairste groepen ter wereld. Alhoewel ze er reeds in 1982 mee stopten, blijven ze nog altijd elk jaar miljoenen albums verkopen.

"Waterloo", "SOS", "Mamma mia", "Fernando", "Knowing me, knowing you", "Take a chance on me", "Super trouper", "Thank you for the music", enz. zijn tijdloze songs die nog dagelijks op onze radio te horen zijn. Zowel het succes van de musical 'Mamma Mia' als de recente filmversie met Meryl Streep en Pierce Brosnan bevestigen nogmaals dat de muziek van ABBA tijdloos is.

'ABBA The Story' brengt hulde aan de magie van hun muziek en de kracht van hun verhaal. Op een speciaal podium wordt een originele show gebracht met optimaal gebruik van muziek, drama, animatie en speciale effecten, ondersteund door een uitgebreid symfonisch orkest en koor en de originele muzikanten die destijds de backing verzorgden van de authentieke ABBA-leden.

De show is gebaseerd op een script en storyboard van een Oscarwinnende schrijver en ontworpen met gespecialiseerde scriptdesigners, choreografen, kostuumontwerpers en licht-geluidspecialisten. Ter ondersteuning van het muzikale gedeelte bevat 'ABBA The Story' tevens spectaculaire driedimensionale geanimeerde projecties die door een gespecialiseerde Zweedse multimedia-onderneming werden ontworpen. Ook de bindteksten worden door een driedimensionale geanimeerde figuur verzorgd.

'ABBA The Story' wordt op zaterdag 16 mei (aanvang : 20.30) in première in Antwerpen gebracht en de producers van de show hebben promotors van de hele wereld uitgenodigd om de mogelijkheden in hun eigen land te evalueren.
Kaarten kosten 36,0040,00 en 44,00 €. Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het Antwerpse Sportpaleis (klik hier).

 Christoff (Eurosong 1993-2002) is de voorbije jaren uitgegroeid tot de populairste artiest van Vlaanderen. Met vier nummer één-hits op rij is hij dé ambiancemaker bij uitstek geworden en weet hij jong en oud te begeesteren met zijn aanstekelijke optredens. Wie is immers de voorbije maanden niet een keer uit de bol gegaan op "Zeven zonden" of "Een ster" ?

Maar ook in de theaters staat hij zijn mannetje. Met een stevige live band zorgt hij daar voor een twee uur durende show die een mooie mix maakt van gevoelige liedjes met sprekende teksten en sfeervolle nummers waarbij niemand op zijn stoel kan blijven zitten. Het voorbije seizoen waren de theaters dan ook keer op keer afgeladen vol voor een avond vol topentertainment. Het vervolg op deze zeer succesvolle 'Zeven zonden' tour heet 'Duizend dromen, duizend liedjes' en toont Christoff meer dan ooit als de allround entertainer die hij is. Natuurlijk zal ook zijn zus Lindsay te gast zijn in de nieuwe reeks theaterconcerten.

Op zaterdag 17 oktober eerstkomende kan je hem alvast aan het werk zien in de Grenslandhallen in Hasselt. Kaarten (30,00 €, exclusief 3,00 € reservatiekosten) voor dit optreden kunnen nu reeds worden aangekocht en dat kan telefonisch (0900 40 734, vanuit Nederland : 0900 400 20 90) of online. Het concert gaat van start om 20.00 en de deuren gaan open om 19.00.

10-04-2009 om 21:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Thuis'dag 2009 op zondag 17 mei in Provinciaal Domein Puyenbroek in Wachtebeke.

 Naar goede gewoonte sluiten de 'Thuis'-acteurs ook dit jaar het 'Thuis'-seizoen af met een onvergetelijke 'Thuisdag', die dit jaar overigens in een nieuw en feestelijk kleedje werd gestoken. Het basisgegeven van de 'Thuisdag', een onvergetelijke ontmoeting ontmoeting met Rosa, Cois, Simonneke, Katrien en Paulien en alle anderen, staat nog steeds centraal.

Afgelopen maandag meldden we reeds dat die 'Thuisdag' zal doorgaan op zondag 17 mei eerstkomende en intussen is bekend dat het evenement zal plaatsvinden in het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke (Oost-Vlaanderen).

Niets gezelliger en 'Vlaamser' dan een groots barbecuefeest onder vrienden. En als deze barbecue dan ook nog eens gekoppeld wordt aan een ontmoeting met de 'Thuis'-acteurs, mag er gerust gesproken worden over de gezelligste barbecue van het land. Elke bezoeker van de 'Thuisdag' wordt dan ook verwacht om mee aan tafel te schuiven van wat nu al één van de grootste barbecues van Vlaanderen belooft te worden.

Marianne (Leah Thys) geeft net als alle andere personages haar favoriete recept prijs op deze 'Thuisdag'. In de gratis kookbundel, exclusief voor bezoekers van de 'Thuisdag', geven de personages uit 'Thuis' hun kookgeheimen prijs. Aan de ingang ontvangt elk gezin de luxueuze 'Koken zoals Thuis'-kaft, die plaats biedt voor de persoonlijke kookfiches van de personages.

Elk acteur overhandigt persoonlijk zijn fiche waarop naast weetjes over 'Thuis' ook zijn lievelingsrecept staat. En uiteraard is er op de fiches ook ruimte voorzien voor de nodige handtekeningen. Bovendien valt er bij het verzamelen van de verschillende fiches ook nog een exclusieve prijs te winnen : een figurantenrol in 'Thuis' !

En wie, door omstandigheden, niet alle acteurs een bezoekje kan brengen en enkele kookfiches mist, kan deze gewoon afhalen aan de Eén-stand op de 'Thuisdag'. De gratis 'Koken zoals Thuis'-bundel zal vast en zeker voor de nodige inspiratie zorgen om originele gerechten op tafel te brengen... ook bij jou thuis.

Bij gezellige barbecue die de 'Thuisdag' te bieden heeft, hoort natuurlijk ook een leuke brok randanimatie en daar wordt voor gezorgd. Tientallen volksspelen voor oud en jong, een mobiele dixielandband, straattheater en ook Ketnet is van de partij met de 'Ketnet Kids Corner'. Bovendien kan je ook deelnemen aan de enige echte 'Thuisdag'-quiz en maak je kans om zelf mee te spelen in je favoriete serie !

Domein Puyenbroeck beschikt ook nog over tal van andere troeven om een uniek dagje uit met het hele gezin te garanderen. Een uitgestrekt speeldorp voor de kleinsten, een roeivijver rondom het evenementeneiland, bosrijke omgeving en nog veel meer...

Op het einde van een vermoeiende, maar ongetwijfeld onvergetelijke dag voor de duizenden fans, verwelkomen we alle acteurs op het podium. Eén voor één mogen de acteurs een oorverdovend en hartverwarmend 'Thuisdag'-applaus in ontvangst nemen.

Jens (Jelle Cleymans, Eurosong 2004) uit 'Thuis' zal hier een muzikale primeur brengen ! De echte fans zullen dit dan al kunnen meezingen wanneer het lied dat hij zal brengen later ook in de reeks zal te horen zijn ! Speciaal voor jullie, voor de eerste keer live.

 De 'Thuisdag' in Domein Puyenbroeck, een onvergetelijke ontmoeting met je favoriete thuisacteurs.

PRAKTISCHE GEGEVENS :

* toegangsprijs :

- De toegang is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar.
- In de ticketprijs is begrepen de toegang tot de evenementenweide, contact met de acteurs, de Libelle barbecue en alle extra animaties van Ketnet en de sponsors inbegrepen.
- Voorverkoop via Fnac : 12,50 €. Ook telefonisch kunnen kaarten worden aangekocht en dat kan via het nummer 0900 00 600 (0,45 € per minuut).
- Verkoop aan de kassa : 15,00 € voor volwassenen en 13,00 € voor kids van 4 tot en met 10.

* bereikbaarheid :

Met de wagen :

- Komende van de E17 : via afrit 11 (Lochristi) volg de wegwijzers 'Puyenbroeck'.
- Komende van de E34-N49 (Antwerpen-Knokke) : neem afrit Zelzate, sla linksaf en volg dan de wegwijzers 'Puyenbroeck'. In het domein kan er gratis worden geparkeerd op parking 1 (recreatie) of op parking 2 (sportcomplex).

Met het openbaar vervoer :

- Buslijn 76 die Gent met het domein verbindt : De Pinte - Gent - Lochristi - Zaffelare - Wachtebeke. Bus 76 rijdt dagelijks elk uur en stopt aan de hoofdingang van het domein. Deze bus stopt onder andere aan de stations Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort.

Het geheel gaat dus door op zondag 17 mei eerstkomende tussen 10.00 en 18.00 in het Provinciaal Domein Puyenbroeck, Puyenbrug 1a, 9184 Wachtebeke (Oost-Vlaanderen). (bron, logo en foto : Eén)

10-04-2009 om 21:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De naaktkalender' : verkoop brengt meer dan 14.000 euro op.

 De verkoop van de naaktkalender, gemaakt door de brandweer van Hasselt voor het Eén-programma 'De Naaktkalender', heeft 14.189 € opgebracht. De spuitgasten schenken dat geld aan National Burn Camp vzw, een vereniging die kampen organiseert voor jongeren met brandwonden.

De brandweer van Hasselt kwam in november 2008 als winnaar uit de bus van "De Naaktkalender", het programma dat gepresenteerd werd door Saartje Vandendriessche (omroepster, 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice en coach 'Junior Eurosong 2008') en Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008'). De brandweerlui lieten zich door fotograaf Daniel Dedave zonder veel kleren om het lijf portretteren. De kalender werd door de spuitgasten zelf verkocht, werd ook aan de man gebracht in boekhandels en krantenwinkels en is intussen in ruim 7.000 huiskamers te bewonderen. Die verkoop bracht meer dan 14.000 € in het laatje voor het goede doel.

De opbrengst gaat dus naar National Burn Camp vzw en overmorgenzondag 12 april, overhandigen de brandweerlui van Hasselt de cheque aan de vzw.
(bron : VRTBelga ; foto : Eén en Daniel Dedave)

10-04-2009 om 19:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : wordt Turkse Songfestivalinzending van Hadise een grote hit in Vlaanderen ?

 Vorige week is de Turkse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival uitgebracht op single in ons land. Op zich niet eens zo verwonderlijk daar het de Molse schone Hadise is die het land op dinsdag 12 mei zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale.

Deze week komt ze in Vlaanderen met "Düm tek tek" de tipparade binnen op een elfde plaats en het ziet er naar uit dat ze ook met deze single opnieuw een hit zal scoren in ons land.

Hadise, in 2003 niet geselecteerd voor de liveshows van 'Idool', bracht eind 2004 haar eerste single op de markt. "Sweat" wist een negentiende plaats te bereiken in de Ultratop 50. Nadien volgden nog "Stir me up" (22), "Milk chocolate girl" (13), "Ain't no love lost" (45) en "Bad boy" (22). Deze nummers zijn allemaal terug te vinden op haar debuutalbum "Sweat" dat in het najaar van 2005 werd uitgebracht.

 In juni vorig jaar verscheen een tweede album, "Hadise", en daarvan stonden reeds twee nummers in de hitparade. "A good kiss" bereikte in het najaar van 2007 in Vlaanderen een achtentwintigste plaats. Haar eerste top 10-notering haalde ze vorig voorjaar met "My body".

Wij kijken alvast uit naar hoe het "Düm tek tek" zal vergaan de komende weken. Eerder vorige maand wist ze al eventjes de eerste plaats te bereiken van de 'MNM Top 50', een hitparade van de luisteraars.
(bron : Ultratop, MNM)

10-04-2009 om 15:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 15 - 11 april 2009.

Ultratop We beginnen dit overzicht met heel goed nieuws. De Turkse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Düm tek tek" van de Molse Hadise, komt de tipparade binnen op een elfde plaats. Niets lijkt een notering in de hitparade van volgende week nog in de weg te staan. De Zweedse Agnes komt met "Release me" de hitparade binnen, zij het heel bescheiden op een zevenenveertigste plaats. Ook over de taalgrens lijkt haar nummer aan te slaan want daar komt ze de tipparade binnen op een negentiende plaats.

Christoff
 boekt met zijn jongste single, "In 100 000 jaren", in de vijfde week notering veertien plaatsen verlies en komt daarmee op een eenendertigste plaats terecht. De single is de voorbode van een nieuw album dat we deze zomer mogen verwachten. De Dalton Sisters stijgen in de derde week notering met "Chihuahua" vier plaatsen. Sébastien Tellier beschikt in Vlaanderen over een schare fans want zijn jongste single staat deze week op twintig in de tipparade.

Free Souffriau verzamelde heelwat mooie nummers van wijlen Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975) op een album en daarmee is ze meteen de op één na hoogste nieuwkomer in het overzicht deze week. Céline Dion staat zowel in Vlaanderen als in Wallonië in de hitparade met haar jongste album "My love - ultimate essential collection", bij ons stijgt ze naar een eenendertigste plaats en in Wallonië vinden we haar terug op een achtenzestigste plaats. 'Eurosong'presentator Bart Peeters daalt met "De hemel in het klad" twee plaatsen en ook de Finse groep Nightwish boekt met hun jongste album heelwat plaatsen verlies in Vlaanderen. Patricia Kaas, de Franse Songfestivalkandidaat van dit jaar, is in Vlaanderen met haar album "Kabaret" een aantal weken geleden reeds verdwenen, over de taalgrens daalt ze in de achtste week naar een twintigste plaats. "De hits" van de Ketnetpop Juniors 2009 stijgt in de vierde week notering van een veertiende naar een twaalfde plaats.

VLAANDEREN


Ultratop 50 singles :31. (17) "In 100 000 jaren" - Christoff (5 weken)(Eurosong 1993-2002).
32. (36) "Chihuahua" - Dalton Sisters (3 weken)(Junior Eurosong 2007).
47. (NW) "Release me" - Agnes (MF 2009).
50. (46) "All or nothing" - Natalia (12 weken)(Eurosong 2004).

Ultratip 30 singles :

11. (NW) "Düm tek tek" - Hadise (ESF 2009). 
20. (29) "Kilometer" - Sébastien Tellier (2 weken)(ESF 2008).
24. (NW) "Lift U up 2009" - 2 Fabiola (met Patrick Claesen, Eurosong 1993 en Viola Furleo, Eurosong 1999-2002).

Verdwenen : "Release me" - Agnes (2 weken)(MF 2009).

Ultratop 100 albums :010 (NW) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau.
012. (014) "De hits" - Ketnetpop Juniors 2009 (4 weken).
031. (035) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (24 weken)(ESF 1988).
047. (045) "De hemel in het klad" - Bart Peeters (31 weken)(presentator 'Eurosong').
090. (067) "Made in Hong Kong (and in various other places)" - Nightwish (4 weken)(Finse selectie 2000).

Ultratop 10 DVD :

03. (05) "Musical Daens" - Diversen (18 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).
05. (08) "K3 en het toverhart" - K3 (20 weken)(Eurosong 1999).
09. (07) "Forever - Live at Sportpaleis" - Milk Inc. (20 weken)(met Regi Penxten, componist "My music' - Eurosong 2008).

Verdwenen : "Natalia meets En Vogue feat. Shaggy" - Natalia (23 weken)(Eurosong 2004).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :

37. (40) "Walking on air" - Kerli (8 weken)(MF 2003, Eurolaul 2004).

Ultratip 30 singles :

19. (NW) "Release me" - Agnes (MF 2009).
28. (NW) "Soleil soleil" - Lara Fabian (ESF 1988).

Verdwenen : "1,2,3" - Natasha St-Pier (4 weken)(ESF 2001).

Ultratop 100 albums :001. (001) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (5 weken).
020. (014) "Kabaret" - Patricia Kaas (8 weken)(ESF 2009).
023. (057) "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (22 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
029. (024) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (19 weken)(ESF 1993).
068. (072) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (24 weken)(ESF 1988).
091. (091) "Made in Hong Kong (and in various other places)" - Nightwish (3 weken)(Finse selectie 2000).
098. (089) "Mamma Mia!" - Soundtrack (28 weken).

Verdwenen : "Love is dead" - Kerli (9 weken)(MF 2003, Eurolaul 2004) en "Natasha St-Pier" - Natasha St-Pier (20 weken)(ESF 2001).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (5 weken).
09. (07) "Tour 2008 de l'Olympia à Forest National" - Frédéric François (17 weken)(Belgische selectie 1970).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

10-04-2009 om 14:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Telenet Kids Awards 2009' : wie zijn de genomineerden ?

 Overmorgen, zondag 12 april, paaszondag, brengen de paasklokken de kids niet alleen chocolade maar droppen ze ook met de 'Telenet Kids Awards' een wervelende show op het scherm.

Deze awardshow, die naar goede gewoonte gepresenteerd wordt door Rani De Coninck en Jan Van den Bossche, is dit keer gedrenkt in een rijke saus vol glamour en glitter. Dat heeft alles te maken met het thema van deze editie : filmstad Hollywood en daarbij horend de superhelden van het witte doek. Batman heeft Gotham City voor een keer ingeruild voor de studio in Vilvoorde. Samen met heel wat andere superhelden mag hij stunten tijdens de 'Telenet Kids Awards'.

Voor nog meer glamour en spektakel zorgen de jonge ballroomdansers onder leiding van Guy Jottay, een onwaarschijnlijk balvaardig street soccer duo en het kung fu team van Danny Godart.

Bij de 'Telenet Kids Awards' staat uiteraard de uitreiking van de awards centraal. De afgelopen weken konden alle jongeren hun stem uitbrengen en hun favorieten kiezen in 6 categorieën : film, game, televisieprogramma, muziek, spetter van het jaar en griet van het jaar. De jongeren lieten dit zich geen twee keer zeggen en maakten massaal hun mening kenbaar. Dat leverde de volgende nominaties op :

* Beste televisieprogramma : 'Amika', 'FC De Kampioenen', 'Het Huis Anubis', 'Louislouise'.
* Beste film : 'High School Musical 3', 'Het Huis Anubis en het pad der 7 zonden', 'Mamma Mia!', 'Wall-E'.
* Beste muziek : 
Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008), Milow, Natalia (Eurosong 2004).
*
Beste game : FIFA, Het Huis Anubis, Sims2, Wii Sports.
* Griet van het jaar : Free Souffriau, Hilde De Baerdemaeker, Loek Beernink, Natalia (Eurosong 2004).
* Spetter van het jaar : Louis Talpe, Niels Destadsbader, Oliver (JESF 2008), Roel Vanderstukken.

In zes verschillende filmpjes zien de kids hoe twee zwarte ninja's er alles aan doen om de omslagen met de resultaten van de awards te bemachtigen. Gelukkig zijn er superhelden Spiderman, Indiana Jones, Catwoman, Zorro, Kung Fu Panda en Batman om dat op een spectaculaire manier te verhinderen en de enveloppes veilig tot in de studio te brengen.

De awards worden dit jaar uitgereikt door een reeks lokale superhelden : 'Sara'-idool Gert Winckelmans, de ster van 'Amika' Moora Van Der Veeken, bokskampioen Sugar Jackson, 'Topmodel'-winnares Virginie Bleyaert, R&B zanger Brahim (Eurosong 2006-2008) en vliegende radio deejays Sven Ornelis & Kürt Rogiers.

Geen wervelende show zonder een muzikale topaffiche. Rani en Jan hebben met Natalia (Eurosong 2004), Lasgo, Nailpin, de cast van het 'Huis Anubis' en Milk Inc. de favoriete zangers van de kids uitgenodigd om op te treden.

De uitreiking van de 'Telenet Kids Awards', editie 2009, overmorgen, zondag 12 april, tussen 19.40 en 20.40 op vtm. Meer nieuws krijg je ook op de website van de 'Kids Awards'.
(bron : vtm)

10-04-2009 om 11:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 10 april 2009 : intervalact finale 'Melodifestivalen' blijft voor de derde week op één.

 Ook deze week is de Zweedse hitparade gekleurd met zestien nummers uit de nationale selectie van dit jaar. De top tien wordt nog steeds bevolkt door vijf finalisten. De eerste plaats is voor de derde week op rij weggelegd voor de intervalact tijdens de finale, "Tingaliin" van P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilova. E.M.D. daalt met "Baby goodbye" terug naar een derde plaats. Erik Segerstedt boekt met zijn jongste single "Saturday night" heelwat plaatsen winst en komt op negenentwintig terecht.

De van oorsprong Maltese zanger Kevin Borg verhuisde in het najaar van 2007 naar Zweden en ging er samenwonen met zijn Zweedse vriendin. In december jongstleden wist hij er de Zweedse versie van 'Idool' te winnen en deze week is hij met zijn jongste single Street lights" uit de hitparade verdwenen. Zijn album "The beginning" daalt in de vijfde week notering van een vijftiende naar een zevenentwintigste stek. Caroline af Ugglas daalt met haar jongste album naar een tweede plaats en "Disco defenders", het dubbelalbum van Alcazar, daalt in de vierde week notering naar elf. De nieuwe versie van het album "A state of mind" van E.M.D. daalt naar de derde plaats. Ook de jongste albums van Måns Zelmerlöw, Céline Dion, BWO en Shirley Clamp vinden we deze week in het overzicht terug.

SINGLES TOP 60 :


01. (01) "Tingaliin" - P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilova (3 weken)(intervalact finale MF 2009).
02. (08) "Hope and glory" - Måns Zelmerlöw (6 weken)(MF 2007-2009).
03. (02) "Baby goodbye" - E.M.D. (6 weken)(MF 2009).
04. (06) "La voix" - Malena Ernman (6 weken)(MF 2009).
05. (04) "Snälla snälla" - Caroline af Ugglas (5 weken)(MF 2007-2009).
06. (07) "Higher" - Star Pilots (5 weken)(MF 2009).
07. (05) "Stay the night" - Alcazar (6 weken)(MF 2003-2005-2009).
11. (17) "One out of ten" - The Poodles (6 weken)(MF 2006).
12. (09) "1000 miles" - H.E.A.T. (5 weken)(MF 2009).
13. (24) "You're my world" - Emilia (5 weken)(MF 2009).
14. (10) "Show me heaven" - Lili & Susie (6 weken)(MF 1989-2009).
21. (03) "Moving on" - Sarah Dawn Finer (6 weken)(MF 2007-2009).
26. (18) "Love love love" - Agnes (6 weken)(MF 2009).
28. (42) "The queen" - Velvet (6 weken)(MF 2006-2008-2009).
29. (58) "Saturday night" - Erik Segerstedt (4 weken)(MF 2009).
33. (RE) "Welcome to my life" - Jonathan Fagerlund (2 weken)(MF 2009).
41. (23) "Esta noche" - Next 3 (6 weken)(MF 2009).
45. (27) "Tingeling" - Tingeling feat. Philman (3 weken).
46. (21) "You're not alone" - BWO (5 weken)(MF 2005-2006-2008-2009).
58. (14) "Så vill stjärnorna" - Molly Sandén (5 weken)(JESF 2006, MF 2009).

Verdwenen : "Street lights" - Kevin Borg (6 weken)(Maltese selectie 2006-2007), "Alla" - Sofia (4 weken)(MF 2007-2009), "It's my life" - Amy Diamond (4 weken)(MF 2008-2009), "I got U" - Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox (4 weken)(MF 2009), "Blingeling" - Kapten Krok feat. Polio, Krumbuktu, Xtra & Smogge (2 weken) en "Baby (give me a try)" - Next 3 (5 weken)(MF 2009).

ALBUMS TOP 60 :02. (01) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (3 weken)(MF 2007-2009).
03. (02) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (23 weken)(MF 2009).
05. (04) "MZW" - Måns Zelmerlöw (2 weken)(MF 2007-2009).
07. (09) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (2 weken)(ESF 1988).
09. (NW) "Big science" - BWO (MF 2005-2006-2008-2009).
11. (10) "Disco defenders" - Alcazar (4 weken)(MF 2003-2005-2009).
12. (16) "Gbgvssthlm" - Maia Hirasawa (2 weken)(intervalact MF 2008).
21. (11) "För den som älskar...en samling" - Shirley Clamp (2 weken)(ESF 2001, MF 2003-2004-2005-2009).
25. (31) "Baby blue paper" - Jill Johnson (24 weken)(ESF 1998, MF 2003, presentatrice MF 2005).
27. (15) "The beginning" - Kevin Borg (5 weken)(Maltese selectie 2006-2007).
28. (13) "Nu och då - Det bästa med Lili och Susie" - Lili & Susie (3 weken)(MF 1989-2009).
29. (39) "Heat (bonus spår)" - H.E.A.T. (10 weken)(MF 2009).
50. (RE) "Dance love pop - the love love love edition" - Agnes (10 weken)(MF 2009).
53. (RE) "The queen" - Velvet (2 weken)(MF 2006-2008-2009).

Verdwenen : "Mitt sköna sextiotal" - Christer Sjögren (MF 2008), "Platina" - Ole Ivars (4 weken)(MGP 2008) en "Under mitt tak" - Sonja Aldén (16 weken)(ESF 2005, MF 2006-2007).

DVD TOP 20 :

09. (02) "Musikrecension 1973-1982" - ABBA (2 weken)(MF 1973, ESF 1974).

Verdwenen : "Melodifestivalen 2008" - Blandade Artister (36 weken), "Made in Hong Kong (and in various other places)" - Nightwish (2 weken)(Finse selectie 2000) en "Den sista dansen - Live från Arvika" - Vikingarna (19 weken)(met Christer Sjögren, MF 2008).(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

10-04-2009 om 10:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nederlandse zanger Gordon en vriend Sander definitief uit elkaar.

 De Nederlandse zanger Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) en Sander zouden dan toch definitief uit elkaar zijn.

Gordon zou afgelopen zondag zelf de knoop hebben doorgehakt en zijn Sander aan de kant hebben gezet. Het hing al een tijdje in de lucht. Vorige week nog raakte nog bekend dat het tweetal niet meer samenwoonde en dat ze een LAT-relatie zouden aangaan. 'Shownieuws' (SBS 6) meldde gisteren dat het Gordon was die uiteindelijk de beslissing nam om te stoppen.

Sander zou nog teveel met zichzelf in de knoop zitten en tijd voor zichzelf nodig hebben. De twee zouden als vrienden uit elkaar zijn gegaan.

Op donderdag 14 mei eerstkomende neemt Gordon samen met René Froger en Jeroen van der Boom namens Nederland deel aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Met "Shine" treden de Toppers aan vanop de negentiende en laatste plaats. (bron en foto : De Telegraaf)

10-04-2009 om 09:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : Copycat en Hadise werken eerste repetitie af op zondag 03 mei eerstkomende.

 Vandaag heeft de EBU het voorlopige repetitieschema vrijgegeven voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Over vijf weken, op zaterdag 16 mei, kennen we de winnaar van de 54e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

 Voorafgaand aan die finale, met vijfentwintig deelnemers, zijn er eerst nog twee halve finales en dit op dinsdag 12 en donderdag 14 mei met in de eerste halve finale achttien landen die gaan strijden voor tien plaatsen in de finale en in de tweede halve finale negentien landen.

Op zondag 03 mei eerstkomende, over iets meer dan drie weken dus, gaan in Moskou de eerste repetities van start. Die dag zullen de eerste negen landen uit de eerste halve finale hun allereerste repetitie afwerken. Ook Copycat en Hadise moeten dan reeds een eerste maal op het podium. Copycat werkt de eerste repetitie af tussen 10.50 en 11.30 plaatselijke tijd (tussen 08.50 en 09.30 Belgische tijd) en Hadise mag haar ding doen tussen 16.10 en 16.50 plaatselijke tijd (tussen 14.10 en 14.50 Belgische tijd). De tweede repetitie staat op het programma voor donderdag 07 mei en dit tussen 12.00 en 12.30 plaatselijke tijd (tussen 10.00 en 10.30 Belgische tijd) voor Copycat en tussen 16.20 en 16.50 plaatselijke tijd (tussen 14.20 en 14.50 Belgische tijd) voor Hadise. De eerste generale repetitie voor de eerste halve finale gaat door op maandag 11 mei tussen 14.00 en 16.00 plaatselijke tijd (tussen 12.00 en 14.00 Belgische tijd), de tweede generale repetitie staat diezelfde avond op het programma tussen 20.00 en 22.00 plaatselijke tijd (tussen 18.00 en 20.00 Belgische tijd).

 De derde en laatste generale repetitie voor de eerste halve finale gaat daags nadien, op dinsdag 12 mei door tussen 17.00 en 19.00 plaatselijke tijd (tussen 15.00 en 17.00 Belgische tijd) en 's avonds volgt dan vanaf 23.00 plaatselijke tijd (21.00 Belgische tijd) de rechtstreekse uitzending van de eerste halve finale.

Net als de voorbije jaren krijg je ook dit jaar bij ons dagelijks het volledige overzicht van de repetities en persconferenties van de desbetreffende dag en dit vanaf zondag 03 mei eerstkomende.
(bron : Eurovision.tv)

10-04-2009 om 09:23 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!