Op het eiland Cyprus zijn ze er met de grove borstel doorgegaan. Maar liefst zeven (1/3) van de twintig nummers die zouden deelnemen aan de nationale voorronde zijn gediskwalificeerd. Gisteren maakt de nationale omroep CyBC de zeven nummers bekend die NIET zullen deelnemen op 11 of 12 februari aan de halve finales. De omroep zit niet enkel heel verveeld met de situatie maar ze heeft ook al de EBU ingelicht of er geen maatregelen kunnen genomen worden tegen de componisten die geprobeerd hebben om de preselectie te manipuleren en zo de omroep in een slecht daglicht probeerden te stellen. De Cypriotische omroep onderneemt momenteel geen actie tegen de betreffende componisten maar niets is uitgesloten. Nochtans moesten alle componisten verklaren dat ze nergens anders in Europa hun nummer(s) hadden ingezonden. Maar nu blijkt dat een aantal componisten het met deze regel niet zo nauw hebben genomen.
De zeven gediskwalificeerde nummers (met de reden van diskwalificatie) :
01. "Come back my heart" (Jesus Maria Perez/Amaya Martinez Barrio) (ingezonden in België) 02. " This is the night" (Timo Tulone) (ingezonden in Polen) 03. "Things just work out sometimes" (Stig Nygard/Nina Lassander/Henry Riihimaki) (componist in Litouwse en Letse selectie) 04. "Join the samba" (Ola Larsson/Fredrik Hult/Jonas Engstrand) (ingezonden in Zweden) 05. "Break of dawn" (Ola Larsson/Fredrik Hult/Jonas Engstrand) (ingezonden in Zweden) 06. "C'est la vie" (Tomasz Galkowski/Katarzyna Szczolek) (ingezonden in Polen) 07. "It's over" (Tomasz Galkowski/Mel Baranowska) (ingezonden in Polen)
Wat Patrick Barak's nummer betreft is er een simpele verklaring. Het nummer op zijn website is niet het nummer ingezonden voor de nationale preselecties, enkel de titel blijkt hetzelfde te zijn. Daarom besliste de omroep dat zijn nummer mag deelnemen aan de halve finales.
De zeven NIEUWE nummers :
01. "I will always love you" (Tony Back) 02. "Play that melody for me" (Eric Babak) 03. "I need you to need me" (Michael Neofitou en Sotira Hadjipanayi) 04. "Το s'agapo" (Antonis Poorkou en Helena Georgiou) 05. "Just your smile" (Valeria Partali) 06. "Funky" (Christos Kiriakidis) 07. "Night's shadows" (Fotis Mousoulidis en Kiriakos Pastides)
Verder raakte vandaag bekend dat Constantinos Christoforou (foto) de gastheer zal worden tijdens de nationale selectie. Constantinos vertegenwoordige Cyprus al driemaal op het Songfestival : in 1996 en vorig jaar solo en in 2002 als leadzanger van de boysband One. (bron : oikotimes)
De vierde kandidaat in de tweede voorronde van 'Eurosong 2006' is Barbara Dex. Barbara werd geboren op 22 januari 1974 en woont in de Kempense gemeente Mol. Voor het Songfestivalpubliek is Barbara geen onbekende. In 1993 nam ze voor de eerste maal deel aan de voorronde in Vlaanderen en met "Iemand als jij" eindigde ze in de finale op de eerste plaats. En zo mocht ze ons land vertegenwoordigen op het Songfestival in het Ierse Millstreet. Daar werd ze allerlaatste omdat enkel de jury uit Duitsland drie puntjes over had voor haar mooie ballade. Een jaar later stapt ze over op het Engelstalige repertoire en brengt ze een paar kwalitatieve albums uit. Elf jaar na haar eerste deelname aan 'Eurosong' neemt ze weer deel aan de Vlaamse preselecties. Samen met de Nederlandse zanger/componist Alides Hidding neemt ze in 2004 deel met "One life". Daar stranden ze in de finale op een derde plaats na Xandee en Natalia. Haar nummer "Crazy" werd geschreven door André Remkes en Alides Hidding. Remkes schreef in 2001 samen met Dirk Vermeij het nummer "Out on my own" van de Nederlandse Michelle. Het nummer van Barbara gaat over het feit dat we eens goed uit de bol moeten gaan. De mensen werken al genoeg en in het weekend moeten we ons eens goed laten gaan en lekker "crazy" doen. Meer over Barbara kan je vinden op haar site.(bron : Eén)
De Estse radio heeft vandaag al 8 van de 10 kandidaten bekend gemaakt voor de nationale selectie. Deze nationale finale (Eurolaul) gaat door op zaterdag 4 februari. In de lijst van deelnemers zien we een aantal vertrouwde gezichten terug. Sofia Rubina (2004) en Glow (2005) wagen opnieuw hun kans. Glow nam vorig jaar zelfs met twee nummers deel aan 'Eurolaul'. En ook oud-festivaldeelneemster Ines is weer van de partij. Zes jaar na haar deelname in Kopenhagen hoopt ze haar land een tweede keer te vertegenwoordigen. "Through my window" is een compositie van de mensen achter "Once in a life time" en "Runaway".
01. Carola Szücs met "It was you" (Pritt Pajusaar, Glen Pilvre, Maian Kärmas) 02. Sofia Rubina met "Open up your heart" (Mikk Targo) 03. Crux met "Everytime I tell you" (Reverend B) 04. Ines met "Iseendale" (Eda-Ines Etti, Ivo Etti) 05. ??? met "Sweet separation" (Mel, Mathura) 06. ??? met "Through my window" (Pearu Paulus, Ilmar Laisaar, Alar Kotkas, Jana Hallas) 07. Glow met "Higher" (Peeter Kaljuste & Marta Piigli) 08. Marilin met "Be 1st" (Ivar Must, Rebecca Kontus, James Werts) 09. Noorkuu (een a capellagroep) met "Friends will be friends" (Martti Meumers, Rein Kahro) 10. Meribel met "Mr Right" - Meribel (Pritt Pajusaar, Glen Pilvre, Maian Kärmas)
De 10 finalisten werden door een professionele jury gekozen. In deze jury zaten Jaak Joala, Priit Hõbemägi, Jaan Elgula, Olavi Pihlamägi, Maarja-Liis Ilus (vertegenwoordigster in 1996 en 1997), Maido Maadik, Jaan Karp, Heidy Purga, Olav Osolin en Jaagup Kreem. Uit deze tien nummers zal een internationale jury het nummer kiezen dat Estland zal vertegenwoordigen op het Songfestival. Het land treedt in de halve finale op 18 mei aan. (bron : esctoday)
Eurosong 2006 : Barbara Dex vervangster van Xandee.
Volgens Het Laatste Nieuws (HLN) was zangeres Barbara Dex eerst niet geselecteerd voor 'Eurosong 2006'. Ze zat niet bij de laatste 28 kandidaten maar door het afhaken van Xandee (op het allerlaatste moment) kreeg ze alsnog een uitnodiging van de VRT om deel te nemen en om zo eventueel de eerste Vlaamse zangeres te worden die ons land een tweede keer op het Songfestival kan vertegenwoordigen. Xandee moest zich noodgedwongen terugtrekken omdat haar nummer "Blush" reeds in Japan was uitgebracht, weliswaar met een andere tekst. Volgens de krant stond Barbara Dex als eerste reservekandidaat op de lijst. Aanstaande zondag zien we haar terug tijdens de tweede voorronde van 'Eurosong 2006'.
De derde kandidaat in de tweede voorronde van 'Eurosong 2006' is Tommy. Tommy Vlaeminck werd geboren op 20 juni 1970 en woont in de Westvlaamse hoofdstad. Met grootste onderscheiding studeerde hij af aan het Stedelijk Conservatorium in Brugge. Niet enkel was hij een begenadigd gitarist maar het schrijven bleek ook in zijn bloed te zitten. Hij schreef al samen met grote muzikanten als Karel De Backer (Novastar, Flip Kowlier) en Gunter Callewaert (Tom Helsen). Tommy schrijft, arrangeert en produceert alles zelf en past daarom niet in het vakje van singer-songwriter, maar ziet zichzelf meer als een 'recording en performing artist'. Zijn nummer "The best time of my life" werd dus ook door hemzelf geschreven. Het gaat over het besef dat de liefde van je leven vinden eigenlijk het beste is wat een mens kan overkomen. Zijn liedje is de muzikale weergave van dit heerlijke gevoel dat we allemaal toch wel eens gehad hebben, maar voorts wordt er op het hart gedrukt om ondanks alles toch jezelf te blijven. Meer over Tommy kan je vinden op zijn website. (bron en foto : Eén)
De Griekse nationale omroep (ERT) heeft vandaag nieuws bekend gemaakt in verband met het Eurovisie Songfestival. Hieronder volgt een overzicht :
Aantal deelnemers :
De omroep bevestigde dat waarschijnlijk 38 landen zullen deelnemen. Zoals eerder geweten laten Hongarije en Oostenrijk verstek gaan, terwijl Armenië als enige land zal debuteren. De EBU en ERT proberen de Hongaarse omroep MTV nog te overhalen om deel te nemen, maar de kans lijkt bijzonder klein. Kaartverkoop :
De kaartverkoop start eind januari/begin februari en zal gebeuren door een Grieks bedrijf dat ervaring heeft met ticketverkoop. De definitieve goedkeuring voor het systeem dat gebruikt zal worden zal genomen worden tijdens de bijeenkomst van de Referentiegroep op 21 januari eerstkomende in Denemarken. Tijdens die bijeenkomst zal er tevens een beslissing vallen over het podium.
Hal/podium :
De Griekse omroep verwacht dat er in de Olympic Indoor Hall plaats zal zijn voor zo'n 17.000 à 18.000 bezoekers. Het hoofdpodium zal net als de voorbije jaren rond zijn. En men wil er meer een festivalpodium van maken in plaats van een televisiepodium. Op 23 januari zal de omroep meer nieuws hierover naar buiten brengen.
Presentatie/interval :
De naam van de presentatrice naast Sakis Rouvas is nog steeds niet bekend. ERT is nog altijd op zoek, ook buiten de landsgrenzen, naar een geschikte kandidaat en het zou wel eens iemand kunnen zijn waarvan velen verrast zouden kunnen opkijken. Fokas Evaggelinos, de choreograaf van de inzendingen van de twee voorbije jaren, zal de intervalact voorbereiden. Helena Paparizou, winnares in Kiev, zal haar winnende nummer en een ander nummer zingen. Verder zal ze verslag doen vanuit de Greenroom net zoals Ruslana dat vorig jaar deed.
Productie :
Het Duitse bedrijf Procon neemt het roer over van het Zweedse Spectra. Procon heeft de heelwat ervaring met grote producties en produceerde afgelopen najaar nog 'Congratulations', de show ter gelegenheid van 50 jaar Eurovisie Songfestival. (bron : oikotimes/ERT)
De Letse omroep (LTV) heeft gisteren de volgorde van optreden bekend gemaakt voor de twee halve finales van 'Eirodziesma 2006'. In elke halve finale treden tien kandidaten aan. Uit beide halve finales gaan de vijf beste kandidaten door naar de finale op zaterdag 11 maart. De halve finales worden gehouden op zaterdag 4 en zaterdag 11 februari.
Eerste halve finale : zaterdag 4 februari.
01. "We are the best" van Beitiku (Tomass Kleins, Guntars Raes) 02. "Frozen flower" van Fidji (Claes Anreasson, Torbjun Wassenins, Jonas Liberg) 03. "I hear your heart" van Cosmos (Molly-Ann Leikin, Guntars Raes) 04. "Say it is" van Marts Kristans Kalnin & Melo Mania (Imants Kalnin, Ojars Kalnin) 05. "Find you" van Kerija Kaleja & Santa Ozolina (Kerija Kaleja, Santa Ozolina) 06. "Every mother and every child" van Z-Scars (Andris Kivics) 07. "Bring the sun" van Gunita Ozola & Guntis Dumins (2 Pieces of Cake) (Eriks Bubko) 08. "Player" van Nicol (Viktorija Zemlinska) 09. "Later" van Sonja Biopa & Amber (Tomass Kleins, Vidar Bostard) 10. "Feelin'" van Prego Ivo Grisnin-Grislis)
Tweede halve finale : zaterdag 11 februari.
01. "Feel the engine" van Re:public (Janis Ribens) 02. "Day or night" van Amberlife feat. Jenny May (Edgaras Lubys) 03. "Shining rose" van Gain Fast (Thomas Thornholm) 04. "Don't" van Nasty Smile (Ilze Melne) 05. "Get out of my way" van Via Meitenes (Lauris Reiniks) 06. "Roll down" van May G (Inga Gaile, Maija Gaile) 07. "You say that kissin' is good" van H20 (Ilze Melne, Janis Strapcans) 08. "I'm alone" van Jenny May (Andreas Bartels, Mark Klammek, Nick Marriot) 09. "Love is everywhere" van Device feat. Davis Kolbergs (Ruslans Kuksenovics) 10. "Heaven in your eyes" van Elina Furmane (Thomas G:son)
De nationale omroep ontving in totaal 93 nummers, waarvan er 20 uit het buitenland kwamen en 3 een samenwerking was tussen een buitenlandse en een Letse componist. De overige 70 kwamen uit Letland zelf. Tomass Kleins stond in 2004 op het festivalpodium als lid van het duo Fomins & Kleins. Ook Lauris Reiniks was al aanwezig op het Songfestival. In 2003 (in eigen land) stond hij als lid van het trio F.L.Y. op het podium. Met hun "Hello from Mars" haalden ze toen amper vijf punten. Amberlife staat tevens met hetzelfde nummer in de halve finale in buurland Litouwen. (bron : oikotimes)
De tweede kandidaat in de tweede voorronde van 'Eurosong 2006' is Afi. Afi Oubaibra werd geboren op 5 mei 1979 en ze woont in het Kempense Kasterlee. We kennen haar uit 'Star Academy 2005' waarin ze uiteindelijk de duimen moest leggen voor Katerine. Momenteel werkt ze als senior consultant in de financiële sector maar ze hoopt via 'Eurosong 2006' muziek in haar leven een belangrijkere plaats te geven. Haar nummer "Not that beautiful" werd geschreven door Alain Vande Putte en Miguel Wiels. Beiden zijn al vertrouwd met 'Eurosong'. En ook Afi's nummer gaat over de liefde, het is een pittige popsong over een sterke vrouw die haar man de laan uitstuurt omdat ze het beu is dat hij haar niet genoeg aandacht geeft. (bron en foto : Eén)
Bild had het dus (weer ?) mis. De omroep Armtv heeft zaterdag bekend gemaakt dat het een nationale finale zal organiseren. Donderdag bleek Bild nochtans te weten buiten dat de 18-jarige Duitse Idols-kandidate Meri Voskanian de Armeense kandidaat zou zijn voor het Songfestival. Maar niets is minder waard dus. Tot en met 20 januari kunnen nummers bij de Armeense nationale omroep worden ingezonden. Nadien zal een jury een aantal kandidaten selecteren voor de finale die half februari zal plaatsvinden. Daarmee kunnen we stellen dat we het land voor het eerst zullen begroeten in Athene op 18 mei tijdens de halve finale (bron : esctoday)
Denemarken : presentatoren en volgorde van optreden bekend.
DR, de nationale omroep in Denemarken heeft afgelopen vrijdag de presentatoren van 'Melodi Grand Prix 2006' en de volgorde van optreden bekend gemaakt. Stand-up comedians Adam Duvå Hall en Mads Vangsø (foto onder) worden de gastheren van de nationale voorronde dit jaar. Beiden hebben in Denemarken een televisieprogramma 'Monkey business' en de omroep hoopt met deze presentatoren ook meer jongere mensen aan te trekken.
De volgorde van optreden :
01. Søren Poppe & Lene Matthiesen Nørrelykke met "En som dig" 02. David Mader met "Heaven" 03. Neighbours met "Je ne regrette rien" 04. Sidsel Ben Semmane met "Twist of love" 05. Claus Hasfeldt met "Ta hjertet med" 06. Jørgen Thorup met "Søde gys" 07. Kim Schwartz met "Åh amore" 08. Kristine Blond met "Make this night forever" 09. Trine Jepsen & Christian Bach met "Grib mig" 10. Danni met "2 in 1"
Frankrijk : RFO heeft de negen kandidaten gekozen voor vier plaatsen.
RFO, de omroep voor de Franse overzeese gebieden, heeft in totaal negen kandidaten gekozen. Deze negen zijn geselecteerd voor het festival 'Francofolies de La Rochelle'. Uit dit negental mogen de kijkers er vier kiezen voor de nationale voorronde. Deze negen zijn : Kolo Barst (Martinique), Ousa Nousava (Réunion), Mikidache (Mayotte), Barthélémy (Polynesië), Krys (Guadeloupe), D'Gé (Saint-Pierre & Miquelon), Gulaan & Tyssia (Nieuw-Caledonië) en Chris Combette (Guyana). Op 3 en 4 februari zullen er twee uitzendingen aan de kandidaten gewijd worden, waarna het publiek mag beslissen wie er doorgaan naar de nationale finale begin maart. (bron : esctoday)
Net als bij ons is men in Frankrijk dit weekend begonnen met de (toch langere) zoektocht naar een geschikte kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Zoals reeds eerder bekend, wordt het een zoektocht in drie delen en dit door drie omroepen. France 2, France 3 en RFO hebben de handen in elkaar geslagen zodat onze zuiderburen dit jaar beter zouden presteren dan vorig jaar met zangeres Ortal. France 2 is afgelopen zaterdag begonnen met de zoektocht naar 4 kandidaten voor de nationale finale. Afgelopen zaterdagmidddag (om 12u.00 op France 2) werden alle kandidaten in het programma 'Entrée d'artistes' (van Pascal Sevran) voorgesteld. Vier castingdagen leverden uiteindelijk de 18 geselecteerden uit ruim 500 kandidaten op. Die 18 zijn : Anthony (24), Arno (22), Claudia (18), Elodie (17), Fabien (20), Franck (21), Gaetan (24), Gladys (20), Kathy (19), Laetitia (17), Laura (18), Laure (20), Mateo (19), Melody (17), Mickaël (22), Thomas (20), Virginie (26) en Yorrick (18). Komende zaterdag (14 januari) en zaterdag 21 januari komen telkens negen van hen aan bod. Een week later (op 28 januari) worden de acht halve finalisten bekendgemaakt. Voor de finale van 11 februari moeten er op 4 februari nog twee kandidaten afvallen. Op zaterdag 4 maart wordt in het programma de winnaar bekendgemaakt en dan kennen we ook de nummers twee, drie en vier die zullen deelnemen aan de nationale voorronde. (bron : esctoday)
Portugal : na vijf jaar weer een nationale finale.
In Portugal zal er na vijf jaar opnieuw via een nationale voorronde bepaald worden wie het land mag vertegenwoordigen op het 51e Eurovisie Songfestival. Afgelopen vrijdag hield de nationale omroep RTP een vergadering waarin de plannen voor een nationale selectie werden bekend gemaakt. Deze selectie zal uit tien nummers bestaan, de winnaar zal gekozen worden door een combinatie van televoting en een jury. In totaal worden vijf producers aangesproken. De uitnodigingen vertrekken eerstdaags en elke producer mag komen aandraven met twee nummers en dito artiesten. Uiteindelijk zal de Portugese omroep beslissen of de voorgestelde nummers/kandidaten mogen deelnemen aan de nationale selectie die zal doorgaan ergens midden maart. De show zal live uitgezonden worden vanuit de Portugese hoofdstad Lissabon. Het is ondertussen al van 2001 geleden dat de Portugese inzending via een nationale selectie wordt gekozen. Toen won het duo MTM het 'Festival da Canção'. In Kopenhagen eindigden ze toen op een zeventiende plaats. Twee jaar later werd Rita Guerra aangeduid als kandidaat, in 2004 was het de winnares van Operacão Triunfo (Sofia) die naar het Songfestival mocht en vorig jaar werd eveneens via een interne selectie het duo 2B afgevaardigd. Ze werden uiteindelijk zeventiende in de halve finale. Door dit resultaat moet de Portugese kandidaat van dit jaar in de halve finale aantreden. (bron: oikotimes)
Spanje : deadline 31 januari - al een aantal namen bekend.
In Spanje is de deadline voor het insturen van nummers voor de nationale finale vastgesteld op 31 januari. Momenteel is al van een aantal artiesten bekend dat ze een nummer hebben ingestuurd en onder hen zitten al twee oud-festivaldeelnemers. Anabel Conde ("Vuelve commigo") zou elf jaar na haar tweede plaats op het Songfestival opnieuw de Spaanse kleuren willen verdedigen. Vorig jaar was ze nog backingvocal bij de inzending van Andorra en eerder dit jaar haalde ze net niet de Poolse voorronde. Afwachten maar of ze met haar nummer de Spaanse selectie zal overleven. Een tweede oud-deelnemer is Mikel Herzog. Hij werd in 1998 met "¿Que voy a hacer sin ti?" zestiende op 25 deelnemers. Verder hebben een aantal minder bekenden ook een nummer ingezonden. Het zijn Triunviratum, Arkaitz, Jhona, Key Echavaria, Julia, Kike & Kyke en Silvia Fedriani. En ook de dames van Las Supremas de Mostoles (in 2005tweede achter de dames van Son de Sol) wagen ook dit jaar opnieuw kun kansen. (bron : Eurovision Spain)
De eerste kandidaat in de tweede voorronde van 'Eurosong 2006' is Casa Creola. Casa Creola is Edwige Veermeer, geboren op 21 november 1977. Het showbizzwereldje is geen onbekend terrein voor Edwige. Zo werd ze in 1998 Miss Oost-Vlaanderen en een jaar later nam ze deel aan Miss België. Tussen 1999 en 2001 had ze als zangeres van The Oh! een aantal hits in de Ultratop. "Got to be free", het bekendste nummer stond zelfs 17 weken in de hitparade en strandde op de zesde plaats. Aan 'Eurosong 2006' neemt ze deel met een pop-dance nummer. "Easy esta noche" werd geschreven door Marc Paelinck en Jamie Winchester. Marc Paelinck kennen we van de twee vorige nummers die 'Eurosong' wonnen namelijk "Sister" en "1 life". De boodschap van het nummer is heel eenvoudig : waarom moeilijk doen als het makkelijk ook kan. (bron en foto : Eén)
Eurosong 2006 : Katerine, Brahim en Jeason naar de halve finale.
De jury's hebben beslist : Katerine, Brahim en Jeason zien we terug in de halve finale van 'Eurosong 2006'. De eerste twee behoorden tot de kanshebbers om door te stoten naar de halve finale. Jeason daarentegen is toch wel de eerste verrassing van 'Eurosong 2006'. Voor Vanessa Chinitor daarentegen lijkt een tweede deelname aan het festival heel ver weg.
Eurosong 2006 : eerste halve finale - reactie van de vakjury.
Vanavond vond de eerste voorronde plaats van 'Eurosong 2006'. En wat vond de vakjury er van ?
01. "P.O.W.E.R." van Brahim was volgens de vakjury een sterke opener. "Je bent twee Pet Shop Boys voor de prijs van één, enkel het refrein kan beter", loofde Marcel Vanthilt. Johnny Logan was ook onder de indruk, "maar het refrein kan meer "power" gebruiken".
02. Het "Spaanse nummer" van Jeason ("Dame amor, dame vida") kon enkel Johnny Logan en André Vermeulen bekoren. "I love you", kirde Johnny Logan. Yasmine was strenger : "Ik weet niet of het zin heeft een Spaans nummer voor ons land naar het Songfestival te sturen, als ze dat in Spanje ook én beter doen." Dat Jeason de looks heeft om het te maken, stond voor alle juryleden buiten kijf.
03. De ballade van Sonny O'Brien, "I'll be there for you", klonk als een typisch Songfestivalnummer. "Je hebt een stem als een klok, maar je refrein is niet krachtig genoeg", oordeelde Johnny Logan. "Voorspelbaar vakwerk", dixit André Vermeulen. Yasmine hield het bij "moedig en je zal niet misstaan in Athene". Vanthilt opperde iets in dezelfde trant.
04. "Fantoom is goede naam, want dit lied lijdt aan fantoompijn, namelijk : het is geen nummer. U staat hier nooit meer, wat mij betreft. Dit is Eurokidsniveau" vernietigde Marcel Vanthilt de jongensdromen van de zes jonge honden van Fantoom, die een poging in het Nederlands deden met "Hier sta ik".
05. De tweede poging van Vanessa Chinitor in 'Eurosong' werd minder enthousiast onthaald dan in 1999. "Je hebt bewezen dat je het Songfestival aankunt, maar dit liedje is niet zo goed als "Like the wind"", zei André Vermeulen. Yasmine had heel veel problemen met het Engels van Vanessa Chinitor : "Het was gewoon geen goed Engels."
06. "Someone is calling" van Zenna deed Johnny Logan aan zangeres aan Des'ree denken. "Someone is calling, fijn, maar wellicht niemand van de organisatie van het Songfestival", sabelde Marcel Vanthilt het nummer neer. Juryvoorzitster Yasmine had moeite met de productie van het nummer.
07. "Watch me move" van Katerine werd op veel applaus onthaald. "Ik verwacht meer erotiek, maar ik vond dit een zeer goed nummer", aldus Vanthilt. "Zonde van de stress in je ogen, ik zou je graag in de halve finale zien zonder die stress", zei Yasmine. André Vermeulen onthaalde het nummer met meer scepsis "dit heb ik al gezien". Johnny Logan vond het liedje van Katerine het beste nummer van de avond. (bron : teletekst Eén)
Cyprus : morgen of dinsdag nieuws over diskwalificaties.
Morgen of dinsdag weten we meer over de diskwalificatie van een aantal geselecteerde nummers in Cyprus. Het gaat in eerste instantie over inzendingen van buitenlandse componisten, maar ook één titel van een Cyprioot kan gediskwalificeerd worden. Meer dan waarschijnlijk hebben de componisten de regels overtreden waarin stond dat de ingezonden nummers niet hebben of hadden deelgenomen aan selecties in andere landen. Het gaat over de volgende nummers : * "It's over" en "C'est la vie" van componist Tomasz Galkowski. Die waren eerder ingestuurd in Polen maar ze werden uiteindelijk niet geselecteerd. * "This is the night" van Timo Tulonen werd ook al afgewezen in Polen. * "Come back my heart" van Andermay werd ingezonden en afgewezen bij ons in Vlaanderen. * "Things just work out sometimes" van Stig Nygaard. Hij heeft andere nummers ingestuurd in Litouwen en is waarschijnlijk ook geselecteerd in Letland.
De twee nummers van Tomasz Galkowski zijn ook al enige tijd te vinden op de website van zangeres Sara May. "C'est la vie" is daar zelfs al als videoclip te vinden. Van "It's over" is een fragment te horen. Ook het nummer "Forever and for good" van Patrick Babak is al op zijn site te horen en dit gaat in tegen de regels van de omroep. Want in die regels stond dat de nummers niet te horen mogen zijn geweest voor de dag van de nationale selectie. Morgen of dinsdag zal de nationale omroep met nieuws voor de dag komen (bron : belgovision, oikotimes)
In Oekraïne zijn er weer drie namen bekend gemaakt die zullen strijden voor het ticket richting Athene. Twee kandidaten werden zoals de voorbije weken bekend gemaakt in het programma 'Ti-Zirka'. In Odessa werden twee zangers gekozen : Stanislav Konkin en Kirill Turichenko. Een negende kandidaat heeft zelf haar deelname bekend gemaakt. Het is Tina Karol. Zij nam vorig jaar ook al deel aan de nationale selectie, maar verder dan de vierde plaats kwam ze met "Mojet bi da" niet in de vijftiende voorronde. In totaal nemen twaalf finalisten deel aan de nationale selectie in Oekraïne. (bron : 1tv.com.ua)