Na maanden in het gips te hebben gelopen vanwege een scheurtje in zijn achillespees is er eindelijk zicht op beterschap voor Rob de Nijs (NSF 1969). De 63-jarige Nederlandse zanger sprong in april van dit jaar tijdens een soundcheck van het podium en blesseerde zich. In plaats van de veronderstelde zes weken rust moest hij zich vier maanden gedeisd houden ! De zanger draagt ter ondersteuning van zijn geblesseerde been een soort gipsen skischoen. Hoewel het niet comfortabel zit, ondervond hij er geen hinder van. Aanvankelijk leek het erop dat Rob door de blessure anderhalve maand uit de roulatie zou zijn, maar toen hij last hield, adviseerden de artsen hem toch een tijdje met een gipsen brace rond te gaan lopen. Inmiddels vier maanden later meldt manager Frank Jansen : "Het gaat de goede kant op met Rob. Aanstaande vrijdag gaat zijn voet uit het gips." Nadat eind deze week het gips wordt verwijderd, gaat Rob met vakantie. "Het is natuurlijk wel eventjes afwachten hoe het gaat, maar hij gaat zich in ieder geval opladen voor een nieuw seizoen vol met optredens." (bron : De Telegraaf)
Zomer 2006 : begin 2007 start een nieuwe editie van 'Idool'.
In de loop van volgende maand kan je op VTM kijken naar 'Idool 2007'. Tijdens een kick-off uitzending kijken de broers Wauters terug op de hoogtepunten van de afgelopen twee edities. Uit die beide reeksen zijn een aantal namen voortgekomen zoals Natalia, Brahim, Sandrine, Wouter, Wim Soutaer, Hadise en ReBorn. Intussen werd aan 'The Castle Company' (management van o.a. Natalia) gevraagd om het management van 'Idool 2007' op zich te nemen. De winnaar zal sowieso een contract krijgen bij 'The Castle Company' en de finalisten zullen te boeken zijn bij Stageplan. 'Idool 2007' komt in het voorjaar op het scherm en in de maand mei kennen we de opvolger van Peter Evrard en Joeri.
Koen en Kris Wauters (Clouseau - ESF 1991) presenteren het programma 'Idool 2007 : De Start'.Tijdens een spetterende show zullen diverse artiesten optreden die deelnamen aan 'Idool 2003' en 'Idool 2004'. Het programma heeft heel wat talent doen bovendrijven. Tijdens de jongste twee edities van 'Eurosong' namen een aantal Idool-kandidaten deel in de hoop een ticket voor het Eurovisie Songfestival te bemachtigen.
* Astrid (2003) : 'Eurosong 2004' - "Don't you stop the music" - tweede in de derde voorronde, zevende in de finale. * Brahim (2003) : 'Eurosong 2006' - "P.O.W.E.R." - tweede in de eerste voorronde, vierde in de tweede halve finale en vierde in de finale. * Axel Devries (2003) : 'Eurosong 2006' - "Alleen jij" - zevende in de tweede voorronde. * Laura D. (2004) : 'Eurosong 2006' - "History turning round" - vierde in de tweede voorronde. * Peter Evrard (2003) : 'Eurosong 2006 - "Coward" - tweede in de tweede voorronde en vijfde in de tweede halve finale. * Chris D. Morton (2003) : 'Eurosong 2004' - "Every dead soldier" - derde in de eerste voorronde. * Valérie Mouton (2004) : 'Eurosong 2006' - "I can't go on like this" - zesde in de tweede voorronde. * Natalia (2003) : 'Eurosong 2004' - "Higher than the sun" - eerste in de vierde voorronde, tweede in de finale. * Laura Ramaekers (2003-2004) : 'Eurosong 2006' samen met Ali Tcheelab - "I belong to you belong to me" - zevende in de vierde voorronde. * Dimitri Van Tomme (2003) : 'Eurosong 2004' als Sodapop - "Time to party" - zesde in de vierde voorronde.
* Danzel (2003) nam dit jaar deel aan de Poolse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Undercover" eindigde hij er op een negende plaats op vijftien deelnemers. (foto : VTM)
Zomer 2006 : eerste namen bekend voor TMF Awards op 14 oktober.
Op zaterdag 14 oktober organiseert muziekzender TMF in het Antwerpse Sportpaleis de achtste editie van zijn 'TMF-Awards'. De eerste namen op de affiche van het muziekevenement zijn : Bob Sinclar, The Veronicas, Kate Ryan (ESF 2006), Hadise, Nailpin en Daan. Dat meldt de muziekzender vandaag in een persbericht. De 'hosts' van het muziekevenement zijn de TMF-vj's An en Olli. Zij zullen zowel nationale als internationale artiesten verwelkomen op het podium. Enkele namen zijn al bekend. Zo zal Bob Sinclair, gekend van zijn zomerhit "Love generation" het beste van zichzelf geven. Ook de tweeling Jess en Lisa, kortweg The Veronicas, komen naar Antwerpen. Voorts staan Nailpin, bekend van hits als "Worn out", en de drie Belgische artiesten Kate Ryan, Hadise en Daan al op de affiche.
Tot aanstaande vrijdag kunnen muziekliefhebbers op de website van TMF genomineerden kiezen voor twaalf categorieën.
Tickets voor de 'TMF-Awards' kosten 20 en kunnen besteld worden via 0900/260.60. Telenetklanten kunnen bestellen via de website van de kabelmaatschappij of via de digitale televisie. (bron : Belga, TMF)
Zomer 2006 : zanger Pim dan toch (nog) niet naar Ketnet ?
Gisteren berichtte de krant Het Laatste Nieuws op haar voorpagina dat zanger Pim Symoens dit najaar zou overstappen van JIM naar Ketnet. Hij zou er presentator worden en samen met Heidi Lenaerts het dagelijkse magazine 'Shoot' presenteren. De commerciële omroep VTM bericht vandaag echter dat hij een positieve screentest bij de openbare omroep heeft afgelegd maar tot op heden nog niets heeft gehoord. Nog volgens de commerciële zender blijft hij de komende tijd dus bij de muziekzender aan de slag. Pim werd bekend dankzij Star Academy en nam begin dit jaar deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Eurosong 2006'. Met "I'm your man" werd hij tijdens de derde en voorlaatste voorronde vijfde. (bron : VTM)
The losers of EUROVISION (aflevering 05 - 1959 : MONACO).
In het vijfde deel van 'The losers of EUROVISION' bekijken we het jaar 1959. Aan de vierde editie van het Eurovisie Songfestival nemen in totaal elf landen deel. Nieuwkomer dit jaar is Monaco. Het Verenigd Koninkrijk is terug van weggeweest en het Groothertogdom Luxemburg (één van de zeven pioniers) neemt dit jaar niet deel. Monaco stuurt zanger Jacques Pills naar het festival in de Franse badplaats Cannes.
Met "Mon ami Pierrot" (tekst : Raymond Bravard ; muziek : Florence Veran) eindigt de Franse zanger op een elfde en allerlaatste plaats met amper één puntje dat hij van de Oostenrijkse jury krijgt.
Jacques Pills wordt in 1906 in Frankrijk geboren als René Jacques Ducos. Tussen het begin van de jaren dertig en het midden van de jaren vijftig is hij in een aantal films te bewonderen. In 1939 huwt hij met zangeres Lucienne Boyer en twee jaar later wordt hun enige kind Jacqueline geboren. Het echtpaar gaat in 1951 uit elkaar. Tussen september 1952 en 1956 is hij gehuwd met de legendarische Franse zangeres Edith Piaff. In 1959 is hij de eerste vertegenwoordiger van Monaco op het Eurovisie Songfestival. Een jaar later zal zijn enige dochter, Jacqueline Boyer op negentienjarige leeftijd het Songfestival winnen met "Tom Pillibi". Jacques overlijdt op 12 september 1970 op 64-jarige leeftijd.
Sylvia Vrethammar (22 augustus 1945) is geboren in het Zweedse Uddevalla, gelegen aan de westkust. Later verhuist ze met haar familie naar de hoofdstad Stockholm. Op zestienjarige leeftijd start ze een zangcarière maar ze maakt toch eerst haar studies af en behaalt een diploma kinderpsychologie. In 1969 verschijnt haar eerste album "Tycker om dej", en ze schopt het zelfs tot tv-presentatrice. In 1971 neemt ze voor het eerst deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens vijf halve finales strijden Tommy Körberg, The Family Four en Sylvia voor vijf finaleplaatsen. Al die plaatsen gaan uiteindelijk naar de inzendingen van The Family Four. Een jaar later waagt Sylvia opnieuw haar kans om Zweden te vertegenwoordigen op het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Din egen melodi" eindigt ze op een tiende en allerlaatste plaats. In 1974 neemt ze samen met Göran Fristorp deel aan 'Melodifestivalen'. Met "En dröm är en dröm" eindigen ze op een zesde plaats. Datzelfde jaar heeft ze een grote hit met de Engelse versie van Samantha's "Eviva España". Ze verkoopt er maar liefst meer dan 1 miljoen exemplaren van en haalt er in het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats van de hitparade mee. Haar internationale doorbraak is een feit en komt zelfs in contact met onze eigen Toots Thielemans. Ze reist gedurende vele jaren heel de wereld rond. In 2002 neemt ze nog eens deel aan de nationale finale. Met "Hon är en annan nu" eindigt ze tijdens de derde halve finale op een vijfde plaats en daarmee mist ze net een kans om via 'Andra Chansen' naar de finale door te stoten. De uitgebreide carrière van deze veelzijdige Zweedse schone is zeker nog lang niet ten einde. (bron en foto : websiteSylvia)
De weduwe van Rudi Carrell (ESF 1960) heeft het gevoel dat de entertainer zijn eigen dood plande. In het Duitse weekblad Bunte vertelt de 35-jarige Simone Carrell : "Toen zijn dochters Caroline en Annemarie en ik aan zijn ziekenhuisbed in Bremen zaten beseften we dat het de zevende van de zevende was. Zeven was zijn getal. Hij had twee shows waar zeven in zat. 'Die verflixte Sieben' en 'Sieben Tagen, Sieben Köpfe.' Dat hij de zevende van de zevende uitkoos om te sterven was zijn gevoel voor humor."
Simone denkt dat de 71 jaar gewordenRudi haar ook nog altijd tekens geeft uit het hiernamaals. "De flatscreen tv die hij kocht om het WK te zien, heeft het begeven. Daarna stopte de satellietontvanger er mee, kapte mijn vaste telefoonlijn en vervolgens de mobiele telefoon. Ik heb Rudi toen toegeroepen dat het nu genoeg was. Sindsdien is het weer rustig." Rudi en Simone trouwden in 2001. Simone gaat binnenkort verhuizen van het landgoed dat zij met Rudi bewoonde. In het testament van de overleden showmaster staat dat dat verkocht moet worden. Rudi Carrell overleed begin vorige maand (archief). (bron : De Telegraaf)
In het showprogramma 'Steracteur sterartiest' gaan 13 bekende Vlaamse acteurs en actrices een muzikale strijd aan. Tijdens een afvalrace trachten ze zoveel mogelijk geld bij elkaar te zingen voor een zelfgekozen goede doel. Elke week bewijzen de acteurs en actrices zich als zangers en zangeressen met de cover van een bekend nummer. De kijkers kunnen elke aflevering stemmen op hun favoriet. Per stem schenken ze 10 eurocent aan het goede doel van hun favoriet. Elke week moet één acteur of actrice het strijdtoneel verlaten, zodat er na 12 weken één sterartiest overblijft. Die mag bovenop het bijeengespaarde bedrag nog eens 25.000 aan zijn goede doel schenken.
Het programma wordt gepresenteerd door Katja Retsin en Thomas Vanderveken. De vakjury bestaat uit drie topprofessionals : Eric Melaerts, Geena Lisa (ESF 2002 - woordvoerster) en Peter Koelewijn (componist en tekstschrijver "Rechtop in de wind" - Nederland 1987). Na elk optreden geven ze kort commentaar en stellen ze per kandidaat twee nummers voor, waaruit de kijker kan kiezen voor de show van volgende week. De mening van de vakjury is louter richtinggevend, want alleen de kijker beslist wie week na week doorgaat en wie uiteindelijk de winnaar van 'Steracteur Sterartiest' wordt.
Wie zijn de steracteurs ?
* Rob Teuwen (Billie uit 'FC De Kampioenen'). * Timo Descamps (Jo uit "Spring"). * Sofie Van Moll (Kiki uit "Urbain") (Eurosong 2004). * Lien Van de Kelder (Sofie uit "Thuis"). * Cara Van der Auwera (Chantal uit "Spring") (Eurosong 2004). * Stan Van Samang (Kevin uit "Wittekerke"). * Grietje Vanderheijden (Isa uit "En daarmee basta"). * Roel Vanderstukken (Michiel uit "Flikken"). * An Swartenbroekx (Bieke uit "FC De Kampioenen"). * Werner De Smedt (Nick uit "Flikken"). * Steph Goossens (Cois uit "Thuis"). * Andrea Croonenberghs (Britt uit "Flikken") (juryvoorzitster 'Eurosong 2002'). * Karel Deruwe (Walter uit "Thuis").
Meer informatie krijg je op de website van het programma. De eerste aflevering is gepland voor vrijdag 8 september aanstaande vanaf 21.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)
Volgens een aantal Poolse Songfestivalsites zou zangeres Edyta Górniak (ESF 1994) opnieuw haar kans willen wagen op het Eurovisie Songfestival. Edyta nam in 1994 voor het eerst deel aan het jaarlijkse liedjesfestival voor haar vaderland Polen. Dat land debuteerde toen en bracht het er formidabel van af. Met "To nie ja !" eindigde de toen bijna 22-jarige zangeres in de Ierse hoofdstad Dublin op een tweede plaats. Ondertussen draait de geruchtenmolen op volle toeren want ook Queens (dit jaar nog zesde tijdens de nationale finale) en Tatiana Okupnik (zangeres Blue Café - ESF 2004) hebben reeds te kennen gegeven Polen volgend jaar te willen vertegenwoordigen tijdens het 52e Eurovisie Songfestival op donderdag 10 en zaterdag 12 mei in de Finse hoofdstad Helsinki. (bron : Eurowizja.blog, OGAE Polen, Oikotimes)
Zanger Pim Symoens stapt dit najaar over van JIM naar Ketnet. Hij wordt er presentator en zal samen met Heidi Lenaerts het dagelijkse magazine 'Shoot' presenteren. Pim werd bekend dankzij Star Academy en nam begin dit jaar deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Eurosong 2006'. Met "I'm your man" werd hij tijdens de derde en voorlaatste voorronde vijfde. (bron : Het Laatste Nieuws)
Patrick Juvet (21 augustus 1950) is geboren in het Zwitserse Montreux, aan het meer van Genève en bij velen bekend van de 'Gouden Roos' die er tussen 1961 en 2003 jaarlijks werd uitgereikt. De 'Gouden Roos' is in Europa het meest prestigieuze festival voor amusementprogramma's. Juvet is zanger, pianist en ook tekstschrijver. Zijn doorbraak komt er in 1972 in buurland Frankrijk alwaar hij een grote hit scoort met "La musica". Een jaar later (in 1973) mag hij namens zijn land naar het Eurovisie Songfestival. In een nationale finale, gehouden op vrijdag 16 februari, laat hij acht kandidaten achter zich (waaronder Peter, Sue & Marc en Henri Dès). Met "Je vais me marier, Marie" eindigt hij in Luxemburg op een twaalfde plaats. Ondanks dit 'mindere' resultaat heeft hij in Frankrijk een grote hit te pakken. De opvolger ("Sonia") wordt een nog grotere hit en ook zijn albums verkopen als zoete broodjes. Eind jaren zeventig heeft hij nog hits zoals "Got a feeling", "I love America" en "Lady night". Ondertussen schrijft hij ook muziek voor een aantal films maar begin jaren tachtig wordt het wat rustiger rond Patrick Juvet. Vanaf de jaren negentig treedt hij af en toe nog eens op en er komt ook nog een compilatiecd van hem op de markt.
Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa (afl. 08 - 1968).
In de achtste aflevering van 'Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa' gaan we terug naar het jaar 1968. Dat jaar neemt Finland opnieuw deel aan het Eurovisie Songfestival.
De nationale finale wordt op zaterdag 10 februari 1968 gehouden in de YLE-studio in de hoofdstad Helsinki. Deze editie wordt gepresenteerd door Liisa Horelli. Tijdens deze finale treden zes liedjes aan en de winnaar wordt gekozen door het publiek dat via het inzenden van briefkaarten haar keuze kenbaar maakt.
De zes nummers tijdens de finale :
01. "Niin kuin jokainen" door Inga Sulin. 02. "On hetki" door Aarno Raninen : 60.279 stemmen (derde plaats). 03. "Sanoja kuulemaan jään" door Anki Lindqvist. 04. "Kun kello käy" door Kristiina Hautala : 159.667 stemmen (eerste plaats). 05. "Kisaankellojen aikaan" door Johnny : 113.067 stemmen (tweede plaats). 06. "Pois kuihtuu ruusu kaunein" door Irina Milan : 51.597 stemmen (vierde plaats).
Kristiina is geboren op 28 juni 1948 in de Zweedse hoofdstad Stockholm. In 1968 neemt ze voor het eerst deel aan de Finse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze weet die finale te winnen en ze mag het land gaan vertegenwoordigen tijdens de dertiende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Deze editie gaat op zaterdag 6 april door in de Britse hoofdstad Londen. In totaal nemen zeventien landen deel dit jaar. Samen met de Nederlandse inzending (gezongen door Ronnie Tober) eindigt Kristiina op een gedeelde zestiende en allerlaatste plaats. Ze krijgt amper één puntje voor haar nummer "Kun kello käy" (tekst : Juha Vainio, muziek : Esko Linavalli). Juha Vainio zien we een jaar later terug op het Eurovisie Songfestival als tekstschrijver van "Kuin silloin ennen" (volgende week meer hierover).
In 1968 (het jaar van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival) is Kristiina als actrice te zien in de Finse film 'Mustaa valkoisella'. Hierin speelt ze de rol van Maria Constanza.
Ook tijdens dit derde (herfstachtige) weekend van de maand augustus schotelen we U een overzichtje van de buitenlandse hitlijsten voor. Lordi met "Hard rock hallelujah" staat in een aantal Europese hitparades genoteerd. En ook Texas Lightning blijft het in de Duitstalige landen nog steeds behoorlijk doen. Akcent stijgt lichtjes bij onze Noorderburen met hun inzending voor de Roemeense nationale finale. Tot slot nog even aanstippen dat er in Zwitserland en Oostenrijk een aantal compilatiecd's op de markt zijn waar Kate Ryan met "Je t'adore" op terug te vinden is.
In een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Euro - BIRTHDAY - Visie' krijg je er op deze zondag twee voor de prijs van één. Als je over Alice Kessler praat dan krijg je er meteen zus Ellen bij. De zingende zusjes Kessler (20 augustus 1936) zijn geboren in het Duitse Nerchau, een plaats in de deelstaat Saksen (toenmalige Oost-Duitsland). Deze eeneiïge tweeling hebben muzikaal aangelegde ouders en het zijn die ouders die hen op 6-jarige leeftijd naar de balletschool sturen. Eind jaren veertig (1947) gaan ze bij het kinderballet van de Leipziger Opera. Vijf jaar later vlucht de ganse familie Kessler naar West-Duitsland en de tweeling begint aan een revuecarrière in Düsseldorf. Tussen 1955 en 1960 treden ze geruime tijd op in het Lido in de Franse hoofdstad Parijs. Ook in Italië zijn ze succesvol. In 1959 nemen ze voor West-Duitsland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Heute abend wollen wir tanzen gehen". Met hun inzending eindigen ze op een achtste plaats en dit op een totaal van elf deelnemers. Sinds de jaren vijftig spelen ze in heelwat films mee en zijn ze regelmatig te zien in heelwat shows. Tussen 1962 en 1986 hebben ze in Italië gewoond, sinds 1986 wonen in het Duitse Grünwald (in de buurt van München).
Annie Palmen (19 augustus 1926) is geboren in het Noordhollandse IJmuiden (Nederland) als Anna Maria Palmen. Op jonge leeftijd zingt ze al bij een Hawaiïan orkest. In 1948 wint ze een talentenwedstrijd bij de KRO en zo wordt ze regelmatig gevraagd voor radio-optredens. Tien jaar later (in 1958) scoort ze haar eerste hit met "Ik zal je nooit meer vergeten". In 1960 neemt ze voor het eerst deel aan het Nationaal Songfestival, de selectie voor het Eurovisie Songfestival. Dat jaar worden alle nummers door twee artiesten gebracht. Net als de onlangs overleden Rudi Carrell (archief) zingt ze het nummer "Wat een geluk". De vakjury kiest echter voor Rudi Carrell om Nederland tijdens het liedjesfestival te vertegenwoordigen. In 1963 krijgt Annie een herkansing en wordt ze door de Nederlandse omroep aangeduid als kandidaat voor het Songfestival, van deelname is ze dan dus al zeker. Enkel het nummer moet dan nog worden gekozen. Wegens een staking van de muzikanten wordt de finale nooit uitgezonden en zingt Annie drie nummers voor een vakjury. Die kiest uiteindelijk voor "Een speeldoos" (tekst en muziek : Pieter Goemans). Tijdens het Eurovisie Songfestival eindigt ze op een gedeelde dertiende en laatste plaats met nul punten. Later komen we hier nog op terug in onze rubriek 'The losers of EUROVISION'. Nadien is ze nog vaak op radio en televisie te horen en te zien. Op 15 januari 2000 overlijdt Annie Palmen op 73-jarige leeftijf in Beverwijk na een langdurige ziekte.
Begrafenis Depraetere : emotioneel afscheid van VTM-oprichter (update).
"Een man zonder franjes en met veel zelfrelativering". Mike Verdrengh, vrienden, familie en tal van bekende Vlamingen hebben vanmiddag in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels afscheid genomen van Guido Depraetere, televisiemaker en mede-oprichter van VTM. Mike Verdrengh, die samen met Depraetere eind jaren '80 aan de wieg stond van de eerste Vlaamse commerciële zender, nam vandaag na een bijna twee uur durende eucharistieviering als laatste het woord. "We hadden beiden dezelfde droom en hebben het meeste van onze droom ook waargemaakt", zei de eeuwige compagnon van Depraetere.
"Guido heeft mee televisie op mensenmaat gemaakt. Hij was een grote autoriteit, maar tegelijk hartelijk, loyaal, gewoon en moedig. En naast tekenaar, entertainer en tv-directeur was hij vooral een liefhebbende echtgenoot, vader, grootvader, vriend en broer", herinnerde Verdrengh zich. "Waar ook ter wereld we waren, er ging geen dag voorbij of hij nam contact op met zijn gezin, een hecht gezin. Guido kan je eigenlijk in één woord om schrijven : warmte. We zullen hem nooit vergeten", aldus Verdrengh.
Honderden mensen waren toegestroomd aan de kerk van Sint-Michielskerk. Onder hen ook tal van personaliteiten uit de Vlaamse media- en muzieksector, onder wie Will Tura, Helmut Lotti, Urbanus, Cas Goossens, Goedele Liekens, Paul Jambers, Walter Capiau, Ben Crabbé, Jan Van Rompaey en Bert Geenen. Ook de topmannen van de Vlaamse mediagroepen Tony Mary (VRT), Christian Van Thillo (De Persgroep) en Rik De Nolf (Roularta) tekenden present.
De kerk zat afgeladen vol en ook buiten volgden honderden mensen, veel Bruggelingen, de viering. Het was een persoonlijke en emotionele eucharistieviering, met een koor en orgelmuziek. De kinderen van Guido Depraetere, Maarten, Bieke en Jeroen, kwamen aan het woord, net zoals collega's en vrienden. "Je openheid, eerlijkheid, bescheidenheid en respect voor anderen zal ook ons blijven sieren", zei zoon Jeroen. Voor en na de viering speelde buiten de harmonie van de scouts van Sint-Leo, waar Depraetere lid van was. "Een saai bestaan was niet zijn ambitie en zijn hobby's hadden hem voorbereid voor een activiteit in de wereld van het entertainment", blikte een vriend terug. Toen het onverbiddelijke verdict van Guido's ziekte viel, reorganiseerde hij zijn leven, zei de vriend, de peter van zoon Maarten. "Hij onderwierp zich aan de noodzaak van de therapieën, regelde wat moest geregeld worden. Hij besliste dat de ziekte niet in de weg zou komen van een zo normaal mogelijk leven".
Aan het einde van de viering zongen de Clouseau-broers (ESF 1991) Koen en Kris Wauters nog "Afscheid van een vriend". Later vandaag werd Depraetere in intieme familiekring gecremeerd. Guido Depraetere, die zijn hele leven in Brugge woonde, overleed zaterdag in een ziekenhuis in Roeselare aan de gevolgen van longkanker. Hij was 59 en laat drie kinderen, vier kleinkinderen en een vrouw achter. (bron en foto : Belga)
Omdat er heel wat vraag naar was, hebben Natalia (Eurosong 2004) en haar management besloten om op haar website enkele foto's uit haar kinderjaren te plaatsen. Je kan de zangeres, die wegens stemproblemen momenteel op non-actief staat, bewonderen als kleine baby tot flinke jonge dame die haar vormsel doet. De foto's zijn beschikbaar op de website van de zangeres. (bron : Het Laatste Nieuws)
Vanavond werd er (voorlopig ?) voor het laatst aan het 'Rad van Fortuin' gedraaid. Presentator Luc Appermont (gastheer Eurosong tussen 1977 en 1989, commentator ESF) laat zijn vaste stekje voor het Nieuws van 19.00 aan Koen Wauters (ESF 1991) die vanaf maandag een nieuwe kwis zal presenteren. Vanaf volgende week geeft Koen Wauters dus van maandag tot en met vrijdag om 18.25 afspraak voor '1&70', zijn nieuwe kennisquiz waarin één spelkandidaat het in 10 vragen opneemt tegen 70 tegenspelers.
De spelkandidaat heeft één opdracht : meer weten dan de 70 mensen in de zaal en hen in 10 vragen naar huis spelen. Slaagt hij in deze opdracht, dan gaat hij naar huis met de totale inzet van het prijzengeld. Zitten er na de tiende vraag nog mensen in de zaal, dan verdelen zij de buit en ontvangt de spelkandidaat 10 per geëlimineerde man/vrouw.
Elke aflevering van '1&70' blijft spannend tot de laatste seconde, want het spel is pas gespeeld na 10 vragen. Zodra de centrale quizzer in de fout gaat, wordt immers een eerder uitgeschakelde man/vrouw uit het publiek teruggeroepen.
Een brede algemene kennis, zelfbeheersing en stalen zenuwen zijn zonder meer troeven om vooruit te komen in '1&70', net als vooruitdenken, psychologisch inzicht en strategie. Fouten uitlokken bij de sterke tegenstanders in de zaal door moeilijke of net populaire themas te kiezen en door op een slim moment het redmiddel 'blikken' in te zetten. Het zijn stuk voor stuk technieken die gehanteerd worden in '1&70'. Om als spelkandidaat te winnen, moet je ze immers alle 70 verslaan.
'1&70' is nieuw op VTM, maar loopt sinds geruime tijd op de franstalige zender RTL-TVI. Dagelijks stemmen gemiddeld 352.000 Walen af op de quiz, wat resulteert in een marktaandeel van 30,2%. (bron en foto Koen : VTM)
Fans van Jo Vally (Eurosong 1981) moeten zn nieuwe cd "Jo Vally Mijn mooiste Schlagers" zeker in huis halen. Met een sterke tv-campagne zal de lancering van deze unieke dubbel-cd niet onopgemerkt voorbij gaan. Jo Vally is aanstaande woensdag te gast in 'Tien om te zien' op VTM. Hij zingt dan zn hitsingle "Si, si, si (Kerida)".
Christoff (Eurosong 1993-2002) heeft vandaag in Nederland de clip opgenomen voor z'n single "Eenmaal komt voor jou die dag". De clip is vooral voor de Nederlandse televisie, vanaf volgende week komt zijn hitsingle ook uit bij onze Noorderburen. (bron : ARS Entertainment)
Begrafenis Depraetere : emotioneel afscheid van VTM-oprichter.
In de Sint-Michielskerk in Sint-Michiels bij Brugge hebben familie en vrienden vanmiddag afscheid genomen van Guido Depraetere. De mede-oprichter van VTM, die zaterdag op 59-jarige leeftijd overleed, werd herdacht en geprezen om zijn kwaliteiten als man, vader, vriend, grootvader, entertainer en bedrijfsleider.
Honderden mensen waren toegestroomd aan de kerk van Sint-Michiels, een deelgemeente van Brugge. Onder hen ook tal van personaliteiten uit de Vlaamse media- en muzieksector zoals Will Tura, Helmut Lotti, Urbanus, Goedele Liekens, Paul Jambers, Walter Capiau, Ben Crabbé, Jan Van Rompaey, Bert Geenen, en de topmannen van de Persgroep en Roularta, Christian Van Thillo en Rik De Nolf. De kerk zat afgeladen vol en ook buiten volgden tientallen mensen de viering. Het was een klassieke, emotionele eucharistieviering, met een koor en orgelmuziek. De kinderen van Guido Depraetere, Maarten, Bieke en Jeroen, kwamen aan het woord, net zoals enkele vrienden en eeuwige compagnon Mike Verdrengh.
Aan het einde van de viering zongen Koen en Kris Wauters (Clouseau - ESF 1991) het nummer "Afscheid van een vriend". (bron en foto : Belga)