Tuttefrut
Inhoud blog
  • Bubbelzz?
  • Wistjedatjes
  • ingrediënten tuttefrut
  • Welkom
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • een fijne zondagavond

    Hulp nodig? wensen? Commentaar? ...? één plaats: hier:

    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
    Zoeken in blog

    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bubbelzz?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ...




    06-04-2009, 17:16 geschreven door Leen  
    05-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wistjedatjes
    ** Tuttefrut is het Vlaamse woord voor kauwgom



    **Na circa 5 minuten kauwen blijft er slechts 40%! van de kauwgom over.
        Waar de rest dan naar toe is?
        In je maag!

    05-04-2009, 13:19 geschreven door Leen  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ingrediënten tuttefrut
    Kauwgom is gemaakt om op te kauwen, zoals de naam het zelf zegt.
    Het is niet de bedoeling dat deze opgegeten wordt.
    Welke stoffen zitten er dan in als men er wel op kan kauwen maar dat het slecht is voor het op te eten?

    Het grootste gedeelte van de kauwgom is gom (vroeger kauwden de indianen hier ook al op, dit was natuurlijke gom van bomen)
    Gom wordt niet verteerd maar zorgt er wel voor dat je op tuttefrut kan kauwen.

    De gom van tegenwoordig is echter niet meer natuurlijk, hij bestaat uit een aantal andere ingrediënten.
     Elastomeren (rubbers) zorgen ervoor dat je de kauwgom kunt uitrekken.
    Elastomeren worden toegevoegd voor het rekken van de kauwgom.Dit zijn een soort rubbers.
    Als het de bedoeling is dat er bellen worden geblazen worden er meer alestomeren aan toegevoegd.
    Zo komt het dus dat je met de éne kauwgom bellen kan blazen en met de andere niet.

    Was maakt de kauwgom zachter
    Plantaardige oliën zorgen ervoor dat je de kauwgom makkelijk kan kauwen.    
    Emulgatoren zorgen ervoor dat de kauwgom niet droog blijft in je mond
    Vulmiddelen zoals talk geven textuur aan je kauwgom
    Bewaarmiddelen zodat de kauwgom niet slecht wordt. 
    Harsen om alles bij elkaar te houden.

    Ook worden en nog smaak en zoetstoffen toegevoegd zoals xylitol en sorbitol omdat de gom op zich geen smaak heeft.



    Een klein stukje kauwgom bestaat dus uit vele meer dan de meesten onder ons denken.




    05-04-2009, 13:17 geschreven door Leen  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Hey,
    Alles goed daar?
    Welkom op mijn blog. Het is een blog gemaakt voor school, als voorbeeld.
    Ik zoch nog een nuttig onderwerp dus ga ik u meer laten weten over tuttefrut of in het mooi nederland kauwgom genoemd.
    Ik hoop dat je het boeiend gaat vinden,...

    Groetjes

    05-04-2009, 12:42 geschreven door Leen  
    T -->

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs