benodigheden: tarwemeel lauw water 7g gist zout 1 ei
stap 1:neem een grote kom. doe de tarwemeel erin.maak een gat in het tarwemeel.doe daar de gist in.Maak het gat dicht.Doe het zout aan de rand.De zout en gist mogen elkaar niet aanraken.Giet er beetje water bij roer en giet de rest van het water erbij.Roer goed. stap 2: bestuif het aanrecht met bloem niet te veel.haal het deeg uit de komen kneed het 7 min of meer hoe langer hoe beter tot het glad en elastich is.als het gekneden is leg je het terug in de kom.zet het deeg op een warme plaats bv.op de radiator.laat het 1 uur staan.Na het uur kneed je het.Verwarm de oven voor op 220 graden .dan verdeel je het in 8 stukken.maak er rondjes met 1 platte buik.leg bakpapier op de bakplaat.Leg de broodjes op de bakplaat.leg er een handdoek over en laat een halfuur op een warme plaats staan. stap 2 :trek 2 strepen op de bovenkant van de broodjes.Na het halfuur bestrijk je de broodje met een los geklopt ei.Niet te veel anders verbranden de broodjes!steek de broodles in de oven.Laat ze 12 min.staan .ze zijn goed als ze goudbruin zien. tip: als de broodjes uit de oven zijn klop je eens op de onderkant als ze hol klinken zijn ze goed. tip: je kunt er ook sesam-maanzaad op strooien.wel voor ze in de oven gaan.