Inhoud blog
  • Speculaastaart
  • 5 december toetje
  • Aardbeien bavarois
  • 5 december toetje
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wel kom bij trudy

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Hoofdpunten blog trudy1949
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Welkom op mijn blog!
    recepten boek van trudy

    29-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Zoete broodjes met sinaasappel

    29-07-2010 om 23:16 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaastaart

    Speculaastaart.

    Ingrediënten
    Voor het deeg:
    200 gr zelfrijzend bakmeel
    125 gr lichtbruine basterdsuiker
    1 volle eetlepel speculaaskruiden of koekkruiden
    150 gr boter
    1 eetlepel melk
    1 zakje geschaafde amandelen. 
    een springvorm met een doorsnee van 20 cm
    Voor de vulling.
    200 gr gepelde amandelen
    200 gr witte basterdsuiker
    4 eetlepels advocaat

    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 160°C

    Bereiding

    Meng het bakmeel, de lichtbruine basterdsuiker, de kruiden en de in blokjes verdeelde boter in de foodprocessor tot een kruimelig mengsel.
    Voeg hier zoveel water toe als nodig (één of twee eetlepels) om er een samenhangend deeg van te maken. (Het deeg kan ook met de hand worden gemengd). Verdeel het deeg in twee porties (circa tweederde en éénderde), vorm er afgeplatte ballen van en laat verpakt in plastic folie ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
    Maak intussen de amandelvulling. Doe de amandelen met de witte basterdsuiker in de foodprocessor en laat draaien tot de amandelen fijngemalen zijn. Voeg de advocaat toe en laat de machine nogmaals kort draaien tot het een samenhangend mengsel is. 
    Rol de grootste deegportie op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van circa 25 cm en bekleed daarmee de taartvorm. Snijd de rand van het deeg gelijk met de rand van de vorm.
    Vul de vorm met het amandelmengsel. Rol de kleinste deegportie uit tot een ronde lap met een doorsnee van 20 cm en leg die op de vulling. Druk de deegranden op elkaar. Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de taart uit de oven, bestrijk de bovenkant met de melk en bestrooi met de geschaafde amandelen. Zet de taart nog ca. 10 minuten terug in de oven, tot de amandelen beginnen te kleuren. Laat de taart ca. 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder daarna de rand.

    21-11-2009 om 17:39 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 december toetje

    5 december toetje 
    6 personen

    Ingredienten
    125 ml slagroom
    1 zakje vanillesuiker
    2 eierdooiers
    50 gr suiker
    250 gr mascarpone
    75 ml espressokoffie
    4 eetl. koffielikeur
    12 speculaasjes
    2 eetl. cacaopoeder
    chocolade pepernoten

    Bereiding
    Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel.
    Klop de mascarpone in delen door de eierdooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor. Meng de espresso met de likeur. Verdeel de helft van de speculaasjes over de schaaltjes of glaasjes en besprenkel deze met de helft van de espresso. Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak van de overige speculaasjes, mascarpone mengsel en espresso nog een laag. Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
    Garneer met de chocoladepepernoten.



    21-11-2009 om 17:38 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien bavarois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ategorie: Nagerecht
    Personen: 4
    Tijd: 15 minuten + ruim 2 uur koelen
    Datum: 28-05-2008
    Bron: Gedeelte uit een kookles recept




    Ingredienten
    250 gr aardbeien
    ½ dl aardbeienlikeur
    4 blaadjes witte gelatine
    250 ml slagroom
    10 gr suiker
    4 plakjes cake
    Bereiding
    Snij van de cake 4 plakjes.
    Steek daar rondjes uit en bedek daar de boden van een soufflé schaaltje mee.
    Besprenkel de cake met de aardbeien likeur.

    Week de gelatine in koud water.
    Klop de slagroom met de suiker lobbig ( héél dikke yoghurt).

    Was de aardbeien en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine fijn. Houd 4 aardbeien achter voor de eindgarnering.
    Verwarm 1/5 van de aardbeienpuree los er de gelatine blaadjes een voor een in op.
    Meng de warme aardbeipuree door de koude aardbeipuree en roer goed door.
    Plaats de aardbeipuree in de koeling en roer regelmatig door tot een lobbige massa is ontstaan.

    Roer dan pas de aardbeipuree voorzichtig door de slagroom.
    Vul de soufflé schaaltjes met de aardbei bavarois en zet deze minstens 2 uur in de koeling om verder op te stijven.

    Garneer af het toetje af met een aardbei.

    12-11-2009 om 21:17 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 december toetje
    Categorie: Nagerecht
    Personen: 6
    Tijd: 20 minuten + 2 uur opstijven
    Datum: 05-12-2008
    Bron: Sinterklaasavond bij trudy






    Ingredienten
    125 ml slagroom
    1 zakje vanillesuiker
    2 eierdooiers
    50 gr suiker
    250 gr mascarpone
    75 ml espressokoffie
    4 eetl. koffielikeur
    12 speculaasjes
    2 eetl. cacaopoeder
    chocolade pepernoten

    Bereiding
    Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.
    Klop in een andere kom de eierdooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel.
    Klop de mascarpone in delen door de eierdooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
    Meng de espresso met de likeur.

    Verdeel de helft van de speculaasjes over de schaaltjes of glaasjes en besprenkel deze met de helft van de espresso.
    Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak van de overige speculaasjes, mascarpone mengsel en espresso nog een laag.

    Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

    Garneer met de chocoladepepernoten.

    12-11-2009 om 21:08 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    08-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte kaas met beenham en frisse komkommer

    Zachte kaas met beenham en frisse komkommerIngrediënten voor 8 personen:

    • 100 g gebraden beenham (gesneden), in stukjes
    • 1 doosje smeerkaas (la vache qui rit)
    • ½ komkommer, geschild en in kleine blokjes
    • ½ limoen, geperst

    Bereiding:

    1. Schep in 8 glaasjes een laagje hamflinters.
    2. Leg daarop een blokje kaas en druk het zachtjes aan.
    3. Schep de komkommer om met het limoensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep dit op de kaas.

    08-11-2009 om 14:56 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse garnalencocktail met grapefruit en ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor ca. 20 stuks:

    • 300 gram Hollandse garnalen
    • 2 citroenen
    • 1 rode grapefruit
    • 2 schijven ananas (liefst van een verse ananas)
    • 5eetlepels frietsaus
    • 4eetlepels yogonaise
    • 6eetlepels tomatenketchup
    • 2 eetlepels whisky (of sherry)
    • ½ theelepel gedroogde dilletopjes
    • ½ theelepel paprikapoeder
    • 20 amuseglaasjes
    • 20 kleine lepeltjes

    Bereiding:

    1. Laat de garnalen indien nodig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
    2. Snijd de ananas in kleine stukjes (net iets kleiner dan de garnaaltjes).
    3. Schil de grapefruit met een scherp mes totop het vruchtvlees (vang het sap op).
    4. Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit en snijd deze in kleine stukjes (zelfde formaat als de ananas).
    5. Boen de citroenen schoon, houd een halve citroen achter en snijd van de overige citroenen 5 mooie plakken van ca. ½ cm dikte.
    6. Snijd de citroenschijven in vieren en snijd elke partje een stukje in zodat je deze makkelijk op de rand van de glaasjes kunt schuiven.
    7. Pers de halve citroen uit.
    8. Maak de cocktailsaus door de frietsaus, de yogonaise, de ketchup, de whisky, de paprikapoederen de dille door elkaar te mengen.
    9. Meng in een kom de garnalen, de ananas en de grapefruit door elkaar. Voeg geleidelijkde cocktailsaus toe totdat een mooie garnalencocktail ontstaat.
    10. Voeg naar smaak de citroensap en het opgevangen grapefruitsap toe aan de cocktail.
    11. Verdeel de cocktail over de amuseglaasjes, zet de lepeltjes erin en schuif op de rand van elk glaasje een stukje citroen.

    Tips:

    • Zet de glaasjes op een groot bord of een serveerschaal als u ze voor een buffet wilt gebruiken.
    • De grapefruit kan ook vervangen worden door stukjes champignon uit blik.
    • De garnalencocktail kan ook op amuselepels geserveerd worden. Garneer deze dan met een smal reepje ijsbergsla.

    08-11-2009 om 14:54 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ben je op zoek naar recepten dan zit je hier goed
       
         

    Ben jij ook op zoek naar lekkere recepten voor amuses? Dan ben je hier precies op het goede adres. Wij hebben voor jou namelijk heerlijke recepten verzameld. De recepten zijn voorzien van diverse tips, foto’s en een duidelijke beschrijving. Bij elk recept of menu heb je de mogelijkheid om te reageren. Maak hier bijvoorbeeld gebruik van als je een leuke variatietip hebt. Algemene opmerkingen over deze website kun je krabbelen in het gastenboek.

    Aan de linkerzijde vind je de navigatiebalk met o.a. de categoriën, de nieuwste recepten, de meest en de best beoordeelde recepten en een ‘Tag-cloud’. Hieronder staan de gebruikte ingrediënten voor de recepten in alfabetische volgorde. Je kunt op de ingrediënten klikken om alle recepten met dat ingrediënt op één (of meer) pagina’s bij elkaar te bekijken. De zoekfunctie bevindt zich rechtboven aan de pagina.

    Omdat deze site nog maar net online is, is het aantal recepten nog beperkt. We doen ons best om de site snel te laten groeien. Bedankt voor je bezoek!


    08-11-2009 om 14:51 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees recepten
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappeltaart met geitenkaas.
    ingredienten voor het deeg.
    200 gram bloem,
    100 gram boter,
    mespuntje zout,
    1/2 dl koud water,
    1 ei, bloem om te bestrooien,
    boter om in te vetten

    verder.
    500 gram aardappels,
    zout,
    2.1/2 dl melk,
    2 eieren,
    peper,
    200 gram Hollandse geitenkaas,
    2 eetlepels gehakte peterselie.

    bereiding.
    Zeef de bloem in een kom.
    Voeg de boter en het zout toe en snijd de boter met twee messen in de bloem in kleine stukjes.
    Voeg het water en het losgeklopte ei toe en schep deze erdoor.
    Voeg nog wat water toe, wanneer er te veel bloem droog blijft.
    Bestrooi een werkblad met bloem, stort de massa erop en bestrooi de bovenkant met bloem.
    Rol snel, onder af en toe keren, vouwen en draaien tot een gelijkmatige lap deeg.
    Bestrijk een ronde springvorm (24 cm doorsnee) met boter en bekleed deze met het deeg.
    Zet de vorm in de koelkast.
    Schil en was de aardappels en kook ze gaar in water met (eventueel) wat zout.
    Giet ze af, stoom ze droog en pureer ze.
    Breng de melk aan de kook en roer deze erdoor.
    Splits de eieren en roer de dooiers door de hete puree.
    Voeg peper toe.
    Snijd de kaas in heel kleine stukjes en roer deze door de puree.
    Schep de gehakte peterselie erdoor.
    Klop de eiwitten stijf en schep deze door de puree.
    Schep het mengsel in de met deeg beklede vorm en schuif deze in een voorverwarmde oven van 200 graden.
    Bak de taart in plm. 40 minuten gaar en goudbruin.
    tip.
    Warm smaakt de taart het best.

    26-10-2009 om 19:55 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten.
    ingredienten.
    1 kg Aardappels
    2 Uien
    0,2 kg Blauwe Kaas
    Zout
    Melk en Melkproducten:
    1,2 dl Slagroom
    20 gr Gepelde Walnoten
    250 gr Grotchampignons
    2 el boter

    bereiding.
    Schil en was de aardappels.
    Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca 10 minuten beetgaar.
    Giet ze af en laat ze even afkoelen.
    Verwarm de oven voor tot ca 200 graden.
    Pel de Uien en snijd ze in ringen.
    Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Hak de walnoten fijn.
    Verhit de boter in de koekenpan en fruit de uienringen.
    Bak de chamignons ca 3 minuten mee.
    Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor.
    Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes.
    Verdeel het champignon- kaasmengsel en de noten erover.
    Leg de rest dan de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover.
    Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca 40 minuten gaar en goudbruin worden.
    tip.
    Lekker met een bleekselderijsalade

    26-10-2009 om 19:52 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 26/07-01/08 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 29/06-05/07 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    mail me eens

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Speculaastaart
  • 5 december toetje
  • Aardbeien bavarois
  • 5 december toetje

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs