Camperreis Vancouver Island 2012
Foto
Inhoud blog
  • Laatste bericht en tips
  • naar huis
  • 1-6 Whistler - Vancouver
  • 30-5 gibsons - Whistler
  • 29-5 Lund - Gibsons
  • 28-5 op naar Lund
  • 27-5 Port Hardy - Telegraph Cove
  • 26-5 Muchalat Lake - Port Hardy
  • 25-5 Qualicum Beach naar Muchalat Lake
  • 24-5 Tofino naar Qualicum beach
  • 23-5 whale watch Tofino
  • 22-5 Hot springs Tofino
  • 20-5 Port Alberni - Ucluelet
  • 19-5 Duncan / Port Alberni
  • 18-5 orca tour
  • 17-5 de overtocht naar Vancouver island
  • 16-5 camper ophalen
  • 15-5 hop on hop off trolley
  • 14-05 Capilano Bridge
  • 13-5 Vancouver
  • 12-5 op weg naar Vancouver
  • klaar voor vertrek
  • Betaald
  • Camping Tofino / Port Alberni
  • vlucht geboekt
  • Campings reserveren
  • tips
  • geboekt
  • de planning
  • Vancouver
  • de route
  • Wat willen we zien?
  • De Voorbereiding
    Foto
    Foto
    Foto
    29-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-5 Port Hardy - Telegraph Cove
    Hallo,

    Vanochtend regent het weer, we gaan vroeg weg en gaan dan bij tank station even onze mokken vullen met het vaste recept koffie. Heerlijk even warm worden, want het is wel wat fris zo in de ochtend. We nemen de afslag neer Telegraph Cove en komen daar rond half 12 aan, we installeren de camper en gaan lunchen op de picknic tafel, nu is het wel wat droog dus dat is ook wel fijn. Na de lunch gaan we naar dorpje, het is net of je in openluchtmuseum loopt, hele oude huisjes van vroeger, en deze kan je huren, sommige staan open en we kijken even naar binnen, stapel bed keukentje, bank en stoelen. Alles zit erin, het is wel zo dat als je een boek wil schrijven dat je hier naar toe moet gaan, maar voor de rest is het leuk voor 1 dagje.
    We bezoeken het walvis museum met skeleten van walvissen, otters, zeeleeuw. en de geschiedenis van de walvis wordt uitgelegd.

    Er zitten hier veel bald eagles en die moeten op de foto, hier is er 1 van. Vanmiddag gaat het weer regenen dus we relaxen wat in de camper met een boek en een filmpje op Ipad. Vanavond uit eten in het restaurant. Op menu: vooraf inktvisringen en hoofdgerecht prawns in curry coconut saus met rijst en brood. Wij hoeven niet uit te leggen hoe fantastisch dit smaakte daarom toch even een foto van het geheel, om jullie beetje mee te laten genieten

    Morgen gaan we shoppen en met de ferry over naar Powell river.

    Ton & Jacq













    29-05-2012, 05:17 geschreven door plooytjes  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-5 Muchalat Lake - Port Hardy
    Onze weg vervolgd over de HOMPY road, het is me het gehobbel enzo wel, maar de natuur is geweldig. Ze hakken hier de bomen om en gaan dan op transport met die grote trucks. En wij rijden hier langs met onze camper truck. Maar eindelijk na 2 uur komen we weer op normaal asvalt en dat is erg fijn zal ik je zeggen. Het rijd ook wat sneller dan de 40 km per uur die we reden. Nu op weg naar Port Hardy, hier aan gekomen is het weer wel wat fris en wat regen achtiger dan we gewend zijn, we zitten ook een stuk noordelijker. We kijken wat rond maar eigenlijk valt het ons wat tegen. Maar ja, dat is niet anders, we lunchen bij captain Hardy, fish and chips en gaan naar de camping. De camping is wel erg mooi en we hebben gratis hout (je kan geld doneren). We staan langs een riviertje en kunnen een wandeling doen erlangs heen. Om toch wat actief bezig te zijn lopen we in de middag de route. Er loopt hier wel een moeder beer met cups maar stom als wij zijn vergeten we de beren bel meetenemen. dan maar een liedje zingen. We eten vandaag hamburger op BBQ met mais kolf. Erg lekker allemaal en ons BBQ rooster doet het goed en de sticks die we gekocht hebben zijn ook handig voor mais.

    Morgen gaan we naar Telegraph Cove.

    Groet,

    Jacq en Ton de BBQ op open vuur EXPERTS

    PS hoeveel herten zien jullie op de foto?











    29-05-2012, 04:59 geschreven door plooytjes  
    27-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25-5 Qualicum Beach naar Muchalat Lake
    Vanochtend even boodschappen gedaan in een hele mooie supermarkt, ze hadden hier weer heerlijke dingen. Je ziet elke keer weer nieuwe dingen en die wil je dan ook weer kopen en proberen, maar ja dat gaat niet. We hebben mais kolven gekocht en hamburgers. Ook cheesecake taartje (zie foto) en hij was lekker kan ik jullie al verklappen.
    Ook hebben we weer wat getankt, want die 70 euries was niet genoeg. Nu maar 100 gedaan en nu is hij wel weer vol.
    Op naar Gold river, we nemen de scenic route dit is de 19A north en komen langs Cambell river waar we wat eten. De route is geweldig mooi langs strandjes en bomen, het is echt genieten. Nu op weg naar Gold River, de route is wat stijler maar wederom fantastisch, we stoppen nog bij  een waterval en komen uiteindelijk in Gold river, we vragen bij visitor cenrrum naar een camping en ze geeft ons als tip om naar Muchalat Lake te gaan, maar dit is wel een HOMPY road geeft ze aan. We hadden al gelezen dat de weg onverhardt was, maar hij gaat naar het noorden en komt weer op de highway uit naar Port Hardy. Dus we gaan er maar voor en nemen de HOMPY road, nou hij was inderdaad hompy, we rijden maar 20 km per uur om alle stenen en hobbels te ontwijken, maar naar 40 minuten komen we aan bij the lake, dit is een camping in de natuur zeg maar en verder geen voorzieningen, we zoeken een mooi plekje en gaan nar het meer, nou voor dit uitzicht wil je wel de hompy road nemen, wat fantastisch dit is het echte canada gevoel zeg maar. (zie foto).
    We eten een salade met verse wild salmon, erg lekker. Er is gewaarschuwd voor een cougar (kat achtig beest, blijkt gevaarlijk te zijn), jammer we hebben hem niet waargenomen. Het wild live is ons niet gegund deze vakantie, erg jammer.

    Groet,

    Jacq en Ton











    27-05-2012, 04:57 geschreven door plooytjes  
    25-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-5 Tofino naar Qualicum beach
    hallo allemaal,

    Vanochtend het lieve beestje ook maar wat voedsel gegeven, dan moet je al van te voren bepalen wat er in gaat???? Weten wij veel, dus ik zeg ach doe maar 70 dollar, dit zit er dan ook echt in en dan ga je rijden en dan zit de meter net over de helft. Dus er kan nog meer in, volgende keer maar 100 dollar zeggen, dat zal beter in de buurt liggen.
    Dus wij weer op weg naar de andere kant, onze mokjes gevuld met french vanilla koffie (wel bekend bij Hans en Synja) en oh zo lekker.
    Onder weg stoppen we nog even voor wat mooie foto shots en komen dan uit bij  Cathedral grove, hier staan oer oude bomen. Het is wel mooi om hier tussen te lopen en het heeft wel wat dat deze bomen zo oud zijn, maar als je de Seqouia bomen in California gezien hebt dan valt dit een beetje in het niet. De General sherman is toch een stuk groter, maar dit is ook wel mooi om te zien hoor.
    Het is wel leuk om te vertellen dat er een wandelpad loopt met een hek werk en als er een boom omvalt dan laten ze deze liggen alleen waar het pad dan loopt dat halen ze er dan tussen uit. Dus ze halen niks weg allen wat het wandelpad blokkeert.
    We rijden verder naar de GOATS on THE Roof, ja hier lopen de geiten op het dak, Ton en ik zagen er wel markt in in Barneveld: Chicken on the ROOF misschien
    Hier lunchen we een hamburger met friet geserveerd in een mandje, ach waarom ook niet. Het smaakte geweldig. Er zat ook een overdekte markt bij met allemaal lekkere dingen, waaronder ook echt brood (niet het brood dat 2 weken vers blijft), dus we kopen dit en gaan weer verder.
    Het is nu rond 2 uur en zoeken de camping op in Qualicum beach. We staan hier helemaal mooi aan een riviertje en gaan straks BBQ met steak.

    Morgen gaan we nog meer naar het noorden.
    De planning is trouwens iets aangepast, we gaan naar Port Hardy en rijden dan klein beetje terug en nemen de ferry in Comox, en rijden een stukje van de sunshine road naar beneden toe. Het moet geweldig zijn zeggen ze hier. We gaan dan ook nog even naar Whistler toe op woensdag. Nou dat was het weer voor vandaag.

    Groetjes,
    Ton & Jacq

    PS het weer is wel beter aan het worden en vanmiddag hebben we in de zon gezeten met een borrel (zie foto)















    25-05-2012, 05:51 geschreven door plooytjes  
    24-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-5 whale watch Tofino
    Hallo,

    Het goede nieuws van vandaag is we hebben 1 walvis gezien. Vanochtend om 9 uur vertrokken met een zodiac boot, we moesten ons eerst wurmen in een waterdicht pak en we kregen muts en handschoenen, lijkt voorbarig maar we hadden het echt nodig. Allemaal in de zodiac er zaten ook mensen bij die gisteren niks gezien hadden en nu dus weer mee mochten zonder bij te betalen (goede service), dus wij weer op weg, zien we eerst een rots met weer zeeleeuwen, wordt wel beetje saai hoor die zeeleeuwen hihi, en dan aan de horizon zie je dan een spuit water oom hoog komen. Wij erop af, en ja hoor een gray whale, fantastisch weer om zoiets in de natuur te zien. De walvis eet hier voor de kust zijn maaltje en gaat dan naar Mexico om daar haar jong te krijgen. Tijdens het stilliggen van de boot kwamen er wel golven van 2,5 meter, gelukkig bestaat er primatour en hadden we nergens last van.

    Vanmiddag gelucht bij Tony;s pizza, verse pizza punten en die gingen er wel in, want zeelucht maakt hongerig.
    Om 1 uur rijden we naar long beach, hier zijn alle boomstammen aangespoeld, en het is erg indrukwekkend dat ze hier allemaal bij mekaar liggen.

    Om half 3 komen we weer op de camping en genieten van de zon. Morgen gaan we veer verder, naar de oost kant van het eiland, hier kijken we wel waar we uit komen en wat we gaan doen.

    Groet,

    Jacq en Ton











    24-05-2012, 02:50 geschreven door plooytjes  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-5 Hot springs Tofino
    Hallo allemaal,

    Hier weer wat berichten van ons. We vermaken ons prima hier, 2 dagen regen gehad en dan is het niks, maar we hebben het niet voor het zeggen.
    Gisteren (dinsdag) zijn we naar de hotsprings gegaan, om half 12 met de boot weg, we stoppen nog bij een bold eagle nest en om half 1 komen we aan bij de hot springs, nou niet echt we moeten eerst nog door het bos lopen via een flonder pad. Route is wel erg mooi dat moet gezegd worden en dan zijn we daar, de hot springs. Het ruikt naar zwavel (rotte eieren), we kleden ons om en gaan er maar meteen in. Het is erg warm en het is echt heerlijk in het warme water. Het ligt langs de zee, maar koude zeewater komt hier niet. Als het hoogseizoen is dan moet je hier niet komen denk ik, want dan is het erg druk hier en dan is het niet leuk meer, te vol zeg maar. Na 1,5 uur lopen we weer terug want onze taxi (watervliegtuig) komt om half 4 en die willen we niet missen.
    We hebben geluk onze piloot is ook postbode en moet ook nog ergens de post brengen (bij first native nederzetting) en we maken daar door 2x een stijging en landing mee. Het is wel erg klein en behelpen in zo'n vliegtuig maar het is een ervaring, en uitzicht was geweldig.

    Om half 5 zijn we weer terug bij de camper en we besluiten om worstjes op campvuur te maken en dan met brood op te eten. Zie foto voor de sfeer, met de koffie heeft Jacq ook nog marsmallows op de stick gedaan en dat was natuurlijk knoeien, maar ook zo leuk.
    Dit is echt Canada en camperen op zijn best vonden wij.

    Geniet van de foto's,

    Groet, Jacq en Ton

    Bedankt voor de berichten die we van sommige krijgen















    24-05-2012, 02:41 geschreven door plooytjes  
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-5 Port Alberni - Ucluelet
    Vanochtend om 8 uur vertrokken en gaan op weg naar Ucluelet, de route er naar toe is geweldig, jammer dat het wat regent.
    Je ziet kleine stroompje water en grote stroom versnellingen. erg mooi. We gaan ook nog naar Sproat lake, je staat dan aan een meer tussen de bergen en op de bergtoppen ligt nog sneeuw. Langs de weg zien we ook nog plekken met sneeuw liggen. Het is erg jammer dat het weer nu niet meewerkt, anders is het nog mooier. We zien geen beer, die zitten denk ik ook droog, waarom zal je ook naar buiten gaan
    Onderweg komen we nog langs watervliegtuigen waar ze branden mee blussen, alleen dit gaat pas open op 30 juni, anders hadden we het kunnen bezoeken, zie foto hoe groot vliegtuig is.
    Om 11 uur komen we aan in Ucluelet, een klein dorpje en hier hebben we een camping aan een haventje. Het is erg rustig hier en we genieten er van. We gaan even dorp in en gaan lunchen bij Matterson house. Jullie moeten je voorstellen dat je bij oma op de veranda zit te lunchen, volgens mij is het een huis wat omgebouwd is tot restaurant. We nemen een bescheiden sandwhich (niet geloven hoor hij was mega).
    We kopen bij een winkeltje 2 koffie mokken (goed voor het milieu) en een berenbel, die zullen we nodig hebben zei de verkoper.

    De rest van de middag relaxen we in de camper want het is zeik weer. Op menu staat pasta dus dat wordt smullen.
    Morgen naar Tofino.
    Tot later,

    Ton & Jacq









    21-05-2012, 19:09 geschreven door plooytjes  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-5 Duncan / Port Alberni
    Hallo,

    Vanaf Victoria vertrekken we naar Port alberni, we gaan langs hwy 1, we komen langs Duncan en stoppen hier voor de totempaal route. Erg leuk er staan heel veel totempalen en er wordt ook uitgelegd wat de symbolen zijn, je zie nu ook sneller de dieren op de totempaal. We drinken hier koffie en een appel muffin en gaan dan weer verder. We komen langs super wall mart en gaan even boodschappen doen en spijkerbroeken halen. Voor nog geen 15 euro kopen we er ieder 1 en kunnen even voouit. Ook kopen we alvast steaks voor op de BBQ.
    Om 4 uur komen we in Port Alberni, we staan op een soort parkeerplaats achter een Motel, eigenlijk helemaal niks, maar we zijn het rijden zat en gaan morgen door naar Ucluelet.

    Groet,

    Ton & Jacq







    21-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-5 orca tour
    Wordt een teleurstellend bericht, we hebben geen walvis gezien met de tour. Om 1 uur werden we bij de boot verwacht en om 4 uur waren we terug. We hebben alleen een rotsblok met zeeleeuwen gezien, het was net of je op fishermans wharf stond in SFO. het stonk ook net zo. Maar ja, we waren iets teleurgesteld maar in Tofino hebben we een 2 de kans voor de orca te spotten. We gaan vanavond maar fish en chips eten met een lekker koud biertje om verdriet en teleurstelling weg te drinken en eten.

    jacq en ton









    21-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-5 de overtocht naar Vancouver island
    Hallo,

    Het is weer even lang geleden, maar internet schaars hier, ik zit nu in de auto in Tofino uitkijkend op het water.
    We zijn donderdag om 9 uur met de boot overgegaan en de tocht duurde 1,5 uur. Erg leuk, lijkt beetje op overtocht naar texel. We zitten lekker in het zonnetje en genieten van de natuur. we zien geen orka's hopelijk later op de trip.
    We rijden vanaf de boot richting Victoria waar we 2 dagen staan op een camping net buiten de stad. we kunnen met een watertaxi naar downtown. We hebben een mooie plek aan het water en het is de aanvlieg route van de water vliegtuigjes dus er is veel te zien.
    In de middag gaan we naar de stad en bezoeken het museum en genieten van de stad en een heerlijke lunch bij earls.
    Museum is erg mooi, hier wordt de cultuur van de indianen vertelt. Ook is er een dino tentoonstelling, ze hebben wel veel hiervan in hun bezit.

    Het is trouwens erg mooi weer geweest alleen gisteren en vandaag is het alleen maar regen. Morgen wordt het weer beter zeggen ze.

    Groet, Jacq en Ton













    21-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    17-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-5 camper ophalen
    Goedemorgen allemaal,

    Ik zal niet te lang dradig zijn vandaag, het komt er op neer we hebben een gloed nieuwe camper truck gekregen vandaag bij de verhuur Fraserway, er staat 8 km op de teller, en hij glimd erg mooi. We zijn meteen verliefd op onze nieuwe woning voor 2 weken. We krijgen persoonlijke uitleg (bij Cruise amerika kregen we een film te zien en moesten we het maar uitzoeken), hier is het veel persoonlijker allemaal.
    We worden ook ontvangen door een nederlandse dame en zij is hier al 42 jaar en is eigenlijk met pensioen maar werkt hier nog voor 3 dagen in de weeHalf elf rijden we de parkeerplaats af en we gaan op weg naar Stampede, voor iedereen die het is ontgaan, dit is een winkel met western spullen en heel veel cowboy laarzen. We trakteren ons zelf op een paar mooie laarzen. En dit is gelukt, zie hiervoor de foto. We hebben de hoed laten liggen, maar dan was het wel helemaal af.
    Nu opweg naar de supermarkt, nou dit is dus de ene rij in en dan alle rijen af, anders mis je de helft. We zijn nu bij de Safeway geweest en hebben gelijk kortingskaart gehaald, we hadden nu al een korting van 18 dollar. Ja we hadden ook veel boodschappen. We staan nu op een vergane glorie camping maar we zijn morgen binnen 5 minuten op de veerboot naar Vancouver Island.

    Vanavond maar even filmpje kijken op de Ipad, anders heeft Arno voor niets zoveel films geregeld voor ons;-)

    Groet en tot horens,

    Ton & Jacq







    17-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-5 hop on hop off trolley

    Hallo Allemaal,
    Vanochtend weer vroeg wakker, uitslapen zit er niet in. Dit komt ook omdat we naast het ziekenhuis slapen en hier komt om het half uur een ambulance met gierende sirenes langs dus beetje wakker worden we hier wel van. Maar voor de rest is het hotel helemaal super hoor.
    We gaan ontbijten bij Denny's, pancakes pecan banaan en Ton omelet. Ik (Jacq) begrijp niethoe Ton het weg krijgt 's ochtends vroeg, maar ja smaken verschillen zeggen we dan maar. We bellen na het ontbijt Fraserway (camperverhuur) om te vragen hoe laat ze ons kunnen komen ophalen. We worden om 8 uur opgehaald, ach ja we zijn toch vroeg wakker.

    We zijn om 9 uur naar Canada place gelopen, want hier start de trolley tour (hop on hop off) 2 verschillende routes, wij beginnen met de rode, deze gaat door Stanley park. Erg mooie route ook nog was beer gezien wat totempale. Je krijgt op deze manier een goed beeld van de stad en je kan uitstappen en opstappen wanneer je wilt. Geluncht bij een chinese dame, hamburgertje, we wouden de Canada specialiteit POUTIN eten bij Frits maar deze was nog dicht.
    Blauwe route vonden wij wat tegen vallen, wel nog in China town uitgestapt, maar we vonden dit niet zo, het was hier iets viezer enzo.
    In Gastown nog wat souveniers gekocht en dan is het ook al weer 4 uur, we relaxen nog wat op hotel kamer en dan gaan we eten bij italiaan Zefferelli's erg goed trouwens en ook weer een echte aanrader.
    We moesten ook pinnen en dit was een hele onderneming, want alle automaten hier hebben CIRRUS teken en wij hebben MAESTRO, na vragen en zoeken blijken er 2 banken te zijn waar we geld kunnen pinnen en dat is de montreal bank en de BC. Ach je moet het maar weten allemaal.

    We kijken nog wat TV en gaan lekker slapen morgen de camper ophalen.

    Groet,

    Jacq en Ton

















    17-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-05 Capilano Bridge
    hallo,

    Het is vandaag gebeurd: Ton heeft zijn eerste SENIOR korting gekregen, een echte mijl paal weer in zijn leven ;-).

    Vanochten waren we weer vroeg op, rond 8 uur ontbijt in het hotel: pancakes en omelet voor Ton. Het is niet onze bedoeling om jullie jaloers te maken hoor, wij moeten ook gewoon eten. Om 8:45 lopen we richting waterfront en hier vertrekt onze gratis shuttle naar de Capilano bridge. En we betalen ons ticket (voor Ton dus Senior prijs hihi). Daar aangemen zien we eerst wat totempalen en dan komen we aan bij derote hangbrug. We gaan naar de overkant, de brug is wel erg wiebelig. Het is niet echt eng, maar het wiebelen is niet echt leuk. Aan de overkant aangekomen doen we eerst de wandeling tussen de bomen door met kleine hangbruggen en daarna de boardwalk wandelroute. Erg mooi park en het is echt mooi aangelegd, er is veel aandacht voor het behoud van het park en de bruggen lopen mooi over tussen de bomen. Aan het eind doen we nog de nieuwste atractie de cliffwalk, een half ronde loop om een rots en hier loop je overheen. Klinkt heel eng, maar dit valt wel mee, hierna komen er nog wat stukje met een glazen plaat waar je op kan staan, en dit vinden we beiden niet erg leuk om te doen.
    Om half 12 gaan we weer terug naar centrum, we lunchen wat, zalm hamburger met friet, heerlijk in het zonnetje.
    We gaan nog een bezoek brengen aan de Lookout toren om een fantastisch uitzicht op de stad te hebben. Geweldig om te zien, lijkt wel een beetje op San Fransisco, zo aan het water en de lion gates bridge. Qua sfeer vinden we het ook wel op elkaar lijken.

    Gisteravond hebben we trouwens vis gegeten bij Joe's, geweldig, hier nog de foto van de Cheesecake die we als toetje hadden, ik wou het jullie niet onthouden. Pak maar vast een bakje ;-)

    Vanavond gaan we aan de steak en morgen gaan we hop on hop off bus doen, we blijven toeristen. Morgen  even geen info van onze kant. Woensdag halen we de camper op en dan naar Vancouver Island.

    Tot horens,

    J &T















    14-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-5 Vancouver
    Goedemorgen,

    Ik zie dat het bij jullie 5: 30 is en bijna morgen, bij ons is het zondag avond 8:30 PM en we hebben net gegeten: seafood by Joe's. We hadden het verdiend vonden we want we hadden een vermoeiende dag.
    Vanochtend vroeg op natuurlijk, jacq om 5 uur en Ton een uurtje later. dus na douchen en kopje koffie gaan we op pad voor een ontbijtje. We komen uit bij de haven van Vancouver en gaan hier eten(scones, chocbroodje, pistolet zalm, cappuccino). we lopen naar Stanley park en brengen bezoek aan Aquarium. Hier zien we diverse aquaria met verschllende vissen, kwallen, vogels, vlinder, dolfijnen, beluga's, otters. We zien hier een beluga show, een beluga is een spierwitte dolfijn met veel blubber vet en deze dolfijn soort leeft in de artic wateren. we zien hier ook een 4D
    film van pool tot pool, erg leuk altijd met die speciale effecten.
    We lopen rond 12 uur weer verder richting centrum en zien in de haven een cruise schip liggen van de Holland america lijn de Zaandam. Dit schip vaart straks richting Alaska. We lunchen bij de Subway met een tonijn sandwhich. We verkennen de stad nog meer, we zien de stoomklok en diverse souvenirswinkels. Het valt ons op dat de sfeer hier erg gemoedelijk is en de stad erg schoon. Ook is  bijna iedereen aan het joggen, skeeleren, skaten in het park. Het  weer is hier trouwens lekker warm, we zijn al iets verkleurd, morgen word het ook rond de 21 graden.
    We hebben om half 5 nog even gezwommen in het zwembad in het hotel en gaan daarna wat eten. We komen uit bij Joe's seafood en we nemen: Ton een soort stoofpotje van diverse vis (scheldiertjes, gamba's, mosselen, zalm, jacobschelp, krabpoot), Jacq een trio van vis (zalm, gamba's, jacobsschelp), toetje NY cheesecake met bosbessen. restaurant was erg goed en erg lekker, een echte aanrader voor iedereen die deze kant nog een op gaat. We zijn nu op de kamer en gaan morgen naar de Capilano Bridge.
    We hebben nu voor 24 uur internet en morgen laten we dan nog wat van ons horen en dan is het even wachten wanneer we weer internet hebben.

    Groet,

    Jacq en Ton








    14-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-5 op weg naar Vancouver
    Hallo,

    Hier ons eerste bericht uit Vancouver. We zijn na een vlucht van 12 uur goed aangekomen in Vancouver, We waren zaterdag ochtend mooi op tijd op schiphol, inchecken ging erg snel binnen 15 minuten waren we de koffers kwijt. We hebben bij Air Transat Option Plus genomen, voordeel hiervan is een aparte incheck bali, 10 kilo pp extra bagage ( was nog niet aan de orde trouwens maar op de terugreis zullen we het nodig hebben), 2 zitje in het vliegtuig en je hoeft de snacks en alcoholische drankjes niet te betalen. We moesten om 12 uur al boarden, dus nog even snel wat drinken en eten en dan op weg. Al met al was het natuurlijk half 1 boarden. Iedereen door de body scan (echtidee dat iedereen zo opgezogen kan worden in die koker), iedereen werd gefouileerd, alles voor de veiligheid zeggen we dan maar. uiteindelijk vertrekt het vliegtuig om 2 uur. Service is goed bij Air transat en eten was ook wel lekker, kip en pasta. Na 3 films en dus 2 maaltijden komen we aan in Vancouver. Wat meteen op viel is dat het een erg mooi vliegveld is, mooie vloerbedeking en mooi aangekleed met totempalen, watertjes en andere kunst. Douane ging goed en er werd niet zoveel gevraagd, dit is wel anders in de USA. Met de taxi naar het hotel, we hebben een mooi hotel, mooi centraal in downtown, onze kamer is erg groot, met een klein keukentje. We zitten op 18 de verdieping en uitzicht is daarom ook erg mooi.
    We lopen nog wat rond en gaan bij de supermarkt nog een broodje halen. Op half 8 ging bij ons het lampje uit, we waren helemaal op.

    Groet, Ton & Jacq











    14-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klaar voor vertrek
    3 weken geleden kwamen ze binnen onze tickets voor Canada, allemaal goed geregeld door Travelhome.
    En morgen is het dan zover, om half 10 komt Joleyn en Maryse ons halen en dan gaan we naar schiphol.
    Om 13:30 vliegen we naar Calgary en dan door naar Vancouver. Arno heeft voor de films gezorgd dus we hoeven ons niet te vervelen.
    De koffer is gepakt en alles staat nog even op de oplader voor de nodige stroom en dan kunnen we gaan.
    De volgende update wordt geschreven in Canada dus dat is voor jullie nog even wachten.

    Groet Ton & Jacq

    11-05-2012, 00:00 geschreven door plooytjes  
    22-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaald
    Vandaag is de reis betaald en nou schiet het echt op. Het is vanaf vandaag nog 50 dagen en dan gaan we.
    We verzamelen alvast wat dingetjes om mee te nemen op de trip: denk hier bij aan een international rijbewijs, waslijntje, rooster voor de steak voor op de BBQ, spelletjes. We hebben ook Skype geinstalleerd op de computer zodat we ook nog kunnen bellen met NL om onze avonturen te vertellen.
    We hebben ook nog een film camera gekocht om ook daar wat te gaan filmen, we zijn nu druk aan het oefenen.
    Voor de rest geen nieuws of bijzonderheden, ik laat weer wat van me horen op 11 mei de dag voor dat we vertrekken.

    Ton & Jacq


    22-03-2012, 11:59 geschreven door plooytjes  
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camping Tofino / Port Alberni
    Camping in Port Alberni ook geboekt, we blijven hier 2 nachten staan, zodat we de NP in de buurt kunnen bezoeken. Er is ook een meer in de buurt waar grote waterbomb vliegtuigen staan, misschien wel een bezoekje waard. Bij de camping zit ook een restaurant dus dat is erg amkkelijk als we een keer geen zin hebben om te koken.

    Camping Tofino is geboekt, we staan aan het strand op plek 18.  Zie plattegrond. We moesten hiervoor naar Canada bellen dat was wel leuk.We staan 3 dagen op deze camping, Tour bij Jamies geboekt, whale watch en een hot spring tour met boot heen en watervliegtuig terug, dus dat word leuk.

    Voor de rest geen campings geboekt, er is wel op papier een planning en waar we gaan overnachten maar daar kan van afgeweken worden, dus een en al flexibel.






    Bijlagen:
    bella pacifica map.jpg (185.3 KB)   



    18-10-2011, 00:00 geschreven door plooytjes  
    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlucht geboekt
    De vlucht is geboekt bij Air Transat. Blijkt wel dat we nog een tussenlanding op Calgary hebben, we hadden liever rechtstreeks gevlogen, maar dat is niet anders. De prijs ligt rond de 530 euro pp dus dat is echt goedkoop. We kiezen nog wel voor de Option Plus pakket in een rij met 2 stoelen, zitten we lekker met z'n twee en hebben we wat meer ruimte. Het is goedkoper om vroeg te boeken dan heb je een mooi prijsje voor de vlucht, hoe langer je wacht hoe duurder je uit zal zijn.
    De reis begint nu beetje vorm te krijgen en steeds meer dingen worden geregeld.

    Vlucht vertrekt op 12-5 om 13:30 uur en dan zullen we rond 16:00 uur  in Vancouver landen. Duur van de vlucht rond de 11,5 uur vliegen.
    Over het algemeen ben je helemaal op en voordat je in hotel bent is het 18:00 uur, even hapje eten en misschien even zwemmen om de tijd door te komen tot ongeveer 21:00 uur, en dan slapen dan zal het met de jetlack wel meevallen is onze ervaring met USA.



    26-08-2011, 00:00 geschreven door plooytjes  
    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campings reserveren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben de eerste camping gereserveerd, omdat het het eerste weekend Victoria weekend (koninginnendag) is lijkt het ons handig om al wat gereserveerd te hebben. We hebben een mooi plekje aan het water in Victoria (plek 28) voor 2 dagen. Zie plattegrond hiernaast.
    Ik probeer Port Albeni en Tofino ook al te reserveren maar dat kan pas in oktober.

    De camping in Nanaimo (Living forest ocean) mag je alleen 3 dagen staan en wij wouden maar 1 nachtje dus die camping doen we de terug weg aan. Zo zullen er altijd wel wat wijzigingen zijn.

    Over het algemeen zullen we de rest van de campings niet reserveren, want we zitten niet in het hoog seizoen.
    We verwachten dat er overal wel een plekje voor ons aardige hollanders zal zijn.

    In AmeriCa magazine stond een artikel over Poutine (een zooitje) wat erg lekker moet zijn en echt Canadees is. Dus in Vancouver heb ik al een tentje gevonden die dit maakt (Fritz), vlak bij het hotel dus we zullen zien en proeven wat deze specialiteit van Canada is. Op de foto zie je Poutine: friet, kaas en jus




    20-07-2011, 00:00 geschreven door plooytjes  
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Hoofdpunten blog ton_jacqueline
  • Tips
  • weer thuis
  • dag 24: Alcatraz
  • dag 23: San Francisco
  • Dag 22: Yosemite

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs