Test 1 diav
Voorsmaakje
Inhoud blog
  • Filmpje asperge
  • Foto met tekst
  • Enkel foto's
  • Recept 2
  • LEKKER RECEPT
  • Filmpje asperge steken
  • wat is asperge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is asperge

    De asperge (Asparagus officinalis subsp. oficinalis) is een plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente. Er bestaan witte asperges en groene asperges. De eerste zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de tweede hebben wel de zon gezien. In noordwest-Europa zijn de witte asperges het meest gebruikelijk, in landen als Italië de groene asperges.

    Aspergeseizoen

    Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op (naargelang de temperaturen in februari of begin maart). Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (St. Jan). Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien, zodat er nieuwe energie wordt opgedaan voor het volgende jaar. De(zonne-)energie wordt opgedaan door het bovengrondse groene aspergeloof.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-05-2011, 00:00 geschreven door DIAVinternet2  
    11-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje asperge
    http://www.youtube.com/watch?v=2hVlEtwGh_Q
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2011, 18:55 geschreven door DIAVinternet2  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met tekst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De asperge (Asparagus officinalis subsp. oficinalis) is een plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente. Er bestaan witte asperges en groene asperges. De eerste zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de tweede hebben wel de zon gezien. In noordwest-Europa zijn de witte asperges het meest gebruikelijk, in landen als Italië de groene asperges. Ook komt de asperge in het wild voor in duinstruweel en langs rivieren.


    meiden zijn kabouters"

    11 mei 2011

     
    gefrustreerde afgewezen patricia paay k3 meiden zijn een bende kabouters

    De Toppers komen er weer aan. Bij ons niet zo gekend, maar in Nederland een top Schlagerfestival waar naast de organisatoren René Froger, Jeroen van der Boom, Gerard Joling en Gordon ook allerlei gastoptredens worden gepland. En dit jaar zit er een Belgische groep in het repertoire. Niemand minder dan K3 zal tijdens de concertreeks optreden, al is Patricia Paay daar niet tevreden mee.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2011, 18:53 geschreven door DIAVinternet2  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkel foto's





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2011, 18:47 geschreven door DIAVinternet2  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Aspergeseizoen

    Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op (naargelang de temperaturen in februari of begin maart). Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (St. Jan). Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien, zodat er nieuwe energie wordt opgedaan voor het volgende jaar. De(zonne-)energie wordt opgedaan door het bovengrondse groene aspergeloof.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2011, 10:10 geschreven door DIAVinternet2  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gebraden rosbief met asperges in Hollandse saus

    Ingrediënten
    Voor 4 personen:

    · 1000 g rosbief

    · 50 g boter (bakboter)

    · 12 Flandria asperges

    · 2 eierdooiers

    · 0.25 eetlepel citroensap

    · 0.5 bosje Flandria peterselie

    · peper

    · zout

    · 125 g boter (roomboter)

    De bakboter verhitten in een braadslee, het vlees bestrooien met peper en zout en 15 tot 20 minuten braden in een voorverwarmde oven.
    Intussen de peterselie wassen. De blaadjes van de stelen plukken, laten uitlekken en fijnhakken.
    Met een dunschiller de asperges schillen van kop naar voet. Het harde gedeelte van de voet afbreken en bewaren voor aspergesoep. De geschilde asperges opbinden met katoengaren en in gezouten water gedurende ongeveer 12 minuten laten gaarkoken. Laten uitlekken op een doek.
    In een pannetje met een dikke bodem de eierdooiers mengen met het citroensap, zout en peper. Opkloppen au bain-marie tot stevig schuim. Het pannetje uit het warmwaterbad nemen en de boter er in kleine klontjes doorroeren. De saus warm houden in een lauwwarme bain-marie.
    Het vlees uit de braadslee nemen. Het overtollige braadvet weggieten. De bodem deglaceren met een half kopje water en laten inkoken.
    Het vlees in plakken snijden en op een serveerschotel leggen.
    De asperges naast het vlees schikken met de kopjes naar buiten. Een beetje saus over de onderste helft van de asperges gieten. De rest van de saus, vermengd met de braadjus er afzonderlijk bij geven en bestrooien met gehakte peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2011, 09:39 geschreven door DIAVinternet2  
    10-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEKKER RECEPT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Begin alvast maar te smullen !!!

    Asperges met parmaham en pesto

    Voor 2 personen

    Ingrediënten:
    8 Flandria asperges
    gezouten melkerijboter
    peper
    zout
    6 sneetjes parmaham
    Nodig voor de pesto:
    bosje basilicum (enkel blaadjes)
    2 teentjes look
    vers gemalen parmesan
    1 eetlepel pijnboompitten
    olijfolie
    Bereiding:
    Asperges koken of stomen.
    Opwarmen in een pan met gezouten melkerijboter en kruiden met peper en zout.
    Pesto: dikke bos basilicum, gesnipperde look, parmesan en pijnboompitten en geutje olijfolie mengen en cutteren (eventueel nog olijfolie toevoegen)
    Dresseer op een verwarmd bord:
    3 fijne sneetjes parmaham naast elkaar, leg de asperges hierop, vouw dit toe in enveloppe en druppel de pesto over dit heerlijk gerechtje


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-05-2011, 18:55 geschreven door DIAVinternet2  
    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje asperge steken
    Filmpje

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=xQCfelOT7aE   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-05-2011, 20:36 geschreven door DIAVinternet2  
    Archief per week
  • 09/05-15/05 2011
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs