Hallo! Vandaag, eindelijk, weer les techniek! We hadden vandaag eerst onze agenda ingeschreven. Toen we naar de klas kwamen, had iedereen het koud behalve Mr.De Vos. Toen we in de klas waren hadden de materiaalmeesters de naamkaarten uitgedeeld. Daarna had elke groep 5 stukken brood en een potje confituur gekregen. Mr. De Vos had ook uitgelegd hoe hij de confituur had gemaakt. Hij had namelijk 1 kilogram aardbeien en 1 kilogram suiker gebruikt. Toen we van de sneetjes brood gingen proeven had ieder van ons groepje 1 sneetje voor zich gepakt terwijl we van elk sneetje moesten proeven. De confituur was ook heel lekker, (ik kijk er al naar uit om het volgende week zelf te maken Mmmmmmm...) Daarna gingen de materiaal meesters appels schillen en ze namen ze mee naar hun groepje. Daarna keken we naar een filmfragment over een appel die aan het verrotten was (euk) Tot volgende week!!
Met veel groeten van groep 2 (Kevin, Can, Mien, Yasmiene en ik, Ouail)
Wat een les vandaag! We kregen brood en zelfgemaakte confituur van menner De Vos. Dan moesten we rotte appels met een verse appel vergelijken! Iedereen liet zijn mening duidelijk horen! We kregen een filmpje van een rottende appel te zien. Bij de 2de proef moesten we een geschilde appel met een ongeschilde appel vergelijken. dat was toch wel een iets wat leukere opdracht. Het was een zeer toffe les! Volgende les gaan we zelf confituur maken, dat wordt kei cool!
groep 1: Aminta, Ellen, Anika, Antje, Tiffanny en Lukas
Bij deze les hebben we vanalles geleerd over brood en appels. In het begin hebben we allerlei soorten brood geproefd (met zelfgemaakte confituur, die we volgende keer zelf gaan maken) Zo probeerden we de verschillen tussen het verschillende soorten brood te ontdekken. Het was een heel lekker ontbijtje !!!
Daarna was het de beurt aan de appels. Gelukkig moesten we deze niet proeven. Want er was namelijk een verse appel, maar ook een rotte Ook hebben we een filmpje gekeken over de evolutie van een appel. (Kijken hoe hij rot wordt) We hebben ook allerlei opdrachten gemaakt over de appel. Ons bundeltje is helemaal klaar !
Dit was onze les Techniek, hopelijk wordt de volgende les even leuk ...
Vele groetjes van Nina (Organisator), Aideen (Materiaalmeester), Inez (Verslaggever), Robin (Researcher) en natuurlijk ik, Robbe (Blogmaster)
vandaag deden we verschillende proefjes met eten. We proefden verschillende soorten brood, en moesten het verschil van smaken opschrijven. We kregen ook de confituur te proeven die we volgende week zelf gaan maken! We moesten zeggen of het lekker was, en ja dat was het ook! Mmm!
Dan kregen we appels. Een verse ongeschilde appel, en een verse geschilde. We moesten de appel beschrijven. Hetzelfde moesten we doen met een rotte geschilde en ongeschilde appel! Dat zag er niet uit... en de geur was ook niet bepaald fris... Gelukkig dat we bij deze proef niet moesten eten!
Dat was deze les voor techniek!
Groetjes, Groep 4! Yasmine, Sofie, Lars, Ruben, Demi