Hallo iedereen groep 1 voor de eerste keer. Vandaag zijn we gestart met ons project energie!! We hebben het eerste les uur veel uitleg gekregen. Maar in het tweede kwam verandering. We hebben het tweede lesuur al heel veel gediscussieerd. Voor welke taken en opdracht we zouden nemen. Uiteindelijk heeft iedereen zijn taak gekregen. Brent is de Researcher hij zoekt dinges op als we dat nodig hebben. Stijn is de Materiaal meester. Hij zorgt voor al het materiaal.Alex is de verslaggever hij geeft dinges door aan de leerkracht. Elena hielt het gemakkelijk en koos geen taak.Laura is heel belangrijk in onze groep zij is de organisator en regelt echt alles !!! En ik Birthe ben de blogmaster en laat jullie alle dinges weten over wat er gebeurd met ons tijdens het project. We kozen ook een project en dat was: Zon aangedreven proppetor. Niet makkelijk maar het zal ons wel lukken. Groetjes van groep 1 Laura,Elena,Stijn,Brent,alexander en Birthe
We hebben nieuwe groepen gemaakt en daarom typ ik (Jens) nu.
Wie er nog in onze groep zitten zijn; Anouk als verslaggever, Emma als organisator, Lien als materiaalmeester en Liese als researcher. Ikzelf ben de blogmaster van de groep.
Vandaag hebben we gekozen wat ons project voor de komende maanden gaat worden. We hebben gekozen voor een 'tafelventilator' op zonne-energie.
Zo dit was nog maar eens een blogverslag van groep 4.
Het was een Saaie les want we hadden geen techniek,
en we moesten individueel werken
We hebben een filmpje bekeken over hoe je brood moet maken
En die man kon door de tijd reizen,
En wist je al dat brood ook reist
Dat komt door een schimmel genaamt gist
Wil je meer weten ga dan naar
www.hoemoetikbroodmaken.be
Dit was groep 4
Alexander liese elena vincent lana hannah
groep 4 16/10 Deze les was het terug iets saaier omdat we die zelfevaluatie moesten invullen. Het was wel nog een grappige les wegens dat filmpje. Dat filmpje was onze eerste toets van dit jaar! Het ging over bakker jan die ongeveer leefde in de 17 e eeuw. Er was ook een persoon waarvan ik de naam niet ken die op zolder een pot mat tarwe had gevonden.....tja...hollanders héé!!!! maar voor de rest was het nog een ca va les!
Srry wegens problemen met mijn internet kan ik dit as wat wlater verzenden
hallo lezers:
eindelijk hebben we confituur gemaakt elena heeft heel veel moete afwasse en opruime En Liese heeft de stilte (waneer het nodig was) goed bewwaart en de rest heeft wat van alles gedaan
als je thuis eens confituur wilt maken:
-suiker -aardbeien dit was groep 4 hannah liese alex lana vincent
Vandaag was een van de leukste lessen techniek: We hebben gekookt! Alle groepen hebben lekkere aardbeienconfituur gemaakt.
Birthe, Gianni, Gitte, Lien, Anouk en ik hebben eerst de kroontjes van alle aardbeien gedaan. Daarna hebben we elke aardbei in 4 stukken gesneden.
Na dat we dat deden, zetten we de aardbeien op het elektrisch vuurtje. Er bleven steeds 2 groepsleden achter om in de 2 kookpotten vol met aardbeien en suiker te roeren. De anderen die niet roerden maakten hun etiket zo mooi mogelijk! De bedoeling is natuurlijk dat je etiket dan zo mooi en goed mogelijk opvalt! Daar werd dan wel de nadruk op gelegd natuurlijk.
Na dat hebben de andere groepsleden nog alle potjes met lekker confituur gevuld! Ik (Brent) zette dan dit bericht op de blog terwijl zij de potjes aan het vullen waren.
Het resultaat is absoluut de moeite waard!
Dit was een van de leukste, en lekkerste technieklessen ooit! We hopen dat we nog zulke technieklessen zullen meemaken!
08/10/12 groep 4:vandaag heb ik een ganse boterham te vertellen,heb je hem ,,,,boterhammen hahahaha ok nu serieus,we hebben echt heerlijke confituur gemaakt,je denkt misschien dat het gemakkelijk is,maar dat is het helemaal niet.We moesten eerst en vooral de aardbeidjes kuisen en het het hoedje eraf snijden,Daarna moesten we de aardbeidjes in vier snijden en ze in de pot gooien.Daarna moesten we de afwas doen van alle dingen dat we hebben gebruikt.De aardbeidjes moesten daarna opgewarmd worden,er moest een flink pak suiker op.Het moest in dik half uur in de pot blijven.We moesten daarna het etiketje ontwerpen en zeer mooi maken.daarna mochten we de confituur in ons potje doen en eens proeven met onze vingers van de confituur.Emma heeft ook een paar fototjes getrokken,die komen er waarschijnlijk nog iets later op.Het was vandaag echt een zeer leuke les,alleen spijtig dat alexander en ik een beetje onder ons voeten hebben gekregen omdat we ons vorig artikel niet in orde hebben gekregen maar voor de rest.....Dank u meneer De Vos voor deze fantastisch leuke les!!!
op 01/10/12 hebben we eigenlijk een saaier deel gedaan van het project
jam - mie ,we hebben vandaag confituur geproefd en naar rotte appel(S)
gekeken,emma en ik moesten ook buiten gaan staan omdat emma mijn balpen
had afgepakt en ik die terug wou om verder te kunnen schrijven.Ik,als
blogmaster moest in mijn kladschrift mijn blogverhaal opschrijven
mischien klinkt blogmaster leuk maar dat is het totaal niet!!!Je moet
huiswerk maken dat wat tijd vereist.maar voor de rest is dat ng ca
va.Maar het leukste deel van deze les was dan toch de rotte appels
bezichtigen.
1ste uur: eerst boterhammen met zelfgemaakte confituur door Mnr: De Vos gegeten. we hadden nog over dus kwam het groepje over ons de rest nog stelen Ilke en Lise hadden geen confituur gegeten het zag er raar uit zeiden ze 2de uur: Appels vooral rotte daar na mochten we ze nog opeten maar die kans grepen we niet groep 2: Emily, Ilke, Lise, Brent, Jens
het 6 e lesuur moesten we onze kaartjes maken en inkleuren,we hebben ook een aantal afspraken overlopen. Dan kregen we een welverdiende speeltijd.Het 7 e lesuur moesten we onze taken verdelen met m&m's en bespraken wat onze taak inhield. Daarna moest iedereen behalve de blogmaster in ons werkboek aanvullen.Meneer De Vos heeft het 6 e lesuur verteld dat hij ook naar ook naar de jaarmarkt zou gaan... en dat hij zijn kind en zijn vrouw als hij zich niet aan zijn beloftes zou houden nog zou willen afstaan,maar zijn huis niet!!!Het 7 e lesuur was hij jammer genoeg iets ernstiger.
Vandaag hebben we tijdens het eerste uur Techniek naamkaartjes en groepjes gemaakt. Tijdens het tweede uur hebben we de taken verdeeld en de eerste pagina's ingevuld.
Birthe is onze organisator, zij zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Giite is in onze groep de verslaggever, en zoals de naam al zegt brengt zij verslag uit. Anouk is materiaalmeester en zorgt er dus voor dat wij al het juiste materiaal hebben. Ten slotte is Lien de researcher, zij zoekt op de computer en helpt de blogmaster (Ik, Brent) wanneer nodig.
Gianni
zit ook in onze groep, maar omdat we met 6 zijn heeft hij geen speciale
functie en helpt hij gewoon normaal mee in de groep.
Adieu, groep 3: Gianni, Gitte, Lien, Brent, Birthe en Anouk.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!