We hebben het apendesert gemaakt. Eerst hebben we de bananen geplet, dan hebben we er platte kaas erbij gedaan, de room opgeklopt tot slagroom en die erbij gedaan. Dan hebben we het gemixst met de mixer en versiert. Een andere groep heeft een bananen milkshake gemaakt. mmm..... Lekker!!!! Het was tof
Vandaag in de les techniek hadden we het rond apendessert. We werden verdeeld in 4 groepen. Mijn groep mocht als enigste een bananen milkshake maken. De leden van onze groep kregen ook allemaal een taak. De ene was: groepsverantwoordelijke een materiaalmeester (Rhune) een blogmaster (Kitana) een verslaggever (Roselien) en natuurlijk een afwasser. (Kelian) Zo hebben we onze milkshake voor 21 personen gemaakt: Als eerste hebben we 3 bananen geschild en geplet. Daarna 1,5l melk in een grote kom gedaan. Dan hebben we 40g vanilesuiker bij de melk gedaan. Ook nog ijs bij de melk en de vanilesuiker en dan mixen. Dan doen we de geplete banaan er bij en terug mixen. Dan hebben we 21 kommetjes nodig, in elk kommetje doen we nog een bolletje ijs. De bananen milkshake erbij. En om mooi te presenteren een beetje chokolade vlokken er op. En klaar !!!!!!!!!!
hier ben ik weer.het was weer een toffe les bij techniek. we hebben eens gekookt!! een apendessert toen ik het voor het eerst las dacht ik van hoe gaan wij daar aan beginnen???? maar toen alles uitgelegt was bleek het heel simpel te zijn. we begonnen met de 25ml te mixen tot slagroom,dan moesten we de 2 bananen pellen en pletten tot bananenpurree dan moesten we de platte kaas en de slagroom bij de geplette bananen. dan moesten we nog een banaan pellen en die in schijfjes snijden. toen alles op een bordje lag konden we versieren met chocoladevlokken!!! en zo krijg je een lekker gerechtje!!!!!!!!