De lente komt er weer aan en dat betekent ook dat de aardbeitjes terug in het land zijn! Hier is alvast een receptje voor heerlijke kwarktaart met vers aardbeien.
Ingrediƫnten:
-125gr boterkoekjes (vb Sprits)
-25 gr lichtbruine suiker
-50 gr gesmolten boter
-5 blaadjes gelatine
-100 gr suiker
-2 eiwitten (opgeklopt)
-150 gr ricotta
-300 gr platte kaas
-3 dl slagroom
-500 gr aardbeien
Bereiding:
-Maal de koekjes fijn samen met de gesmolten boter en de lichtbruine suiker.
-Druk dit alles aan op de bodem van een springvorm en zet dan in de vriezer.
-Meng de ricotta met de platte kaas en suiker.
-Los ,de in koud water geweekte gelatine, op in 4 eetlepels warme melk.
-Meng het ricotta, platte kaas en suikermengsel onder de melk.
-Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag samen met de opgeklopte room.
-Haal de springvorm uit de vriezer en leg er (de in schijfjes gesneden) aardbeien op.
-Giet het beslag over de aardbeitjes en zet het minstens 3 uur in de koelkast.