Inhoud blog
  • iPhone X in je bezit vóór Kerstmis? Dan heb je geluk”
  • Deze smartphones gebruik je beter niet meer
  • Wat is nu de beste temperatuur voor je koelkast?
  • Android wordt veiliger dankzij intensere Linux-ondersteuning
  • Samsung verdient pak meer aan iPhone dan aan eigen Galaxy
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nieuwtjes in de informaticawereld.

    25-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iPhone X in je bezit vóór Kerstmis? Dan heb je geluk”
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Kijk je reikhalzend uit naar die gloednieuwe, peperdure iPhone X? “Als je hem vóór Kerstmis kan bemachtigen, zet hem dan op eBay en met de opbrengst kan je er in januari drie mee kopen”, zegt Gordon Kelly van Forbes. De techreporter beroept zich voor die boutade op de doorgaans goed ingelichte KGI Securities-analist Ming Chi Kuo.

    Kelly spreekt van “een zeer geloofwaardig nieuw lek”. Hij doelt op het verslag van de gerenommeerde Apple-watcher Ming Chi Kuo, een rapport dat MacRumorskon inkijken. Daarin stelt Kuo dat Apple de stock van de nieuwe iPhone X wel erg zal beperken voor de rest van dit jaar. Daardoor zal de techgigant ook de zogenaamde ‘supercyclus’ in 2017 missen, een lang aanhoudende piek in de verkoop. Die was voorspeld voor dit jaar, omdat analisten dachten dat vele iPhonegebruikers die vorig jaar niet voor de zwakke iPhone 7 kozen nu wél voor de stevigere upgrade zouden gaan. Maar de verwachte supercyclus is volgens Kuo pas voor 2018.

    Apple kampt met ernstige problemen in de massaproductie van de ‘TrueDepth’-camerasensor, die essentieel is voor het kersverse snufje van de gezichtsherkenning, dat de Touch ID vervangt. Kuo denkt niet dat de verkoop van de nieuwe iPhones (iPhone 8, 8 Plus en X) dit jaar records zal breken. Hij schat de totale verkoop van iPhones voor 2017 op 210 à 220 miljoen stuks. Ter vergelijking: in 2015 werden er 231 miljoen exemplaren verscheept en in 2016 211 miljoen. De iPhone X, die vanaf 3 november aan de man wordt gebracht, moest eigenlijk het tij keren.

    25-10-2017 om 13:37 geschreven door Arne Pelkmans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze smartphones gebruik je beter niet meer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Fysiek kan de smartphone die je op zak draagt, als je er een beetje zorg voor draagt tenminste, wel tien jaar oud worden. Maar het probleem zit hem in de software: de besturingssystemen waarop de toestellen draaien krijgen na enkele jaren tijd geen updates meer, waardoor ze een gemakkelijke prooi worden voor hackers. Hier lees je precies welke apparaten nog wel eventjes safe zijn, en welke je beter meteen vervangt.

    iPhones: meer dan vijf jaar oud

    Apple maakt er een erezaak van om nieuwe versies van zijn iOS-besturingssysteem nog vijf jaar lang te blijven ondersteunen. Dat betekent dat je nog wel eventjes veilig bent met iets oudere toestellen. Op dit moment is het, Apples vijfjarenregel in acht genomen, veilig om alle iPhones vanaf de iPhone 5S te blijven gebruiken. Hier is een overzicht van iPhones in de handel die momenteel nog worden ondersteund.

    Android-smartphones: meer dan drie jaar oud

    Google, de eigenaar van Android, houdt in de regel na drie jaar op om een versie van zijn besturingssysteem te ondersteunen. Dat betekent momenteel dat je safe zit tot Androidversie Lollipop (5.0), eind 2014 op de markt gebracht. Alle Androidtelefoons die dus dat systeem draaien, of de nieuwere Marshmallow (6.0), Nougat (7.0) en Oreo (8.0), zijn op dit moment safe, alle oudere apparaten kunnen worden geviseerd door virussen en malafide software. Hier is een overzicht van Androidsmartphones die nog wel eventjes veilig blijven.

    Alle Windows Phone-smartphones

    Als je nog met een Windows Phone-toestel rondloopt, is er geen nuance mogelijk: nù een nieuw toestel kopen. Microsoft heeft namelijk onlangs zijn eigen smartphone-besturingssysteem getorpedeerd, waardoor er geen enkele nieuwe update meer komt voor Windows Phone. Dat maakt er natuurlijk een gedroomd doelwit van voor computerinbrekers. Een Windows 10 Mobile-toestel kopen is een alternatief, al heeft Microsoft ook al gezegd dat het voor dat besturingssyteem hoogstens nieuwe beveiligingsupdates zal blijven uitsturen: nieuwe features kun je vergeten. 

    25-10-2017 om 13:36 geschreven door Arne Pelkmans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu de beste temperatuur voor je koelkast?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Binnen in je koelkast staat een knop die het toestel op standje 1 tot X zet. Maar hoe vertaalt zich dat naar de temperatuur binnenin, en wat is precies koel genoeg voor welk soort voedingswaren? Een paar tips.

    Ideale temperatuur: hoogstens 4° Celsius

    De ideale temperatuur binnen in een koelkast is 4°C. Dat is de temperatuur waarop de groei van ziekmakende bacteriën en schimmels wordt geremd. Bij vier graden Celsius vermenigvuldigt listeria zich bijvoorbeeld maar half zo snel meer als bij een hogere temperatuur, en Salmonellabacteriën vermenigvuldigen zich helemaal niet meer. Ergens tussen 0° en 4°C is dus ideaal om je etenswaren zo lang mogelijk vers te houden.

    Hou de draaiknop op 60 procent

    En dan is er die draaiknop, die niet per definitie met temperaturen maar met standen werkt. De ene koelkast heeft bovendien wat meer van die standen dan de andere. Er zit echter wel een lijn in: hoe hoger de koelstand, hoe lager de temperatuur. Voor de meeste koelkasten ben je safe wanneer die knop op zo’n 60 procent staat (drie op een schaal van vijf bijvoorbeeld, of zes op een schaal van tien).

    Controleer op verschillende plaatsen

    De exacte temperatuur binnen in de koelkast meet je met een speciale koelkastthermometer, die je vindt in de betere huishoudwinkel. Plaats hem wel in een glas water: de temperatuur van de voedingswaren in je koelkast, zoals vloeistoffen, is namelijk constanter dan die van de lucht. Zet die thermometer gedurende een uur op een bepaalde plaats, en wissel daarna ook die plaatsen af: warme lucht stijgt namelijk, terwijl koude lucht daalt. De koudste zone bevindt zich dus in de groentela of in de buurt daarvan, waar je dus de bederfelijkste dingen zet. In het middelste gedeelte de bereide gerechten, gebak, kazen, yoghurt en slagroom. De deur en het bovenste gedeelte zijn de warmste zones. Een aantal moderne koelkasten zijn natuurlijk uitgerust met een systeem voor luchtcirculatie, zodat het in iedere zone ongeveer even koud is.

    Vriesvak: let op de sterren

    Let op: het vriesvak is niet (noodzakelijk) een volwaardige diepvriezer. In een vriesvak met één ster houdt u etenswaren gedurende een paar dagen goed. Bij een met twéé sterren geldt er een periode van drie tot vier weken. Bij een met drie sterren kunt u diepgevroren producten ongeveer drie màànden bewaren, maar geen verse producten invriezen. De beste koop is dus een met vier sterren: dat haalt de temperatuur onder -18°C, zodat je ook verse producten kunt invriezen.

    25-10-2017 om 13:35 geschreven door Arne Pelkmans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Android wordt veiliger dankzij intensere Linux-ondersteuning
    Een nieuw ondersteuningsbeleid voor de Linux-kernel die aan de basis ligt van onder andere Android, moet er voor zorgen dat jouw smartphone in de toekomst veel meer Android-updates krijgt.

     

    De langetermijn-ondersteuning van Linux-kernels bedraagt voortaan zes jaar in de plaats van twee jaar. Dat betekent concreet dat besturingssystemen gebaseerd op een kernel zes jaar lang zonder problemen updates kunnen ontvangen. Vooral voor Android heeft dat grote gevolgen. Het mobiele besturingssysteem van Google is notoir slecht in het krijgen van updates. Wanneer Google een nieuwe en vaak veiligere versie van Android uitrolt, duurt het vaak een jaar alvorens een selecte verzameling high-end smartphones de update effectief ontvangt. Wie het Androidversienummer van zijn smartphone twee keer omhoog ziet springen, kan zich helemaal tot een gelukkige minderheid regelen.

     

    De langetermijnondersteuning van zogenaamde Long Term Support (LTS) -Linuxkernels vormde de basis van dat probleem. Android is gebaseerd op Linux en updates van het besturingssysteem verlopen maar vlot zolang de kernel ondersteund wordt. Wanneer een fabrikant voor een bepaalde versie van Android kiest bij de lancering van zijn toestel, is de kans groot dat de officiële ondersteuning van de onderliggende kernel nog maar een jaar loopt. Wanneer die ten einde komt, is het niet meer vanzelfsprekend om een update van Android uit te rollen

    04-10-2017 om 14:02 geschreven door Arne Pelkmans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samsung verdient pak meer aan iPhone dan aan eigen Galaxy
    Samsung zal meer geld verdienen aan de nieuwe iPhone X van concurrent Apple dan aan zijn eigen Galaxy S8. De Zuid-Koreanen leveren namelijk de schermen en de chips voor de luxueuze iPhone.

    Marktonderzoeker Counterpoint Research heeft wat rekenwerk gedaan voor The Wall Street Journal. Het bureau verwacht dat Apple 130 miljoen stuks van de iPhone X zal verkopen.
    Per toestel krijgt Samsung 110 dollar. Dat betekent dat de Zuid-Koreanen 14,3 miljard dollar zouden verdienen, omgerekend ruim 12,1 miljard euro.

    8,6 miljard euro verschil
    Van de Galaxy S8 zullen volgens Counterpoint 50 miljoen exemplaren worden verkocht, waarvan het bedrijf per stuk 202 dollar overhoudt. Dat wordt in totaal dus 10,1 miljard dollar (8,6 miljard euro).

    Dat betekent dus dat Samsung 3,5 miljard dollar meer zal verdienen aan de toestellen van de concurrent dan aan zijn eigen toestellen

    04-10-2017 om 14:00 geschreven door Arne Pelkmans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stofzuigrobot

    Stofzuigrobot

    Stofzuigen is, om te beginnen, al iets wat je niet noodzakelijk nog zelf hoeft te doen. De eerste stofzuigrobots kwamen een tiental jaar geleden op de markt, en apparaten van merken als iRobot, Dirt Devil, Samsung en LG zijn inmiddels exponentieel accurater dan die eerste producten. Ze nemen iedere hoek in huis mee in hun routine (probeer alleen hun logica niet te snappen), en gaan ook autonoom terug naar hun basisstation wanneer hun reservoir moet worden geleegd. Kortom: dat stofzuigen kun je gewoon al helemaal uit handen geven.

    17-09-2017 om 13:17 geschreven door Arne Pelkmans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste bericht
    dit bericht dient om de werking van mijn blog te testen.

    17-09-2017 om 13:11 geschreven door Arne Pelkmans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/svt3handelarnepelkmans

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    17-09-2017 om 13:09 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 23/10-29/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 11/09-17/09 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs