Gember werd in China gebruikt om eetlust te verbeteren en de doorbloeding te bevorderen. Gember ondersteunt de luchtwegen en helpt bij kriebels in de keel. Verder is gember eveneens goed voor soepele spieren en gewrichten en zeer geschikt voor verkoudheden en keelontstekingen. Gember is goed voor het hart en houdt de bloedvaten schoon. Voor een betere smaak kun je sinaasappel of citroen toevoegen.
Recept: Ten eerste doe je water in een kookpot. Daarna schil je een stuk gember wortel Ten derde rasp je de gember (er bestaan speciale raspen om de gember te raspen) Dan doe alle gemberpulp in de pot en zet op een laag vuurtje met een half deksel. Ten vijfde voeg een klein kaneelstokje toe. Vervolgens pers in elke tas een volledige mandarijn uit. (Je kan het zoeter maken met een sinaasappel) Dan laat de gemberthee zachtjes koken tot de thee lichtbruin kleurt (roer af en toe) Daarna voeg aan de thee een goeie snuif zwarte peper toe Ten negende giet de thee in de tassen (gemberpulp mag in de tas, het is zelfs gezond) Ten slotte drink je de thee warm(Honing is ook lekker in de thee)