bewaren is voedsel of drank bewaren in verpakking en dat het niet slecht wordt.
enkele bewaartechnieken:
- UHT = ultra kortstondig verhitten op zeer hoge temperatuur.
- opleggen in azijn = door het azijnzuur hebben de ziektekiemen geen kans om te leven.
- pasteuriseren = voedingsmiddelen kort verhitten om de microben op een veilig niveau te brengen.
-drogen = het vocht onttrekken aan voedingsmiddelen om zo langer te bewaren.
-cacuüm verpakken = alle lucht uit de verpakking halen zodat de microben geen voeidngsbodem meer hebben.
-roken = het bewerken van voedsel door het in rook smenlend hout te hangen
 =UHT  =opleggen in azijn  = pasteureuriseren  = drogen  = vacuüm verpakken  =roken
18-11-2012 om 14:07
geschreven door stijn2c 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
|