Inhoud blog
  • Technische beroepen.
  • fruitige zegswijzen!
  • fruit.
  • machine en gereedschap.
  • pictogrammen.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    techniek

    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit.
    Fruit of ooft is een verzamelnaam voor een aantal eetbare vruchten van plantensoorten en - rassen.
    Per dag moet je ongeveer 2/3 stukken fruit eten.
    2 meest voorkomende voedingstoffen : vitamines en mineralen.

    18-11-2012 om 18:59 geschreven door stijn2c  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.machine en gereedschap.
    = Machine.= gereedschap.
                                                                                                              energiebron?= menselijke kracht.
                                   energiebron?=elektriciteit.



    Een citruspers is een machine of apparaat die dient voor het uitppersen van citrusvruchten.

    18-11-2012 om 18:33 geschreven door stijn2c  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pictogrammen.

     = ecotaks --> een taks op al dan niet schadelijke verpakking.

    = recycleerbaar --> herverwerkt ; staat op een cijfer in : dan duidt het op het soort plastic en zijn dichtheid
    = het groene punt --> betekent dat de fabrikant betaald voor de verwerking van de verpakking.                                                                        
    = barcode of streepjescode .

    18-11-2012 om 18:24 geschreven door stijn2c  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewaartechnieken.
    bewaren is voedsel of drank bewaren in verpakking en dat het niet slecht wordt.
    enkele bewaartechnieken:
    - UHT = ultra kortstondig verhitten op zeer hoge temperatuur.
    - opleggen in azijn = door het azijnzuur hebben de ziektekiemen geen kans om te leven.
    - pasteuriseren = voedingsmiddelen kort verhitten om de microben op een veilig niveau te brengen.
    -drogen  = het vocht onttrekken aan voedingsmiddelen om zo langer te bewaren.
    -cacuüm verpakken = alle lucht uit de verpakking halen zodat de microben geen voeidngsbodem meer hebben.
    -roken = het bewerken van voedsel door het in rook smenlend hout te hangen 
    =UHT =opleggen in azijn = pasteureuriseren= drogen= vacuüm verpakken=roken

    18-11-2012 om 14:07 geschreven door stijn2c  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)


    Archief per week
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs