Starlight
Foto
Foto
Pagina Zoom
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
..

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

een ster
deel van
het heelal

maar toch
zo apart

net zoals de mens
lid van
de mensheid

maar toch
vaak alleen

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik reik niet
meer naar de sterren
brand me er steeds aan

Ik kijk ernaar
van verre
Hoe zij me lonken
met hun kristallen
schittering

Laat mij
niet meer verleiden
ik kom
er niet meer aan

 

Foto

 Iedere Ster
geeft met zijn
licht

Voor ons

 alle hoop

 

En voor

 iedere mens

De gedachten 
aan een wens
...

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Kleine sterretjes
als lichtpuntjes
tussen
donkere
wolken
in
werden
overschaduwd
door wanhoop
niet wetend
hier mee om te gaan
Ze blijven
gewoon
kleine sterretjes

Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto

Foto
..

Wist je dat ...???..
Foto

Een hemel
vol sterren

In een donkere lucht

Ze schitteren
van verre

Je wilt ze
 plukken
heel vlug

 

Dan maak je
 een boeketje

Voor de mensen
van wie je houdt

Wil daarmee vertellen,

Dat je op hun
 liefde en vriendschap
bouwt

 

Je wilt ze
 omarmen

Met dat
schitterend licht

Hun harten
verwarmen

Vertellen
dat alles op
liefde en vriendschap
is gericht

 

Het zijn
mooie dromen

Die sterren,
ik kan er niet bij

Maar in gedachten

Krijgt
eenieder
 een heel groot boeket
van mij


Henny Doest

Foto

Wandelend,

wij,

 helder de hemel,

wemelend.

Vraagt zij

 onverholen,

"mama,

heb je al

een vallende ster

gezien,

misschien,

 toen je in dit huis

kwam wonen,

 ben ik

dan de wens

 die naar

de aarde

 is toegekomen ?"

 

In het schitteren

 Van

 driekoningen

was zij,

 inderdaad,

een engel

 zonder meer

sprekend

 een kind

 

veel zachter

 dan de winter

hard is,

 veel meer

sneeuwend,

 een tapijt als

wolken

veel meer stralend

dan de winter

koud is,

veel meer

 

Foto
Foto
Foto

Voor het slapen gaan
kijk ik uit mijn raam
Ik zie ontelbare sterren staan
zo dichtbij....
Ik voel me warm en blij
Eén van die sterren dat ben jij.

Dan verstoort een wolkenpartij
onverwacht
deze nacht
Schijnbaar verder dan ik dacht
zie ik nog net
een stervende ster

Ver, heel ver
fluistert de wind je naam
Ik sluit mijn raam
Een traan...
Ik moet je laten gaan.

Nancy

 

Foto
Foto

title>


26-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dat...
Wist je dat ...??? Bij elk bezoek nieuwe informatie !!!
Klik op de tekst en verdere
info worden gegeven!!!
***

25-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwenoorden

..
verwenoorden

24-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierentuinen

23-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie

Vakantie

Ga naar: navigatie, zoek

Vakantie is een periode dat er niet gewerkt wordt of niet naar school gegaan hoeft te worden. Dit betreft een periode die (veel) langer is dan een weekend (waarin veel mensen vrij zijn), vaak minimaal een week. Werknemers hebben vakantie wanneer zij hiervoor vakantiedagen (of andere snipperdagen) inleveren, scholieren hebben vakantie wanneer hun school gesloten is.

Sinds ongeveer de laatste helft van de 20e eeuw wordt onder vakantie vaak verstaan dat er een reis wordt gemaakt. Mensen gaan, alleen, met vrienden, in groepen, of met hun gezin, naar een andere plaats, om daar andere ervaringen op te doen.

In Nederland hebben in 2003 de meeste werknemers bij een fulltime baan 25 vakantiedagen per jaar. Het aantal vakantiedagen is vaak in bedrijfstakken waar een CAO geldt in de CAO vastgelegd. Zelfstandigen en ondernemers nemen vakantie naar gelang het werk het toelaat.

Op de scholen kent men de herfstvakantie, kerstvakantie, paasvakantie, pinkstervakantie, voorjaarsvakantie, carnavalsvakantie, meivakantie, en de zomervakantie of grote vakantie. De namen van deze vakantieperioden kunnen per streek en per school verschillend zijn.

 Soorten vakantie

Vakantie is in een groot aantal types te onderscheiden

 • Kampen. Tijdens de vakantie worden in groepen vooral sportactiviteiten en spellen verricht. Voorbeelden van kampen zijn: SJAK, Vinea en YMCA.
 • Thuisvakantie. Men blijft thuis. De tijd kan worden besteed aan niets doen, hobby's, klussen, tuinieren.
 • Uitstapjesvakantie. Vanuit huis worden uitstapjes gemaakt binnen het eigen land. Bijvoorbeeld naar het strand, naar bos of natuur, naar een museum, of naar een andere stad.
 • Strandvakantie. Men vertrekt van huis en logeert op een camping, in een hotel, pension of appartement. Overdag verblijft men op het strand om daar te zonnebaden, te zwemmen of sporten als beachvolleybal te spelen. Favoriete bestemmingen voor strandvakanties zijn in Nederland bijvoorbeeld Domburg, Egmond aan Zee, Noordwijk of Castricum. In België zijn De Haan, Nieuwpoort, Blankenberge, De Panne, Oostende, Middelkerke en Knokke-Heist de meest bezochte badplaatsen. Verreweg de meeste strandvakanties worden door Nederlanders echter doorgebracht in landen als Spanje, Frankrijk en Turkije. Deze landen zijn ook bij Belgen erg populair, maar de eigen kust is ook geliefd.
 • Kampeervakantie. De persoon verblijft op een camping, in een tent of caravan, waar vooral wordt uitgerust, gegeten, gelezen en dergelijke. Typische activiteiten op een camping zijn fietsen (vooral door kinderen), badminton, tafeltennis en dergelijke. De meeste activiteiten vinden plaats in de open lucht.
 • Bungalowvakantie. Meestal gezinnen of een club vrienden woont tijdelijk in een bungalowpark. In het park zijn allerlei plaatsen waar men zijn tijd aangenaam kan doorbrengen, bijvoorbeeld een zwemparadijs.
 • Uitgaansvakantie. Men logeert op een camping of in een appartement. Elke avond wordt een bezoek gebracht aan een disco of café tot diep in de nacht. Overdag wordt lang uitgeslapen.
 • Cultuur- of stadsvakantie. Tijdens de vakantie, vaak in het buitenland, worden bezoeken gebracht aan steden met een rijke geschiedenis en veel musea, maar ook om te winkelen. Voorbeelden van bestemmingen zijn Antwerpen, Florence, Rome, Barcelona, Berlijn, Parijs, Londen of New York City. Ook worden georganiseerde rondtochten gemaakt met een bepaald thema.
 • Sportvakantie. Tijdens de vakantie worden vooral lichamelijke inspanningen verricht. Voorbeelden zijn fietsen, bergbeklimmen, bergwandelen. Bestemmingen zijn bijvoorbeeld Noorwegen en Oostenrijk. Deze vakanties worden ook in de winter gehouden. Men gaat dan met wintersport.
 • Fietsvakantie. Het fietsen is niet een alleen een tijdsbesteding tijdens de vakantie, maar een op zichzelf staand doel. In feite is een fietsvakantie een combinatie tussen een kampeervakantie en een sportvakantie. Een vakantiefietser kan naast kamperen natuurlijk ook gebruikmaken van hotelletjes en/of pensions.
 • Werkvakantie. De vakantieperiode wordt gebruikt om zich uit te leven op een gebied waar men zich graag verder in wil bekwamen. Voorbeelden zijn muziekvakanties, schildervakanties, taalvakanties, natuurvakanties. Maar er wordt ook wel vakantie gehouden waarbij vrijwillig onderhoud wordt gepleegd aan een bos- of natuurgebied.
 • Seksvakantie. Personen, veelal mannen, gaan op vakantie om ongestoord van seks te kunnen genieten. Een bekende bestemming daarvoor is Thailand.

Veel mensen vieren een vakantie die uit een combinatie van de bovenstaande mogelijkheden bestaat.

 Economische en sociale aspecten

Het verschijnsel vakantie is voor veel landen economisch gezien van groot belang. In Nederland is bijvoorbeeld Amsterdam een belangrijke bestemming voor buitenlanders. Men komt af op de cultuur van de oude stad en bezoekt de Rembrandts in het Rijksmuseum. Anderen gaan naar Amsterdam voor het red light district of voor de coffeeshops waar marihuana te koop is. Een nadeel van dit toerisme is dat winkelstraten die voorheen door Amsterdammers gewaardeerd werden een metamorfose hebben ondergaan. Voorbeelden zijn de Leidsestraat, het Damrak en het Rokin, waar vele souvenirwinkels, fast food ketens, wisselkantoren en reisbureaus zijn gevestigd.

Voor veel derde wereldlanden is vakantie van mensen uit westerse landen een mogelijkheid om hun land een economische impuls te geven. Dit kan op zijn beurt weer een stimulans zijn om belangrijke natuurgebieden in stand te houden.

 Vakantiestress

Voor veel mensen is vakantie een "must". De sociale druk om op vakantie te gaan vanuit de omgeving is groot. Zonder vakantie hoor je er in feite niet bij. Vooral voor alleenstaanden is dit een probleem, want om vakantie in je eentje te vieren moet je erg sterk in je schoenen staan. Er bestaan dan ook initiatieven op internet om met name een vakantiepartner te vinden. Vóór het bestaan van internet verschenen advertenties in dagbladen van mensen die een vakantiepartner zochten.

Voordat er op vakantie gegaan kan worden moeten allerlei voorbereidingen getroffen worden. Niet alleen moeten de benodigde artikelen worden ingepakt, maar ook moet het huis veilig en schoon worden achtergelaten. Dit moet gebeuren direct nadat met werken is gestopt, en men moe is van een jaar hard werken. Dit tezamen leidt tot vakantiestress, met mogelijk ruzie tussen de gezinsleden.

Voor huisdieren is de vakantieperiode van hun baasjes niet zo prettig. Zij worden ondergebracht bij anderen, bijvoorbeeld in een dierenpension, of ze blijven alleen thuis en worden soms niet goed verzorgd. Dierenasielen hebben in vakantieperiodes altijd te kampen met een enorme overbezetting van de capaciteit. Dit wordt veroorzaakt omdat sommige mensen hun huisdieren hier brengen vanwege hun vakantie.

Vakantie en taal

Zowel de term op vakantie gaan als met vakantie gaan is een correcte formulering. Sommigen zien een klein verschil in betekenis. Op vakantie zou aanduiden dat iemand naar een vakantiebestemming vertrekt. Met vakantie kan ook betekenen dat iemand thuis vakantie viert. Vroeger vond men de uitdrukking op vakantie onjuist, omdat het een contaminatie zou zijn van op reis en met vakantie. 

....

21-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichaamstaal
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Mensen zijn sociale wezens,
 we kunnen niet zonder elkaar.


Als we met elkaar in contact treden communiceren we voortdurend.
Daarbij maken we gebruik van taal.
 Deze taal kan op verschillende manieren worden geuit, bijvoorbeeld met behulp van de stem of door middel van schrift.
Op die manier kunnen we inhoudelijk veel tegen elkaar zeggen. Tegelijkertijd geven we elkaar ook boodschappen door middel van gebaren, mimiek, lichaamshouding en oogcontact.
Dit noemen we lichaamstaal of non-verbale communicatie.
Vooral als het om gevoelens gaat is het gemakkelijker te laten zien wat je bedoelt, dan dit te zeggen met woorden.
Daarom is lichaamstaal een belangrijke vorm van communicatie bij het vaststellen van onderlinge relaties

Alfabetische volgorde 
bij het opzoeken van deze rubriek
..
...

20-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiritueel

SpiritualiteitSpiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest
(Latijn spiritus) betreffen.
Het woord wordt op vele manieren gebruikt
en kan te maken hebben met
religie of bovennatuurlijke krachten,
maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring
.

Inhoud
klik op de foto..

19-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatieve geneeskunde

 

Alternatieve geneeskundeklik op de foto..Een alternatieve geneeswijze
 is een geneeskundige behandel- en/of onderzoeksmethode
(zowel geneesmiddelen als therapieën)
die zich ten doel stelt een alternatief voor de bestaande,
op wetenschap gebaseerde medische praktijk te geven.

Inhoud

klik op de foto
 

Gelieve de aanwijzingen bij medische lemma's in acht te nemen.

17-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.medische algemeen


Een natuursteen doet het altijd goed
Het geloof in hun kracht
geeft steun en hulp
aan iedereen!

klik op de foto..


klik op de foto..16-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderziektes


klik op de foto..

Kinderstenen echt een aanrader!
Ze dragen ze graag,
zijn zeker een steun!klik op de foto..15-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tijdschriften

..

14-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.magazine
....

12-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kranten
kranten

11-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV BLADEN

...

10-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banners test
.

..

....

01-01-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.on line spellekes

...


30-12-2004
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hotnewsHeel trots stellen we
onze nieuwe site voor.
Starlight heeft een zusje bij!
Starlights-world


...
...


...

29-12-2004
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn masker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mijn masker

Ik heb mijn masker altijd op
Niemand ziet dat ik mijn gevoelens op krop
Niemand ziet mijn gezicht of komt dicht bij mij
Niemand vergelijkt mijn gezicht met een schilderij

Ik houd mensen graag op afstand
Uit angst voor wat men ziet of beland
Men begrijpt niet wat men ziet
Ze zien enkel lach geen verdriet

De pijn die ik van binnen voel is niet te uitten
Daarom kan ik mensen zo goed buiten sluiten
Ik ben totaal kapot van binnen
Het is een gevecht wat ik niet kan winnen

Mijn masker voelt zo vertrouwd
Dat ik het als mijn gezicht heb beschouwd
Nu heb ik mijn masker voorgoed afgezet en iedereen
Ziet mijn gezicht en lacht me toe dat is het moment dat de angst verdween


***


28-12-2004
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Ik ben bang
bang om je te verliezen
Verliezen om wie je was
Verliezen om wie je ben…

Ik was bang
Bang omdat
Omdat wie je bent
Niet de gene was die ik zocht
Maar wie je was
Dat was wie ik zocht…

Ik ben bang
Bang om de gene te vinden
Die ik niet ken
Het is eng
Maar jij bent het…

Ik ben bang
Bang omdat
Omdat je niet de gene ben
Die ik dacht
Maar wie je was
Dat was jij (voor mij)


27-12-2004
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Voor een dag van morgen
Wanneer ik morgen doodga,
vertel dan aan de bomen
hoeveel ik van je hield.
Vertel het aan de wind,
die in de bomen klimt
of uit de takken valt,
hoeveel ik van je hield.
Vertel het aan een kind,
dat jong genoeg is om het te begrijpen.
Vertel het aan een dier,
misschien alleen door het aan te kijken.
Vertel het aan de huizen van steen,
vertel het aan de stad,
hoe lief ik je had.

Maar zeg het aan geen mens.
Ze zouden je niet geloven.
Ze zouden niet willen geloven
dat alleen maar een man alleen maar een vrouw
dat een mens een mens zo liefhad
als ik jou.

Hans Andreus26-12-2004
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plato
Klik op de afbeelding om de link te volgenFoto

ACHTERGROND MUZIEK
duw op muzieknoot


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

laat je ogen lachen en ik lach mee.....
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Een sterretje
aan de hemel
is verlicht.

Het sterretje is
alleen op jou
gericht.

Heb je pijn of
verdriet,

kijk dan naar boven
want verdwijnen
doe ik niet.

Ik fonkel je
s' avonds tegemoet
en geef je voor
 het slapen gaan
een
lieve groet
...


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

De hemel
bezaait met
gouden sterren,

Die blinken
in het licht
van de maan

Maar het mooiste
van die lichtjes

Zie ik
nog altijd
in jou ogen
staan

 ..


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Belangrijkste
droomproces
van de hemel

De zon voor de aarde
De aarde voor de zon

Lichtzinnig dromen
De sterren
geven straling
, kracht
aan de bomen
en de bomen
geven kracht
als een magneet
aan de mensen

Maar waarom
negeren wij mensen
dat zo vaak

Toenadering leeft in....

Een zielenprikkeling
word pas echt geboren
als het naturel is
of zijn wij z
elf van materie soms!!

Ivan Jacobs

 


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Twee sterren aan de
hemel
vervlochten in het
 zwart,
zo ijl en mat de
glinstering
getroffen in het
hart.

Twee donkerrode
sterren
je kijkt, je hebt
geen keus,
je voelt een vaag
verlangen
heel vreemd en
mysterieus

Twee sterren aan
de hemel
koel de weidsheid
an het land,
daar stromen tranen
in je ogen
heel plots door
liefde vermand


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Dit sterretje
schijnt helder en klaar
Dat het jullie

de weg mag wijzen,
het hele jaar.

 


FotoFoto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!