Hey! Beste bloggers,
Hier is mijn tweede blog over de observatiedocument BKD. Zoals ik in mijn vorige blog vermeld, heb ik een aantal bronnen geraadpleegd. Ik heb het boek: 'BKD' van Catherine Coubergs, Katrien Struyven, Nadine Engels, Wouter Cools en Kristine de Martelaer eens doorgenomen. Tevens heb ik ook een aantal webpages over BKD doorgenomen.
Dankzij die bronnen heb ik diep kunnen nadenken over concrete items die dienen geobserveerd te worden. Kort samengevat heb ik nagedacht over de samenstelling van mijn observatiedocument; open/gesloten vragen, tabellen waarin men zaken moeten aankruisen, bijkomende opmerkingen die men kan noteren, etc.
In mijn vorige blog had ik ook de nadruk gelegd op het M-decreet. Dus een focus op leerlingen met een beperking. Waarom? volgens mij moeten die leerlingen met een verstandelijke beperking juist meer dan het nodige aandacht krijgen. Hoe proberen aan te pakken? Misschien een kleine gedeelte van de observatiedocument laten invullen door de leerkracht in kwestie. Voor de observator is het een beetje moeilijk om zelf te achterhalen wat de leerling precies heeft, of waarmee de leerling moeilijkheden heeft. Aan de hand van dat gekregen informatie zou de observator een manier van aanpak kunnen bedenken.
Ps: Ik ben stilletjes aan begonnen met het ontwerpen van mij observatiedocument. Lay-out enz.
Tot de volgende! Keep calm & write a comment .. ;-)
Groetjes!
Soumaya B.
|