Inhoud blog
  • Laatste update!
  • Houdbaarheidsdatum
  • Ladder van Lansink
  • Bewaartechnieken
  • Smaken in onze tong
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn techniekblog

    15-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update!
    Hallo iederen,

    Dit wordt dus mijn laatste update. We zijn nu klaar met alle themas en als laatste opdracht zullen we onze eigen fruitsap maken!
    We kiezen zelf welke fruitsoorten wij willen gebruiken en maken er zo onze eigen smaakje van.

    Ik zelf weet nog niet welke smaken ik zal gebruiken maar het wordt zeker lekker zoet!
    Nu hopen dat ik nog de kans zal krijgen om foto's de updaten van onze resultaat.

    Bedankt om te lezen!Very HappyVery Happy

    15-05-2015 om 14:27 geschreven door soualihouria  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houdbaarheidsdatum
    Een houdbaarheidsdatum is een wettelijk voorgeschreven vermelding op een levensmiddel die de klant informatie biedt over de uiterste datum waarop het product kan worden geconsumeerd of hoelang het kan worden bewaard.

    Het kan wel verschillen op welke manier het erop staat.

    Wat betekenen volgende termen?
     
    - Ten minste houdbaar tot ... : Na de voorgeschreven datum verminderd de kwalitieit maar is het nog altijd geschikt voor consumptie.
    Origineel Foto

    - Te gebruiken tot ... : De bewaartijd is minder dan vijf dagen, moet gekoeld liggen in de winkel en na datum is er een risico bij consumptie.
    Origineel Foto
     
    Bedankt om te lezen!Very Happy

    15-05-2015 om 14:20 geschreven door soualihouria  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladder van Lansink

    De 'ladder van Lansink' stelt een voorkeursrangorde op hoe afval best verwerkt wordt, startend bij de meest milieuvriendelijke en eindigend bij de meest milieubelastende manier. Concreet betekent dit dat afval best wordt vermeden, zoniet hergebruikt. Als dat niet mogelijk is, kom je bij recyclage. De volgende optie is verbranding met energierecuperatie, en pas in laatste instantie storten.

    De ladder van Lansink bestaat uit 5 vershillende stappen.

    1. PreventieDe beste manier om met afval om te gaan, is natuurlijk het afval te vermijden.

    2. HergebruikHergebruik is het opnieuw gebruiken van dit 'afval', zonder dat het een verandering ondergaat.

    3. RecyclingBij recyclage wordt een afvalstof weer een grondstof om nieuwe producten uit te maken.

    4. Verbranden met energierecupatie : Kunnen de vorige verwerkingswijzen niet worden gebruikt, dan wordt het afval verbrand mits rookgaswassing en energierecuperatie.

    5. Storten Storten staat onderaan de ladder en dient zoveel mogelijk vermeden worden.

    Origineel Foto

    Als de mens zich aan deze 5 stappen kan houden zal dit sterk helpen bij het vermijden van afval.

    Bedankt om te lezen!Very Happy

    15-05-2015 om 13:58 geschreven door soualihouria  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaartechnieken

    Bewaartechnieken zijn gericht om de processen die de kwaliteit van plantaardige of dierlijke producten te controleren. Zij zijn er op gericht de deze grondsstoffen om te zetten tot specifieke voedingsmiddelen . Belangrijk in deze technieken is het vernietigen of remmen van de schadelijke micro- organismen.

    Dit zijn de 7 verschillende bewaartechnieken voor voedingsmiddelen:

    - Pasteuriseren: Kort verhitten aan 75 tot 100 graden Celsius om microben te doden.

    - UHT: Kort en hoog verhitten tot 140 graden Celsius om microben te doden.

    - Opleggen in azijn: Door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperig en gaat langer mee.

    - Steriliseren: Verhitten vanaf 85 tot 100 graden Celsius om microben te doden.

    - Drogen: Het watergehalte uit voedingsmiddelen halenn om microben te doden.

    - Vacuum verpakking: Alle lucht weghalen uit de verpakking zodat microben zich daar niet kunnen ontwikkelen.

    - Roken: Om de microben stop te zetten.

    Bedankt om te lezen!Smile

    15-05-2015 om 13:42 geschreven door soualihouria  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smaken in onze tong
    Met je tong kun je de 4 verschillende smaken proeven. 

    Maar wat is smaakzin nu precies?

    Smaakzin is het vermogen van een organisme om bepaalde chemische samenstellingen direct als smaken waar te nemen. Het is één van de vijf klassieke zintuigen van mensen en sommige diersoorten. Het orgaan waar de smaakreceptoren liggen, is de tong. Maar ook achterin de mondholte bevinden zich smaakreceptoren.


    De 4 verschillende smaken dat je kunt proeven met je mond zijn:
    - zoet
    - zout
    - bitter
    - zuur

    De verschillende soorten smaakpapillen zijn niet gelijkmatig over de tong verspreid: de smaakpapillen voor bitter bevinden zich achterop de tong, zuur vooral links en rechts aan de zijkant van de tong, en zout en zoet vooral op de punt van de tong. Hoe een bepaalde smaak ervaren wordt. Bij sommige mensen zijn de smaakpapillen dan ook zeer opvallend on de tong.

    Origineel Foto


    Bedankt om te lezen!Very Happy

    15-05-2015 om 13:26 geschreven door soualihouria  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 11/05-17/05 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs