Een vraag die veel gesteld wordt zodat het genieten kan verdubbeld worden. Als sommelier werp ik dus ook even mijn oog naar het warme seizoen, namelijk de zomer periode. Een seizoen waarbij men uiteraard ook graag wijn drinkt. Ikzelf opteer liever voor wijnen die niet té zwaar zijn waarbij dus hun elegantie naar voor geschoven kan worden. Velen onder ons maken dus ook gebruik van schitterende gelegenheden zoals barbecue, terrasmomenten en dergelijke. Tijdens deze momenten is de kans groot dat er rosé wijn wordt geserveerd. Maar wat er ook niet onbelangrijk is, dat er niet alleen rosé maar ook champagne, frisse witte wijnen als ook elegant fijne rode wijnen kunnen geserveerd worden. Wijnen die het karakter en de fraicheur hebben om een mooi samenspel te krijgen met de zomer. Natuurlijk moeten deze wijnen allemaal op een goeie temperatuur geschonken worden. Indien u niet in het beheer bent van een (wijn) kelder, mag u gerust de rode wijnen 30 minuten op voorhand in de koelcel plaatsen zodat ze op temperatuur zijn. Op die manier kunnen fruitige en zachte rode wijnen op een 13° geserveerd worden. Champagne op 8°, witte wijn op 10° en rosé op 12°. Dan vindt je een prachtige combinatie tussen zomer en wijn.
Een foto die ik in de kijker zet is een rosé die een fantastische smaken palet heeft in verhouding met andere.