Inhoud blog
  • Vergelijking tussen de opinie van Van den Branden en Hilde Crevits (minister van Onderwijs)
  • Reactie op het artikel van Kris Van den Branden over de sociale kloof in het Vlaamse onderwijs
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Sociale kloof in het onderwijs

    14-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergelijking tussen de opinie van Van den Branden en Hilde Crevits (minister van Onderwijs)
    Anno 1965 is de migrantenstroom naar België beginnen stromen. De focus lag voornamelijk op arbeid en niet op de integratie van de migranten. Destijds lagen de politicus er niet wakker van rond de problematiek van integratie tussen allochtonen en autochtonen, aangezien de focus op de economie werd aangescherpt. Na het reizen van problemen tussen de verschillende generaties werd de problematiek meer en meer in het openbaar gebracht en aangekaart.

    Jarenlang werd door verschillende politieke partijen en politicus in de wandelgangen van de Wetstraat gefluisterd dat integratie broodnoodzakelijk was, tot Hilde Crevits er effectief in het openbaar over sprak. Enige kritiek op integratie kwam bij de meeste migranten aan als een aanval op hun huidskleur of migratieachtergrond aan. Migranten duldden geen kritiek daar ze vonden dat ze al genoeg werkten, en niet werden gewezen op hun integratie tot en met de problemen zich opdienden bij de tweede, derde en hiernavolgende generatie.

    Hilde Crevits meent dat de eerste generatie migranten die zich niet goed hebben geïntegreerd. In tegenstelling tot wat Crevits zegt, is dit volgens Kris Van den Branden een samenloop van economische en sociale factoren. Alles bij elkaar kunnen we stellen dat Crevits en Kris toch wel een bloedende wonde proberen te stelpen zonder een maatschappelijke chaos te veroorzaken. Volgens beide, moeten ouders meer betrokken zijn bij het dagdagelijks (school)routine van hun kind, al benadrukt Crevits dit wat meer. Ze maakt eveneens een vergelijking tussen landen,waar Nederland toch een positiever element heeft gescoord op vlak van integratie bij ouders. Kris houdt het meer nationaal zonder enige vergelijking. Crevits wijst de ouders op hun verantwoordelijkheid, eveneens op hun rechten en plichten als ouder en burger. Een van de belangrijkste punten is de taalbarrière tussen ouder en kind. Crevits maakt een onderscheid tussen Vlaams en niet Vlaamse inwoners. Haar bevindingen over de onbetrokkenheid van de ouders zijn niet gebaseerd op een empirisch onderzoek. 

    Tot slot wordt de integratiebal in het kamp van de ouders gelegd terwijl dat Van den Branden het ontstaan van de kloof ziet als een samenspel van factoren die op elkaar inspelen. Het spreekwoord 'Jong geleerd is oud gedaan' is heel toepasselijk. 

    bronnen:

    14-05-2018 om 21:10 geschreven door Esmaatje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op het artikel van Kris Van den Branden over de sociale kloof in het Vlaamse onderwijs
    Educatie is onontbeerlijk-en of onmisbaar voor een goede welvaart in een gezonde samenleving. Het is een van de belangrijkste aspecten om succesvol te zijn zowel in de lage als in de hogere klasse. Vlaanderen is heel multicultureel waardoor er ongewild sociale categorieën ontstaan, met als nadelig effect dat dit zich meestal in het onderwijs manifesteert. Dit heeft spijtig genoeg nefaste gevolgen dat zich zal uitbreiden onder de bevolking en voornamelijk bij de lagere klasse.

    Bij het lezen van het artikel zijn er mijn inziens wel degelijk veel raakpunten die veelal de lagere klasse van de bevolking treffen. In het artikel wordt inderdaad gesuggereerd dat ouders een rolmodel betekenen voor kinderen uit alle lagen van de bevolking. De invloed van de ouders op hun schoolgaande kinderen is van cruciaal belang, zowel als motivatie of triggerpoint. Natuurlijk is het ook van belang dat kinderen zich aan de andere kinderen van andere klasse moeten kunnen optrekken, en zich daarmee  vereenzelvigen zonder enige barema van taal, culturele achtergrond en- of afkomst. 

    In het artikel wordt vaak verwezen dat ouders die hoger opgeleid zijn  hun kinderen ook systematisch ondersteunen bij moeilijkheden tijdens het studeren. Het lijkt mij ook niet meer dan normaal dat hoger opgeleide mensen het financieel ook een stuk makkelijker hebben waardoor het voor hen niet meer dan evident is dat hun kinderen er later ook warmpjes en knusjes erbij zitten, en dit bij wijze van spreken met de paplepel meegeven,met als duidelijke boodschap aan hun schoolgaande kinderen dat educatie of opleiding de enige mogelijkheid is om succesvol door het leven te wandelen.

    Concreet stel ik vast dat de sociale kloof kan gedicht worden door een goede integratie van de diverse lagen van de bevolking.

    bronnen: 

    14-05-2018 om 21:06 geschreven door Esmaatje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/sociale_kloof_in_het_onderwijs

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    14-05-2018 om 17:52 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 14/05-20/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs