Inhoud blog
  • dag 5
  • dag 4
  • dag 3
  • dag 2
  • 26 januarie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Wie is de Tofste Van De Klas
    Mohammed => Wit
    Indyy => stem op haar Poes Dit Dat<3
    Charlotte => Geen mening
    Thomas => Eigen Volk Eerst
    Yentll => Lekkere tiete en dikke kont
    Saraaa => Blond
    Amara => zwart
    Tim => Always Know The Time
    Tinne => Droak Tot en met
    Insaf => Mheeiiiiii
    Valerie => Mamaaaa =D Big Boobiies
    Eliseee => Rabbiit
    Hakiim => tyger dit dat
    Bekijk resultaat

    voetbal
    voetbal
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januarie
    Vandaag moesten we een thema zoeken voor ons project. Ik heb racisme gekozen want het is een makkelijk onderwerp. Tewijl de hele klas aan het opletten waren, was ik aan het chatten en op netlog. Ik heb een aantal sites gezocht voor myn project en de dag is voorby

    26-01-2009 om 15:21 geschreven door HeadUp_x  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Germinaal beerschot

    Germinal Beerschot

    Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

    Ga naar: navigatie, zoeken
    Germinal Beerschot
    Naam: Koninklijke Footbal Club
    Germinal Beerschot Antwerpen
    Bijnaam: de Kielse Ratten
    de Mannekens
    de Beren
    Opgericht: 1942 (oprichting)
    1999 (fusie)
    Stadion: Olympisch Stadion
    Capaciteit: 12.771
    Voorzitter: Herman Kesters (ad interim)
    Trainer: Aimé Anthuenis
    Competitie: Eerste Klasse
    Team colours Team colours Team colours
    Team colours
    Team colours
    Thuiskleuren
    Team colours Team colours Team colours
    Team colours
    Team colours
    Uitkleuren
    Portaal Voetbal

    KFC Germinal Beerschot Antwerpen is een Belgische voetbalclub uit Antwerpen, die uitkomt in de Eerste Klasse. Germinal Beerschot ontstond in 1999 door een fusie van Germinal Ekeren en de vroegere topper Beerschot VAC. De fusieclub draagt het stamnummer 3530 van Germinal Ekeren, en is dus de voortzetting van deze club. De hoofdsponsor is de fastfoodketen Quick, waarmee het contract loopt tot 2012.

    Inhoud

    [verbergen]

    [bewerk] Geschiedenis

    [bewerk] Germinal Ekeren

    Uitrusting Germinal Ekeren begin jaren 9
    Team colours Team colours Team colours
    Team colours
    Team colours
    thuiskleuren

    Germinal Ekeren werd in Ekeren opgericht in 1920 als FC Germinal Ekeren. De club speelde in geel-rode uitrusting, en had als thuisbasis het stadion Veltwijckpark. Germinal was de zevende maand van de Franse Kalender, toen een symbool van de socialistische beweging. Van 1920 tot 1940 trad de club aan in de kampioenschappen van de Socialistische Voetbalbond; van 1940 tot 1942 in die van de Vlaamsche Voetbalbond. In 1942 maakte men uiteindelijke de overstap vanuit deze amateurbonden naar en werd men lid van de KBVB als FC Germinal Ekeren. De club kreeg stamnummer 3530 toegekend. In 1952 kwam de club voor het eerst uit in de nationale vierde klasse, waar het twee seizoen bleef. In 1960 kon de club opnieuw een seizoen in deze reeks aantreden. In 1971 kreeg het koninklijke titel, en werd KFC Germinal Ekeren. In de jaren 80 zou de club uiteindelijk promoveren van provinciaal voetbal tot Europees voetbal. Van 1981 tot 1984 speelde de ploeg in Vierde, van 1984 tot 1988 in Derde, in het seizoen 1988/89 in Tweede en vanaf 1989 in de hoogste nationale afdeling, de Eerste Klasse. In 1991 eindigde de ploeg vijfde, en kwalificeerde zich zo voor Europees voetbal in 1991/92 en speelde één ronde tegen Celtic (2-0 in Glasgow, 1-1 thuis). In 1995 kon Ekeren na een zesde plaats zich voor Intertotovoetbal plaatsen, maar kon zich niet voor de tweede ronde plaatsen. In 1996 eindigde Ekeren derde, en verdiende zo weer een ticket voor de UEFA Cup, maar werd daar door Grazer AK uitgeschakeld na een 3-1 thuis en 0-2 nederlaag uit. In 1997 behaalde Ekeren de Beker van België, dit leverde ook deelname aan de Beker voor Bekerwinnaars op het volgende seizoen. Daar verloor Ekeren in de tweede ronde van VfB Stuttgart na een winst tegen Crvena Zvezda. Opnieuw werd Ekeren in de Belgische competitie derde zodat de ploeg in 1998/99 weer Uefa Cup kon spelen. Na een winst in voorronde tegen FK Sarajevo werd het team door Servette FC in de kwalificatieronde uitgeschakeld.

    Germinal Ekeren kreeg echter problemen met zijn stadion. Binnenkort zou een licentie nodig zijn om nog in eerste of tweede klasse te mogen voetballen. Daarvoor moest het stadion uitgebreid worden. Enkele buurtbewoners vonden echter dat het stadion hinder opleverde en voor een stuk op natuurgebied lag. Ze stapten naar de rechtbank. Uitbreiden was op termijn onmogelijk. Als oplossing vond men een samengaan met Beerschot VAC, dat in financiële moeilijkheden verkeerde. De fusie werd bekrachtigd in januari 1999: Germinal Ekeren veranderde zijn statuten en werd op vraag van Ajax Amsterdam, een beursgenoteerd bedrijf en minderheidsaandeelhouder, een NV. De naam veranderde in K.F.C. Germinal Beerschot Antwerpen en de club ging op het Antwerpse Kiel spelen. Beerschot VAC speelde zijn laatste wedstrijd op 9 mei 1999 en stamnummer 13 hield op te bestaan.

    [bewerk] Beerschot

    Zie het artikel Beerschot VAC voor een uitgebreide geschiedenis van Beerschot

    Beerschot was een club die in 1900 was aangesloten bij de voetbalbond, later stamnummer 13 kreeg. De club speelde in paars-wit in het Olympisch stadion. De club speelde decennia lang onafgebroken in de hoogste afdeling. Voor de Tweede Wereldoorlog haalde club 7 landstitels, later zouden enkel nog twee Belgische Bekers volgen. Na enkele moeilijke jaren met financiële problemen zou de club in 1999 tenslotte de fusie met Germinal Ekeren aangaan en verdwijnen.

    [bewerk] Germinal Beerschot

    In 1999 gingen Beerschot VAC en Germinal Ekeren samen in de fusieclub Germinal Beerschot Antwerpen. De club behield het stamnummer van Germinal Ekeren, om zo in eerste klasse te kunnen blijven aantreden, maar ging in het stadion van Beerschot spelen. Het stamnummer van Beerschot werd geschrapt, waardoor de nieuwe fusieclub geen aanspraken kan maken op het palmares van Beerschot. De clubkleuren werden paars-wit van Beerschot, met geel-rode bandjes die naar Ekeren verwezen.

    De beginjaren van de fusieclub waren ook gekenmerkt door de participatie die Ajax Amsterdam in de club had genomen. De aanvankelijke minderheidsparticipatie (30%) werd na twee jaar zelfs opgedreven tot een meerderheidsparticipatie. Vooral op het niveau van de jeugdwerking zou deze samenwerking gevolgen hebben: jeugdspelers zoals Tom De Mul, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen zouden later de overstap van Germinal Beerschot naar Ajax Amsterdam maken. Sportief en financieel liep de samenwerking iets minder. Ondanks het aantrekken van coryfeeën zoals Franky Van der Elst - hoofdtrainer tijdens de eerste vier seizoenen - en Marc Degryse kon de fusieclub tijdens de eerste jaren slechts aanspraak maken op een rol in de middenmoot. De enige uitschieters waren enkele overwinningen tegen Belgische topclubs en twee halve finales van de Beker van België. Aan de samenwerking met Ajax Amsterdam zou na een viertal jaren een einde komen, toen de groep rond Jos Verhaegen de club weer in handen nam.

    In 2005 won Germinal Beerschot onder trainer Marc Brys de Beker van België - tot op vandaag de enige trofee die de club na de fusie kon veroveren - na een 2-1 overwinning tegen landskampioen Club Brugge. Doelpuntenmakers waren Karel Snoeckx en Kris De Wree. Dankzij deze overwinning was de Antwerpse eersteklasser geplaatst voor de eerste ronde van de UEFA beker, waarin het na strafschoppen uitgeschakeld zou worden door Olympique Marseille nadat beide wedstrijden op 0-0 waren geëindigd. Datzelfde seizoen 2005-06 werd trainer Marc Brys na zeven speeldagen (met een 4 op 21) ontslagen, meteen het eerste ontslag van een eersteklassetrainer dat seizoen. Brys werd opgevolgd door Jos Daerden, die de club in extremis naar de zesde plaats in de eindstand loodste. Het contract van Daerden werd op het einde van het seizoen echter niet verlengd wegens onenigheden met het bestuur. Voor het seizoen 2006-2007 werd tacticus Marc Brys weer binnengehaald als trainer; ook dat seizoen zou de fusieclub op een (gedeelde) zesde plaats eindigen. Brys werd na het seizoen 2006-2007 vervangen door Harm van Veldhoven.

    Mede door de doorbraak van spelers zoals François Sterchele, Hernan Losada, Gustavo Colman, Kenny Steppe en Ederson Tormena leek Germinal Beerschot onder trainer van Veldhoven met technisch voetbal haar geleidelijke opgang naar de subtop voorzichtig verder te zetten. Hoogtepunten waren hierbij een reeks van negen opeenvolgende overwinningen - een evenaring van het clubrecord van het vroegere Beerschot - tijdens het seizoen 2007-08 en een vijfde plaats in het eindklassement van datzelfde seizoen.

    De seizoenstart 2008-09 verliep echter zeer moeizaam, met een uitschakeling in de tweede voorronde van de Intertoto Cup tegen het bescheiden Neftchi Bakoe en een schamele 8 op 33 in de competitie. Toen de Antwerpse eersteklasser in de 1/32ste finales van de Beker van België kansloos werd uitgeschakeld door de derdeklasser Racing Mechelen, nam trainer Harm van Veldhoven zelf ontslag op 13 november 2008. Hij werd daags na zijn ontslag opgevolgd door voormalig Belgisch bondscoachAimé Anthuenis, voordien ook technisch directeur van Germinal Beerschot.

    [bewerk] Erelijst

    Zie het artikel Beerschot VAC voor het palmares van Beerschot VAC (stamnummer 13)

    Germinal Beerschot draagt het stamnummer 3530 van Germinal Ekeren, en is zo eigenlijk de voortzetting van deze club. De fusieclub kan geen aanspraak maken op de erelijst van Beerschot VAC.

    Beker van België

    winnaar (2): 1997 (als Ekeren), 2005
    finalist (2): 1990, 1995 (als Ekeren)

    Belgische Supercup

    finalist (2): 1997 (als Ekeren), 2005

    Individuele trofeeën

    Topscorer (2)
    2006 (Tosin Dosunmu), 2007 (François Sterchele)

    [bewerk] Seizoen 2008/2009

    [bewerk] Spelerskern

    Nr. Nat. Naam Geboortedatum Lengte Gewicht Competitie Europa Beker Supercup Totaal Contract Seizoen Vorige club Debuut
    W W W W W
    Keepers
    1 België Silvio Proto 23-05-1983 1m87 77kg 15 1 0 0 1 0 0 0 16 1 2009 1e België RSC Anderlecht 13-09-2008
    20 België Kristof Maes 19-04-1988 1m88 75kg 1 0 2 0 0 0 0 0 3 0 2010 4e België KFCO Wilrijk 06-07-2008
    26 België Thomas Kaminski 23-10-1992 1m84 70kg 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2010 1e België AA Gent -
    - België Sam Vermeylen 06-11-1990 1m80 66kg 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - 2e België SK Lierse -
    Verdedigers
    3 Macedonië Igor Mitreski 19-02-1979 1m80 79kg 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0 2009 1e Duitsland Energie Cottbus 24-01-2009
    4 België Kurt Van Dooren Captain 03-08-1978 1m83 77kg 176 1 4 0 18 0 1 0 199 1 2011 6e België Berchem Sport 09-08-2003
    5 België Pieterjan Monteyne 01-01-1983 1m76 73kg 232 4 4 0 28 2 1 0 265 6 2011 8e België KSV Roeselare 12-08-2001
    21 Congo-Kinshasa Hervé Nzelo-Lembi 25-08-1975 1m82 76kg 17 0 0 0 1 0 0 0 18 0 2009 2e Oekraïne Metallurg Donetsk 04-08-2007
    22 België Martijn Monteyne 12-11-1984 1m76 71kg 50 1 2 0 7 0 0 0 59 1 2011 2e België KSV Roeselare 04-08-2007
    25 Servië Djordje Svetlicic 05-01-1974 1m89 77kg 96 1 0 0 12 0 0 0 108 1 2011 5e België AA Gent 07-08-1999
    31 België Mark De Man 27-04-1983 1m79 79kg 2 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2012 1e Nederland Roda JC 18-01-2009
    72 België Didier Dheedene 22-01-1972 1m84 80kg 56 6 2 0 7 1 0 0 65 7 2010 3e Oostenrijk Austria Wien 09-09-2006
    Middenvelders
    6 Brazilië Ederson Tormena 14-03-1986 1m86 82kg 40 5 0 0 6 1 0 0 46 6 2014 2e Brazilië Esporte Clube Juventude 04-08-2007
    7 België Rocky Peeters 18-08-1979 1m95 83kg 10 0 1 0 1 0 0 0 12 0 2012 1e België Sint-Truidense VV 12-07-2008
    9 België Faris Haroun 22-09-1985 1m88 73kg 17 5 0 0 1 0 0 0 18 5 2013 1e België Racing Genk 30-08-2008
    10 Colombia Daniel Cruz 09-05-1981 1m77 71kg 127 8 2 0 15 2 0 0 144 10 2011 7e Nederland Ajax Amsterdam 26-01-2003
    12 Kenia Victor Wanyama 25-06-1991 1m88 76kg 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2010 1e Zweden Helsingborgs IF -
    14 Ghana King Gyan Osei 22-11-1988 1m70 65kg 45 2 2 0 5 0 0 0 52 2 2010 3e Engeland Fulham FC 10-02-2007
    17 België Nadjim Haroun 10-06-1988 1m86 72kg 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2010 1e België Sint-Truidense VV -
    28 Ghana Daniel Owusu 13-06-1989 1m72 65kg 10 0 0 0 2 0 0 0 12 0 2012 2e Engeland Fulham FC 11-11-2007
    29 Kameroen Justice Wamfor 05-08-1981 1m75 76kg 65 2 2 0 7 0 0 0 74 2 2011 2e België Racing Genk 29-07-2006
    44 België Bart Goor 09-04-1973 1m83 76kg 2 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2010 1e België RSC Anderlecht 18-01-2009
    78 Kroatië Ivan Leko 07-02-1978 1m79 78kg 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0 2012 1e België Club Brugge 24-01-2009
    Aanvallers
    11 Rwanda Henri Munyaneza 19-06-1984 1m85 83kg 5 0 2 0 0 0 0 0 7 0 2012 1e België FC Dender EH 05-07-2008
    15 Nigeria Tosin Dosunmu 15-07-1980 1m78 72kg 76 26 2 0 9 1 0 0 87 27 2011 3e België SV Zulte Waregem 13-08-2005
    18 Sierra Leone Paul Kpaka 07-08-1981 1m77 77kg 67 45 1 0 9 7 0 0 77 52 2011 3e België KSV Roeselare 12-08-2001
    19 België Kevin Vandenbergh 16-05-1983 1m79 71kg 15 4 0 0 1 1 0 0 16 5 2009 1e 26-01-2009 om 14:59 geschreven door HeadUp_x  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Real madrid

    Real Madrid

    Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

    Ga naar: navigatie, zoeken
    Real Madrid
    Naam: Real Madrid Club de Fútbol
    Bijnaam: Los Merengues
    Los Blancos
    Opgericht: 6 maart 1902 (als Sociedad Madrid FC)
    Stadion: Santiago Bernabéu, Madrid
    Capaciteit: 80.354
    Voorzitter: Vicente Boluda
    Trainer: Juande Ramos
    Competitie: Primera División
    Team colours Team colours Team colours
    Team colours
    Team colours
    Thuiskleuren
    Team colours Team colours Team colours
    Team colours
    Team colours
    Uitkleuren
    Team colours Team colours Team colours
    Team colours
    Team colours
    Derde tenue
    geldig voor 2008/2009
    Portaal Voetbal

    Real Madrid Club de Fútbol is een Spaanse voetbalclub uit Madrid. De club werd opgericht op 6 maart 1902 als "Sociedaad Madrid FC". In het dagelijks taalgebruik wordt de naam van de club meestal afgekort tot Real Madrid. Het is de meest succesvolle club uit het Spaanse voetbal en werd zelfs door de FIFA benoemd als de beste voetbalclub van de 20e eeuw.[1]

    De club heeft vele bijnamen zoals Los Blancos en Los Merengues. Real Madrid werd koninklijk of Real in 1920 en kregen deze titel van Alfons XIII. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Santiago Bernabéu.

    Real Madrid won reeds 31 keer de Primera División, 17x de Copa del Rey, 2x de UEFA Cup en 9 keer de Champions League, voorheen bekend als de Europacup I.[2] Daarmee is Real Madrid recordhouder, voor AC Milan die deze beker al 7 keer wonnen.

    De club telt ook verschillende rivalen waarvan de meest opmerkelijke het Catalaanse FC Barcelona is. De wedstrijden tussen beide clubs staan bekend als de Derby van het Heelal, El Clásico. Real Madrid is 's werelds rijkste club (€ 351 miljoen) en de tweede meest waardevolle club ter wereld (€ 950 miljoen).[3][4]

    Inhoud

    [verbergen]

    [bewerk] Geschiedenis

    Zie Geschiedenis van Real Madrid voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
    Het eerste elftal in 1902.

    Voetbal werd in Madrid geïntroduceerd door professors en studenten van het Institución Libre de Enseñanza.[5] Real Madrid ontstond op 6 maart 1902 door een splitsing van Club Español de Madrid. Reeds 3 jaar later behaalde het zijn eerste titel na winst tegen Athletic Bilbao in de finale van de Copa del Rey. De club maakte deel uit van de oprichting van de Koninklijke Spaanse Federatie van Voetbal op 4 januari 1909.

    In 1920 veranderde de naam van de club naar Real Madrid nadat koning Alfons XIII hen met de titel "Real" (Spaans: koninklijk) benoemde.[6]

    In 1929 vond het eerste seizoen van de Primera División plaats. Gedurende het gehele seizoen stond Real Madrid aan de leiding, tot ze in de laatste wedstrijd verloren van Athletic Bilbao. Dit verlies bracht hen in eindklassement op 1 punt van kampioen FC Barcelona.[7] De eerste keer dat Real Madrid kampioen werd was pas in het seizoen 1931/1932. Ook het jaar daarna werd Real Madrid kampioen en was daarmee de eerste club die het kampioenschap 2 keer won.[8]

    Santiago Bernabéu Yeste werd manager van het team in 1945.[9] Onder zijn beleid werd het Estadio Santiago Bernabéu gebouwd. Hij maakte van Real Madrid de eerste multinationale club.[10] Bernabéu maakte ook deel uit van de oprichting van UEFA Champions League. Onder het beleid van Bernabéu werd Real Madrid een belangrijke club in het Spaanse en Europese voetbal. In de periode 1956-1960 won Real Madrid 5x op rij de UEFA Champions League.

    In de jaren '70 werd Real Madrid 5x Spaans kampioen en wonnen ze 3x de Copa del Rey. In 1971 bereikten ze voor het eerst de finale van de Europacup II, maar verloren deze van Chelsea FC met 2-1.[11] Op 2 juni 1978 stierf Bernabéu terwijl het wereldkampioenschap voetbal werd gespeeld te Argentinië.[12] Reeds het jaar daarna organiseerde de club de "Trofeo Santiago Bernabéu".

    Spelers van Real Madrid vieren de winst van de Supercopa 2008.

    Op het einde van de jaren '80 had Real Madrid een van de beste teams in Spanje en Europa waardoor ze 2x de UEFA cup wonnen, 5x de Primera División op rij, 1 Copa del Rey en 3x de Supercopa.[13]

    In de periode 1990-2003 groeide het team stevig met een aantal grote namen uit het voetbal zoals Zinédine Zidane, Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Raúl González, Ronaldo, Luís Figo en David Beckham. Al snel leverde deze goede aankopen resultaat met de Champions League in 2002 en Spaans kampioen in 2003.

    Pas in 2007 kon Real Madrid, na een periode van 4 jaar, terug Spaans kampioen worden.[14] Ook in het seizoen 2007/08 werd Real Madrid kampioen. Dit was de eerste maal in 18 jaar dat ze deze titel nog eens 2 keer achter elkaar wonnen.[15] De eerste titel werd behaald door Fabio Capello, de huidige bondscoach van het Engelse nationale elftal, en Bernd Schuster volgde zijn voorbeeld in het daaropvolgende seizoen, maar op 9 december 2008 kreeg deze succesvolle coach alweer zijn ontslag wegens de mindere resultaten. Juande Ramos werd zijn opvolger.

    [bewerk] Algemeen

    [bewerk] Tenue

    Real Madrid draagt al sinds zijn ontstaan een wit tenue, met in zijn beginjaren een blauwe diagonale streep over het shirt.[16] Het gestreepte shirt werd vervangen door een volledige witte versie.[17] Op 23 november 1947, in een wedstrijd tegen Atlético Madrid, werd Real Madrid het eerste Spaanse team dat nummers droeg op hun shirts.

    De traditionele uit-kleuren zijn volledig zwart of volledig paars. Sinds 1998 is Adidas het kledingmerk waarbij het tenue wordt gemaakt. Hun eerste shirtsponsor was Zanussi in 1982. Gedurende een lange periode (2002-2007) was Siemens de shirtsponor van Real Madrid, maar dit contract werd stopgezet na de economische problemen bij BenQ. Sinds 2007 is Bwin de nieuwe shirtsponsor.

    [bewerk] Shirtsponsors en kledingmerken

    Periode Kledingmerk Shirtsponsor[18][19] Periode Kledingmerk Shirtsponsor[18][19]
    1980–1982 Adidas geen 1994–1998 Kelme Teka
    1982–1985 Zanussi 1998–2001 Adidas
    1985–1986 Parmalat 2001–2002 Realmadrid.com
    1986–1989 Hummel 2002–2005 Siemens Mobile
    1989–1990 Reny Picot 2005–2006 Siemens
    1990–1992 Otaysa 2006–2007 BenQ Siemens
    1992–1994 Teka 2007–heden bwin.com

    [bewerk] Stadion

    Zie Estadio Santiago Bernabéu voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
    Het Estadio Santiago Bernabéu.

    Het thuisstadion van Real Madrid is het Estadio Santiago Bernabéu. Het werk van architecten Luis Alemany Soler en Manuel Muñoz Monasterio werd ingehuldigd op 14 december 1947 met een wedstrijd tegen CF Belenenses. Het stadion heeft een capaciteit van 80.354 plaatsen.

    In 2010 zal in dit stadion de finale van de UEFA Champions League plaatsvinden.[20]

    Op 9 mei 2006 werd het "Estadio Alfredo Di Stéfano"[21] ingehuldigd als nieuwe trainingsstadion voor Real Madrid. Dit stadion heeft een capaciteit van 5.000 plaatsen en is het thuisstadion van Real Madrid Castilla.

    [bewerk] Selectie seizoen 2008/2009

    # Naam Nationaliteit Tweede nat. Positie
    1 Iker Casillas Vlag van Spanje Spanje - doelman
    2 Míchel Salgado Vlag van Spanje Spanje - verdediger
    3 Pepe Vlag van Portugal Portugal Vlag van Brazilië Brazilië verdediger
    4 Sergio Ramos Vlag van Spanje Spanje - verdediger
    5 Fabio Cannavaro Vlag van Italië Italië - verdediger
    6 Mahamadou Diarra Vlag van Mali Mali - middenvelder
    6 Lassana Diarra Vlag van Frankrijk Frankrijk - middenvelder
    7 Raúl González Vlag van Spanje Spanje - aanvaller
    8 Fernando Gago Vlag van Argentinië Argentinië Vlag van Italië Italië middenvelder
    9 Javier Saviola Vlag van Argentinië Argentinië Vlag van Spanje Spanje aanvaller
    10 Wesley Sneijder Vlag van Nederland Nederland - middenvelder
    11 Arjen Robben Vlag van Nederland Nederland - middenvelder
    12 Marcelo Vlag van Brazilië Brazilië - verdediger
    13 Jordi Codina Vlag van Spanje Spanje - doelman
    14 Guti Vlag van Spanje Spanje - middenvelder
    15 Royston Drenthe Vlag van Nederland Nederland Vlag van Suriname Suriname verdediger
    16 Gabriel Heinze Vlag van Argentinië Argentinië Vlag van Duitsland Duitsland verdediger
    17 Ruud van Nistelrooy Vlag van Nederland Nederland - aanvaller
    17 Daniel Parejo Vlag van Spanje Spanje - middenvelder
    18 Ruben de la Red Vlag van Spanje Spanje - middenvelder
    19 Klaas-Jan Huntelaar Vlag van Nederland Nederland - aanvaller
    20 Gonzalo Higuaín Vlag van Argentinië Argentinië Vlag van Frankrijk Frankrijk aanvaller
    21 Christoph Metzelder Vlag van Duitsland Duitsland - verdediger
    22 Miguel Torres Vlag van Spanje Spanje - verdediger
    23 Rafael van der Vaart Vlag van Nederland Nederland - middenvelder
    24 Javi García Vlag van Spanje Spanje - middenvelder
    25 Jerzy Dudek Vlag van Polen Polen - doelman
    28 Alberto Bueno Vlag van Spanje Spanje - aanvaller
    35 Miguel Palanca Vlag van Spanje Spanje - middenvelder

    [bewerk] Transfer Seizoen 2008-2009

    • IN
      • Rafael Van der Vaart (Hamburger SV)
      • Ezqueil Garay (Racing Santander)
      • Klaas-Jan Huntelaar (AFC Ajax) (per 2 januari 2009)
      • Lassana Diarra (Portsmouth) (per 2 januari 2009)
      • Dani Parejo (Queens Park Rangers)
    • UIT
      • Javier Balboa (Benfica CF)
      • Roberto Soldado (Osasuna)
      • Julio Baptista (AS Roma)
      • Robinho (Manchester City)

    [bewerk] Erelijst

    [bewerk] Regionaal

    Madrileens kampioenschap (24x)

    1903, 1905, 1906, 1907, 1908, 1910, 1913, 1916, 1917, 1918, 1920, 1922, 1923, 1924, 1926, 1927, 1929, 1930, 1931, 1932, 1934, 1935, 1936

    [bewerk] Nationaal

    Spaans landskampioenschap (31x)

    1931/32, 1932/33, 1953/54, 1954/55, 1956/57, 1957/58, 1960/61, 1961/62, 1962/63, 1963/64, 1964/65, 1966/67, 1967/68, 1968/69, 1971/72, 1974/75, 1975/76, 1977/78, 1978/79, 1979/80, 1985/86, 1986/87, 1987/88, 1988/89, 1989/90, 1994/95, 1996/97, 2000/01, 2002/03, 2006/07, 2007/08

    Copa del Rey (17x)

    1905, 1906, 1907, 1908, 1917, 1934, 1936, 1946, 1947, 1962, 1970, 1974, 1975, 1980, 1982, 1989, 1993

    Copa de la Liga (1x)

    1985

    Supercopa (8x)

    1988, 1989, 1990, 1993, 1997, 2001, 2003, 2008

    [bewerk] Internationaal

    Copa Latina (2x)

    1955, 1957

    Europacup I / Champions League (9x)

    1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002

    UEFA Cup (2x)

    1985,1986

    Wereldbeker (5x)

    1952, 1956 (Pequeña Copa del Mundo), 1960, 1998, 2002 (Intercontinental Cup)

    [bewerk] Vriendschappelijke toernooien

    Trofeo de Carranza (6x)

    1958, 1959, 1960, 1966, 1970, 1982

    [bewerk] Real in Europa

    Zie Real Madrid in Europa voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

    [bewerk] Bekende spelers

    Zie Lijst van voormalige en huidige Real Madrid-spelers voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

    [bewerk] Bekende trainers

    [bewerk] Spanjaarden

    [bewerk] Nederlanders

    • Nederland Leo Beenhakker 1986-87, 1987-88, 1988-89, 1991-92 (3x kampioen, 1x beker)
    • Nederland Guus Hiddink 1998-99 (1x wereldbeker) (voortijdig ontslagen)

    [bewerk] Joegoslaviërs

    [bewerk] Duitsers

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gouden schoen
    elgische Gouden Schoen

    Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

    Ga naar: navigatie, zoeken

    De Gouden Schoen (Frans: Soulier d'Or) is een trofee die sinds 1954 jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste speler in de Belgische voetbalcompetitie in het voorbije kalenderjaar. De winnaar is die speler die de meeste stemmen krijgt die zijn toegekend door sportjournalisten, bestuurslui van de Belgische voetbalbond, door enkele scheidsrechters en door vroegere winnaars van de Gouden Schoen.

    Omdat een voetbalseizoen niet samenvalt met een kalenderjaar, zijn er twee stemrondes, een in juli na afloop van een seizoen, en een in december na de eerste helft van een nieuw seizoen. In januari van het volgend jaar worden de stemmen dan samengeteld en de winnaar van de Gouden Schoen bekendgemaakt.

    Deze prijs is een organisatie van de krant Het Laatste Nieuws. Ze wordt beschouwd als de belangrijkste onderscheiding die een voetballer in de Belgische competitie kan krijgen. De huidige winnaar is de talentvolle middenvelder Axel Witsel van Standard Luik.

    Paul Van Himst won de Gouden Schoen vier maal, wat nog steeds het record is. De eerste buitenlander die de trofee binnenhaalde was de Nederlander Johan Boskamp, in zijn uitstekende tweede seizoenshelft van het seizoen 1974/75, toen zijn club RWDM zijn enige en laatste landstitel behaalde. De enige buitenlander die de prijs meer dan één maal won is de Zweed Pär Zetterberg.

    [bewerk] Overzicht van de winnaars

    Jaar Winnaar Club Nationaliteit
    1954 Rik Coppens Beerschot Belg Belg
    1955 Fons Van Brandt K. Lierse S.K. Belg Belg
    1956 Vic Mees Antwerp FC Belg Belg
    1957 Jef Jurion RSC Anderlecht Belg Belg
    1958 Roland Storme AA Gent Belg Belg
    1959 Lucien Olieslagers K. Lierse S.K. Belg Belg
    1960 Paul Van Himst RSC Anderlecht Belg Belg
    1961 Paul Van Himst RSC Anderlecht Belg Belg
    1962 Jef Jurion RSC Anderlecht Belg Belg
    1963 Jean Nicolay Standard Belg Belg
    1964 Wilfried Puis RSC Anderlecht Belg Belg
    1965 Paul Van Himst RSC Anderlecht Belg Belg
    1966 Wilfried Van Moer Antwerp FC Belg Belg
    1967 Fernand Boone Club Brugge Belg Belg
    1968 Odilon Polleunis Sint-Truiden VV Belg Belg
    1969 Wilfried Van Moer Standard Belg Belg
    1970 Wilfried Van Moer Standard Belg Belg
    1971 Erwin Van Den Daele Club Brugge Belg Belg
    1972 Christian Piot Standard Belg Belg
    1973 Maurice Martens Racing White Belg Belg
    1974 Paul Van Himst RSC Anderlecht Belg Belg
    1975 Johan Boskamp RWD Molenbeek Nederlander Nederlander
    1976 Rob Rensenbrink RSC Anderlecht Nederlander Nederlander
    1977 Julien Cools Club Brugge Belg Belg
    1978 Jean-Marie Pfaff SK Beveren Belg Belg
    1979 Jean Janssens SK Beveren Belg Belg
    1980 Jan Ceulemans Club Brugge Belg Belg
    1981 Erwin Vandenbergh K. Lierse S.K. Belg Belg
    Jaar Winnaar Club Nationaliteit
    1982 Eric Gerets Standard Belg Belg
    1983 Franky Vercauteren RSC Anderlecht Belg Belg
    1984 Enzo Scifo RSC Anderlecht Belg Belg
    1985 Jan Ceulemans Club Brugge Belg Belg
    1986 Jan Ceulemans Club Brugge Belg Belg
    1987 Michel Preud'homme KV Mechelen Belg Belg
    1988 Lei Clijsters KV Mechelen Belg Belg
    1989 Michel Preud'homme KV Mechelen Belg Belg
    1990 Franky Van Der Elst Club Brugge Belg Belg
    1991 Marc Degryse RSC Anderlecht Belg Belg
    1992 Philippe Albert RSC Anderlecht Belg Belg
    1993 Pär Zetterberg RSC Anderlecht Zweed Zweed
    1994 Gilles De Bilde Eendracht Aalst Belg Belg
    1995 Paul Okon Club Brugge Australiër Australiër
    1996 Franky Van Der Elst Club Brugge Belg Belg
    1997 Pär Zetterberg RSC Anderlecht Zweed Zweed
    1998 Branko Strupar Racing Genk Kroaat Kroaat
    1999 Lorenzo Staelens RSC Anderlecht Belg Belg
    2000 Jan Koller RSC Anderlecht Tsjech Tsjech
    2001 Wesley Sonck Racing Genk Belg Belg
    2002 Timmy Simons Club Brugge Belg Belg
    2003 Aruna Dindane RSC Anderlecht Ivoriaan Ivoriaan
    2004 Vincent Kompany RSC Anderlecht Belg Belg
    2005 Sergio Conceição Standard Portugees Portugees
    2006 Mbark Boussoufa RSC Anderlecht Nederlander Marokkaan
    2007 Steven Defour Standard Belg Belg
    2008 Axel Witsel Standard Belg Belg

    26-01-2009 om 14:48 geschreven door HeadUp_x  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)

    Archief per week
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs