recepten
Inhoud blog
  • mattentaartje
  • recept sabayon
  • 10 heerlijke salades
  • Toscaanse wintersoep
  • reegebraad
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vandaag maakte ik:
    11-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wokgerechten’
    zie artikel

    http://www.receptenwijzer.eu/category/wokgerechten/

    11-03-2010, 17:42 Geschreven door anny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met hesp uit de oven

    zie artikel
    http://www.receptenwijzer.eu/category/ovenschotel/

    11-03-2010, 16:50 Geschreven door anny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccoli soep

    zie artikel
    http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=484

    11-03-2010, 16:38 Geschreven door anny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapjesbuffet
    zie artikel

    http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=hapjesbuffet&type-recepten=recept

    11-03-2010, 16:00 Geschreven door anny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De enige, echte Tiramisu
    zie artikel

    http://www.femistyle.be/nl/cook/koffie/koffie_index.shtml?65

    11-03-2010, 15:50 Geschreven door anny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafels
    zie artikel
    http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=1&sid=15&page=4&tid=13296

    11-03-2010, 15:45 Geschreven door anny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade trifle met pastei de nata


    Aantal personen : 4
    Bereidingsduur : Meer dan 2 uur

    Budget  : Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad : Gemiddeld

    Oorsprong  : Belgisch

    Soort : Nagerechten

    Ingrediënten

    Voor de chocolade trifle:
    100 gr pure chocolade
    5 dl room
    1 klein kopje sterke zwarte koffie
    2 soeplepels mascarpone
    2 soeplepels fijne suiker
    1 ei
    1 koffielepel maïzena
    12 macarons
    frambozen als versiering
    enkele muntblaadjes

    Voor de pastei de nata:
    2 eierdooiers
    115 gr fijne suiker
    230 ml room
    170 ml melk
    1 vanillestokje
    1 pak bladerdeeg
    2 soeplepels maïzena

    Bereiding

    Voor de chocolade trifle:
    Meng de helft van de room met de suiker en maïzena, en zet dit op een vuur tot het bijna kookt. Schenk er de hete koffie bij. Neem de pan van het vuur en zet opzij.
    Smelt de chocolade 2 minuten in de microgolfoven (of au bain marie) en meng het ei erdoor. Lepel het roommengsel bij de chocolade en roer tot een glad mengsel. Laat lauw worden. Strooi er dan 8 verkruimelde macarons bij. Verdeel over glazen coupes en laat goed afkoelen. Klop de rest van de room stijf. Spatel de slagroom luchtig onder de mascarpone en meng. Verdeel eveneens over de glazen. Werk af met de rest van de verkruimelde macarons en een paar frambozen en een muntblaadje als versiering. Serveer lichtjes gekoeld.

    Voor de pastei de nata:
    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakvormpjes lichtjes in. Breng het overlangs opengesneden vanillestokje, de room en de melk aan de kook en laat wat trekken.
    Roer de eierdooiers met suiker en maïzena tot een glad mengsel in een andere kom. Verwijder het vanillestokje uit de room en roer drie eetlepels hete room onder het eimengsel.
    Giet nu al roerend en van het vuur weg het dooiermengsel in de pan met room.
    Laat al roerend op het vuur binden maar zonder dat het mengsel kookt. Verdeel het bladerdeeg in 2 stukken, leg het ene stuk op het ander en laat 5 minuten rusten.
    Rol het bladerdeeg dicht. Snijd de rol in 12 stukken van 1cm, leg elk rondje op een licht gebloemd keukenblad en rol uit tot ongeveer 10 cm diameter.
    Druk de bladerdeegrondjes in de bakvormpjes, lepel de gekoelde pudding in de bladerdeegvormpjes en bak gedurende 20 à 25 minuten of tot de gebakjes mooi bruin zijn.
    Laat de gebakjes in de vormpjes gedurende 5 minuten afkoelen. Bestrooi met kaneelpoeder om af te werken.
    Serveer bij de chocolade trifle als extra traktatie.

     

    10-03-2010, 21:24 Geschreven door anny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelli met champignons en spek

    Benodigheden (4 personen)

    1 ajuin
    500g champignons
    400g spekreepjes
    250ml room
    1 klein doosje tomatenpuree
    400g tagliatelli
    1 koffielepel provençaalse kruiden
    peper en zout

    Bereiding

    Stoof de ajuin in een beetje boter. Champignons en de provençaalse kruiden erbij. 7 à 8 minuten.
    Doe de tomatenpuree en de room erbij. Breng aan de kook.

    Ondertussen de spekreepjes braden.  Doe dit bij de champignons.

    Kook de tagliatelli met een beetje zout.

    Meng alles. Eventueel nog wat peper.



    10-03-2010, 21:13 Geschreven door anny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs