zaterdag 4 juli is het al onze 5e ' Skills & Beans' .
We hebben ondertussen 'den toer 'gedaan en zijn terug in Klein-Sinaai aanbeland. Persoonlijk vinden we het een super-formule ,steeds garant voor een geslaagde avond onder vrienden . Ook culinair is het geslaagd .Slechts sporadisch is er gezondigd tegen de spelregel dat alles 'self-made' moet zijn .
Verschillende topgerechten zijn ondertussen de revue gepasseerd. Een greep uit het aanbod ;
* Gefrituurd speculoosijs op een bedje van gecarameliseerde ananas en marsepijn
* Roodbaarsfilet met cantharellen en pasta
* Asperges in krokant jasje met gemarineerde zalm en een salsa van mango ,avocado ,komkommer en chili
* Venkelmoesje met rivierkreeftjes en worteldipsoepje
Andere klassiekers zullen eeuwig op ons netvlies/smaakpapillen blijven gebrand ,denken we maar aan de chocomousse (of is het chocopasta ? ) façon Buysse-Verzele .De firma Callebaut zou naar het schijnt een bod hebben uitgebracht op de formule ,en trachten hiermee een tegenoffensief te doen op de reeds bestaande succesvolle speculoospasta van Lotus .
Tevens heb ik voor volgende editie ,om de gesprekken voor zover nodig te animeren , een vragenlijst bijgevoegd welke ieder van jullie ingevuld mee dient te brengen . Je vult maar in naar eigen goesting .
Afspraak 4 juli ,18 u 30 in Abdijstraat 49, 9190 KLS .
Wie juist wat moet doen, weet ik niet .Wij stonden in voor dessert .
Ter info: mocht het weer het enigszins toelaten ,dan kan er ook worden gebruik gemaakt van den BBQ