Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Sus Govaerts: Lopen
 • Matthias Govaerts: Voetbal
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Inhoud blog
 • BK 2009
 • Crosstube
 • WK Cyclocross Hoogerheide 2009
 • WK Mendrisio 2009
  Zoeken in blog

  Wielrennen
  Alles over wielrennen
  12-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK 2009
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaja, het BK is weeral beslist. Het opvallendste sprintje tijdens het BK is dat tussen Tom Meeusen en Stef Boden, waarbij Tom in de kant belandt. Volgens mij heeft Tom tijdens het spurten het achterwiel van Stef geraakt en is hij zo in de kant beland.
  De spurt bij de Masters A die twee kampioenen opleverde is een primeurtje. Of de gebroeders Sweeck die 1 en 2 worden bij de niewelingen, das pas een familie denk ik dan! Of de tactische koers van Wietse Bosmans. De terugkeer van Niels Albert na pech, de pech die Kevin Pauwels kende,... . Vele hoogtepunten op dit BK.
   
  En er was maar "één echt dieptepunt", de manier waarop Nys zijn titel behaalde. Dit was een manier waar je als kampioen niet fier op mag zijn om te zeggen ik ben zó kampioen geworden. Wat was deze manier dan zullen jullie denken. Wel, Sven kreeg de titel in zijn schoot geworpen door de technische gebreken van sommige valsspelers en de slechte staat van het parcours. Kevin Pauwels werd zonder het zelf te willen uit de titelstrijd gekegeld, Niels Albert en Bart Wellens werden door de slechte staat van het veld uit de titelstrijd geslagen, alhoewel Niels nog vrij dicht bij de titel was, ik ben zeker dat hij zonder die pech gewonnen had. Ik kan dus al voor Niels vaststellen dat zijn BK's garant staan voor pech door de slechte staat van het parcours, zoals vorig jaar ook in Hofstade gebeurde, platgereden op een uitstekende drempel. 
  Wat ik ook nog beklagenswaardig vind zijn de starten van Vantornhout, Vantoerenhout en andere valsspelers. Zij staan steeds bij het vertrek enkele wielbreedtes voor de startstreep. Volgens de regels van de UCI is dit gelijk aan een uitsluiting, maar waarom wordt dit dan niet toegepast door de BWB?
  Wat ik van het parcours van kan je op de afbeelding zien.

  12-01-2009 om 20:10 geschreven door rsca21  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 12/01-18/01 2009
 • 24/11-30/11 2008

  Blog als favoriet !

  Welkom op mijn blog! Ik hoop dat je het een leuk blog vind!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!