Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Sus Govaerts: Lopen
 • Matthias Govaerts: Voetbal
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Inhoud blog
 • BK 2009
 • Crosstube
 • WK Cyclocross Hoogerheide 2009
 • WK Mendrisio 2009
  Zoeken in blog

  Wielrennen
  Alles over wielrennen
  12-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK 2009
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaja, het BK is weeral beslist. Het opvallendste sprintje tijdens het BK is dat tussen Tom Meeusen en Stef Boden, waarbij Tom in de kant belandt. Volgens mij heeft Tom tijdens het spurten het achterwiel van Stef geraakt en is hij zo in de kant beland.
  De spurt bij de Masters A die twee kampioenen opleverde is een primeurtje. Of de gebroeders Sweeck die 1 en 2 worden bij de niewelingen, das pas een familie denk ik dan! Of de tactische koers van Wietse Bosmans. De terugkeer van Niels Albert na pech, de pech die Kevin Pauwels kende,... . Vele hoogtepunten op dit BK.
   
  En er was maar "één echt dieptepunt", de manier waarop Nys zijn titel behaalde. Dit was een manier waar je als kampioen niet fier op mag zijn om te zeggen ik ben zó kampioen geworden. Wat was deze manier dan zullen jullie denken. Wel, Sven kreeg de titel in zijn schoot geworpen door de technische gebreken van sommige valsspelers en de slechte staat van het parcours. Kevin Pauwels werd zonder het zelf te willen uit de titelstrijd gekegeld, Niels Albert en Bart Wellens werden door de slechte staat van het veld uit de titelstrijd geslagen, alhoewel Niels nog vrij dicht bij de titel was, ik ben zeker dat hij zonder die pech gewonnen had. Ik kan dus al voor Niels vaststellen dat zijn BK's garant staan voor pech door de slechte staat van het parcours, zoals vorig jaar ook in Hofstade gebeurde, platgereden op een uitstekende drempel. 
  Wat ik ook nog beklagenswaardig vind zijn de starten van Vantornhout, Vantoerenhout en andere valsspelers. Zij staan steeds bij het vertrek enkele wielbreedtes voor de startstreep. Volgens de regels van de UCI is dit gelijk aan een uitsluiting, maar waarom wordt dit dan niet toegepast door de BWB?
  Wat ik van het parcours van kan je op de afbeelding zien.

  12-01-2009 om 20:10 geschreven door rsca21  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  25-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crosstube
  Voor alle cyclocross fans, die de cross van afgelopen weekend of langer geleden nog eens willen zien, is er www.crosstube.net . Ik heb zelf deze site nog niet zo lang geleden ontdekt, dus een degelijke review/bespreking/evaluatie (Kies maar zelf uit) volgt nog binnen enkele weken, want volgende week beginnen de EXAMENS

  Ik kan voorlopig wel al zeggen dat er een keuze is uit verschillende categorieën, zoals Seizoen 2008/2009 en vorige seizoenen ook, of je kan kiezen om een video te bekijken van één van de vele puntenklassementen, of van het WK of van andere landen e.a..

  25-11-2008 om 20:42 geschreven door rsca21  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK Cyclocross Hoogerheide 2009
  Het WK in Hoogerheide is één van de mooiere WK's, van de laatste jaren, buiten Ponchâteau, Monopoli en in mindere mate Hooglede. De organisatie heeft kosten nog moeite gespaard, want ze hebben een filmpje op hun website gezet van het parcours. Dit filmpje geeft renners, die nog nooit gereden hebben op het parcours, de kans om via pc het parcours te verkennen, enkel en alleen al om de bochten in te kunnen studeren of schatten. Wat wel een probleem kan geven is dat het parcours er modderig of glibberig gaat bij liggen, dit aspect kan men spijtig genoeg niet aantonen in het filmpje. De link naar het filmpje is: http://www.wkhoogerheide2009.nl/nl/parcours.aspx . Naast een filmpje hebben ze ook een bewegende plattegrond van het parcours gemaakt waarop je de hoogteverschillen kan bestuderen, tijdens de rit over het parcours, in een kadertje rechtsonder. Een pluspunt vind ik het behouden van de stijle afdaling vanaf de hogergelegen weg, via een haakse bocht, recht het veld en direct na de afdaling weer een haakse bocht, met kan de bocht "af te snijden" en over de afsluiting te vliegen. Ik denk dat iedereen deze bocht wel kent, indien niet kijk dan maar naar dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=zWGnM_1ViZA , en spoel verder naar 1:50, dan zal je zien wat ik bedoel. Rond 2:20 vliegt er zelfs één over de afsluiting.
  Dus, het WK in Hoogerheide is een must om te zien.

  25-11-2008 om 20:34 geschreven door rsca21  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK Mendrisio 2009
  De doorsnede van het parcours:

  Zoals je kan zien zal het geen WK voor sprinters worden, want er zullen 4.655 hoogtemeters moeten overwonnen worden verdeeld over 19 ronden van 13,8km. De dames daarentegen moeten 9 ronden afleggen en 2.205 hoogtemeters overwinnen. De mannen U23 moeten 13 ronden afleggen en 3.185 hoogtemeters overwinnen.
  De uiteindelijke winnaar zal iemand zijn met zeer goede klimmercapaciteiten. Bij de Belgen twijfelt men of Tom Boonen daar wel iets kan gaan doen als er meer dan 4.500 hoogtemeters moeten overwonnen worden, want dat is niet 1 keer maar zeker 3 keer de hoogtemeters van de beklimmingen van de Ronde van Vlaanderen. Én ze zijn hoger en langer, want het zijn minder beklimmingen per ronde, maar meer hoogtemeters.

  De doorsnede van de Ronde van Vlaanderen:

  25-11-2008 om 20:11 geschreven door rsca21  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 12/01-18/01 2009
 • 24/11-30/11 2008

  Blog als favoriet !

  Welkom op mijn blog! Ik hoop dat je het een leuk blog vind!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!