Inhoud blog
  • 4 verschillende smaken
  • 'Ten minste houdbaar tot...' & 'Te gebruiken tot...'
  • Verschillende bewaartechnieken
  • Pictogrammen
  • Project Fruitjuice
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    techniekblog

    21-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 verschillende smaken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo iedereen :) 

    In de les hebben we over 4 verschillende smaken geleerd , namelijk : zuur , zout , zoet en bitter. Zoete dingen proeven we vooral op het puntje van de tong , zout proeven we aan de rand van de voorste helft van de tong , zure dingen proef je aan de randen achterop je tong en bittere dingen proef je helemaal achteraan op je tong.
    Om de smaken beter te leren kennen hebben we in de klas een proefje gedaan. Je moest met twee werken , de ene moest de smaken herkennen & moest een blinddoek aandoen en de andere moest de vloeistoffen mengen met water. Ze hadden suiker gebruikt als zoet , zout als zout , citroen als zuur en pompelmoes als bitter.
    Het was een hele leuke proef! :) 


    21-05-2015 om 11:10 geschreven door shakira  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ten minste houdbaar tot...' & 'Te gebruiken tot...'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen!

    Vandaag zal ik het hebben over het verschil tussen  ' Ten minste houdbaar tot...' & ' Te gebruiken tot'
    Zoals iedereen weel weet of al gezien heeft staat er alijd op een verpakking : 'Ten minste houdbaar tot ... ' en 'Te gebruiken tot...' op , ik zal nu even het verschil vertellen.
     -'Ten minste houdbaar tot...' betekent : de datum van minimale houdbaarheid op producten die op kamertemperatuur bewaard worden en vrij lang houdbaar zijn. Zoals droge voedingsmiddelen.
    - 'Te gebruiken tot...' betekent : het uiterst consumptiedatum op producten die zeer gevoelig zijn voor bederf en die gekoeld bewaard moeten worden. Zoals kant en klare maaltijden , salades,... Een voedingsmiddel waarop staat te gebruiken tot 28/10/2010 mag je eigenlijk niet meer opeten op 29/10/2010 want het product is dan niet meer vers of misschien wel bedorven.

    21-05-2015 om 10:44 geschreven door shakira  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschillende bewaartechnieken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag beste bloggers!
    Ik zal het hebben over de verschillende bewaartechnieken.
    - Fruitsap : UHT = Ultra Hoge Temperatuur , kort en aan zeer hoge temperatuur verhitten ,135° tot 150°.
    - Melkproducten : steriliseren = Door verhitten alle micro- organismen doden , 105° - 110°.
    - Verschillende groenten in bokalen : opleggen in azijn = Door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperig en gaat langer mee.
    - Chocomelk , fristi ,., : pasteuriseren = Kort verhitten aan maximum 75°
    - Droog voeding : drogen = Watergehalte uit de verpakking halen door het ophangen, uitpersen of vriesdrogen.
    - Luchtledig verpakte voedingsmiddelen : vacuum verpakken = Alle lucht uit de verpakking weghalen waardoor de micro-organismen geen kans krijgen om te ontwikkelen.
    - Gerookte voedingsmiddelen : roken = Voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengt wordt.

    21-05-2015 om 10:18 geschreven door shakira  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pictogrammen
    Hallo iedereen , 

    Vandaag ga ik wat uitleg geven over wat de pictogrammen betekenen die op de verpakking van fuitsap staan.
    - De ecotakssymbolen betekent dat de overheid extra geld vraagt voor schadelijke verpakkingen.
    - Recycleerbaar betekent hergebruikt.
    - Het groene punt betekent dat de fabrikant een financiele bijdrage betaalt voor de verwerking van het verpakkingsmateriaal.
    - Barcode of streepjescode , die bevat gegevens omtrent het land van herkomst ( 80= is Italie , 54 is Belgie) , het artikel, de fabrikant en een controlegetal. Deze code wordt door een scanner in de supermarkt gelezen.
    (hier onder zie je de pictogrammen in de juiste volgorde)








    21-05-2015 om 09:53 geschreven door shakira  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Project Fruitjuice
    Dag beste bloggers! 

    We zijn weer met een nieuw project gestart, namelijk 'Project Fruitjuice'.
    In dit project gaan we over verschillende smaken en nog heel wat meer leren.
    We gaan zelf onze eigen Fruitjuice maken in groepjes van 3!
    Dit wordt zeker een leuk project!
    Groetjes Shakira 

    21-05-2015 om 09:32 geschreven door shakira  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs