Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seizoen 2012 - 2013

Vanaf dit seizoen (2012-2013) zal alle informatie omtrent de jeugdploegen van SC-Zonnebeke terug te vinden zijn op de website van de club. Voor ieder jeugdpoeg is er een aparte blog voorzien binnen deze website.

03-08-2012, 15:43 geschreven door Philippe Barbry
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde seizoen planning
    Beste preminiemen,

De verslagen van onze beide wedstrijden in en tegen KSK Vlamertinge en de resultaten tijdens ons recente U11 tornooi in Zonnebeke worden zeker nog toegevoegd aan de blog, maar momenteel gaat alle beschikbare tijd van Trainer naar de blok voor zijn Uefa-B examen op 7 en 14/05/2012. 't Ziet er momenteel behoorlijk dramatisch uit wat den blok betreft trouwens

Zoals afgesproken gingen we nog twee trainingen houden na competie-einde, op donderdag 3 en op donderdag 10/05/2012 en dit ter voorbereiding van de twee afsluitende U11 tornooien die we nog spelen (zie kalender). Gisteren (donderdag 3/05/12) waren er 14 moedigen van de partij die een prima training hebben afgewerkt . Voorkeur gaat dan ook uit om de aanwezigen speelgelegenheid te geven op tornooi van zondag 6/05/2012 in SV Izegem, althans diegene die hiervan beschikbaar zijn.
    Dat brengt ons dan tot volgende lijst van geselecteerde spelers voor tornnooi in SV Izegem van zondag 6/05:
    Laurens, Jasper, Jonas, Jonathan, Jori, Aaron, Ruben, Elian, Tony en Glenn N.
    We vertrekken om 08u20 aan het voetbalveld in Zonnebeke.

Vergeet ook niet van zaterdag 2/06/2012 vrij te houden in jullie agenda want dan gaat ons einde-seizoens feestje door , meer info volgt hierover binnenkort nog.

04-05-2012, 00:00 geschreven door Philippe Barbry
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden van zaterdag 28/04/2012
    Beste Preminiemen,

Zaterdag 28/04 spelen we onze laatste competitiewedstrijden van dit seizoen op verplaatsing tegen de U11 van KSK Vlamertinge. Eerste wedstrijd start om 09u15, tweede wedstrijd om 10u30.

Geselecteerde 2de jaars Preminiemen voor de wedstrijden tegen KSK Vlamertinge op zaterdag 28/04 zijn:
    Glenn N., Ruben, Jason, Jasper, Laurens, Karel, Jonathan, Amber, Gianni, Arne, Glenn B., Elian, Jonas, Robin en Aaron.

Tony, Jori, Quinten en Manu zijn niet beschikbaar vanwege school Olympiade in Roeselare.
    Aeron en Yentl zijn eveneens bezet.

We vertrekken samen aan het veld in Zonnebeke om 08u00.

Trainers Philippe en Rik.

26-04-2012, 00:00 geschreven door Philippe Barbry
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitiewedstrijden tegen KFC Izegem van 21/04/2012

Geselecteerde spelers SC-Zonnebeke-Barca: Glenn N., Jasper, Jason, Jonas, Elian, Laurens, Tony, Aaron en Robin

SC-Zonnebeke Barca  –  KFC Izegem A : 1 - 2

Van uit de heenmatch wisten we dat we met de U11 van KFC Izegem een stevige tegenstander op bezoek kregen die ons in Izegem met 6 - 1 had weten te verslaan , en ondertussen de betere was gebleken tegen alle ploegen uit onze reeks. Desalniettemin wilden onze preminiemen tijdens hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen nog eens alles geven en een goed resultaat proberen neer te zetten. We opteerden tegen deze tegenstander te starten met een extra man op het middenveld (Tony en Elian) , terwijl Laurens en Aaron voor de druk en het gevaar voorin moesten zorgen. Ook achterin werd geexperimenteerd met Jason op de 4 , omdat we de snelheid van de diepe spits van Izegem wilden opvangen. En SC-Zonnebeke begon goed geconcentreerd en gedisciplineerd aan deze wedstrijd. Izegem had het meeste balbezit, maar daartegenover stond een goede Zonnebeekse organisatie waartegen tegenstander het eerste kwartier geen oplossing vond . Ook het goed terugplooien in blok bij balverlies en vanuit deze opstelling gezamelijk druk zetten op de baldrager werd prima uitgevoerd. Na 10 minuten noteerden we een vrije trap voor Zonnebeke op pakweg 20 meter van doel. Elian besloot om slim kort voor de voet van Jason te steken en die haalde bijzonder knap en hard uit waardoor de bal net onder de dwarsligger in doel belande, met de 1 - 0 tot gevolg . Izegem was hierdoor even van slag, want ze zijn het wellicht niet gewoon om op achterstand te komen . 7 minuten voor rust zagen we dan een prima combinatie van tegenstander met een diepe bal tussen Jason en keeper Glenn waarop hun spits iets sneller reageerde en we stonden 1 - 1. Net voor het rustsignaal kon tegenstander dan nog eens prikken als we achterin zonder overzicht ontzetten  en Izegem vanuit de tweede lijn kon scoren met de 1 - 2 ruststand tot gevolg. Al bij al een correcte ruststand gezien het overwicht in balbezit voor Izegem. Tweede helft werd aangevat met ditmaal wel een diepe spits (Laurens) waardoor Tony nu de loodzware taak kreeg om alleen te overleven op de 10, maar Tony deed dat voortreffelijk. Ook Jason achterin op de 4 bewees dat hij die positie kan invullen en werd naarmate de wedstrijd vorderde almaar beter in de balrecuperatie en het daarbij horende uitvoetballen. Izegem bleef die tweede helft de betere ploeg maar hun overwicht konden ze aanvankelijk niet omzetten in echte doelkansen. SC-Zonnebeke van zijn kant bleef snel en diep omschakelen bij balrecuperatie waardoor ook onze jongens nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker kwamen. 5 minuten voor tijd kon Laurens de opbouw van de keeper van Izegem onderscheppen en schoot hij in één tijd gekruist op doel, maar de keeper kon nog net in hoekschop duwen , jammer want die kon er zeker in. Izegem kreeg ook nog twee reuzekansen maar één werd net over besloten en de andere kon Glenn onschadelijk maken. Glenn die ondertussen niet meer kon uittrappen en de match uitspeelde terwijl hij de pijn moest verbijten vanwege een losse teennagel (faut le faire ). Het bleef dus bij die 1 - 2, wat een zeer knap resultaat is voor onze Barca's. Een knappe collectieve prestatie van onze preminiemen, met een speciale vermelding voor Jonas die (ondanks veel te laat in bed en als een zombie aan de opwarming begonnen ) één van zijn beste wedstrijden speelde op de 5 en een groot aandeel heeft in dit knappe resultaat. Een DIKKE proficiat aan alle spelers voor de fantastische inzet en het mooie resultaat.

Geselecteerde spelers SC-Zonnebeke-Real: Yentl, Quinten, Ruben, Jonathan, Glenn B., Jori, Amber, Manu, Aeron en Arne

SC-Zonnebeke Real  -  KFC Izegem B : 0 - 6

Behalve een goede kans in de eerste helft voor Jori  (die verrast was dat de keeper van de bezoekers zover uitkwam), waren onze Reals in de eerste helft zo goed als nergens . We kwamen bijna overal een stap te kort. De eerste goal van de bezoekers was een oprapertje voor onze keeper, maar die besliste om met de voet te ontzetten, met de droge 0 - 1 tot gevolg . De tweede goal was van prima kwaliteit, een perfect overhoeks ingetrapte knal waar onze keeper niet bij kon. Aan de rust was het 0 - 2 en daar konden we niets tegen inbrengen. De tweede helft kan ik nog korter samenvatten, zelfs in slechts 2 woorden: UITERST ZWAK! Iedereen liep uit positie, aanwijzingen en richtlijnen van de zijkant werden niet opgevolgd of nageleefd. Resultaat 0 - 6 . Veel meer hierover uitwijden heeft geen zin want voor mij (Trainer Rik) was dit na Houthem in de heenronde de zwakste match van het seizoen van onze Reals. Laten we vooral hopen dat iedereen zelf gevoeld heeft dat het vandaag niet goed zat, en dat er uit een ander vaatje getapt zal moeten worden willen we dit seizoen nog in schoonheid afsluiten. Volgende zaterdag spelen onze Reals hun laatste wedstrijd van het seizoen op Vlamertinge, hopelijk zijn de inzet en het voetballend vermogen dan wel aanwezig om er een degelijke partij van te maken. Op vrijdagavond eens vroeg in bed kruipen zodat men op zaterdag super fris aanwezig is is de tip die ik nog sommigen wil meegeven .

Categorie:Wedstrijdverslagen
    25-04-2012, 00:00 geschreven door Philippe Barbry
    19-04-2012

Zaterdag 21/04 spelen we thuis tegen de U11 van KFC Izegem. Beide wedstrijden starten om 09u00.

Geselecteerde 2de jaars Preminiemen voor de wedstrijden tegen KFC Izegem op zaterdag 21/04 zijn:
    Glenn N., Yentl, Ruben, Jason, Jasper, Tony, Laurens, Karel, Jonathan, Amber, Quinten, Gianni, Arne, Glenn B., Elian, Aeron, Jonas, Manu, Robin, Jori en Aaron.

Allen aanwezig in kleedkamer tegen 08u15.

19-04-2012, 21:35 geschreven door Philippe Barbry
    18-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitiewedstrijden tegen KSE Winkel Sport van 14/04/2012

Omwille van paasvakantie omstandigheden kon KSE Winkel Sport slechts met één U11 ploeg laten aantreden waardoor de Realtjes geen competitie-wedstrijd hadden.

Geselecteerde spelers SC-Zonnebeke : Glenn N., Elian, Robin, Quinten, Amber, Jonas, Jasper, Aaron, Laurens, en Jason

KSE Winkel Sport  -  SC-Zonnebeke  :  4  -  2

Van bij de opwarming was duidelijk dat de meeste U11 spelers niet echt fris zaten (wellicht zat de paasstage nog in de kleren), en dat is tijdens de wedstrijd ook zo gebleken. De aanvang  van de wedstrijd was weliswaar veelbelovend met een dominerend SC-Zonnebeke dat na 5 minuten verdiend op 0 - 1 kwam als Laurens knap op doel afwerkte, bal kaatste via binnenkant paal terug voor doel en een goed gevolgde Jason kon binnentikken . Naarmate de eerste helft vorderde nam een vinniger Winkel Sport stilaan het commando van de wedstrijd over om het daarna niet meer af te geven. In de 15de minuut scoren ze de gelijkmaker als Amber (op de 2) buitenkant speler dekte ipv binnenkant . Net voor rust konden onze preminiemen echter (zei het lichtjes gevleid) terug op voorsprong komen na een knap doepunt van Jonas op voorzet van Jason, met de 1 - 2 ruststand tot gevolg . Ondanks alle goede voornemens besproken tijdens de rust was er na de rust nog maar één ploeg meer die voetbalde, en dat was jammer genoeg voor ons de tegenstrever. Na 5 minuten scoorde Winkel de intussen ruim verdiende gelijkmaker op hoekschop, waar de scorende speler niets in de weg gelegd werd . Tot halfweg de tweede helft bleven onze preminiemen vechten voor wat ze waard waren, maar met slechts twee à drie spelers op niveau en de overige daar ver onder, werd het hoe langer hoe moeilijker. Halfweg die tweede helft scoren ze dan de 3 - 2 en 5 minuten voor affluiten wordt onze ganse linker flank opgerold. Schot werd door Glenn eerst nog prima geblokt, maar vooraleer Glenn terug recht was om bal te klemmen kon tegenstrever de bal tegen het net prikken met de 4 - 2 eindstand als resultaat.

Een flauwe wedstrijd van onze preminiemen tegen een tegenstander waar vandaag zeker iets te rapen viel; mits onze ploeg in form. Enkel Aaron en Jonas waren vandaag op hun gekende niveau, de anderen snakten na de lastige laatste paasweek naar wat rust. Hopelijk zien we volgende zaterdag opnieuw een fris en scherp SC-Zonnebeke op de mat.

18-04-2012, 14:43 geschreven door Philippe Barbry
    11-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas-tornooi te Moorslede van 09/04/2012

Op Paasmaandag speelden onze U11 op het paastornooi van Moorslede. Tegenstanders van de dag waren: SK Westrozebeke, FC Houthem, Toekomst Menen en VK Dadizele.

Geselecteerde spelers: Glenn N., Jasper, Robin, Jonas, Elian, Quinten, Aaron, Laurens, Jason, Jori, Arne, Amber en Aeron

SC-Zonnebeke  -  SK Westrozebeke  :  0  -  0

Verschrikkelijk slechte wedstrijd van onze jongens. In de eerste 10 minuten lukte werkelijk niets, geen 3 correcte passes na elkaar gezien . Laatste 10 minuten was iets beter, maar helemaal niets in vergelijking met twee dagen ervoor in Diksmuide (was het gemis van Tony dan zo opvallend ). Westrozebeke rook hun kans en werd naarmate de wedstrijd vorderde de betere ploeg, maar echt keeper Glenn in verlegenheid brengen zat er bij hen ook niet in. Deze draak van een wedstrijd eindigde dan ook zoals hij begon op 0 - 0.

FC Houthem  -  SC-Zonnebeke  :  2  -  5

We wisten op voorhand dat we in de tweede wedstrijd tegen Houthem uit een ander vaatje zouden moeten tappen wilden we iets oogsten. Niettegenstaande dit gegeven kon de wedstrijd voor onze preminiemen niet slechter beginnen want na 2 minuten controleerde Glenn een terugspeelbal helemaal verkeerd waardoor de spits van Houthem zijn makkelijkste doelpunt van het seizoen kon maken, 1 - 0 . Deze domper creërde echter een golf van gezonde agressiviteit bij onze mannen , want deze wedstrijd wilden we kost wat kost winnen, waardoor er nu plots wel snel druk op de bal kwam en waardoor we nu plots wel terug ons combinatievoetbal terugvonden. En Houthem heeft het geweten . De laatste 5 minuten van de eerste helft waren we continue op hun helft en scoorden we tweemaal, eerst via Laurens  en daarna via Aaron op voorzet van Laurens. 1 - 2 werd tevens de ruststand. Tweede helft gingen onze jongens verder op de ingeslagen weg en domineerden ze nu Houthem compleet. 1 minuut in de tweede helft was Laurens alweer aan het feest met de 1 - 3 tot gevolg . Onze jongens vergaten dan van nog verder uit te lopen en 6 minuten voor tijd leden we balverlies (misverstand tussen Quinten en Manu op linkerflank ) waardoor Houthem terug in de wedstrijd zat, 2 - 3. Maar onze preminiemen waren niet meer van plan van dit nog uit handen te geven en in de laatste 3 minuten scoorde een sterk spelende Laurens nog tweemaal wat de eindstand van deze hardbevochten wedstrijd op 2 - 5 bracht .

SC Zonnebeke  -  Toekomst Menen  :  2  -  1

Tegen de U11 van Toekomst Menen waren onze jongens doorlopend de betere ploeg. Na 4 minuten stond het al 2 - 0 na 2 doelpunten van Aaron . Vooral dat eerste doelpunt was er eentje om duimen en vingers bij af te likken (opstart bij keeper Glenn, diep op Jason (10), die in één tijd tussen de flankverdediger en centrale verdediger Aaron kon aanspelen, en die laatste kon perfect infiltrerend scoren, actie duurde exact geteld twee en een halve seconde   ). Daarna bleef SC-Zonnebeke de wedstrijd controleren maar scoorden ze niet meer. 6 minuten voor tijd werd het dan nog even ambetant want Toekomst Menen kon de aansluitingstreffer scoren, maar meer zat er voor hen gelukkig niet meer in.

VK Dadizele  -  SC Zonnebeke  :  0  -  0

Wedstrijd met als inzet de eerste plaats bij de U11. SC-Zonnebeke had voldoende aan een gelijkspel gezien Dadizele verloren had tegen Houthem. Zonder Laurens (kon niet blijven voor laatste match) werd gekozen om in blok te spelen zonder diepe spits en met snelle en continue druk op de nummer 10 van Dadizele (in vorige wedstrijden was duidelijk gebleken dat dit de speler was die voor het gevaar zorgde). En het plannetje werd op het veld perfect uitgevoerd. Jason en Amber zorgden voor de druk op het middenveld, terwijl Elian, Robin en Jasper achterin alles dicht hielden. Ondanks de druk op de nummer 10 van Dadizele slaagde hij er een paar keer in om alleen door te breken, maar keeper Glenn keepte een feilloze partij. Bij momenten kon ook SC-Zonnebeke de neus aan het venster steken, maar Aaron, Arne, Quinten en Manu waren niet bij machte om de keeper in verlegenheid te brengen. Zonnebeke hield de match gedurende de volledige 30 minuten quasi perfect op slot, ondanks de opgevoerde druk van de tegenstrever, en kon zich na affluiten de winnaars van dit U11 tornooi noemen .

Niet vergeten te vermelden dat Aeron, Jori, Arne, Amber en Jonas zich ook fantastisch hebben gemanifesteerd bij de ploeg van Trainer Koen met een aantal knappe uitschieters (o.a. tegen Moorsele).

Een dikke proficiat aan alle U11 spelers voor het knappe tornooi vandaag en het leuke resultaat.

11-04-2012, 15:12 geschreven door Philippe Barbry
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas-tornooi te Vlamertinge van 07/04/2012

Op Paaszaterdag-namiddag waren onze beide preminiemen ploegen actief op het paastornooi in KSK Vlamertinge. De Real’s moesten de wei in tegen de U11 van Vlamertinge en Proven, terwijl de Barca’s Westouter en Alveringem partij mochten geven.

Geselecteerde spelers SC-Zonnebeke Real: Gianni, Manu, Quinten, Amber, Glenn B., Jori, Arne, Yassim (U10) en Robin (U10)

KSK Vlamertinge 2  -  SC-Zonnebeke Real  :  1  -  1

Tegen de preminiemen van Vlamertinge hadden onze Reals doorlopend het beter van het spel, alleen lieten ze het na van de score verder te doen oplopen. Halfweg had Jori de 0 - 1 op het bord gezet , maar net voor affluiten (of laat ons zeggen 3 à 4 minuten over tijd ) kon Vlamertinge de gevleide gelijkmaker netten wat de eindstand op 1 - 1 bracht.

SC-Zonnebeke Real  -  TSC Proven  :  0  -  1

Tegen de preminiemen van Proven waren onze Reals opnieuw zeer goed op dreef. Het bleef wachten op het verlossende doelpunt dat maar niet wou vallen . Exact één minuut voor tijd wanneer onze Real’s met z’n allen op de helft van Proven drukten, werd een wild naar voor getrapte bal onderschept door hun spits (volgend jaar 15 meter in buitenspel  ) met de zure 0 - 1 eindstand tot gevolg .

Wedstrijd voor de zevende en achtste plaats:

KSK Vlamertinge 2  -  SC Zonnebeke Real  :  0  -  1

Onze Reals moesten dan voor de wedstrijd met als inzet de zevende plaats opnieuw de wei in tegen Vlamertinge. Ditmaal werd de vroege voorsprong (doelpunt van Arne na assist van Gianni ) wel vastgehouden waardoor onze Real’s na een knap tornooi zevende eindigen.

Drie prima wedstrijden van onze Real’s die vandaag voor de gelegenheid aangevuld werden met 2 U10 spelers (Yassim en Robin) die dat voortreffelijk gedaan hebben. BRAVO!!!

Geselecteerde spelers SC-Zonnebeke Barca: Yentl, Jasper, Robin, Tony, Elian, Aaron, Laurens en Jason

FC Westouter  -  SC-Zonnebeke Barca  :  0  -  3

Onze preminiemen waren duidelijk de dominante ploeg in deze wedstrijd waar na 6 minuten de 0 - 2 al op het bord stond na 2 treffers van Laurens, eenmaal op voorzet van Aaron en eenmaal op voorzet van Jason . 5 minuten voor tijd kon Jasper dan nog op aangeven van Laurens de 3 - 0 eindstand aantekenen na een goede infiltratie aan de tweede paal .

SC-Zonnebeke Barca  -  Alveringem1  :  1  -  1

Tegen Alveringem hadden onze preminiemen een stuk meer weerstand, al kon de wedstrijd niet beter beginnen dan met een zeer knappe doorsteekpass van Tony op Laurens en een knappe afwerking van laatstgenoemde, met de 1 - 0 tot gevolg . 3 minuten later was het echter al terug 1 - 1 na een mistasten van keeper Yentl bij hoekschop van tegensterver . De rest van de wedstrijd bleef gelijkopgaand al kwam onze verdediging zelden onder druk. Zelf slaagden onze preminiemen er ook niet meer in van te scoren (al waren we er een aantal keer dichtbij) waardoor strafschoppen de winnaar moesten bepalen. De strafschoppenreeks werd door onze preminiemen gewonnen met 2 - 0 dankzij knappe penalties van Jason en Tony en prima reddingen van keeper Yentl .

Wedstrijd voor de eerste en tweede plaats:

KVK Ieper  -  SC Zonnebeke Barca  :  5  -  0

Tegen een mix van bijzondere en nationale preminiemen van KVK Ieper werden onze jongens gewogen en te licht bevonden. Neem daarbij ook nog dat dit al hun 7de wedstrijd van de dag was en het mag niet verwonderen dat de pit er bij de meesten uit was. Enkelen wilden er nog hun kop voorleggen maar bij een aantal anderen was het bobijntje gewoon af. Ieper won dan ook oververdiend met de harde 5 - 0 cijfers, en zonder een bij momenten sublieme Jasper in doel (die na net voor halfweg de gekwetste Yentl was komen vervangen) had de score nog een stuk hoger kunnen oplopen.

Een dikke proficiat aan alle spelers die na de voormiddag doortocht in Diksmuide ook nog eens het beste van zich gaven in de namiddag op het tornooi in Vlamertinge.

10-04-2012, 23:00 geschreven door Philippe Barbry
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas-tornooi te Diksmuide van 07/04/2012

Op Paaszaterdag (voormiddag) stond ons eerste paastornooi op het programma in KSV Diksmuide. We waren ingedeeld in een uitdagende poule met SV Veurne, KSV Diksmuide en SK Steenbrugge.

Geselecteerde spelers: Glenn N., Jasper, Robin, Jonas, Tony, Elian, Aaron, Laurens, Jason en Karel

SV Veurne  -  SC-Zonnebeke  :  2  -  1

Onze preminiemen waren van meet af aan bij de les en waren gedurende de ganse wedstrijd tegen SV Veurne de betere voetballende ploeg. Na 5 minuten resulteerde dat in de 0 - 1 na een knappe assist van Aaron en dito afwerking van Laurens (via binnenkantje paal) . Jammer dat we één minuut daarna al direct de gelijkmaker moesten toestaan na een correct schouder tegen schouder duel waarbij Jasper uit evenwicht gebracht viel en de spits knap werd vrij gespeeld en in de korte hoek Glenn het nakijken gaf (die korte hoek toch hé ), met de 1 - 1 tot gevolg. De rest van de 20 minuten durende wedstrijd bleef SC-Zonnebeke de dominerende ploeg maar kregen we de verdiende voorsprong niet op het bord . Erger nog, 30 seconden voor tijd kregen we het deksel op de neus op een hoekschop tegen die uit de kluts in doel verdween, erg zuur . 2 - 1 werd dan ook de eindstand in deze wedstrijd die we nooit hadden mogen verliezen.

SK Steenbrugge  -  SC-Zonnebeke  :  1  -  0

Tegen de stevige preminiemen van Steenbrugge werd het 20 minuten bikkelen met vooral veel middenveld duels en weinig uitgespeelde kansen aan beide zijden. Na 2 minuten kon SK Steenbrugge wel al de score openen na te zwak opbouwend inspelen tussen Glenn en Jasper waardoor de spits van Steenbrugge een dik paascadeau kreeg , en meteen de 1 - 0 eindstand kon vastleggen.

KSV Diksmuide  -  SC Zonnebeke  :  0  -  2

Onze derde wedstrijd van de voormiddag was er eentje tegen de inrichters KSV Diksmuide. KSV Diksmuide had zijn vorige twee wedstrijden gewonnen en wilde die reeks tegen ons nog extra in de verf zetten. Maar dit was buiten de veerkracht van onze U11 gerekend die deze tornooi-voormiddag alsnog met een overwinning wilden afsluiten . En na 2 minuten was dame fortuna al aan onze zijde als Tony een hoekschop van Jasper in één tijd in doel wist te deviëren, 0 - 1 . KSV Diksmuide deed er alles aan om deze vroege voorsprong teniet te doen, maar onze preminieen speelden net nu hun beste wedstrijd van het tornooi. 2 minuten voor tijd van deze zeer knappe wedstrijd ontbond Jonas dan zijn duivels  met een rush over de ganse linkerflank waarbij hij twee man het nakijken gaf, zijn strakke voorzet werd enig mooi door Laurens opgepikt en cool in doel afgewerkt met de verdiende 2 - 0 overwinning tot gevolg .

Wedstrijd voor de vijfde of zesde plaats:

SC Zonnebeke  -  Keiem Sport  :  1  -  0

Wedstrijd met als inzet de vijfde plaats in het tornooi werd grotendeels gedomineerd door onze preminiemen die bij momenten met knap en verzorgd combinatievoetbal uitpakten. Ook Keiem Sport liet zich niet onbetuigd en stak geregeld de neus aan het venster, maar verdediging en keeper stonden paraat. Wedstrijd werd beslist op een stilstaande fase (vrije trap na 2 minuten) waarbij Elian met de ingestudeerde aarzeling het leer voor de voeten van Tony legde en deze laatste verschroeiend hard uithaalde onderkant deklat in doel. Enig mooi doelpunt wat onze preminiemen de overwinning en een ruim verdiende vijfde plaats in het tornooi opleverde.

Met wat meer meeval konden we hier vandaag zeker nog een stuk hoger geëindigd hebben, maar laat ons vooral het voetbal onthouden dat we gebracht hebben, en dat was mijn inziens van een behoorlijk knap niveau.

Een dikke proficiat aan alle spelers voor de zeer grote inzet, het zeer degelijke voetbal dat jullie op de mat brachten en het knappe resultaat.

10-04-2012, 22:59 geschreven door Philippe Barbry