Schollieren

05-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waasland-KMSK DEINZE
    Onze jongens moeten voor de verplaatsing naar Haasdonk noodgedwongen Gilles, Gianni en Guillaume afstaan aan de U17 en mogen met 3 spelers uit het jaar 1992 aantreden.

Reeds heel vroeg in de wedstrijd is er een eerste kans voor Lorenz en één minuut later moet de plaatselijke doelman al meteen plat op een vrije trap van Glenn. Waasland komt er in de beginfase nauwelijks aan te pas. Na 9 minuten komen onze jongens dan ook verdiend op voorsprong. Wat gebikkel in de zestien meter en uiteindelijk Fenji die de bal hard voorbij de thuisgoalie knalt: 0-1 voor Deinze. Waasland lijkt echter niet aangeslagen en amper 1 minuut na de 0-1 worden de bordjes weer in evenwicht gebracht! Een schot van op de rechterflank en de bal verdwijnt via het been van Matthias in eigen doel (1-1). Tijdens een teleurstellende eerste helft krijgt de thuisploeg nog de beste kans op een doelpunt. Langs Deinze kant noteren we enkel een schot van buiten de 16 die evenwel hoog over gaat. Later wordt Glenn nog een gele kaart onder de neus geschoven voor commentaar aan het adres van de scheidsrechter. Ruststand 1-1.

In de tweede helft krijgen we al meteen een goede kans via een kopbal van Lorenz die net over gaat. Twee minuten later een vrije trap voor Deinze, de bal gaat langs het doel maar wordt opnieuw voorgezet waarop een inlopende Jean-Christophe de 1-2 binnentrapt. De thuisploeg begint dan geleidelijk aan de druk op te voeren maar kan enkel dreigen via een schot van op een dertig meter waarbij de bal op de bovenkant van het doelhout belandt. Na ruim een kwartier in de tweede helft gaat Jean-Christophe in snelheid zijn man voorbij maar de bal gaat voorlangs en niemand is gevolgd. Daarna krijgt Waasland nog enkele kansjes waarbij de bal telkens net over of net naast het doel verdwijnt. Gelegenheidsdoelman Jens laat zich op geen enkel foutje betrappen. Op een lobbal na die compleet de goede richting mist, komen onze jongens niet meer in de problemen. Bij een 1-2 stand fluit de scheidsrechter af en steken we eindelijk nog eens de 3 punten op zak.

Proficiat aan de hele groep en laat deze overwinning een opsteker zijn voor de thuiswedstrijd tegen Eupen!

05-11-2006 om 00:00 geschreven door Giannitjah

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KMSK-Tubize
    Deze partij kondigde zich als moeilijk aan om opnieuw met de overwinning aan te knopen. Tubize bezet immers de vijfde plaats in het klassement en puurde reeds 16 punten uit 8 ontmoetingen. Daar staan de 7 punten die onze jongens wisten te rapen maar magertjes tegenover. De wedstrijd kabbelt aanvankelijk op en neer. Het meest opvallende zijn eigenlijk nog de talrijke opmerkingen en verwijten die de bezoekende coach veil heeft voor zijn manschappen. Na 13’ valt het eerste plaatselijk doelpunt eerder uit de lucht wanneer Lorenz Lomme kan profiteren van een slechte terugspeelbal en de bal beheerst van op zo een 30 meter onder de deklat binnenschiet: 1-0 voor Deinze. Geleidelijk aan echter neemt Tubize de match in handen en nadat eerder op de 27ste minuut reeds een bal van de doellijn werd gered, wordt een hoekschop knap ingekopt: 1-1 na 28’. Het hek is blijkbaar van de dam voor de Waals-Brabanders. 3’ later worden onze jongens via een knappe aanval op achterstand geplaatst en nog 2’ later wordt onze keeper simpel gelobd en wijzen de bordjes 1-3. Nog voor de rust kan Deinze na een sublieme actie op gang gebracht door een dribbel van Guillaume Cannie, via tussenstation Glenn Delagrense en met Lorenz Lomme als afwerker milderen tot 2-3.
    Na de ‘koffie’ blijft de partij uiterst genietbaar met vooral kansen langs bezoekende zijde. Zo onder meer wanneer in de 51’ opnieuw een bal van de lijn wordt geveegd. Nauwelijks een minuut later komt onze keeper uit zijn doel, krijgt de bal niet onder controle en wordt het bezoekend schot door een van de plaatselijke verdedigers afgeweerd. Uitstel van executie echter. Tussen de 65ste en de 72ste minuut loopt Tubize verder uit. Eerst valt er een ‘carambole’ doelpunt, daarna wordt een schitterende voorzet met het hoofd afgerond en na een snelle uitbraak op rechts komt de 2-6 op het bord. We vrezen voor een regelrechte afstraffing maar 2’ later kan Gilles Vandewiele voor een open doel de bal binnenkoppen. Bij de volgende thuisaanval wordt Glenn foutief gestuit binnen het strafschopgebied en zet hij zelf de elfmeter om. Einduitslag 4-6 na een bevredigende pot voetbal met een verdiende winnaar en een Deinze dat na de 1-2 steeds op achtervolgen was aangewezen maar toch voldoende karakter toonde om de schade alsnog te beperken.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KMSK Deinze-EUPEN
    Billijk gelijkspel voor Scholieren U16: KMSK Deinze – KAS Eupen 1-1

sloeberke Ook voor deze partij dient de ploeg te worden herschikt. Jean, Shaun en Dardan worden noodgedwongen naar de U17 overgeheveld terwijl Domien en Kevin van de U15 overkomen. De wedstrijd verloopt evenwichtig met langs weerszijden enkele halve kansen. In de 22ste minuut moet Ben al zijn kunnen tonen om een geplaatst schot uit de winkelhaak te ranselen. Beide verdedigingen lijken de partij onder controle te houden tot 5’ voor rusten een bezoekende spits zich mooi vrijkapt en de bal schitterend binnendraait via binnenkant paal: 0-1 voor Eupen.

Kort na de rust klimmen onze jongens op gelijke hoogte wanneer Lorenz de bal in de loop schuift van Domien die in èèn tijd scoort: 1-1. Deinze gaat resoluut op zoek naar een tweede treffer maar de jongens uit het Oostkanton liggen op de loer en counteren af en toe gevat. Zo moet Fenji na 51 minuten in extremis de meubelen redden en kan Ben bij het ingaan van het slotkwartier een hard schot nog net in corner werken. Echt uitgespeelde kansen komen er voor Deinze niet meer. Niet onlogisch tegen de op èèn na beste verdediging uit de reeks. De bezoekers hanteren opvallend veel de buitenspelval en hierdoor worden te veel plaatselijke aanvalsacties vroegtijdig afgebroken. Verdiend gelijkspel van onze jongens tegen Eupen dat dit seizoen nog maar 1 wedstrijd verloor.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)