Schimmel
Inhoud blog
 • Zwarte schimmel verwijderen
 • Schimmel op de muur
 • Schimmel verwijderen in huis
 • Schimmel in huis
 • Ventilatie als oplossing voor schimmel in huis
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Schimmel in uw woning bestrijden
  07-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte schimmel van muur verwijderen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zwarte schimmel is een een plaag voor mensen in huis die er mee te maken hebben. Het begint met het vormen van kleine zwarte plekjes in warme en vochtige plekken in het huis, waarna het zich begint te verspreiden tot het een serieus probleem wordt. Het groeit zeer snel en schimmel reproduceert zich makkelijk door zijn sporen in de lucht los te laten. 

  Veel mensen weten helaas helemaal niet wat de juiste manier is om van dit soort schimmel af te komen en gebruiken simpelweg water en zeep om het te verwijderen. Het verwijderen van zwarte schimmel is niet zo simpel als met een sponsje, water en zeep over een plek met de zwarte schimmel wrijven. De schimmel groeit snel weer op dezelfde plek aan. 

  Om definitief van de zwarte schimmel in uw huis af te komen, moet u antischimmel producten gebruiken die ontworpen zijn om schimmel te verwijderen. Wees voorzichtig met deze producten, want anti schimmel producten kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid als u ze verkeerd  gebruikt.


  07-02-2012, 14:24 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (23 Stemmen)
  Tags:zwarte schimmel, schimmel, schimmels, antischimmel producten
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Schimmel is een type zwam waarvan er wel duizenden verschillende soorten van zijn ontdekt. Alhoewel u niet in staat bent om ze te zien, de schimmels, zijn ze net als pollen overal in onze omgeving te vinden en vormen ze een groot deel van het huisstof. Ze overleven door energie te winnen uit dode en rottende organische materialen en als ze eenmaal een plek hebben gevonden, vormen de schimmel een kolonie. Schimmel kan verschillende kleuren hebben zoals zwart, wit of grijs. Naast het opmerkelijk uitzicht van schimmel, kan u schimmel ook opmerken door de muffe geur die in uw woning hangt.

  De groei van schimmels in een woning kan meestal worden gevonden in de buurt van raamopeningen, achter het meubilair, in de badkamer (bijvoorbeeld op de voegen tussen de tegels), op het behang, op plafonds en op overige objecten als lederen goederen in ongeventileerde kasten. Poreuze en ruwe oppervlakken kunnen makkelijk onzichtbaar vuil en vet verzamelen en zijn ideale plekken voor schimmel om hun levenscyclus te beginnen.


  06-02-2012, 16:25 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
  Tags:schimmel, schimmels
  04-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Condensatie als oorzaak van schimmel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Condensatie in uw woning, bijvoorbeeld in de badkamer, kan leiden tot schimmel. Een te hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat vocht in de lucht condenseert, waardoor schimmels gemakkelijk kunnen groeien. Daarom komt schimmel in de badkamer vaak voor; door het douchen ontstaat een hoog luchtvochtigheidsgehalte. Na een tijdje zal u vlekken op uw muren en plafond opmerken door de condensatie, bijvoorbeeld vlekjes van zwarte schimmel.

  Schimmel verwijderen is vaak een eenvoudige klus, maar voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat u voldoende ventileert zodat de luchtvochtigheid in huis normaal blijft. Door goed te ventileren zal u geen problemen hebben met schimmelgroei.

  04-02-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
  Tags:condensatie, schimmel, schimmels
  30-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorzaak van schimmel in huis

  De oorzaak van schimmel in huis is vaak relatief makkelijk te achterhalen. Zwarte schimmel komt het vaakst voor in woningen. Schimmel in huis ontstaat alleen als er aan een bepaald aantal omstandigheden wordt voldaan. Een van deze voorwaarden is natuurlijk vocht in huis. De andere voorwaarden zijn onvoldoende ventilatie, weinig direct zonlicht en een goede voedingsbodem voor schimmels in huis. Als u deze omstandigheden leest, dan is het niet moeilijk om te bedenken dat de badkamer en de kelder de beste plekken zijn voor schimmel om te groeien.

  Schimmels bestrijden

  Schimmels kunnen het beste bestreden worden door een of meerdere oorzaken van schimmel weg te nemen. Het makkelijkste is om gewoon voldoende te ventileren, door bijvoorbeeld een raampje in de kelder of in de badkamer regelmatig open te zetten zodat de lucht voldoende geventileerd wordt en het probleem van vocht in de lucht weggenomen wordt. Doordat de lucht relatief droger wordt zal er minder vocht op de muren neerslaan door condensatie, wat de voedingsbodem voor schimmel weg neemt.

  Zelf schimmel bestrijden of beroep doen op schimmel-inspecteur

  Als u de oorzaak van schimmel in uw woning niet kunt achterhalen, kunt u beroep doen op een schimmel-inspecteur. Deze professional onderzoekt de situatie in uw woning en stelt vervolgens een oplossing voor om de schimmels te bestrijden of te verwijderen.

  30-01-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
  29-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmel opsporen in je woning
  Hoe kan je schimmel opsporen in je woning? Gebruik je ogen en neus om schimmel in huis op te sporen. Als u een muffe, bedorven of aardachtig geur ruikt, dan kan het zijn dat er zich schimmels in uw woning bevinden. 

  Bovendien kan u bij schimmel een donkere verkleuring zien die veroorzaakt wordt door de schimmelgroei. Kijk goed uit op de plaatsen waar er sprake is of was van waterschade. Niet alle vlekken kan u relateren met schimmel, maar die vlekken die wat donzig zijn en zich uitbreiden, zijn vaak te wijten aan schimmels. 

  Schimmel kan veel verschillende kleuren hebben, maar de meeste soorten zijn groen tot zwart. Zwarte vlekken leiden tot zwarte schimmel in uw woning. Als u een schimmelvlek vindt op de vloer, muur of op het plafond, moet u er rekening mee houden dat er ook schimmelgroei kan zijn die niet meteen zichtbaar is. Zo groeien schimmels vaak onder muren, vloertegels of aan de achterzijde van plafondtegels.

  29-01-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  28-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmels in huis kunnen kankerverwekkend zijn

  Schimmel in woningen kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent die ontdekte dat dat sommige schimmels in bijvoorbeeld de badkamer of keuken uiterst giftige stoffen afscheiden. Zo hebt u misschien al eens zwarte schimmel opgemerkt op het plafond of de muren van uw badkamer.

  Sommige typen zijn aangemerkt als kankerverwekkend door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek. Van andere typen is onbekend of ze kwaad kunnen. Onderzoek moet nog uitwijzen hoe groot het gevaar precies is.

  Universiteit Gent sluit niet uit dat de gevolgen van inhalatie van mycotoxinen groter zijn dan bij inname via de mond. ‘De darmen hebben een eigen afweersysteem. Bij inademing komt de giftige stof rechtstreeks in de longen terecht.’

  Regelmatig duiken er berichten op over het ‘Sick Building Syndrome’ (SBS) ofwel ‘Ziek (door) Gebouwen Syndroom’. Hieronder valt een heel scala aan vage symptomen zoals irritatie van de neus- en oogslijmvliezen, hoofdpijn, lusteloosheid en andere vervelende kwalen.

  Deze symptomen komen vooral voor bij mensen die veel verblijven in gebouwen met een slechte luchtkwaliteit en schimmelgroei. Tot nu toe zijn er echter nog geen duidelijke oorzaken van het syndroom bekend.

  Om gezondheidsklachten te voorkomen, adviseert de onderzoekster om de woning droog te houden en goed te verluchten, ook met koud weer.

  Bron: Universiteit Gent

  28-01-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  27-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing voor schimmel, vocht en condens

  Probeer altijd eerst de oorzaak te achterhalen. Denk ook niet dat er slechts één oorzaak is. Meestal heb je een combinatie van verschillende oorzaken en die moeten één voor één weggewerkt worden. Begin daarom niet met lapmiddelen zoals producten op de muur wrijven, infiltraties met chemische middelen om schimmel of zwarte schimmel. Neem eerst de oorzaak weg en ga pas helemaal op het einde over tot chemische middelen om het esthetisch probleem op te lossen.

  Mensen zijn van nature geneigd om eerst naar de minst dure oplossingen te zoeken ("ik ga toch niet mijn vloer gaan openbreken zeker", of "weet je wel wat dat kost om al mijn buitenmuren te onderkappen?"). Toch kost het je op het einde meestal veel minder door toch direct de oorzaak aan te pakken.

  1. de muren (laten) onderkappen om opstijgend vocht tegen te houden;
  2. ga na of er aan de buitenkant van het huis geen natte plekken zijn als gevolg van lekkende dakgoten, slagregen, lekkende leidingen. Herstel deze;
  3. zorg voor een goede afzuiging van alle vochtige lucht: reinig regelmatig de dampkap in de keuken, kijk of de dampafvoer aan de buitenkant niet verstopt is (door bijv vogelnesten);
  4. zorg voor een afvoer van vochtige lucht in de badkamer, direct naar buiten. Er bestaan hiervoor speciale pakketten die je in elke doe-het-zelf zaak kan kopen, met een automatisch ventilatierooster en een aangepaste stille motor;
  5. zorg voor een goede afvoer van de droogkast direct naar buiten; kijk ook hier of de ventilatie-opening aan de buitenkant niet verstopt zit door pluisjes en vezels die uit de kleren komen. Ga zeker om de zes maanden buiten eens kijken naar de ventilatieopening en verwijder al het afval;
  6. controleer of er geen lekken zijn in waterleiding of centrale verwarmingsbuizen: zie onze tip achteraan hoe je dat zelf met 100% precisie kan controleren! Laat deze zonodig herstellen. Dit gaat onvermijdelijk veel kosten doordat je misschien vloeren moet gaan openbreken;
  7. zorg ervoor dat de spouwen weer verlucht worden indien de spouwopeningen aan de buitenkant verstopt of dichtgeplakt zijn door voegsel.

  27-01-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  26-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorzaken van schimmels

  Alle oorzaken van schimmel of zwarte schimmel zijn terug te brengen tot een te hoge vochtigheidsgraad. Dit kan veroorzaakt worden door constructieproblemen in het huis, maar ook door het gedrag van zijn bewoners.

  • opstijgend vocht in de muren, vaak een probleem bij oudere, gerenoveerde huizen;
  • een kapotte waterleiding in de vloer;
  • een kapotte verwarmingsbuis in de vloer;
  • een kapotte afvoerbuis in de vloer, bijv. in badkamers;
  • slagregen op muren;
  • lekkende dakgoten of andere leidingen;
  • foute constructie van muren en buitenschrijnwerk, waarbij er geen verluchtingskanalen zijn:
  • spouwen die volledig dichtgemaakt zijn:
  • te hoge vochtproductie door de mens in badkamers, keukens, wasplaatsen.

  26-01-2012, 14:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  25-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmel in de badkamer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Misschien hebt u het al eens opgemerkt, maar vaak hebt u in de badkamer zwarte plekjes op het plafond of op de muren. Als u dit opmerkt, hebt u last van schimmel of zwarte schimmel in uw badkamer. Schimmel wordt veroorzaakt door vocht of gebrekkige ventilatie van de badkamer.

  Om van deze schimmel af te komen is het belangrijk om uw badkamer dagelijks voldoende te ventileren. Als u elke dag de ramen open zet, komt er verse lucht binnen in uw badkamer. Deze verse lucht zal schimmel in uw badkamer voorkomen. U kan daarnaast ook een luchtontvochtiger plaatsen in combinatie met de ventilatie van uw badkamer om schimmel te voorkmen.

  Om de reeds aanwezige schimmel in uw badkamer te verwijderen, kunt u gebruik maken van antischimmel producten of schimmelverwijderaars. 

  25-01-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  18-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antischimmel producten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als u schimmel in huis heeft, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. In de winkel vindt u allerhande producten om schimmel te verwijderen.  Antischimmel producten zijn schimmelverwijderaars die u eenvoudig kan krijgen in doe-het-zelfzaken en bouwmarkten. Schimmel verwijderen is over het algemeen een zeer eenvoudige klus.

  Om schimmel te verwijderen kan u, afhankelijk van hoe erg het is, de antischimmel producten verdund en onverdund direct op de plekken aanbrengen waarna u deze plekken schoon maakt. Deze producten zijn makkelijk in gebruik en over het algemeen niet heel erg schadelijk, hoewel het toch aan te raden is om handschoenen te dragen bij het verwijderen van de schimmel. Na het schoonmaken kan u ook overwegen om een schimmelwerende verf te gebruiken om problemen in de toekomst te voorkomen. Als u schimmel in huis ontdekt, is het belangrijk om in de andere ruimtes na te gaan of daar ook sprake is van schimmel. Schimmel bestrijden kan u zelf doen, maar soms is het handig om beroep te doen op een schimmel-inspecteur

  18-01-2012, 09:48 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmel in kasten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hebt u al eens vlekjes opgemerkt in uw kasten of op uw kledij in uw kasten? Dan kan het zijn dat er schimmel zit in uw kasten. Wanneer u schimmel opmerkt is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Schimmel kan namelijk schade aanbrengen aan uw kledij of andere bezittingen. 

  Wanneer er schimmels in uw kasten zitten, is het belangrijk om de kasten dagelijks goed te ventileren. Dit kan u doen door de deuren van uw kast dagelijks wat open te zetten. Schimmel groeit namelijk enkel in vochtige ruimtes die niet genoeg geventileerd worden. U kunt ook een luchtontvochtiger in de vochtige ruimte plaatsen. Dit is een bakje met korrels in die het vocht opvangt. Ventileren is ideaal in combinatie met het verwarmen van de vochtige ruimte. Zo gaat het vocht sneller uit de ruimte en zult u niet zo snel last hebben van schimmel.   18-01-2012, 09:32 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
  17-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmel in huis voorkomen door ventilatie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als u last hebt van schimmel in huis is het aan te reden om alle ruimtes in uw woning dagelijks goed te ventileren. Ventilatie zorgt er namelijk voor dat schimmels geen kans krijgen in uw woning. Schimmelplekken ontstaan doordat het lange tijd vochtig blijft in een bepaalde ruimte van uw woning door gebrekkige ventilatie. Vocht in de lucht kan dan neerslaan op koelere muren, wat ideaal is om schimmels te kweken.

  In vochtige ruimtes zoals een badkamer kan het interessant zijn om een mechanische ventilatie te installeren. Dan wordt de ruimte voldoende verlucht en krijgen schimmels geen kans. Als het installeren van een mechanische ventilatie niet mogelijk is, kan u het probleem ook oplossen door dagelijks voldoende te ventileren. 

  17-01-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte schimmel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hebt u al eens zwarte vlekken gezien op een plafond of muur in uw woning? Deze vlekken zijn dan waarschijnlijk zwarte schimmels. Zwarte schimmel staat erom bekend om giftige stoffen te produceren, nl. mycotoxinen. Langdurige blootstelling aan deze giftige stoffen kan leiden tot onschuldige en ernstige gezondheidsproblemen. Enkele milde symptomen van schimmel zijn niezen, geïrriteerde ogen, huiduitslag en misselijkheid. Schimmel kan echter ook leiden tot braken en ademhalingsproblemen. Vooral kinderen en oudere mensen zijn hier zeer gevoelig voor. 

  Aarzel dus niet wanneer u zwarte schimmel opmerkt en onderneem meteen actie. Ofwel kiest u ervoor om de schimmel zelf te verwijderen of u kunt beroep doen op een schimmel-inspecteur. Wanneer u zelf de schimmel wil verwijderen, kunt u antischimmel producten aanschaffen waarmee u de schimmel van uw plafond of muur haalt. Toch is het aan te reden om een professional in dienst te nemen om de schimmel te verwijderen. Ook al is de schimmel verdwenen, toch hangen nog giftige sporen in de lucht die een professional enkel kan verwijderen. 

  17-01-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
  16-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmel in huis
  Schimmel komt is een vaak voorkomend probleem in huizen. Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer is er een grote kans op schimmels.  Door de hoge luchtvochtigheid of condensatie in een kamer begint schimmel te groeien. Als er bovendien weinig ventilatie is in de ruimte wordt schimmel nog meer aangewakkerd. Ook in de ruimte waar u uw was droogt, hebt u veel kans op schimmel. 

  Om schimmel te voorkomen is het zeer belangrijk om voldoende te ventileren. Zet de ramen open zodat de ruimtes goed verlucht kunnen worden. Een andere oplossing tegen schimmel door hoge luchtvochtigheid is het plaatsen van een luchtontvochtiger. In combinatie met het ventileren van de ruimte kan u zo schimmel voorkomen. Deze handelingen zullen echter niet helpen als de oorzaak van de schimmel een lek is in uw woning. Als de schimmel blijft terugkomen, ondanks alle pogingen, is het aan te raden om een schimmel-inspecteur erbij te halen. Dit is een professional die de schimmelproblemen onderzoekt en vervolgens een oplossing voorstelt.

  16-01-2012, 00:00 Geschreven door Schimmel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (73 Stemmen)
  Archief per week
 • 04/05-10/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 06/08-12/08 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Interessante schimmel links
 • Schimmel
 • Zwarte schimmel
 • Schimmel in huis
 • Schimmel verwijderen
 • Schimmel bestrijden
 • Zoekertjes

 • Inhoud blog
 • Zwarte schimmel verwijderen
 • Schimmel op de muur
 • Schimmel verwijderen in huis
 • Schimmel in huis
 • Ventilatie als oplossing voor schimmel in huis
 • Vormt schimmel een probleem in uw woning?
 • Schimmelvlekken op kledij verwijderen
 • Zwarte schimmel: schadelijk of niet?
 • Doeltreffend schimmel van tussen voegen verwijderen
 • Vocht als meest voorkomende oorzaak van schimmel
 • Schimmel in slaapkamer
 • Is zwarte schimmel in huis schadelijk?
 • Schimmels in huis
 • Schimmel-inspecteurs
 • Schimmel in uw woning voorkomen
 • De gevolgen van schimmel in huis
 • Schimmelsporen
 • Schimmel in douche
 • Zwarte schimmel van muur verwijderen
 • Schimmel
 • Condensatie als oorzaak van schimmel
 • Oorzaak van schimmel in huis
 • Schimmel opsporen in je woning
 • Schimmels in huis kunnen kankerverwekkend zijn
 • Oplossing voor schimmel, vocht en condens
 • Oorzaken van schimmels
 • Schimmel in de badkamer
 • Antischimmel producten
 • Schimmel in kasten
 • Schimmel in huis voorkomen door ventilatie
 • Zwarte schimmel
 • Schimmel in huis


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!