Inhoud blog
  • project fruitjuice
  • project fruitjuice
  • project fruitjuice
  • project fruitjuice
  • project fruitjuice
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    techniek@school

    21-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruitjuice
    Klik op de afbeelding om de link te volgen soorten vruchtensap

    Er zijn 3 verschillende vruchtensappen te onderscheiden. Deze 3 zijn: 
    - vers puur sap
    - puur sap
    - sap uit concentraat 


    Vers puur sap: vers persen van de vruchten is het direct persen van de vruchten Nadat het sap verkregen is wordt het direct verpakt .Deze dranken zijn zeer beperkt houdbaar. 

    Puur sap : een puur vruchtensap is net zoals de verse pure sappen alleen het sap wat uit vruchten komt. Ook deze vruchtensappen zijn direct uit de vrucht geperst. Door te pasteuriseren worden de bacteriën onschadelijk gemaakt waardoor het product langer houdbaar blijft dan de verse pure sappen. Er worden geen ingrediënten of voedingsstoffen toegevoegd. Het zijn dus 100% puur, natuurlijke sappen.

    sap uit concentraat: Na het persen wordt het water uit het sap onttrokken in een vacuüm dampinstallatie bij een temperatuur van 25°C. Er komt dan een dikke brij tot stand die tot tien keer kleiner in volume is : het concentraat . Dit geconcentreerde sap kan nu worden getransporteerd. 

    21-05-2015 om 21:48 geschreven door sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruitjuice
    bewaartechnieken 

    - Roken: voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengt wordt.
    - Drogen: het watergehalte uit voedingsmiddelen halen door ophangen; vries drogen; uitpersen.
    -UHT: dit wil zeggen ultra hoge temperatuur -> kort en aan een zeer hoge temperatuur(135°C-150°C) vergitten.
    -Vacuüm verpakken: alle lucht weghalen uit de verpakking waardoor micro-organismen geen kans krijgen om te ontwikkelen.
    -Sterilliseren: door vergitting(85°C-110°C) alle micro-organismen doden.
    -Opleggen in azijn: door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperiger en gaat het zeer lang mee.
    -Pasteuriseren: het vergitten aan maximum 75°C

    21-05-2015 om 20:56 geschreven door sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruitjuice
    Klik op de afbeelding om de link te volgen termen 

    Wat betekenen deze termen:

    Ten minste houdbaar tot... = de datum van minimum houdbaarheid.
    - ze staan op de producten die op kamertemperatuur bewaard worden en op de producten die vrij lang houdbaar zijn.

    Te gebruiken tot...= dit is de uiterste compsumtie datum 
    - ze staan op producten die zeer gevoelig zijn voor bederf en op producten die gekoeld bewaard moeten worden.

    Vervaldatum en versheidsdatum= als houdbaarheidsdatum 



    Waarom mag je geen voedingsmiddel eten waarop staat: te gebruiken tot 19/05/15 en het is 21/05/15 ?
    - ze kunnen bedorven zijn, ze zijn dus ook niet meer vers. 

    21-05-2015 om 20:05 geschreven door sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruitjuice
    Klik op de afbeelding om de link te volgen groente en fruit 

    Het kost veel energie en hulpmiddelen om verse frambozen of sperziebonen buiten het Nederlandse seizoen in de winkel te krijgen. Maar dat is niet te zien aan het product.De groente-en fruitkalender helpt.

    Voordat jouw groente en fruit in het schap belanden is er al veel energie in gestoken, voor de teelt, de verpakking en het vervoer. Die wordt grotendeels opgewekt met fossiele brandstoffen en dat levert broeikasgassen op.
    Ook het ruimtegebruik voor landbouw telt mee voor de uiteindelijke milieubelasting. 
    Aan de producten in de valt niet te zien welke de minste milieubelasting oplevert. Daarom is er de Groente-en fruitkalender: die geeft met milieuklassen de totale milieubelasting aan van de teelt, transport en verpakking. Groente en fruit in milieuklasse A en B veroorzaken de minste milieubelasting, producten in milieuklasse D en E de meeste.
    De Groente- en fruitkalender geeft per maand en land van herkomst aan in welke milieuklasse een product valt.Het land van herkomst moet uiteraard in de winkel op de verpakking of schapkaart vermeld staan.

    21-05-2015 om 19:52 geschreven door sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruitjuice
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De verpakkingen van fruitsap 

    Uit welke grondstoffen zijn de drankkartons gemaakt?
    -> de drankkartons zijn uit plastic, karton en aluminium gemaakt ( dat zijn dus 3lagen) .

    Waarom wordt aluminium gebruikt in de drankkartons?
    -> het dient als bescherming tegen het licht en de lucht .

    Wat is Tetra Pak?
    -> Tetra Pak is een marktleider voor kartonnen verpakkingen in de voedingsindustrie. 

    Wat zijn de voordelen van een Tetra Pak ?
    -> Enkele voordelen zijn: ruimtebesparing, stapelbaarheid en recycleerbaarheid.

    21-05-2015 om 19:33 geschreven door sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 06/10-12/10 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs