Het grote verhaal der dinosauriërs (en andere gewervelden)
Inhoud blog
  • Een introductie van korte duur
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen %%%FOTO1%%%
    'He's a natural born world-shaker'

    Luke (Paul Newman) komt in een werkgevangenis terecht nadat hij, in een zatte bui, de bovenkant van enkele parkeermeters heeft afgezaagd. Een vrij banaal misdrijf dat hem toch twee jaar bezorgt. Al snel komt hij tot de ontdekking dat het leven in de gevangenis al even saai is als het leven er buiten - maar dan zonder de mogelijkheid om zichzelf poepeloere zat te drinken. Al snel krijgt hij ruzie met de leider van de gevangenen, een zekere Dragline (George Kennedy), die leidt tot een boksmatch. De twee worden toch vrienden en samen proberen ze het beste te maken van de tijd in het gevang.

    De eerste helft van de film wordt gespendeerd aan het verplichte werken alsook aan de nutteloze bezigheden van de gevangenen. Zo is er een lange sekwentie waarin Luke wedt dat hij op een uur tijd 50 eieren kan opeten, een taak die volgens de meeste onmogelijk is. Belangrijke zaken dus. De tweede helft zien we verscheidene ontsnappingspogingen, maar de toon blijft hetzelfde. Luke is voornamelijk iemand die het moeilijk heeft met gezag en dus alles probeert om hieraan te ontkomen of het belachelijk te maken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-01-2010, 16:18 geschreven door rudolf55  
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een introductie van korte duur
    Om maar meteen met de vaak geplaagde deur in huis te vallen: ik heb geen idee waarom ik hieraan begonnen ben. Bloggen? Niet mijn ding. Plezant om er eens één te lezen, maar om er nu zelf mee te beginnen? Nooit aan gedacht. Waarom is hopelijk wel duidelijk. Dit is nog maar mijn zevende zin en ik ben al bezig met clichés op te sommen. De charleston dansen op de top van de Mount Everest, dat zou de volgende stap moeten zijn.

    De titel: dinosauriërs zijn toch een algemene interesse, neem ik aan. En ook al heeft dit niets met dat onderwerp te maken, de kans zit er in dat er wel eens een verdwaalde ziel binnenkomt, in de hoop hier toch een beetje informatie te vinden over de machtige amphicoelias fragilimus, of toch ten minste, waar diens beenderen ooit naartoe zijn gegaan. Spijtig voor die ziel zal hij spijtig genoeg teleurgesteld terug naar google moeten (zonder reclame te maken voor die zoekmachine: er zijn nog andere zeer degelijke alternatieven beschikbaar).


    Een tekening van beenderen is minstens even veel waard als de beenderen zelf


    Eigenlijk wou ik het nog hebben over een film genaamd Gun Crazy (of was het Deadly is the Female?) van Joseph H. Lewis, gemaakt in 1950 (of was het 1949?). Een film noir, om mee van start te gaan.



    Alles begint (zoals de dingen wel vaker doen) met een kind, die geobsedeerd is door vuurwapens. Niet op de gewoonlijke kindermanier, zeker niet. Voor hem geen PANG PANG PANG met een stok, of PIEW PIEW PIEW met een plastieken prul. Nee hoor, voor Bart Tare (John Dall) is alleen het echte werk goed genoeg. Maar doordat hij getraumitiseerd is nadat hij een klein kuikentje heeft doodgeschoten is hij een zeer vredelievende pistoolliefhebber. Maar dit alles verandert later in zijn leven, als hij Annie Laurie Starr (Peggy Cummins) ontmoet. Of toch niet...!

    Het oerdegelijke verhaal lijkt de kijker te vertellen dat we moeten uitkijken voor vrouwen met pistolen, een sentiment dat ik maar al te graag deel. Ik kijk liefst ook uit voor mannen met pistolen, maar ben gelukkig nog maar nauwelijks met die beiden geconfronteerd geworden. Maar naast die levensles kan er toch ook een film gevonden worden die staat als een huis. Joseph H. Lewis, één van de vele B-film regisseurs, had dan misschien wel minder middelen dan de grote namen, maar zijn inventiviteit komt de sfeer vaak ten goede. Zo wordt er halverwege de film een bankoverval gepleegd: in plaats van de kijker mee naar binnen te lokken op het moment van gebeuren blijft de camera de hele scène lang op de achterbank van de vluchtauto. We kijken op de ruggen van de personages terwijl ze naar de bank rijden, terwijl dezen (door de acteurs geïmproviseerde) opmerkingen maken over de verkeerssituatie ('Look out for that rock!'). Het eerste personage stapt uit om de overval te plegen, wij blijven kijken naar de rug van de andere. Een politie-agent komt aangewandeld. Het tweede personage stapt uit om een praatje met hem te gaan doen. De camera draait om de conversatie te volgen, maar blijft in de auto. De overvaller komt buiten, de politie-agent wordt neergeslagen, de camera kruipt terug naar achteren en de twee vluchten. Terug naar de ruggen. Een vluchsituatie, veel gedraai aan het stuur, paniek, totale desoriëntatie en de camera stopt geen enkel moment met registreren. Alsof je er midden in zit.

    Maar de eigenlijke kern van de film is de relatie tussen Bart en Annie, de eerste een man die nooit, maar dan ook nooit een leven wezen zou doden, de andere een vrouw die bij het minste de haan van haar pistool wilt spannen. Op sommige momenten in de film lijken deze twee dan ook voor iemand anders geboren, een feit dat de film je probeert te doen vergeten. Het magnifieke is dat dit werkt, dankzij het goede acteerwerk van de twee hoofdrolspelers. Zoals Bart op een gegeven moment zegt: 'We go together, Annie. I don't know why. Maybe like guns and ammunition go together.' De strijkers zwellen nu al aan.


    Echte liefde

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-01-2010, 22:16 geschreven door rudolf55  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/rudolf55

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    20-01-2010, 21:17 geschreven door  
    Archief per week
  • 18/01-24/01 2010
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs