Dit eerste receptje is er eentje dat ik verleden week in elkaar heb geflanst, had nog 4 diepgevroren kabeljauwfilets en wist niet wat er mee aan te vangen, dus...
Ingrediënten voor 4 personen
-4 kabeljauwfilets, vers of diepvries -citroensap -zout en peper -20 g bloem -20 g boter -extra boter voor het invetten -1/2 l melk (ongeveer) -2-3 eetlepels gehakte dille -geraspte muskaatnoot.
1) Laat de filets ontdooien. Spoel ze goed af onder stromend, koud water. Besprenkel ze met citroensap en laat 15 minuten opzij staan. Maak ondertussen de saus. 2) Fruit voor de saus de bloem in de boter en voeg vervolgens de melk toe. Laat even inkoken en kruid met zout, peper en muskaatnoot (naar smaak) 3) Laat de saus even pruttelen op een zacht vuur onder voortdurend roeren (hou het goed in de gaten want voor je het weet is ze te dik, als dit gebeurt; melk toevoegen) en voeg de gehakte dille toe. Goed omroeren. 4) Kruid de visfilets met zout en peper. Leg ze in een beboterde ovenvaste schaal. Schenk de saus erover en leg een klontje boter op elke filet. 5) Laat de filets gedurende 25-30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °
Kan ook met andere vis, maar let vooral bij zalm goed op of de vis wel gaar is. Is ook erg lekker met wat gekookte garnaaltjes in de saus. Eet er aardappelpuree bij, en eventueel een salade van tomaat en paprika. Smakelijk!