Ik ben geboren in Tienen, opgegroeid in Duitsland en op mijn 13de terug naar België gesleept. Dik tegen mijn zin natuurlijk. Ik moest op enkele weken tijd niet alleen het nieuws verwerken dat wij terug naar België moesten maar ook alles en iedereen achter laten in mijn vertrouwde omgeving. Vanuit de grootstad kwam ik in de boerenbuiten terecht. Van de geur van "Reibeküchen und brädwurstnaar de geur van koeienstront. Na weken vol haat tegenover mijn vader, van wie ik mee moest verhuizen, geraakte ook ik het hier langzamerhand gewend. Mijn grote mond was daarbij een heel handige hulp. Op school was ik de rebel. Wel altijd beleefd tegenover mijn "oversten" wat mij meermaals een positieve delibiratie bezorgde. Onze pa zijn militaire opvoeding had ook ons dus zeer belangrijke dingen geleerd.
Ik leerde al snel mijn buurjongens kennen die samen met hun ouders een boerderij hadden. Snel was deze dan ook mijn 2de thuis. Koeien melken, met de tractor rijden, hooien... Niets was te veel of te moeilijk. En natuurlijk ook...mijn eerste liefde. Crush eigenlijk. Ik was toen 14 en stapel op de oudste boerenzoon maar die had een vriendin. Nu ja, ze noemden mij niet voor niets "Lolita" dus al snel trok ik ook zijn interesse. Onze eerste kus.... Waaauw. Ik was nog jong maar ik wist snel dat ik meer wilde. Zijn handen op mijn lijf, onder mijn t-shirt, achter mijn slipje... We werden nu wel abrupt verstoord door zijn jongere broer dus het was al snel gedaan met de pret. Zijn vriendin kon er helemaal niet om lachen.
Na een dik jaar had ik het wel allemaal gezien daar op de boerderij en leerde in nieuwe mensen kennen. Niet echt de juiste... Drugs, seks & Rock'N'Roll... Alles had ik al gedaan op mijn 15de. Ik at alles wat rond en wit was en snoof alles wat een korrelige textuur had. Dit heb ik altijd voor mijn ouders kunnen verbergen houden. Ik mocht nl. al heel jong met mijn oudere broer opstap en dus had ik heel veel vrijheid. Ik kreeg vertrouwen van mijn ouders. Iets wat ik wel heel vaak geschonden heb. Gelukkig hebben zij nooit alles geweten of gemerkt. Ze zouder heel erg teleurgesteld in mij geweest zijn en als ik nu terug kijk is het allemaal niet waard geweest. Ik heb echt heel erge dingen gedaan waar ik helemaal niet trots op ben. Het enigste waar ik wel trots op ben is dat ik altijd heel veel respect heb gehad over mijn lijf. Bedpartners heb ik niet veel gehad. Ik stond niet zoals andere leeftijdsgenoten op het podium met mijn gat te draaien en een half uur later te vrijen op een of andere achterbank van een auto.
Het is op een gegeven moment echt heel erg geweest met mijn druggebruik en ben op eigen kracht uit dat milieu gestapt. Ik heb van de ene dag na de andere al mijn "vrienden" achtergelaten en heb nooit nog gebruikt. Ik heb teveel zien gebeuren. Mijn gezondheid ging achteruit en mijn lief sleurde mij door de kamer als ik te weinig geld bijhad van mijn bijbaantje. (Ik ging naar school en daarna werken tot 's avond 20u en hij stempelde) Ik was 17 jaar toen mijn ogen gelukkig open gingen.
Ik ben mijn huidige partner tegen het lijf gelopen enkele maanden later en hij heeft echt mijn leven gered. Ondertussen zijn we 13 jaar verder en hebben wij heel wat woelige waters doorzwommen. We hebben heel wat tegenslag en verdriet gekend. Daarover vertel ik in mijn volgende blog. Ik zou zo zeggen " blijf mij zeker volgen" want geloof mij ik heb nog heel wat verhalen in petto.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!