 |
|
 |
27-01-2009 |
Voor alle duidelijkheid |
Langs alle kanten wordt mij gevraagd hoe het nu zit met het 2de periodekampioenschap. Voor alle duidelijkheid lees het volgende ...
In princiepe moest volgende zondag de 2de periodekampioen bepaald worden. Wij staan, samen met Maccabi en Schelle vooraan met 18 punten. Indien wij dus winnen van Maccabi zjn we periodekampioen want zelfs als Schelle wint kunnen ze niet voorbij ons aangezien we een wedstrijd meer gewonnen hebben.
Maar ... de uitgestelde wedstrijden van zondag 11/01/09 worden gespeeld op 29/03/09 en die tellen mee voor het bepalen van de periodetitel. Dit wil dus zeggen dat de 2de titel eigenlijk zo goed als gelijk met de 3de zal bepaald worden.
29/3: Verbr. Hemiksem - Rochus en Schelle - Maccabi, kan het nog wat spannender aub.
Kijk, we kunnen dat natuurlijk oplossen door de rest van de competitie alles te winnen hé, dan hebben we hoogstwaarschijnlijk die eindronde zelfs niet nodig.
27-01-2009, 14:45 geschreven door Den Hooligan 
|
|
|
 |
26-01-2009 |
Wawh |
Wawh (ik zal het wel ni just schrijve) maar ge kent die uitdrukking wel hé. Normaal gebruik ik die wanneer er een natuurfenomeen voorbij gaat maar in dees gekribbel gaat het over de prestatie van ons 1ste team, ons 1ste ploeg.
't Was vandaag van mutten, verlies tegen Branst had ons meer dan waarschijnlijk in het verdomd hoekje gestopt, ons gasten zullen dat ook wel geweten hebben zekers. Het was bij ons dan ook een beetje bang afwachten hoe het er rond 17 uur zou uitzien, ge weet dat we niet gemakkelijk scoren, ge weet dat we al eens een goal tegenkrijgen die vermeden kon worden, alléé ik moet het onze supporters niet uitleggen, die pakweg 50 trainers weten het allemaal stukken beter dan ikke.
En dan begint die match en lijkt het erop dat er weer niks van gaat komen, efkes toch. Kanske voor ons, kans voor die van Branst (hé da rijmt bekanst) met een fenomenale redding van Tom en voor de rest veel balbezit maar ... ge weet het wel.
En dan, na de rust, wa was me da zeg ? Nu ga ik voor een keer eens in superlatieven sé. Ik kom al een tijdje op Rochus, heb al meer wedstrijdjes gezien, maar wat ik nog nooit gezien heb is een ploeg die zo voor de overwinning gaat, die zo voor elke bal gaat, die bovendien zo elke medespeler ruggesteun geeft. Het was nagelbijten, want dat Branst zo scoren was niet te verwachten maar ge weet nooit, dat wij gingen scoren werd met de minuut minder vanzelfsprekend. En toch deden ze het, 2 keer zelfs. En wette wa mij nog het meeste deugd deed ? Awel dat die 2 doelpunten geen afstandsschoten waren, geen éénpersoonsactie, géén vrijschop die prachtig binnen werd gekegeld. Niks daarvan, 2 doelpunten uit collectieve acties en gescoord na een assist.
Ik had het verleden keer over groepsgedoe, ploegbelang voor ge weet wel, spelen als groep en voor het team, ik heb het verdomme vandaag allemaal gezien. Dees is het team dat ik voor ogen had, werken tot ge de pleurus krijgt, elkaar steunen en vooral elkaar helpen. Alles was aanwezig en dat ge die wedstrijd met 2 - 0 wint is deze keer echt de bekroning van een teamprestatie.
Mercie gasten voor deze namiddag. Ik heb me efkes laten gaan maar weet wel dat wanneer ik iets schrijf (of zeg), ik dat 100% ernstig meen, blijf dus op dit niveau verder gaan want als't slecht is zeg ik het ook, alléén doe ik da na de match.
Enfin, conclusie: ik heb vandaag misschien niet de beste maar zeker een collectieve prestatie gezien die voor mij in de top drie van Rochus aller tijden staat en dat doet vréé deugd. Nu nog mijn 'Duveltje' en dan met een zalig gevoel mijn bedje in.
Ik wist het hé da gellie dat kunt
26-01-2009, 00:42 geschreven door Den Hooligan 
|
|
|
 |
20-01-2009 |
Hallo Tokio |
Hallo Tokio is een uitdrukking die ik gebruik wanneer er iets naar mij toekomt wat ik eigenlijk feitelijk niet zo goed begrijp...
En ik begrijp dus iets niet zo goed. In vorige kribbels had ik het al over ons klaarblijkelijk moeilijk scoren, vorige zondag tegen Ekeren was het weer eens prijs. 't Zal allemaal wel goed komen maar waar ik mij zorgen over maak is een overduidelijk gevoel dat er iets mis zit bij onze senioren. Vraag mij niet wat want ik heb geen pasklaar antwoord klaar maar dat er iets scheelt daar ben ik van overtuigd.
Ik sta bekend om straffe uitspraken en ga daar weer eens een doen zie....
Een vree oud spreekwoord zegt dat 'een keten zo sterk is als haar zwakste schakel'. Een team staat of valt door de samenhorigheid van alle teamgenoten. Wil je dus resultaten behalen zit er niks anders op dan aan één zeel te trekken, ook als het je niet bevalt of als je door omstandigheden je niet goed voelt. De echte groten vallen steeds op door hun bescheidenheid. De groep altijd beschouwen als belangrijker dan je eigen gevoel is enkel maar een toonbeeld van mentale sterkte. Jezelf wegcijferen in het belang van je groep is een eigenschap die de echt groten siert.
Laat mij duidelijk zijn, dit gaat voor mij over de hele groep, ik zit niet in een positie om kritiek te geven op 'sommigen', ik praat in het algemeen belang. En laat mij duidelijk zijn, van voetbal ken ik geen fluit, als het op teambuilding, groepsgeest enz aankomt kan ik er nog veel hunne mond doen openvallen. Persoonlijk succes en erkenning doet mij genen bal, het eindresultaat telt. Ben ik aan het lullen ? Awel, doe het mij maar na, ik maak al jaren een website voor een bevriende club, die wordt in hun reactie's bewierookt dat het ni meer schoon is. Desondanks weet, buiten het bestuur geen mens wie de webmaster is.
Wat wil ik daar mee zeggen want dit heeft eigenlijk niks met voetbal te maken .... Dit wil voor mij zeggen dat wanneer je jezelf wegcijfert en het succes van het geheel belanrijker vindt, je ook een enorm goed gevoel kunt overhouden aan je eigen werk.
Als toetje krijg je nog de integrale redevoering van Obamatje. Ik weet dat de meeste van jullie dat gaan overslagen, wel, zij die het helemaal uitlezen staan stukken verder. Waarom ? Omdat ik ervan overtuigd ben dat, wanneer we ons effe spiegelen aan die tekst, Amerika er nog niet uit is maar wij, Rochus gegarandeerd kampioen spelen omdat geen enkele ploeg tegen zo'n teamgeest op zouden kunnen
Barak Hussein Obama, toespraak t.g.v. zijn aanstelling als President
"Mijn medeburgers: Ik sta hier vandaag voor u, nederig door de taak die mij te doen staat, dankbaar voor het vertrouwen dat u in mij heeft gesteld, mij goed bewust van de offers die door onze voorouders zijn gebracht. Ik dank President Bush voor zijn diensten aan ons volk en ook voor de gastvrijheid en medewerking die hij heeft betoond gedurende het hele proces van overdracht.
Vierenveertig Amerikanen hebben nu de presidentiële eed afgelegd. Deze woorden zijn gesproken tijdens een opwaartse beweging van welvaart en de kalme wateren van de vrede. Maar soms wordt de eed ook afgelegd temidden van zich samenpakkende donkere wolken en razende stormen.
In dat soort tijden heeft Amerika doorgezet, niet alleen vanwege de vaardigheid of visie van haar leiders, maar omdat wij, het volk, de idealen van onze voorvaderen trouw zijn gebleven, en onze oprichtingsdocumenten trouw zijn gebleven. Zo is het in het verleden gegaan; zo moet het ook gaan met deze generatie Amerikanen.
"Dat we midden in crisis zitten, is duidelijk" Dat we midden in een crisis zitten is nu goed duidelijk. Onze natie is in oorlog, tegen een verstrekkend netwerk van geweld en haat. Onze economie is sterk verzwakt: dit is een gevolg van hebzucht en gebrek aan verantwoordelijkheid van de kant van sommigen, maar is ook te wijten aan het feit dat wij met z'n allen niet in staat zijn geweest moeilijke keuzes te maken en het land voor te bereiden op een nieuw tijdperk. Mensen zijn hun huis kwijtgeraakt, hun baan verloren, hebben hun bedrijven moeten sluiten.
Onze gezondheidszorg is te duur, en te veel mensen redden het niet in ons schoolsysteem. En elke dag brengt ons meer bewijzen dat de manier waarop wij energie verbruiken onze tegenstanders sterker maakt en een bedreiging vormt voor onze planeet.
Dit zijn de indicatoren van de crisis, die onderhevig zijn aan gegevens en statistieken. Minder goed meetbaar maar minstens even diepgaand is een groeiend gebrek aan vertrouwen in ons hele land - de knagende angst dat de neergang van Amerika onontkoombaar is, en dat de volgende generatie haar verwachtingen zal moeten bijstellen.
"Uitdagingen zullen worden opgelost" Vandaag zeg ik u dat de uitdagingen waarmee wij geconfronteerd worden, reëel zijn. Ze zijn ernstig en talrijk. Ze zullen niet gemakkelijk of snel kunnen worden opgelost. Maar dit wil ik u zeggen, Amerika: ze zullen worden opgelost.
Vandaag zijn wij hier bijeen omdat wij gekozen hebben voor hoop in plaats van angst, saamhorigheid in plaats van onenigheid en meningsverschillen.
Vandaag zijn wij hier om een einde te maken aan kleinzielige rancunes en valse beloften, aan de verwijten en versleten dogma's die al al te lang onze politiek hebben verstikt.
Wij zijn nog steeds een jong land, maar zoals in de Schrift staat: de tijd is gekomen om 'kinderlijke zaken vaarwel te zeggen'. De tijd is gekomen om ons doorzettingsvermogen te herbevestigen; om te kiezen voor onze betere geschiedenis; om dat kostbare geschenk, dat nobele idee, te propageren, dat is doorgegeven van generatie op generatie: die door God geschonken belofte dat iedereen gelijk is, dat iedereen vrij is, en dat iedereen de kans moet krijgen om hun volledige portie geluk na te streven.
Wanneer wij de grootsheid van ons land herbevestigen zijn we ons ervan bewust dat grootsheid nooit iets vanzelfsprekends is. Het moet verdiend worden. Bij onze reis hebben we nooit de kortste weg gekozen, of de weg van de minste weerstand. Deze weg is niet voor de lafhartige, voor hen die ontspanning verkiezen boven werk, of die alleen de lusten van rijkdom en roem nastreven. Nee, het zijn zij die bereid zijn om risico's te nemen, de doeners, de makers van dingen - van wie sommigen beroemd waren maar vaker onbekende hardwerkende mannen en vrouwen - die ons hebben gedragen langs het lange, zware pad naar de welvaart en de vrijheid.
"De klap van de zweep doorstaan" Voor ons hebben zij hun karige bezittingen ingepakt en de reis over de oceaan ondernomen op zoek naar een nieuw leven. Voor ons hebben zij geploeterd in benarde omstandigheden, en hebben ze zich in het Westen gevestigd; de klap van de zweep doorstaan, de harde aarde doorploegd.
Voor ons hebben zij gevochten en zijn ze gestorven, in plaatsen als Concord en Gettysburg, Normandië en Khe Sahn. Steeds weer hebben deze mannen en vrouwen geworsteld, offers gebracht en gezwoegd totdat hun handen kapot waren, opdat wij een beter leven zouden hebben. Zij beschouwden Amerika als meer dan de som van onze individuele ambities; groter dan alle verschillen in afkomst of rijkdom of groepering.
"Mouwen opstropen" Dit is de reis die wij vandaag voortzetten. Wij zijn nog altijd het meest welvarende en machtige land op Aarde. Onze werknemers zijn niet minder productief dan voor het begin van deze crisis. Onze geest is niet minder vindingrijk, en er bestaat nog evenveel behoefte aan onze goederen en diensten als vorige week of vorige maand of vorig jaar. Ons vermogen is nog even groot. Maar de tijd dat wij pas op de plaats konden maken, dat we specifieke belangen konden beschermen en onplezierige beslissingen op de lange baan konden schuiven - die tijd is beslist voorbij. We moeten vanaf vandaag hard aan het werk gaan, de mouwen opstropen, en opnieuw beginnen met de taak van de wederopbouw van Amerika.
Want er is werk aan de winkel waar we ook kijken. De toestand van de economie vraagt om actie, om snel en doeltreffend handelen, en we zullen ook handelen - niet alleen om nieuwe banen te scheppen maar ook om een nieuwe basis voor groei te leggen. We zullen de wegen en bruggen gaan bouwen, de elektrische netwerken en digitale verbindingen die onze handel voeden en ons allen verbinden. "Zon, wind, bodem temmen om brandstoffen te verschaffen" We zullen de wetenschap weer haar rechtmatige plaats geven, en gebruik maken van de wonderen van de techniek om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren en de kosten daarvan te verlagen. We zullen de zon en de wind en de bodem temmen om brandstof te verschaffen voor onze auto's en onze fabrieken te laten draaien. En we zullen onze scholen en universiteiten hervormen zodat ze beter voldoen aan de eisen van de nieuwe tijd. Dit alles kunnen wij doen - en dit alles zullen wij doen.
Nu zijn er sommigen die de omvang van onze ambities in twijfel trekken - die aangeven dat ons systeem niet al te veel grote plannen kan verdragen. Deze mensen zijn kort van geheugen; want ze zijn vergeten wat dit land al heeft gepresteerd, en waartoe vrije mannen en vrouwen in staat zijn als hun verbeeldingsvermogen hand in hand gaat met een gemeenschappelijk doel, als nood hand in hand gaat met moed.
Wat de cynici niet begrijpen is dat er een aardverschuiving heeft plaatsgevonden, en dat de afgezaagde politieke argumenten die zo lang gemeengoed zijn geweest nu niet meer van toepassing zijn. Vandaag de dag vragen wij ons niet meer af of onze regering te groot of te klein is, maar of zij functioneert; of de regering gezinnen helpt om banen te vinden tegen redelijke betaling, gezondheidszorg die ze zich kunnen veroorloven, een waardig pensioen. Waar het antwoord op deze vragen Ja luidt, zijn wij van plan door te gaan; waar het antwoord nee luidt worden de prrogramma's beëindigd.
En die mensen die de publieke fondsen beheren zullen ter verantwoording worden geroepen: om verstandig geld uit te geven, slechte gewoontes te corrigeren, en zaken te doen in het volle daglicht - want dan pas kunnen wij het cruciale vertrouwen tussen het volk en zijn regering herstellen.
Ook is de belangrijkste vraag niet of de markt een kracht ten goede of ten kwade is. Het vermogen van de markt om rijkdom te genereren en vrijheid te verhogen is ongeëvenaard, maar deze crisis heeft ons een signaal gegeven dat zonder waakzaamheid de markt onbeheersbaar kan worden - en dat een land geen welvaart kan kennen als het alleen de welvarenden begunstigt. Het succes van onze economie is altijd afhankelijk geweest niet alleen van de omvang van ons Bruto Binnenlands Product, maar van de reikwijdte van onze welvaart; van ons vermogen om kansen te bieden aan eenieder die daarvoor open staat - niet uit liefdadigheid, maar omdat dat de zekerste weg is naar ons gemeenschappelijk goed.
"Weet dat Amerika een vriend is van elke natie" Wat betreft onze gezamenlijke verdediging: de keuze tussen onze veiligheid en onze idealen verwerpen wij als onjuist. De grondleggers van onze natie, die voor gevaren stonden die wij ons nauwelijks kunnen voorstellen, hebben een handvest opgesteld die garant stond voor onze rechtsorde en rechten van de mens, een handvest dat is uitgegroeid door het bloed van vele generaties.
De wereld wordt nog steeds verlicht door die idealen, en we zullen ze niet opgeven uit opportunisme. En dus zeg ik tegen alle andere volkeren en regeringen die vandaag kijken, van de grootste hoofdsteden tot het kleine dorpje waar mijn vader werd geboren: weet dat Amerika een vriend is van elke natie en alle manen, vrouwen en kinderen die op zoek zijn naar een toekomst vol vrede en waardigheid, en dat we er opnieuw klaar voor zijn om de leiding te nemen.
"Stevige allianties nodig" Ik roep in herinnering dat eerdere generaties niet alleen tegen fascisme en communisme optraden met tanks en granaten, maar met stevige allianties en duurzame overtuigingen. Zij begrepen al dat alleen onze kracht alleen niet genoeg is om ons te beschermen en ons niet het recht geeft om te doen wat wij maar willen. Integendeel, zij wisten dat onze kracht groeit door een voorzichtig gebruik (ervan); onze veiligheid komt voort uit de gerechtigdheid van ons doel, de kracht van ons voorbeeld, de temperende eigenschappen van nederigheid en inperking.
Wij zijn de bewaarders van dit erfgoed. Als we ons eens temeer laten leiden door deze principes, zijn we opgewassen tegen die nieuwe bedreigingen die een nog grotere inspanning vergen - een nog nauwere samenwerking en wederzijds begrip tussen naties. We zullen beginnen Irak op een verantwoorde manier aan zijn volk over te laten. We zullen een welverdiende vrede smeden in Afghanistan. Met oude vrienden en vijanden van weleer zullen we onvermoeibaar samenwerken om de nucleaire dreiging te verminderen en het spook van een opwarmende planeet verjagen.
"Niet aarzelen onze levensstijl te verdedigen" We zullen ons niet verontschuldigen voor onze levensstijl, noch aarzelen om die te verdedigen. En voor diegenen die hun doel proberen te bereiken door middel van terreur en het afslachten van onschuldige mensen: laten we nu tegen u zeggen dat wij sterker zijn en dat onze geest niet gebroken kan worden; u zult het niet langer volhouden dan wij en wij zullen u verslaan.
Want wij weten dat ons veelkleurig erfgoed een kracht inhoudt, geen zwakte. Wij zijn een natie van christenen en moslims, joden en hindoes - en ongelovigen. Wij zijn gevormd door elke taal en cultuur uit alle hoeken van deze Aarde; en omdat we van de bittere smaak van de burgeroorlog en segregatie hebben geproefd, en sterker en meer verenigd uit dat donkere hoofdstuk naar voren zijn gekomen, kunnen we niet anders dan geloven dat de oude haat ooit zal verdwijnen; dat de lijnen die de stammen scheiden spoedig zullen vervagen; dat, naarmate de wereld kleiner wordt, onze gezamenlijke menselijkheid naar boven zal komen; en dat Amerika haar rol moet vervullen in het verwelkomen van een nieuw tijdperk van vrede.
"Moslimwereld: op zoek naar een nieuwe weg voorwaarts" Aan de moslimwereld zeg ik dat we op zoek zijn naar een nieuwe weg voorwaarts, gebaseerd op gezamenlijke interesse en wederzijds respect. Aan die leider in de wereld die conflicten probeert te stimuleren, of het leed van zijn samenleving aan het Westen wijten: weet dat uw volk u zal beoordelen op basis van wat u kunt opbouwen, niet wat u kunt vernietigen.
Aan diegenen die hun macht ontlenen aan corruptie en bedrog en het monddood maken van andersdenkenden: weet dat u de geschiedenis niet aan uw zijde hebt staan maar dat wij u een hand zullen toereiken als u bereid bent om uw vuist te openen.
"Wereld is veranderd, wij zullen mee moeten veranderen" Aan de volkeren van arme naties, zeg ik dat we met u zullen samenwerken om uw boerderijen te laten opbloeien en schoon water over uw land te laten stromen; om uitgehongerde lichamen en hongerige geesten te voeden. Aan naties zoals de onze die kunnen genieten van een relatieve welvaart zeggen we dat we het ons niet meer kunnen veroorloven om onverschillig te zijn ten opzichte van leed buiten onze grenzen; noch kunnen we de bronnen in de wereld opmaken zonder aandacht voor de gevolgen. Want de wereld is veranderd en wij zullen mee moeten veranderen.
Terwijl we nadenken over de weg die voor ons ligt, denken we met nederige dankbaarheid terug aan die dappere Amerikanen die, terwijl ik spreek, in verre woestijnen en berggebieden patrouilleren. Zij hebben ons vandaag iets te zeggen, net zoals de helden die in Arlington liggen door de eeuwen zullen blijven fluisteren.
Wij eren hen niet alleen omdat zij de bewakers van onze vrijheid zijn, maar ook omdat zij de geest van gedienstigheid vertegenwoordigen; een bereidheid om betekenis te vinden in iets dat groter is dan zijzelf. En toch, op dit moment - een moment dat een hele generatie zal bepalen - is het juist deze geest die bezit van ons allen moet nemen.
Want hoeveel een regering ook kan en moet doen, uiteindelijk steunt deze natie op het geloof en de vastberadenheid van het Amerikaanse volk. Het is de vriendelijkheid om een vreemdeling op te nemen wanneer de dijken doorbreken, de onzelfzuchtigheid van werknemers die liever uren inleveren dan dat een vriend zijn of haar baan verliest, die ervoor zorgt dat we ons door deze donkere tijden weten te slaan. Het is de moed van de brandweerman om een trap vol rook op te stormen, maar ook de bereidheid van een ouder om een kind te voeden, die uiteindelijk ons lot bepaalt.
"Een nieuw tijdperk van responsabilisering" Onze uitdagingen kunnen dan wel nieuw zijn. De middelen waarmee we er tegen vechten kunnen nieuw zijn. Maar die waarden waarop ons welslagen berust -- hard werken en eerlijkheid, moed en eerlijk spel, tolerantie en nieuwsgierigheid, loyaliteit en patriottisme - dat zijn oude waarden. Ze zijn de waarheid. Ze liggen aan de basis van de stille kracht van de vooruitgang door onze hele geschiedenis. Wat wordt gevraagd is dus een antwoord op deze waarheden.
Wat er nu van ons vereist wordt, is een nieuw tijdperk van responsabilisering - een erkenning, door elke Amerikaan, dat we plichten hebben jegens onszelf, onze natie en de wereld, plichten die we niet morrend maar juist met plezier aanvaarden, gesterkt door de wetenschap dat er niets zo bevredigend is voor onze geest, niets zo vormend is voor ons karakter, dan ons volledig inzetten voor een moeilijke taak.
Dit is de prijs, en de belofte van burgerschap. Dit is de bron van ons vertrouwen - de wetenschap dat God ons oproept om vorm te geven aan een onzekere bestemming. Dit is de betekenis van onze vrijheid en onze overtuiging - waarom mannen en vrouwen en kinderen van elk ras en elke overtuiging in deze voortreffelijke Mall bijeenkomen om samen te vieren, en waarom een man wiens vader minder dan zestig jaar geleden in een plaatselijk restaurant misschien niet zou worden bediend, nu voor u kan staan om een bijzondere heilige eed af te leggen.
Laten wij daarom deze dag in ons hart opsluiten, en denken aan wie wij zijn en de lange weg die we hebben afgelegd. In het jaar van Amerika's geboorte, in de allerkoudste maand, zit een kleine groep patriotten bijeengehurkt rond een stervend kampvuur aan de oevers van een ijzige rivier. De hoofdstad werd verlaten. De vijand rukte op. De sneeuw was bevlekt met bloed. Op het moment dat de uitkomst van onze revolutie het meest betwijfeld werd, gebood de vader van onze natie om deze woorden aan het volk voor te lezen: Zeg het voort aan de toekomstige wereld... dat midden in de winter, toen niets dan hoop en deugd nog kon overleven... dat de stad en het land, gealarmeerd door een gezamenlijke dreiging, naar voren traden om deze het hoofd te bieden.
Amerika, in het licht van onze gezamenlijke bedreigingen, in de winter van onze tegenspeod, laat ons deze tijdloze woorden herinneren. Laten we de ijzige stromen nog eenmaal met hoop en deugd weerstaan, en laten we de stormen die nog zullen komen het hoofd bieden. Laat het gezegd zijn door de kinderen van onze kinderen dat we, toen we getest werden, weigerden om deze reis ten einde te laten komen, dat we niet onze rug toekeerden en weifelden; en met de ogen op de horizon en Gods gratie op ons allen, gaven we die geweldige gave die vrijheid heet door en, gaven die veilig over aan toekomstige generaties. (belga/mvdb)
20-01-2009, 00:00 geschreven door Den Hooligan 
|
|
|
 |
10-01-2009 |
't Is koud begot |
Is er éne die ni akkoord is met de algemene afgelasting dees weekend ? Ik peins het ni hé. Jongens jongens, ik bevries hier nog met de stoof op volle toeren. Ni gemakkelijk ver nen hooligan om over voetbal enz. te kwebbelen als er géné voetbal is natuurlijk.
'k Weet anders nog wel iet te vertellen. Donderdag was het ver mij en ons Bol Koksijde dag. Schoonzus huurt daar al 25 jaar hetzelfde appartement aan den dijk, ik snap al 25 jaar ni wa ze daar aan hebben maar zij zullen da wel weten.
Pas op, als ik eens buiten kom is avontuur gegarandeerd. Wellie gaan ni mé den auto naar ginder, niks van, wellie zijn openbaar vervoer freaken. Dus met den trein. Railpaske kost 71 euro, das voor 10 ritten, rap uitgerekend rijden we dus van Antwerpen naar Adinkerke en terug met ons beiden: 7.10 euro heen, 7.10 terug X 2 = 28.40 euro. Doe da maar eens met den auto hé. Kom ik ook nog op de lijst van de milieuverzorgers want dienen trein stoot geen fijn stof uit.
Dan ginder nog efkes met de Kusttram, die kost mij door mijn Miva verleden en ons Bol met haar De Lijn statuut génen bal. Mooi meegenomen.
Wat is't verhaal dan eigenlijk , Wel, het plan: 8.51 trein naar Gent, overstappen naar Adinkerke met aankomst 11.51. Maar dan sé, in Antwerpen Centraal kregen we te horen dat onze trein niet zou rijden want in Zwijndrecht was er éné onder nen trein gesprongen. Erg genoeg voor diene mens, dan moette begrip hebben voor de situatie. Geen probleem, we werden op nen trein richting Brussel gezet en we moesten afstappen in Mechelen. Daar konden we dan een trein nemen naar Gent.
Dag geplande verbinding hé. Maar alléé, in Mechelen eraf om vast te stellen dat onzen trein naar Gent zo'n 15 minuten vertraging had. Problemen hé meneer. We zijn er weggeraakt, alléén bleek dienen trein nen L trein te zijn en als ge al eens met de NMBS gereden hebt weet ge dat zo'n L ding overal stopt. Ik heb stationnekes gezien met namekes amaai, Schellebelle enz. Sfeer was goed, we zaten tegenover een koppel uit Geel met 2 kids en zo verrijkt ge uwen cultuur ook nog. En lachen dat we deden .... tot we ergens in een station, ik ben de naam kwijt dik 15 minuten stil stonden. Just toen ik wou gaan vragen ofdat staking was kwam diene met zijn klak op ons uitleggen dat we wel bij de meest ongelukkigen waren want voor ons stond ... ne kapotten trein. 't Viel mee, binnen het half uur hadden ze die in gang gekregen en reden we terug. Tot in Schellebelle want daar was het weer prijs, enfin dat dachten we. De pret kon helemaal niet meer op want we moesten daar wachten tot de IR trein Brussel - De Panne ons voorbij raasde. Snapt'hem, dat was dus de trein waarop wij in Gent moesten overstappen en die daar al bij al zo'n 25 minuten voor ons aankwam.
Enfin, we zijn in Gent geraakt, aangezien onze trein toen al 25 minuten weg was en die maar op het uur rijden tijd genoeg voor een koffietje in 't station van Gent. Volgende trein genomen, een luxe model amaai, in Adinkerke hebben ze 't mooi geregeld, ge stapt van de trein en stapt dan onmiddelijk op den tram. En klokslag 13.30 stonden we in Koksijde.
Dat noem ik 'waar' voor mijn geld krijgen sé.
10-01-2009, 12:51 geschreven door Den Hooligan 
|
|
|
 |
05-01-2009 |
Veruit met de geit |
Bon, bij deze is ons Bekeravontuur dan ook voorbij hé. Mogen we content zijn dat we toch de 1/4 finales bereikt hebben ? Ja zekers maar toch ...
Als we met 0 - 1 verliezen van een Zandvliet met z'n voltallige bezetting dan zegt iedereen, goe gespeeld Rochus, jammer. Nu stellen we vast dat Zandvliet niet met zijn sterkste elftal op het appel verschijnt, blijken we over de hele wedstrijd gezien méér balbezit te hebben gehad en krijgen we toch het scheel op onzen toeter door 1 ongelukkige actie.
Awel, zeer scherp komt het pijnpunt van onze ploeg nog maar eens kiekeboe doen .... we scoren verdekke toch zo moeilijk een doelpunt hé. OK, Lorenz gekwetst en dat scheelt al veel maar sorry, het is niet hij alléén die de doelpunten moet maken hé. Misschien kan er eens iemand mij uitleggen waarom onze ballen altijd naast da gat vliegen en niet erin ?
't Clubke is er wel bij gevaren, lang geleden dat er nog zoveel volk rond den akker stond (alhoewel er heel veel aan serreteelt deden en de kantine niet buiten zijn geweest, kouwschijters )
Ons nu toeleggen op de rest van de competitie hé, als we tegen zondag al een drankje gevonden hebben dat onze schutters doet schieten en hun voeten staan dan in de goei richting, ja dan kan Hemiksem het wel vergeten hé.
Wellie blijven erin geloven zenne gasten, nu gellie nog en 't is in de dameshandtas (da klinkt beter dan zakosj vindeni ?)
05-01-2009, 15:56 geschreven door Den Hooligan 
|
|
|
 |
02-01-2009 |
Beker van Antwerpen 1/4 finales |
Niet vergeten: zondag 4 januari Rochus - Zandvliet voor de Beker van Antwerpen.
Aanvang 14.00 uur - hou er ook rekening mee dat abonnementen, vrijkaarten, 65+ kaarten enz. NIET geldig zijn. Wij vinden dat ook niet leuk maar het Bondsregement legt ons dit op, reden, wij moeten de inkomsten delen met de bezoekende ploeg.
Ik hoop in tegenstelling met de wedstrijd destijds tegen Oosterzonen dat ik nu jullie begrip heb en in de kantine mijnen teut weer ni vol zal krijgen. Ik steek trouwens wattekes in mijn oor, dus als ik stom voorbij loop is dat niet om jullie te negeren maar omdat ik lekker niks hoor.
02-01-2009, 23:17 geschreven door Den Hooligan 
|
|
|
 |
|
Bremerhaven |
Eens iets ander zien dan voetbal ? Klik hiernaast effe op Bremerhaven en maak kenis met de geboortestad van mijn 'Bolleke'.
02-01-2009, 20:46 geschreven door Den Hooligan 
|
|
|
 |
|
 |
E-mail mij |
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
|
Gastenboek |
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
|
|
|
 |