Vijgen na Pasen
.. ik weet het
.. maar jullie missen
niets.
Om de één of andere reden blokkeer ik als iets moet
verzinnen met restjes van die dagen
. Zit wellicht tussen mijn oren
. Wellicht
heeft het ook te maken met het feit dat ik die dagen uuuren in de keuken sta,
het etentje zelf duurt langer en ondertussen staan de restjes van de gevulde
kalkoen ergens te verpieteren
. En mijn maag en de HACCP normen zijn dan voorgoed
om zeep
.
De soep is geen probleem, deze wordt de volgende dag samen
met een bruine boterham met veel boerenboter met nog meer smaal verorbert.
De patés met de homemade appelchutney en
ajuin/rozijnenconfituur vinden ook nog hun weg naar onze maag, zij het met minder
zin
De te veel gekochte kazen als één van de desserts gaan nog
mondjes maat en zitten veilig in een plastiek doos, kwestie van de geur.
De Vasilopita (Griekse Nieuwjaar cake) is al voor een deel
verdwenen in de broodpudding, de rest wordt gevoederd aan de vogels.
De gevulde kalkoenbovenbout
.. wel met voorbedachten rade
heb ik een bout gekocht, niets dan voordelen, kleiner en sappiger, alleen heb
ik de bovenbout zelf uitgebeend (is kwestie van oefening) en opgevuld, de
onderbout wordt zo gebakken. Dit alles om zo weinig mogelijk restjes te hebben
en het is gelukt ! Nog slechts 2 plakjes gevulde kalkoen over en de onderbout
maar die heb tegen al mijn regels in de volgende dag grotendeels
opgepeuzeld met de restjes van de perziken uit blik.
Al bij al niet slecht geresteet vind ik toch maar je moet
mij niet vragen om nieuwe gerechten te verzinnen met de restjes
Aan iedereen een mooi, liefdevol, gezond, zonder restjes
Nieuw Jaar 2016 gewenst !
|