Ik zie het menig TV kok bijna dagelijks doen : het eiwit van
het eigeel scheiden omdat ze alleen ofwel het één ofwel het ander nodig hebben.
Wat ze niet nodig hebben gaat in (in het beste geval) in een kommetje en aan de
kant.
Ik erger me dan geel (of wit, naargelang
) dat er raar of
zelden (de uitzonderingen bevestigen de regel maar ik kan geen uitzondering bij
naam noemen) bij vermeld wordt wat je kan doen met de restjes van de eieren.
Maar eerst een tip of 2 vooraleer je begint te kokerellen in
dit geval bakken :
-
als er in een bakrecept eieren zitten bedoelt
men altijd M(edium) eitjes. Kleine
(small) of L(arge) eieren maken echt wel het verschil tussen een gelukt of een mislukt
baksel.
-
Eieren bewaar je altijd buiten de frigo in hun
oorspronkelijk doosje, een eierschaal is poreus en absorbeert heel snel en
makkelijk de geurtjes in de frigo.
Restjes eiwit :
TIP : vermeld steeds het aantal
eiwitten + invriesdatum op het bewaarpotje (ik gebruik de plastiek potjes van
salades) zodat je recept klopt.
TIP : vermeld steeds het aantal
eiwitten + invriesdatum op het bewaarpotje (ik gebruik de plastiek potjes van
salades) zodat je recept klopt.
Restjes eigeel :
TIP : vermeld steeds het aantal
eigelen + invriesdatum op het bewaarpotje (ik gebruik de plastiek potjes van
salades) zodat je recept klopt.
TIP : vermeld steeds het aantal
eigelen + invriesdatum + of het zoute of zoete eigelen zijn op het bewaarpotje (ik
gebruik de plastiek potjes van salades) zodat je recept klopt.
|