Inhoud blog
  • Kerstmis – Nieuwjaarsetentjes
  • Eitjes
  • Aardappelen
  • Welkom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Restjes... zijn de bestjes
    Lekker, makkelijk restjes verwerken
    18-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen

    Net genoeg aardappelen koken…. Het is niet iedereen gegeven, mij gebeurd het zelden.

    Je kan met de restjes natuurlijk de volgende dag aardappelpuree maken - als je genoeg aardappelen over hebt. Wij lusten het niet : puree van de dag tevoren aardappelen, de smaak is niet hetzelfde volgens ons (mij dus).

    Wat doe ik er dan wel mee ?

     

    Gekookte aardappelen

    De mogelijkheden even op een rij :

    • Invriezen, ik leg de aardappelen naast elkaar en plat in een plastiek zakje, zodanig dat ze ‘individueel’ (zoals dat zo mooi op diepvriesproducten staat) worden ingevroren.

      Gebruik :           

      • Heb je  per ongeluk te veel melk/room in de puree to-be gedaan en bekom je als het ware platte puree ? Neem dan enkele aardappels uit de vriezer,  ontdooi ze in een schaaltje in de microgolfoven, geef ze een behandeling met de pureestamper en voeg bij de platte puree.  Probleem opgelost !

      • Om soepen te binden, aangezien ik toch altijd een aardappel in gemixte soep doe. Laat de diepgevroren aardappelen gewoon meekoken met de rest van de groeten. OPGELET : de bekomen soep is niet meer geschikt om in te vriezen, gezien het afgeraden wordt een product (de aardappelen) 2x in te vriezen

      • Tijdens onze Kretenzische zomer belanden de te veel aardappelen de volgende dag in een slaatje voor de lunch.

      • In mijn papa zijn lievelingsgerecht ‘papa-omelet’ : restje aardappelen bakken – restje champignons bakken – restje rode paprikastukjes bakken + eventuele andere restjes groenten. Alles samenbrengen in een grote braadpan en de geklutste eitjes erover gieten. Lekker !!!!

      • Gewoon bakken in de pan, in de zomer met olijfolie en in de winter met 'smout'.

     

    Puree

    De mogelijkheden even op een rij :

    • Invriezen, ik leg puree op hoopjes naast elkaar en plat in een plastiek zakje / doosje , zodanig dat ze ‘individueel’ (zoals dat zo mooi op diepvriesproducten staat) worden ingevroren.

      Gebruik :

      • Om soepen te binden, aangezien ik toch altijd een aardappel in gemixte soep doe. Laat de hoopjes puree gewoon meekoken met de rest van de groeten.

        Wij zijn gek op stoemp met tomaten en lente-ui (heel lekker bij pekelharing). Restjes van deze stoemp (of van om het even welke stoemp) gaan ook de vriezer in en worden verwerkt in soepen met dezelfde naam en of kleur.

        Dus :     tomatenstoemp in tomaten- / pompoen- / wortelsoep

                       Spruitjes- / spinazie- / savooistoemp in groenten- / spruitjes- / slasoep

        OPGELET : de bekomen soep is niet meer geschikt om in te vriezen, gezien het afgeraden wordt een product (de aardappelen) 2x in te vriezen en de melk in de puree maakt dat de soep sneller zuur kan worden, dus kleine hoeveelheden maken !     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 04/01-10/01 2016
  • 14/12-20/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs