De inspiratie voor de naam van mijn blog heb ik gehaald bij de cupcakes. Hier dan ook het recept van de enige echte 'red velvet cupcake'. Nu de koe bij de horens nemen en het zelf ook eens uitproberen... Ik heb al veel cupcakes gemaakt en versierd maar deze nog niet.
Red Velvet Cupcake
Benodigdheden 2 th lepels appelazijn 1 th lepel bicarbonaat 2 afgestreken eetlepels cacaopoeder 3 eieren 250 ml karnemelk 300 gr. kristalsuiker 4 flesjes rode kleurstof 1 vannillestok 250 gr. zachte, 'goei' boter 250 gr. zelfrijzende bloem
Hoe begin je eraan? 1. Verbrokkel de boter in een kom en mix deze tot ze smeuïg is. 2. Voeg de suiker toe en mix tot hij versmolten is met de boter 3. Voeg de eieren toe en mix op een lage stand tot een homogene massa. Schraap de vannillezaadjes uit de stok en meng ook onder het deeg. 4. Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en cacaopoeder en mix bij het deeg. Meng goed door. Giet de kleurstof en het bicarbonaat erbij en meng opnieuw goed door. 5. Meng tenslotte de karnemelk en het appelazijn onder het deeg. Roer goed zodat je een homogene massa hebt. 6. Schep het deeg in cupcakevormpjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 25 minuten.