Maandag hebben we de opdracht gekregen voor dit project. Ik heb tijdens die sessie lang zitten zoeken naar een geschikt onderwerp. Zo heb ik heel wat leerplannen bekeken om wat inspiratie op te doen. Ik vond het nodig om iets te maken rond de handelsdocumenten of de verschillende betalingswijzen. Maar toen bedacht ik mij dat meneer Fastré vorig jaar een boek ontworpen heeft rond de handelsdocumenten. Ik vind dit boek wel redelijk goed, en vond het dus niet meer nodig om iets gelijkaardigs te gaan maken. Daardoor kwam ik op het idee om de verschillende soorten betalingswijzen te gaan filmen en te verwerken in een site. Dit heb ik dan ook als onderwerp opgegeven op toledo. Toch had ik nog altijd mijn bedenkingen hierbij.
De hele week bleef ik mij afvragen of het wel een goed idee was om die verschillende betalingswijzen te gaan filmen. En als ik die dan op een site zou zetten, wat zou ik er dan verder mee doen? Zondag kwam ik op het briljante idee om een zelf een spel te ontwerpen rond de betalingswijzen en de handelsdocumenten. Ik ben dan op het internet op zoek gegaan naar gratis programma's om een spel mee te ontwerpen. Eerst vond ik het programma Unity, waarmee je verschillende soorten spelletjes zou kunnen maken, althans dat beweerde de site toch. Toen ik het programma had geïnstalleerd en uitgeprobeerd, kwam ik al snel tot de conclusie dat het niet zo'n geschikt programma is voor mijn doel. Met dit programma kan men wel mooie avonturenspelletjes ontwerpen, maar dat was ik niet van plan. Daarom ben ik verder gaan zoeken en kwam ik terecht bij 'Adventure Maker'. Bij het uitproberen van dit programma, was ik onder de indruk. Met dit programma kan je avonturenspelletjes, matchspelletjes ... maken. Ook kwam ik tot de conclusie dat het ideaal is om een virtuele rondleiding mee te maken. Je kan immers frames aanmaken waarin je videobeelden, foto's ... kunt toevoegen. Door deze leuke ontdekking, ben ik voor een 3de keer van onderwerp veranderd. Ik zal nu proberen een virtuele rondleiding te maken in een fictie bedrijf. Hierbij kunnen leerlingen dan zelf het bedrijf en de verschillende afdelingen ontdekken aan de hand van foto en filmmateriaal. Het is ook de bedoeling dat ik bijkomende opdrachten bij dit spel zal ontwerpen. Zo kunnen leerlingen het spel op een leuke manier zelfstandig verwerken en iets bijleren van de verschillende afdelingen in een onderneming.
Vandaag heb ik in de voormiddag het programma 'Adventure Maker' uitgeprobeerd. Ik heb met de handleiding enkele korte spelletjes in elkaar gestoken. Hieruit bleek dat het een heel simpel en gemakkelijk te gebruiken programma is.
Tijdens de sessie ben ik op zoek gegaan naar uitleg over de verschillende afdelingen in een handelsonderneming. Op de VDAB site heb ik heel wat informatie teruggevonden. Zo heb ik leuke filmpjes en beroepenfiches kunnen verzamelen. Deze kan ik gebruiken in mijn virtuele rondleiding. Hierna ben ik op zoek gegaan naar geschikt fotomateriaal. Ook heb ik de handleiding van 'Adventure Maker' helemaal doorlopen.
Nu moet ik alleen nog een concept gaan verzinnen rond mijn fictie bedrijf en dan kan ik starten met het aanmaken van de virtuele rondleiding.