Thomas Rottier's
Inhoud blog
  • 165 miljoen euro...
  • Voetbal op een zondag ochtend
  • Verwelkoming
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    sportvisie
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal op een zondag ochtend

    Voetbal op een zondag ochtend,

    ··Wat maakt voetbal eigenlijk een dergelijk mooie sport? Wat moeten we immers nemen als een criterium voor een mooie sport? Het zijn vragen
    die ik mij stel wanneer ik op een zondag ochtend tussen de dauw en de opkomende zon een voetbalveld betreed. Voetbal een mooie sport? Ik ben geneigd ja te zeggen: als je kijkt naar de grote impact van de sport die enkele momenten op een jaar de dagelijkse realiteit gewoon doet stilstaan en de mensen voorziet van vreugde en van blijdschap. Ik ben geneigd nee te zeggen: wanneer je de scheldwoorden analyseert en de agressie meet van een paar tientallen dronken fans die zondag ochtend opstaan om achter hun kerktoren wat amok te komen scheppen.

    Ik ben me er van bewust dat het hier beide om veralgemeningen gaan die ik tot de extreme doortrek. Maar toch kunnen we ons niet blind staren voor het dubbel karakter van toch wel de grootste sport van onze generatie. Moeten we blij zijn voor de universele vreugde die grote tornooien zoals wereldkampioenschappen of kampioenschappen van het continent teweeg brengen? Of moeten we treuren om het soms wat onderontwikkelde karakter in de kiemen van de sport zelf. Het 4de provinciaal gemekker en gebadder waar de gewone mens vaak mee geconfronteerd wordt.

    Voetbal zal voor mij altijd een sport zijn die ik nooit helemaal zal begrijpen. De sport die heel de wereld samenbrengt en tegelijk de sport die dorpskernen uiteendrijft.....


    Na de korte intermezzo komen we natuurlijk tot de kern van de zaak Wat is een criterium voor een mooie sport? Het is een vraag die mensen niet zomaar belangeloos kunnen beantwoorden. Zal een slachtoffer van supportersgeweld je dezelfde visie meegeven als de hoofdsponsor van een internationaal sportevenement? Ik denk dat we het daar wel allemaal over eens zijn. Waardoor het snel duidelijk wordt dat het hier ook slechts over één bepaalde mening van een sportliefhebber gaat.

     

    Worden wij niet te veel beïnvloed door allerlei factoren die niet rechtstreeks gerelateerd zijn aan de sport zelf. Om terug tot het voorbeeld van het voetbal te komen: Wordt de schoonheid van de voetbal niet opgehemeld door het commerciële bereik van deze sport? De mediabelangstelling aan deze sport creëert een kader dat zo groot is dat heel de wereld er zijn plaats in vind. Maar wat is de achterliggende betekenis om tot het kader te behoren?

     

    Kan het niet zijn dat in allerlei achterstallige landen deze sport zo hoog in het vaandel wordt gedragen om de simpele reden dat op via voetbal deze landen het gevoel krijgen dat ze erbij horen. Ze voelen zich “part of the game” wat je trouwens tweeledig kan opvatten. Op de eerste plaats natuurlijk dat ze meespelen op een wereldbeker of een ander groot evenement. Anderzijds voelen zij zich via die deelnamen een klein deel van de wijde wereld. Volgens mij zitten we hier op een grens dat sport en maatschappij elkaar essentieel raken.

     

    Is het ook niet zo dat wij ons laten leiden door nationale trots bij het beoordelen van een sport? Dit lijkt me vrij duidelijk wanneer je de belangstelling voor verschillende sporten vergelijkt over verschillende grenzen, Ook dit kunnen we verklaren aan de hand van het “part of the game” principe. Het maakt niet uit of het curling is of schermen , wanneer onze eigen hymne door het stadion luidt is het voor ons alweer een vasttelling dat deze sport toch ook zo mooi is.

     

    Als besluit wil ik vermelden dat er natuurlijk verschillende niveaus zijn van sportbeleving. Ik ben er me van bewust dat er een zeer groot verschil is tussen sport op het locale niveau en sport op het internationale niveau. Maar de hoofdvraag die uit dit betoog kan worden afgeleid is over op het internationale niveau wel iets bestaat als een objectief pure mooie sport? Volgens mijn mening is de puurheid in vele gevallen verdwenen door maatschappelijke en commerciële inpakt.


    Pio

    08-09-2008, 01:23 Geschreven door Pio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwelkoming

    beste lezers,

    Na het lezen van allerlei sportforums gaande van de plaatselijke sportclub tot het ozo allergrote Het laatste nieuws kwam ik tot de ingeving
    om een eigen sportforum te beginnen. Het gekibbel van Jan met de Pet en Schele Jef van het plaatselijk staminé werd me wat teveel,vandaar dat ik de hoop vond om via deze manier op constructievere manier over sport wil bebbalen , analyseren en discussieren. Het is mij zeker niet de bedoeling om een specifieke doelgroep te boeien of te bereeiken. Ik beschouw het eerder als een uitlaatklep waar ik mijn sportbeleving aan iedereen kan uiten en waar ik vooral ook van allerlei mensen dingen kan opsteken.

    Veel leesplezier

    Thomas

    08-09-2008, 00:18 Geschreven door Pio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/pio

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    08-09-2008, 00:07 Geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 08/09-14/09 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs