Inhoud blog
  • PIJN DYSTROFIE
  • pijntherapie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Posttraumatische dystrofie (PD)
    tens@fit
    11-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIJN DYSTROFIE

    Na een operatie, beenbreuk, distorsie of een van de vele andere trauma’s die je kunt oplopen, kan in zeldzame gevallen een pijn dystrofie optreden, ook wel posttraumatische dystrofie genaamd. Meestal begint dit symptomencomplex met snel optredende pijn, die op den duur lang kan aan houden (chronisch wordt). Opvallend is dat de pijn niet overeenkomt met de ernst van het letsel.

    Posttraumatische dystrofie - ook wel ‘complex regionaal pijnsyndroom’ genoemd - is een aandoening die op kan treden na een letsel of een operatie aan een arm of been. Bij deze aandoening worden zenuwen betrokken en kan er een abnormale sterke reactie van het lichaam op een letsel of operatie ontstaan.

    Bij posttraumatische dystrofie kan de huidtemperatuur warm of koud zijn. De verschijnselen die kunnen optreden zijn: o.a . pijn (die bij inspanning toeneemt), een gezwollen lichaamsdeel, verschil in huidtemperatuur (warm bij een warme dystrofie, koud bij de koude dystrofie), huidverkleuring van het aangedane gebied (rood of blauw), verminderde beweeglijkheid en pijn bij het aanraken van de huid.

    Wanneer aan vier van de hiervoor beschreven verschijnselen wordt voldaan, kan de diagnose gesteld worden. Het aangedane gebied is veelal groter dan de oorspronkelijke plaats waar het letsel of de operatie heeft plaatsgevonden.

    Naast de hierboven genoemde verschijnselen kan ook nog het volgende optreden: zoals een veranderde / versterkte nagelgroei met afbrokkelen van de nagels, een versterkte haargroei op het aangetaste lichaamsdeel, een verhoogde zweetproductie van b.v. een handpalm of voetzool.

    Samenvattend kan vastgesteld worden dat een posttraumatische dystrofie nog een min of meer onbegrepen ziektebeeld is, dat optreedt na een relatief gering letsel of operatie. Over de behandelingsmogelijkheden bestaat geen algemeen heersende overeenstemming. Daarom gaat elke arts of specialist zelf wat experimenteren en wordt je proefkonijn. Als een arts deze storing aan de lijve zou ondervonden hebben zoals ikzelf dan zou hij of zij dit beter begrijpen

    Gelukkig heb ik een behandeling ontdekt die deze zenuwstoring terug onder controle kan brengen. Per behandeling is dit een 2 uur durende Chinese therapie die ik per toeval heb ontdekt, door op mezelf testen uit te voeren toen ik met deze storing zat opgezadeld en niemand me kon helpen tenzij onzinnige medicatie of inspuitingen voorschrijven, die niets met deze storing te maken hadden. In de meeste gevallen heb ik het binnen een drie tal behandelingen onder controle.
    Voor info: 0475/900.593

    11-09-2011 om 11:49 geschreven door pijntherapeut  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)


    Archief per week
  • 05/09-11/09 2011
  • 23/05-29/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs