Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • brand Diksmuide
 • vko Langemark-Poelkapelle
 • brand Diksmuide/Woumen
 • brand Diksmuide/Beerst
 • reinigen openbare weg Alvringem
 • explosie gevaar Zonnebeke
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • vko Diksmuide/Kaaskerke
 • vko Diksmuide/Leke
 • vko Diksmuide/Esen
 • brand koekelare
 • vat op de IJzer Diksmuide
 • brand Diksmuide
 • oefening Diksmuide.
 • oefening Diksmuide..
 • oefening Diksmuide...
 • brand Diksmuide
 • milieuvervuiling Diksmuide & Langemark
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • tijdelijk buitendienst
 • brand Gistel
 • brand Gistel .
 • reinigen openbare weg Kortemark/Zarren
 • brand Houthulst
 • Nieuwe voertuigen brandweer Westhoek poost Veurne
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  10-06-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Terug brand in de Oude smederij in Kaaskerke 
  Vrijdagnamiddag moest Brandweer Westhoek opnieuw uitrukken naar het leegstaand pand in Kaaskerke bij Diksmuide. Een brandweerman op wandelaar merkte de rookontwikkeling op hij verwittigde de hulpdiensten. In de oude lood lag een hoop oud papier voor de derde keer werd daar brand gesticht. Het vuur was snel onder controle.


  06-06-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Langemark-Poelkapelle
  Drie gewonden op berucht kruispunt te Langemark
  Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Zonnebekestraat in Langemark was het weer prijs. Twee wagen botsten op elkaar daar bij vielen drie gewonden.  Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 19:00 uur de klap moet hevige geweest zijn één van de wagens kwam op een maïsveld terecht mogelijks was de laagstaande zon een rol bij het ongeval. Drie weken geleden gebeurden ook op het kruispunt een ongeval met een motorrijder de werd zwaargewond. Politie, brandweer, drie ziekenwagens en een mug-team snelden ter plaatse. De bestuurster van de Nissan raakte het zwaarst gewond. Zij werd door de brandweer uit het voertuig geholpen. In de Volvo liepen de moeder van 37 uit Ieper en één van de kinderen lichte verwondingen op. Maar ook haar man en de twee andere kinderen, die ongedeerd bleven, werden naar het Jan Ypermanziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was er geruime tijd beperkte verkeershinder. Foto's HV  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Woumen
  Veeneiken vatten vuur op parking provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart
  Zaterdagnamiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een buitenbrand op de parking van het provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart in Diksmuide.
  Eén van de veeneiken die er in het gras zijn opgesteld, had er om nog onduidelijke reden vuur gevat. Bij aankomst van de brandweer had men het vuur reeds gedoofd en moesten ze enkel nog nablussen. In totaal liggen er op de parking van het bezoekerscentrum twaalf veeneiken opgesteld, dit zijn subfossiele overblijfselen van eik uit het natuurdomein De Blankaart die er na de heraanleg van de parking in december 2020 werden opgesteld.


  01-06-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Beerst
  Felle brand vernield woning in Beerst
  In Beerst nabij Diksmuide brak donderdagnamiddag een brand uit in de woning. De brand ontstond bij een stopcontact en sloeg over naar de rest van de inboedel in de woning die op dat moment niet bewoond was. Een voorbijganger merkte de brand op rond 13:50 uur het alleenstaande huis die ook volledige afgesloten is en alle rolluiken naar beneden kon de passant de rook zien langs de ramen. Brandweer Westhoek was snel ter plaatse ze kwamen met groot materieel ter plaatse ze konden vermijden dat het een uitslaande brand werd. De elektriciteitsmaatschappij kwam ter plaatse om de stroom af te sluiten. De woning is onbewoonbaar verklaard.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Alvringem
   Brandweer tijdlang in de weer met opruimen olie van sproeimachine
  De brandweer was woensdagochtend een tijdlang bezig met het opruimen van een fiks oliespoor in Stavele bij Alveringem. Een sproeimachine kreeg er af te rekenen met een defect. Het was de landbouwer van de sproeimachine zelf die woensdagochtend het oliespoor opmerkte. De man reed met het landbouwvoertuig in de Zwanestraat in het centrum van Stavele komende van het dorpsplein. Toen hij ter hoogte van de vrije basisschool ‘t Zwanenest kwam, zag hij dat er door een technisch defect hydraulische olie lekte op straat.

  Het landbouwvoertuig werd aan de kant gezet. De olie bleek inmiddels al over een spoor van ruim 400 meter lang te liggen. De brandweer kwam ter plaatse en moest versterking oproepen van een extra tankwagen en autopomp om het goedje op te ruimen. Die klus nam wat tijd in beslag. Het verkeer in de dorpskern van Stavele was daardoor een tijdje gestremd.

  25-05-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.explosie gevaar Zonnebeke

  Munitiedump gevonden in Zonnebeke

  Dovo en Politie waarschuwen blijven gevaarlijk ook na 100 jaar

  Op een werf werd woensdag tientallen projectielen gevonden tijdens kraanwerken de kraanman totte op een fosgeenbom die begon spontaan te roken. Brandweer Westhoek en Dovo kwamen ter plaatse er werden nog meerdere bomen gevonden een munitiedump uit de Eerste Wereldoorlog in totaal werden er een 80 projectielen gevonden. In de Schipstraat te Zonnebeke. 106 jaar geleden was er een bloederig veldslag bij Passendale. Rond 13 uur werden de hulpdiensten verwittigd de ernst van de situatie drong snel door buurbewoners moesten hun huizen verlaten er werd een perimeter in gesteld..

  Reëel gevaar

  Ook Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper, benadrukt dat gevonden projectielen niet mogen aangeraakt worden. “Verplaats ze dus niet naar de kant van de weg. Obussen vormen na meer dan 100 jaar nog steeds een reëel gevaar.” DOVO haalt elk jaar nog gemiddeld 155 tot 160 ton oorlogsmunitie boven in de Westhoek. “Had die kraan twee tot drie projectielen in een keer geopend, kon een vrij grote fosgeenwolk vrijkomen”, waarschuwt Vanparys. “Men zei me waar het op stond: dat het levensgevaarlijk was, voor mezelf en de omgeving”, aldus Andy. “ Ik heb niet snel stress, maar nu ben ik er goed vanaf gekomen.”

  Even voor 17 uur werd de perimeter opgeheven en kon iedereen terug naar huis.

  Fosgeen is een gas dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd ingezet en zeer giftig is bij inademing.

   


  foto's TP

  24-05-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide

  Brandweer spuit 1000 meter vloeibare mest weg in Diksmuide

  Dinsdagavond rond 21:15 kreeg de brandweer Westhoek een oproep binnen voor vloeibare mest op de rijbaan en gevaarlijk glad in de IJzerlaan te Diksmuide. De mest besmeurde één rijvak vanaf de spooroverweg tot aan de Hoge brug de Brandweer Westhoek post Diksmuide zette een autopomp en tankwagen in voor het schoon spuiten van de baan er werd extra signalisatiewagen uit de post Leke in versterking gestuurd. Wie de vervuiler vermoedelijk een loonwerker is niet gekend. Na een uurtje was de IJzerlaan terug proper en geurloos.


  23-05-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Kaaskerke

  Verkeerd manoeuvres loopt fataal af langs de Oudekapellestr

  Dinsdagavond kwam het tot een zware botsing langs de Oudekapellestraat in Kaaskerke tussen twee wagens. De bestuurder Seat die de Vlastraat wilde in rijden werd in de zijde gegrepen door een andere wagen die uit de richting Oudekapelle kwam. De klap moet zwaar geweest zijn de Seat op zijn dak terecht in berm de belandde op de vangrail. Bij het ongeval vielen twee gewonden en twee honden brandweer Westhoek post Diksmuide kwam de rijbaan schoon te maken tijdlang werd de Oudekapellestraat afgesloten voor het verkeer.


  22-05-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Leke

  Vrouw zwaargewond na ongeval met vrachtwagen in Diksmuide

  Maandagochtend gebeurde er een zwaar ongeval langs de Oostendestraat in Leke bij Diksmuide.Een vrouw uit Gentse werd hier bij zwaar gewond en werd onder MUG begeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. De wagen van de vrouw botste met een vrachtwagen die uit de andere richting kwam de vrouw moest door de brandweer bevrijd worden. Een van de twee voertuigen is van zijn rijvak afgeweken een verkeersdeskundige van het parket moet de juiste omstandigheden achterhalen de vrachtwagen van een bouwfirma uit Diksmuide en geladen met zakken gips kwam in de gracht terecht. De Oostendestraat lag bezaait met brokstukken de politie sloot de straat af er werd een omleiding voorzien. De vrachtwagen chauffeur kon op eigen kracht de vrachtwagencabine verlaten hij werd ook naar het ziekenhuis overgebracht. De lading gips zakken vlogen in het rond de grote deel kwam op het fietspad terecht een ander deel in de weide. De hele voormiddag was de Oostendestraat afgesloten voor alle verkeer.


  21-05-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
  Bestuurster komt in aanrijding met geparkeerde wagen in Diksmuide
  Zondagmorgen omstreeks 06.45 reed een bestuurster van een Opel Corsa in de Esenweg richting centrum Diksmuide. Op een bepaald moment week de bestuurster om nog onduidelijke reden teveel naar rechts en raakte hierbij het linkerachterwiel van een geparkeerde Citroën Berlingo. Door de klap brak het rechtervoorwiel van de Opel Corsa af en kwam de bestuurster tot stilstand in het midden van de rijweg. Brandweer Westhoek werd eveneens opgeroepen omdat er sprake was van rookontwikkeling, maar dit werd onderweg naar het ongeval werd de oproep geannuleerd. De brandweer moest enkel de gelekte olie opruimen. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!