Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • brand Lo-Reninge
 • IGS oefening Diksmuide.
 • IGS oefening Diksmuide..
 • IGS oefening Diksmuide...
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • Milieuvervuiling Diksmuide
 • vko Veurne
 • brand Alveringem
 • brand Langemark-Poelkapelle
 • modder
 • brw oef luchthaven
 • brw oef luchthaven
 • brw oef luchthaven
 • brw oef luchthaven
 • brw oef luchthaven
 • brw oef luchthaven
 • vko Wervik/Geluwe
 • brand Zonnebeke
 • vko Veurne/Houtem
 • vko Ieper-Vlamertinge
 • vko Kortemark
 • vko Ieper
 • Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
 • Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
 • brand Ieper
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  07-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Huisdieren overleven brand niet te Ieper
  Zondagavond om 17:20 werd brandweer Westhoek verwittigd voor een brand in gebouw te Ieper. Bij aankomst van de brandweer waren de meeste vlammen in de woonkamer geblust door de bewoner. Gelukkig waren de deuren van de ruimtes dicht zo heeft de brand zich maar beperkt tot de woonkamer.  Het gebouw liep wel lichte rookschade. De tussenkomst van de brandweer beperkte zich tot wat nablussen en controle. De kat en enkele vogels hebben de brand niet overleefd.
  28-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Lo-Reninge
  Zware brand in stal kost 70 tal varkens het leven
  In Reninge, een deelgemeente van het West-Vlaamse Lo-Reninge, woedde zondagavond een zware brand in een varkensstal. Het vuur heeft het leven gekost aan een zeventigtal varkens. Het vuur werd door de landbouwers van de boerderij opgemerkt rond 17.30 uur. Op dat moment sloegen de vlammen al door het dak van de varkensstal. De brandweer kwam met meerdere korpsen ter plaatse.

  “Het vuur situeerde zich in de isolatie in het dak en was voor de brandweer moeilijk te blussen”, zegt kapitein Guido Snick, overste van brandweerpost Lo-Reninge. Er werd een ladderwagen ingezet om het vuur van bovenaf te kunnen bestrijden. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Gelukkig zat de wind in de juiste richting en dreef de rookwolk weg van de dorpskern van Reninge. Na een uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. De brand heeft het leven gekost aan een 70-tal varkens die in de stal aanwezig waren. Een veearts beoordeelt de toestand van de nog levende dieren. De stal is zwaar beschadigd en een deel van het dak is ingestort. Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk. De straat was gedurende de interventie afgesloten voor het verkeer. foto's D.M  27-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGS oefening Diksmuide.
  Inzetoefening IGS bij Deceuninck plastiek te Diksmuide
  Zaterdagvoormiddag was er een brandweeroefening bij Deceuninck Plastiek op het industrie terrein. Op het tweede en het vijfde verdiep bevonden zich slachtoffers die geëvacueerd moesten worden. Brandweermannen in chemiepakken deden de verkenning later werd beslist om de verdere inzet in gaspakken te doen met behulp van een ladderwagen werden de slachtoffers geëvacueerd. Voor deze oefening werd het gaspakken team uit de zone Westhoek bij geroepen. Tegen de middag was de oefening beëindigd.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGS oefening Diksmuide..
  IGS oefening Diksmuide.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGS oefening Diksmuide...
  IGS oefening Diksmuide
  24-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide
  Reinigen fietspad Diksmuide
  Woensdagmiddag werd Brandweer Westhoek post Diksmuide opgeroepen voor het reinigen van een fietsoversteek ter hoogte van de rotonde in de Eikhofstraat. Daar moest een soort vloeibare mest opgeruimd worden.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuvervuiling Diksmuide
  Olievervuiling in Diksmuide
  Maandagmorgen moest Brandweer Westhoek, post Diksmuide, een gracht afdammen nadat er olievervuiling werd vastgesteld in een beek langs de Oostkerkestraat. De milieuinspectie kwam ter plaatse en volgens schepen van Milieu Marc Deprez kwam de vervuiling van een bedrijf uit de buurt.


  22-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne

  Bestuurder zit uur lang gekneld na frontale botsing

  Rond 5.30 uur zijn twee wagens frontaal gebotst in het gehucht 's Heerwillems, op de weg tussen Veurne en Pervijze, bij Diksmuide. Een bestuurder zat een uur gekneld in zijn wagen. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse, waaronder ook de brandweer. Een Britse bestuurder zat een uur lang gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is zwaar gewond. De andere bestuurder kon zelf zijn voertuig verlaten en is licht gewond. Beiden werden naar het ziekenhuis in Veurne overgebracht. Door het ongeval was er beurtelings verkeer op de plaats van de aanrijding. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Op het moment van het ongeval was het wel aan het regenen, wat het wegdek glad maakte.  JTV

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Alveringem

  Woning onbewoonbaar na zware brand in Izenberge

  Maandagavond werd de brandweer opgeroepen voor een zware brand in een woning in het centrum van Izenberge. De benedenverdieping van de woning is onbewoonbaar. Rond 18.30 uur belde een bewoner van het getroffen huis in deelgemeente Izenberge bij Alveringem de hulpdiensten op. De man merkte binnen plots hevige vlammen op en probeerde nog tevergeefs een bluspoging te ondernemen. Bij aankomst van de brandweerkorpsen van Veurne en Lo-Reninge had het vuur zich al verspreid over een groot stuk van de benedenverdieping. De brandweer kon nog net vermijden dat de brand zich ontwikkelde tot een uitslaande brand en had het vuur snel onder controle.

  De benedenverdieping van de woning is onbewoonbaar door zware brandschade. De bovenverdieping liep zware rookschade op en werd geventileerd door de brandweer. Door de hevige warmte sprongen enkele ramen stuk. De woning is onbewoonbaar. Het gezin krijgt opvang bij familie.

  De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar het vuur ontstond vermoedelijk bij een inbouwspot in het plafond.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Langemark-Poelkapelle
  Schoorsteenbrand in Langemark-Poelkapelle
  Dinsdagmorgen werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een schoorsteenbrand in Langemark-Poelkapelle. Een houtkachel veroorzaakte een kleine schoorsteenbrand. De brandweer kon de schade beperken. Het resterende hout werd uit de kachel gehaald en buiten geblust. Ook de kachel werd buiten geplaatst om het resterende vuur in de kachel te doven
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!