Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • MUG Heli in Diksmuide
 • vko Diksmuide
 • vko Geluwe
 • brand Houthulst
 • stormschade Diksmuide
 • vko Diksmuide/Esen
 • Opendeurdag Lo-Reninge
 • vko Ieper
 • brand Ieper
 • stormschade
 • vko Kortemark
 • nieuw voertuig voor de zone Westhoek
 • redden van dier Roeselare
 • brand Diksmuide
 • beenhesp.
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper/Elverdinge
 • brand Koksijde/Wulpen
 • Aziatische Hoornaar
 • nieuw voertuig voor de zone Westhoek
 • oefening ladderwagen
 • vko Diksmuide
 • vko Alveringem
 • brand Houthulst
 • ongeval Alveringem
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  27-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beenhesp.
  .  21-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUG Heli in Diksmuide
  MUG Heli landt op Grote Markt van Diksmuide
  Maandag iets voor 17 uur werden de hulpen verwittigd ambulance vroeg versterking van de ladderwagen om een persoon te evacueren van het bovenste verdiep van een appartement. Ook werd de MUG Heli uitgestuurd naar de zelfde plaats de heli landde op de Grote Markt van Diksmuide en in de nabijheid van de interventie. Uiteindelijk werd het slachtoffer met de MUG heli overgebracht naar het ziekenhuis te Veurne.
  20-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Baan Pervijze Veurne urenlang afgesloten na gekantelde vrachtwagen

  Maandagvoormiddag was de Nieuwpoortstraat tussen Pervijze bij Diksmuide en Nieuwpoort urenlang afgesloten voor het verkeer na dat een vrachtwagen in de gracht gekanteld was. De vrachtwagen was gevuld was met badkamermeubels en vaten olie alle moest met de hand overgeladen worden. De Roemeense trucker liep geen verwondingen op vermoedelijk was de chauffeur eventjes verstrooit en kwam in de zachte berm terecht waardoor het gevaarte in de gracht zakte. Het takeling duurde enkele uren.


  19-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Geluwe

  Auto met aanhangwagen knalt tegen boom, jonge vrouw en man afgevoerd naar ziekenhuis

  Een auto met aanhangwagen belandde zaterdag tegen een boom in de Ieperstraat bij Geluwe. Een van de twee inzittenden zat gekneld in het voertuig en raakte zwaargewond. Beide twintigers, onder wie een jongeman uit Zonnebeke, werden het ziekenhuis gebracht, hun toestand is stabiel. In de Ieperstraat in de Wervikse deelgemeente Geluwe raakte een Volkswagen Polo met een aanhangwagen zaterdagvoormiddag in de berm naast de rijbaan. De auto knalde tegen een boom en kwam tot stilstand op het fietspad. De aanhangwagen, die geladen was met gestabiliseerd zand, kwam schuin tot stilstand op de berm tussen het fietspad en een landbouwveld.

  De impact en de schade waren aanzienlijk. In de wagen zaten twee personen, een vrouw van 23 jaar uit Wervik aan het stuur en een man van 23 uit Zonnebeke, die gekneld zat op de passagiersstoel. De brandweer van de zone Westhoek werd even voor 10 uur opgeroepen om de persoon uit het verhakkelde voertuig te bevrijden. De man liep zware verwondingen op maar zijn toestand was stabiel. De vrouw was eerder lichtgewond. Beiden werden naar AZ Delta gebracht.

  Tijdens de vaststellingen door de politie van de zone Arro Ieper en de takel- en opruimwerken kon het verkeer beurtelings passeren op een van de twee rijvakken ter hoogte van het ongeval.

  De betrokken aanhangwagen had een dubbele as. “Mogelijk was de auto door de aanhangwagen te zwaar geladen en lag dit aan de oorzaak van het ongeval”, aldus Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.    17-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst
  Woning onbewoonbaar na schoorsteenbrand
  Maandagavond omstreeks 22.30u merkte een bewoner uit Jonkershove, deelgemeente van Houthulst, bij thuiskomst dat zijn woning volledig onder de rook zat, en verwittigde de hulpdiensten. De bewoner was in de namiddag vertrokken en had de kachel laten branden. Wellicht is er een probleem ontstaan in de schoorsteen en is de isolatie tussen vals plafond en plat dak beginnen smeulen. De brandweer moest een gat in het dak maken om tot bij de brandhaard te kunnen, en het vuur te blussen.
  Niemand raakte gewond, maar de bewoner was wel in shock. De woning is omwille van brand-, rook- en roetschade onbewoonbaar.
  16-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormschade Diksmuide
  Brandweer Westhoek ruimt stormschade op
  De rukwinden hebben vandaag opnieuw op meerdere plaatsen in de Westhoek bomen ontworteld. In Diksmuide was een grote zieke linde in de Veldstraat niet opgewassen tegen de hevige rukwinden. Ook het Maria kapelletje kwam hierdoor mee naar beneden, maar het kapelletje bleef intact. Ook in de Portweg moest een omgewaaide boom worden verzaagd.
  15-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
  Inhaalmanoeuvre loopt verkeerd af voor twee wagens

  Dinsdagavond rond 21:20 vielen er twee gewonden bij een zwaar verkeersongeval langs de Klerkenstraat in Esen bij Diksmuide. Tijdens een inhaalmanoeuvre liep het fout een Volkwagen Beetle en een BMW kwamen met elkaar in botsing waardoor de Beetle van de weg geraakte en tegen een elektriciteitpaal kwam om ten slotte in de weiden te belanden. Gelukkig vielen de verwondingen mee de personen van beide wagen een 4 tal ze konden op eigen krachten de wagens verlaten. Er kwamen twee ambulances en een MUG team ter plaatse twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De erg jonge bestuurder hun verwondingen vallen mee. Beide wagens liepen zware schade op ze moesten getakeld worden.


  14-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdag Lo-Reninge
  Opendeurdag Lo-Reninge en presentatie nieuwe tankwagen
  13-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper
  Bestuurder (23) belandt tegen verkeersgeleider in Ieper
  Zondagmorgen vroeg reed een bestuurder tegen een verhoogde verkeersgeleider ter hoogte van het kruispunt van de Noorderring met de Brugseweg tussen de Ieperse deelgemeente Sint-Jan en Sint-Juliaan, een dorp in Langemark-Poelkapelle. Door de aanrijding sneuvelden enkele verkeersborden en raakte de wagen beschadigd. De bestuurder van 23 jaar uit Staden was niet gewond. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Dat bevestigt politiezone Arro Ieper, die even voor 6.00 uur de melding van het ongeval binnenkreeg. Er werd een ademtest afgenomen en het resultaat was safe.
  “Waarschijnlijk was de bestuurder in slaap gevallen”, verklaart Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. Het voertuig moest getakeld worden en Brandweer Westhoek werd opgeroepen om de olie en koelvloeistof op het wegdek te komen reinigen.
  12-03-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Woning onbewoonbaar na brand
  Vrijdagmiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een schoorsteenbrand in Ieper. Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek: "Bij aankomst van het eerste voertuig bleek het om een woningbrand te gaan. De brand woedde in het vals plafond tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping. Er werd onmiddellijk opgeschaald naar woningbrand. Een autopomp en tankwagen werden in versterking gestuurd. De woning is onbewoonbaar. Er is opvang voor de bewoner voorzien. De aanwezige bewoner stond de brandweer op te wachten. Niemand raakte gewond."


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!