Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
 • brand Houthulst/Jonkershove
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • brand Wervik
 • brand Diksmuide.
 • brand Diksmuide..
 • pensioen voor 60 jarige in Ieper
 • vko Diksmuide
 • vko De Panne
 • onweer Ieper
 • brand Ieper
 • brand Ieper
 • vko Vleteren
 • vko Ieper-Vlamertinge
 • reinigen openbare weg Ieper
 • brand Heuvelland
 • brand Lo-Reninge
 • brand Diksmuide/Vladslo.
 • brand Diksmuide
 • brand Diksmuide/keiem
 • vko Diksmuide /Esen
 • vko Watou
 • vko Heuvelland/Wijtschate
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  24-05-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Geluwe

  Vrachtwagen met kalkoenen gekanteld in Geluwe

  Dinsdagmiddag had een Nederlandse vrachtwagen een lading kalkoenen opgehaald bij een kalkoenkwekerij in de Kampstraat te Geluwe, deelgemeente van Wervik. In een scherpe bocht liep het echter volledig verkeerd. De bestuurder keek in zijn achteruitkijkspiegel om te zien of de aanhangwagen mooi op de smalle baan bleef, terwijl de vrachtwagen met zijn linker voorwiel in de zachte berm naast de weg terecht kwam. Alhoewel de bestuurder niet te snel reed probeerde hij nog terug op de weg te komen, maar dat lukte niet. De vrachtwagen schoof steeds dieper en kwam uiteindelijk in de gracht terecht, waardoor de vrachtwagen kantelde. De aanhangwagen bleef wel grotendeels op de weg en kantelde niet. Brandweer Westhoek werd opgeroepen om zoveel mogelijk kalkoenen van de verstikkingsdood te redden, wat ook is gelukt, mede door het slechte weer. Moest het warmer zijn geweest zouden er meer kalkoenen gestikt zijn. De overlevende kalkoenen werden teruggebracht naar de kwekerij waar ze opnieuw in een afzonderlijke stal werden geplaatst en gecontroleerd door een veearts. Nadat de takeldienst de aanhangwagen van de gekantelde vrachtwagen had losgemaakt konden deze kalkoenen door een andere vrachtwagen van dezelfde Nederlandse transportmaatschappij worden opgehaald.
  21-05-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko A19 Geluveld

  Wagen over de kop op A19 in Geluveld

  Dinsdagmorgen is op de A19 in Geluveld richting Kortrijk een wagen over de kop gegaan en daarna op zijn zijkant tot stilstand gekomen. Brandweer Westhoek werd opgeroepen om de bestuurder uit zijn wagen te bevrijden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval ontstond een file vanaf Ieper richting Kortrijk.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Bikschote Langemark

  Jonge vrouw in kritieke toestand nadat ze achteraan op landbouwvoertuig botst en daarna tegen boom tot stilstand komt

  Zondagmorgen 12 mei omstreeks 06.45u kwam het op de Provincieweg te Bikschote, deelgemeente van Langemark-Poelkapelle tot een zware aanrijding van een BMW en een tractor met landbouwmachine. Beide voertuigen reden richting Ieper, toen ter hoogte van het kruispunt met de Diksmuidestraat de tractor linksaf wou slaan, knalde de 23-jarige bestuurster achteraan in op de tractor met landbouwwerktuig. Hierbij liep de wagen zware schade op aan de bestuurderszijde. De wagen tolde nog wat verder en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de bestuurster uit haar wrak te bevrijden. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Een deel van de Provincieweg bleef urenlang afgesloten voor het verkeer.


  05-05-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst/Jonkershove

  Uitslaande brand vernielt woning in Houthulst

  Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in Houtshulst. Bij aankomst van de eerste ploegen stond de woning in lichterlaaie en ging dit gepaard met hevige rookontwikkeling. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de brand was zo hevig dat de woning volledig uitgebrand is. Op het moment van de brand was de bewoner niet aanwezig in de woning. De naburige woningen werden gevrijwaard.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide

  Reinigen openbare weg Centrum van Woumen bij Diksmuide


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Wervik

  Papiercontainer vat vuur op recyclagepark

  Zaterdagnamiddag kort na 15.00u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een buitenbrand op het recyclagepark in de Robert Klingstraat te Wervik. Een perscontainer met papier en karton had er vuur gevat. Brandweer Wervik-post Wervik was net bezig aan een oefening in De Riemeers en snelden zich naar het recyclagepark. Meteen werden de bluswerken gestart, maar het vuur zat binnen in de container. Een haakvoertuig van Mirom werd opgevorderd om de container weg te halen van de pers en daarna leeg te maken voor de nablussingswerken. Bezoekers die op het moment van de brand aanwezig waren konden het recyclagepark verlaten, waarna het park werd gesloten.


  25-04-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide.

  Brand legt keuken van Restaurant in de as te Diksmuide

  Woensdagavond richtte een zware brand veel schade aan in een brasserie in Diksmuide en vlakbij de IJzertoren.Een vuile donkere bruine rook verspreidde zicht over het pand maar de uiteindelijke brand was in de keuken van het restaurant. Een buurtbewoner belde de hulpdiensten hij had wat rook opgemerkt aan de gemeenschappelijke muur. Toen brandweer Westhoek post Diksmuide ter plaatse kwam, kwam er al veel rook uit gebouw ze moesten een garage poort en de van het restaurant forceren.

  De keuken is volledig uitgebrand vermoedelijk woedde de brand al een tijdje tegen die opgemerkt werd door dat de binnendeuren op stonden kon de rook en het roet over het volledige restaurant zich verspreiden en daar door is er veel schade. Het gebouw werd geventileerd zodat alle rook uit het gebouw is wat de oorzaak is een zaak voor de politie.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide..

  .

  .


  17-04-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pensioen voor 60 jarige in Ieper

  Brandweerman Boudewijn (60) krijgt passend afscheid van collega’s

  Dinsdagavond kwam er bij Brandweer Westhoek-post Ieper een oproep binnen voor milieuvervuiling op het kanaal langs de Sasstraat te Boezinge. Brandweerkorporaal Boudewijn Degroote en luitenant Filip Deramoudt begaven zich naar de plaats waar de milieuvervuiling zou opgemerkt zijn, maar eenmaal ter plaatse werd er geen milieuvervuiling vastgesteld. Boudewijn kreeg te horen dat de vervuiling zou afgedreven zijn richting Merkem, waarna ze onverrichter zake konden terugkeren naar de kazerne.

  Wat Boudewijn niet verwacht had, was dat dit opgezet spel was van de collega’s die hem bij terugkeer stonden op te wachten met een erehaag en meerdere interventiewagens, waarna Boudewijn nog een fotocollage uit zijn brandweercarrière in ontvangst mocht nemen en tenslotte kreeg hij natuurlijk ook de traditionele douche.

  Ook de familie van Boudewijn was aanwezig in de brandweerkazerne toen hij van zijn oproep terugkwam. Boudewijn was 41 jaar brandweervrijwilliger en werd bevorderd tot korporaal. “Hij stond voor iedereen klaar, je kon er alles aan vragen”, aldus collega Luc Laseure.

  De brandweerman heeft een mensenleven kunnen redden. “Ik heb ooit iemand uit het water gehaald. Hij werd gereanimeerd en herstelde. Intussen heb ik de man ontmoet. Dat moment in mijn carrière maakt mij het meeste trots.”

  Boudewijn werkt bij de technische dienst van Ieper en gaat ook daar met pensioen tegen 1 mei. “Het is tijd om plaats te maken voor de jongere mensen. Ik heb intussen een en ander meegemaakt: een openhartoperatie in 2005 en een hersenbloeding in 2017. Op 19 februari werd ik 60 jaar, dat is een mooie leeftijd om in schoonheid te stoppen. Ik wil iedereen bedanken voor het eerbetoon. Het pakt mij enorm.” Zelfs de jongste telg in de familie was erbij: kleindochtertje Manon, pas vier maanden oud. “Opa zal nu meer tijd hebben om voor haar te zorgen.”

  Foto: T.P.
  14-04-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Bestuurder belandt met wagen in de gracht in Kaaskerke/Diksmuide

  Zondag iets na 16 u kwam langs de kaaskerkestraat een wagen in de gracht de wagen reed in de richting van Pervijze in een bocht ging de wagen rechtdoor. Een passant stopte bij het ongeval om de man te helpen daarvoor moet hij wel de rechtse deur open met veel macht open trekken en het slachtoffen een man van middelbare leeftijd uit de wagen sleuren hij begon met reanimeren. De hulpdiensten waren vrijnel ter plaatse en namen de reanimatie over ook kwam een MUG team ter plaatse. De Kaaskerkestraat werd ter hoogte van de Oude barriere en restaurant letteburg afgesloten voor alle verkeer. De man werd onder MUG begeleiding over gebracht naar het ziekenhuis te Veurne . Wat de oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs