Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 52 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko Heuvelland
 • afbraak oude brandweerkazerne Veurne
 • vko Veurne
 • brand Diksmuide
 • automatisch brandalarm Diksmuide
 • vko Langemark-Poelkapelle
 • vko Antwerpen
 • vko Kortemark
 • vko Houthulst
 • brand Kortrijk
 • blog
 • brand Nieuwpoort
 • info
 • info
 • brand Nieuwpoort
 • Brandweermuseum Aalst verhuist naar Antwerpen
 • uit de oude doos
 • uit de oude doos
 • Diksmuide
 • brand Veurne/Beauvoorde
 • brand Avelgem
 • brand Kortemark
 • Milieuvervuiling IJzer Diksmuide
 • brand Kortrijk
 • modder Diksmuide
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  24-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Heuvelland

  Wagen knalt woning binnen in Loker  bij Heuvelland

  De 79-jarige bestuurder uit Heuvelland en reed ter hoogte van brasserie Den Heksestoel rechtdoor in plaats van de bocht te volgen. De wagen raakte eerst een boompje en kwam dan tegen de woning tot stilstand. Vermoedelijk werd de bestuurder onwel. De 60-jarige bewoonster beleefde de schrik van haar leven toen een auto plots de voorgevel doorboorde. De wagen van de 79-jarig bestuurder volgde de Dikkebusstraat thv van de brasserie Den Heksenketel ging het mis de. De bewoonster die al jaren zwaar ziek is en bed lag werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis

  Thijs Pattyn


  23-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afbraak oude brandweerkazerne Veurne

  Oude brandweerkazerne in Veurne tegen de vlakte

  In deze kazerne heb ik vele uren les gevold een stukje nostalgie die verloren gegaan is. Onder tussen is de kazerne afgebroken op de plaats komt een publieke rand parking. Tegen halfweg volgend jaar moet de parking met 80 plaatsen klaar zijn. Volgens schepen Anne Dequidt ideaal vlak bij de scholen. De oude brandweerkazerne stond er sinds 1970 in 2013 kreeg brandweer Veurne een nieuwe kazerne in de gebouwen van evenementenhal Furnevent.

  foto's HLN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne

  Bestelwagen slipt in de gracht in Avekapelle

  Een bestuurder, die uit de richting van Avekapelle centrum kwam, schatte een bocht verkeerd in langs de Reygaerdijkstraat. Hij kwam met zijn wagen op zijn flank in de gracht terecht. Brandweer, MUG en een ziekenwagen werden ter plaatse gestuurd maar de bestuurder kwam er gelukkig met lichte verwondingen vanaf. Hij werd naar het az West in Veurne overgebracht voor een medische controle. Volgens de eerste vaststellingen van de politie waren er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. De bestuurder was ook geen eigenaar van de wagen. Door de interventie was de Reygaerdijkstraat korte tijd afgesloten.         foto's José Tyteca
  22-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Brand zet severlokaal buitendienst van supermarkt
  Zondagmiddag werden de hulpdiensten van brandweer Westhoek post Diksmuide opgeroepen voor een brand in het severlokaal in de supermarkt te Diksmuide. Bij aankomst van de eerste ploeg was de brand onder controle enkel nog een nazicht werd er gedaan. De schade bleef beperkt tot het severlokaal. 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.automatisch brandalarm Diksmuide
  Rookmelder inwerking in leegstaande woning 
  Zaterdagavond rond 18 uur werden de hulpdiensten verwittigd voor een rookmelder die in werking was in een leegstaand pand in het centrum van Diksmuide na controle van de brandweer werd de rookmelder uitgeschakeld. 

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Langemark-Poelkapelle

  Zwaar ongeval in Poelkapelle met chauffeur onder invloed: 19-jarige uit Torhout kritiek en grote ravage in straat

  Er is in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 2 uur een zwaar ongeval gebeurd in de Wallemolenstraat in de bebouwde kom van Poelkapelle. Een negentienjarige raakte zwaargewond. Een 23-jarige man uit Langemark-Poelkapelle verloor ter hoogte van een vluchtheuvel de controle over het stuur van de oude Mercedes, die in de richting van het Guynemermonument reed. Het voertuig reed wellicht te snel en botste onder meer tegen een verlichtingspaal. De bestuurder was bij bewustzijn en liep relatief lichte verwondingen op, maar zijn negentienjarige passagier uit Torhout werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs is per direct voor vijftien dagen ingetrokken. Evenwel heeft het parket geen verkeersdeskundige aangesteld, omdat de omstandigheden duidelijk waren en er slechts één voertuig bij betrokken was. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor een inbreuk op de coronamaatregelen rond de nachtklok. De wagen was total loss en bijna volledig in tweeën gescheurd. De takeldienst van Alain Hessel uit Oostnieuwkerke kwam het wrak takelen. Door de brokstukken werd over een afstand van ongeveer honderd meer schade berokkend aan geparkeerde voertuigen, voortuinen en een brievenbus. Door de klap tegen de verlichtingspaal zat de buurt een tijd lang zonder elektriciteit.  Thijs Pattyn

  19-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Antwerpen

  Auto rijdt in op ladderwagen, brandweerman lichtgewond  Een automobilist is donderdag ingereden op een ladderwagen van de Brandweer Zone Antwerpen, die stilstond bij een interventie. Een brandweerman raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde donderdagavond vlak bij het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord. De brandweer was daar met een ladderwagen ter plaatse om een persoon die medische hulp nodig had vanuit een woning naar beneden te helpen. De patiënt was al overgedragen aan de ambulanciers toen de bestuurder van een Range Rover Discovery achteraan tegen de ladderwagen reed.

  “Hoe het ongeval kon gebeuren wordt nog onderzocht”, zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. Op het moment van de aanrijding was het nog licht. Een 38-jarige brandweerman raakte bij de aanrijding lichtgewond. “Onze collega’s waren aan het opruimen”, zegt Jasmien O van de Brandweer Zone Antwerpen. “Hij stond nog in het bakje van de ladder en kon net op tijd wegspringen.”

  De ladderwagen van de brandweer raakte door de aanrijding wel zwaar beschadigd. De korf moest gedemonteerd worden maar de wagen kon nog wel naar de kazerne gereden worden zonder hulp van een takeldienst. De bestuurder van de Range Rover, een 52-jarige Kapellenaar, raakte bij de botsing eveneens lichtgewond. Door het ongeval was de straat een tijd in beide richtingen afgesloten.


  18-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark

  Vrouw belandt met elektrische fiets onder truck na dodehoekongeval

  Een 65-jarige vrouw uit Staden is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een dodehoekongeval in Handzame. Ze belandde met haar elektrische fiets onder een vrachtwagen. 

  Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur op de hoek van de Staatsbaan en de Kronevoordestraat in Handzame. Een trucker kwam van de Staatsbaan en wilde rechtsaf de Kronevoordestraat inslaan. Hij had de oudere vermoedelijk niet gezien. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het kruispunt is nog maar recent open na werken om het kruispunt fietsveiliger te maken.
  foto's Jelle Houwen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst
  Wagen geslipt tegen houten paaltjes in Houthulst

  In de Klerkenstraat is een bestuurder met zijn wagen ter hoogte van de bocht met de Zarrenstraat geslipt en tegen de houten paaltjes terechtgekomen die de woning op de hoek van de Smissestraat en de Holleweg beschermen. Gelukkig konden de paaltjes verhinderen dat de wagen tegen de woning terechtkwam. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken en niemand raakte gewond.

  De brandweer werd opgeroepen voor het oplossen van een 30-tal meter olie - en mazoutspoor. "Het is nog niet geweten of dat er al lag of als dit door het ongeval is", weet commissaris Geert Provoost van PZ Polder.   foto's Filip Vanloo

  14-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortrijk
  Kortrijk: brandstichting in voormalige ziekenhuiscampus, schade beperkt
  De brandweer van zone Fluvia rukte woensdagnamiddag uit naar de voormalige campus Loofstraat van het ziekenhuis AZ Groeninge. Een alerte voorbijganger merkte omstreeks kwart voor vier dat er witte rook opsteeg uit het leegstaande gebouw en sloeg alarm. Bij aankomst van de eerste brandweerwagens bleek een jerrycan gevuld met mazout leeggegoten en in brand gestoken in de gang naar het voormalige operatiekwartier op de tweede verdieping. “Bij onze aankomst waren er nog vlammen, maar die waren in een handomdraai geblust. De schade blijft beperkt tot een deur”, vertelt brandweerofficier Hans Van Poucke. Wie voor deze vandalenstreek verantwoordelijk is, is niet duidelijk. De voormalige ziekenhuiscampus staat sinds April 2017 leeg en werd in 2018 verkocht aan Compagnie Het Zoute, een projectontwikkelaar uit Knokke. Sinds Juli 2020 is men na het verkrijgen van de nodige vergunningen, gestart met het slopen en ontmantelen van de gebouwen op de site. De te slopen gebouwen maken op termijn plaats voor het project “LOOF”: een gemengd project die de Kortrijkzanen heel wat mogelijkheden zal bieden op vlak van wonen, werken en ontspannen.  (NDZ)


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!