met een husbie die niet van kaas houdt, geen evidentie om dan pizza te willen maken.
tot wij vorige jaar in Napels de pizza marinara ontdekten : een pizza met enkel tomatensaus en geen kaas !
nu met een green egg en een pizzasteen in mijn bezit moest het er van komen : my first time making pizza !
Gezien ik kort daarvoor mijn eerste ervaring had opgedaan met pastadeeg maken, was het maken van pizzadeeg redelijk makkelijk.
bloem, water en gist en kneden maar. daarna mooi laten rijzen. dit laatste duurde wat langer dan verwacht maar na 1.5 uur kreeg ik toch een mooi gerezen bol.
Gezien ik nog niet in het bezit ben van een deegrol moest een lege fles wijn deze rol maar vervullen om van die mooie ronde schijven te krijgen.
De kantjes wat omhoog gezet (een paar iets teveel en tehoog maar ja....) en mooi bestrijken met een tomatensaus gemaakt van mooie vleestomaten van groeten en fruit Vincent te Lembeke.
Een tweede pizza kreeg ook wat parmaham erop, kwestie van wat te varieren voor de husbie 
En dan op de green egg. Bleek nog niet zo evident te zijn. En toen kwam er ook nog telefoon van tante Dorette en lap.......eerste aangebrande pizza was een feit.
Dan maar met de tweede geprobeerd en die ging gelukkig wel goed.
Ook heb ik er eentje in de heteluchtoven gestopt om ook deze uit te proberen (zonder steen) en ook deze ging prima.
Het was een start. Nu nog uitproberen met kaas en andere varieteiten........op naar de volgende !





|