Met passie voor koken hoop ik jullie aan leuke receptjes te helpen!
19-03-2013
Lasagne
Pasta, het is echt mijn lievelingseten. Ik eet echt niet graag voorgemaakte maaltijden, dus werd het eens tijd om mij te verdiepen in een lekker receptje voor lasagne. Vermits ik iemand ben die enkel gevogelte en vis eet, ga je ook enkel deze ingrediënten tegenkomen in vis en vlees maaltijden.
Dit is een stevige groenten lasagne. Je kan hier groenten naar smaak toevoegen of weglaten. Het principe blijft hetzelfde.
Benodigdheden:
- 300 gram (kip)gehakt
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 wortelen
- 250 gram champignons
- 6-8 tomaten
- lasagne bladen
- melk
- gemalen kaas
- bloem
- boter
- olie
- peper
- zout
- basilicum
- oregano
Recept:
Ik snij al mijn groenten in stukken zodat deze klaar staan. Mijn ui snipper ik fijn en fruit deze aan in olie. Terwijl de ui aan het aanfruiten is pers ik er mijn teentje look bij. (dit mag meer look zijn naar smaak) Als mijn ui glazig is voeg ik mij gehakt toe en bak dit gaar. Nu begin je beetje bij beetje de groenten toe te voegen. We beginnen met de wortel, paprika en champignon. Daarna voeg ik mijn champignons, courgette en aubergine toe. Als al mijn groenten mooi aangestoofd zijn voeg ik mijn tomaten toe. Dit laat ik sudderen tot er een mooie saus ontstaat. Kruid uw saus met peper, zout, basilicum en oregano. De saus moet tamelijk stevig zijn zodat het niet uitloopt als je ze in laagjes doet. Als de saus te dun is bind ik ze even bij.
Nu gaan we beginnen met de kaassaus. We beginnen met een gewone bechamelsaus. (boter laten smelten, bloem toevoegen en goed laten "bakken", melk toevoegen en op het einde kaas toevoegen en afkruiden)
Verwarm je oven voor op 200°C.
Neem je ovenschotel. Begin met een laagje tomaten-groentensaus, leg lasagneblaadjes tot de saus bedekt is. Doe hierboven een laagje kaassaus en daar bovenop weer tomaten-groentensaus. Doe dit telkens opnieuw tot aan de bovenste laag. Ik eindig met kaassaus en strooi vanboven kaas op de lasange.