Positief nieuws

27-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je rijkdom vinden in Christus
Paulus is een geweldige apostel. Wanneer we zijn brieven lezen, die hij geschreven heeft aan de verschillende kerken, dan geeft hij ons soms een kijkje in zijn ziel.
Deze brieven zijn een verrijking voor ons leven wanneer wij hierover nadenken. In navolging van Jezus, leert Paulus ons dat het steeds gaat om die andere. Het gaat om de naaste medemens. Wie is die naaste medemens? Er bestaat een oud woordje dat niet meer zo gebruikelijk is maar dat, denk ik, wel weergeeft wie onze naaste zijn. 
Dat woordje is "genoot". Dat kan gaan over een klasgenoot, reisgenoot, enz. Het gaat om iemand waar je een langere tijd mee op weg gaat. Vanuit deze gedachte leert de Bijbel ons hoe wij moeten omzien naar onze geloofsgenoten. Het gaat dan niet rijk en arm maar wat leeft er in ons hart. Paulus vertelt een verhaal uit zijn leven waar hij in een gemeente heeft meegemaakt dat arme mensen gaven naar hun vermogen om andere geloofsgenoten in een andere kerk te helpen. Mensen die zelf behoeftig waren, arm waren, gaven een financiele gift voor hun broeders en zusters verder weg in een andere gemeente. We kunnen dit lezen in de brief aan de Korintiers, hoofdstuk 8 en 9. Maar laten we het eens hebben over ons grote voorbeeld. Is Jezus niet de grote leermeester, Is Hij niet Diegene die ons leert om gul te zijn? Heeft Hij niet het grootste en meest waardevolle gave gegeven? Hij onderwees Zijn discipelen steeds weer opnieuw in het geven. God leert ons om gul te geven, omdat Hij alles heeft gegeven.
Onze rijkdom ligt in Christus, Hij heeft ons rijk gemaakt in elk opzicht. Maak er een fijne dag van en ik bid dat onze Vader in de hemel u zegent met Zijn rijkdom om die uit te delen.

27-08-2020 om 07:54 geschreven door pk  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.corona vakantie
Een avontuurlijke motorrit uitgestippeld met mijn zwager. Vorig jaar in 2019 gepland en we zouden morgen 28 april vertrekken. Helaas het corona virus heeft er anders over beslist.
Speciaal enkele dagen vrij genomen hiervoor. Maar we gaan niet zeuren en treuren, als het weer het toelaat morgen, gaan we lekker in de tuin werken. We zijn begonnen met een mooi hekwerk te plaatsen voor de kippen die er nog niet zijn  Very Happy. Ik ga lekker genieten en mijn vrije tijd nuttig besteden. 

27-04-2020 om 00:00 geschreven door pk  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onuitwisbaar
Soms is het moeilijk om woorden te vinden
Woorden die je gevoelens verwoorden
Soms is het moeilijk om te verwoorden wat je ziet
Dat kan verdriet zijn, lijden, pijn
Een machteloos gevoel

Soms is het moeilijk om iets uit je leven te wissen
Er zijn oude sporen, littekens, herinneringen
Het verlies van een dierbaar iemand is onuitwisbaar
Daar is afscheid, maar tot ziens

Een leven dat onuitwisbaar is
Een leven dat indruk heeft nagelaten
Een leven waar goede dingen over te vertellen zijn
Een leven waarin je genoten hebt van je vruchten
Een leven onuitwisbaar

Ter nagedachtenis van een dierbaar overledene. Het ga je goed Francine


16-04-2020 om 07:02 geschreven door pk  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vrijdag
Wij noemen deze dag, de dag dat Jezus werd gekruisigd, Goede vrijdag. Waarom komt deze naam vandaan? Hoelang bestaat deze benaming en de viering ervan?
Ik heb het zelf nog nooit uitgezocht, dus helaas blijf ik het antwoord op deze vragen aan u verschuldigd.
Wat ik wel weet is dat wij gedenken dat Jezus naar het kruis is gegaan om voor ons een hoopvolle toekomst te verzekeren. 
De weg die Hij is gegaan is enorm indrukwekkend. Wij lezen het verhaal vanaf het moment dat Jezus wordt gevangen genomen en dat is voor ons het lijdensverhaal.
Maar als wij nauwkeuriger de Bijbel lezen, dan ontdekken wij dat het lijdensverhaal van Jezus reeds begint nog voordat Hij geboren wordt.
Zijn ouders moesten vluchten vanwege een kindermoordenaar. Jaren later staat Hij als een volwassen man, als de Zoon van God, voor het gerecht. 
Hij moet Zich verantwoorden tegenover Pilatus en verschillende mensen, zoals de priesters, beschuldigen Hem en vertellen valse getuigenissen over Hem.
Tijdens dat hele gebeuren zien wij iets heel bijzonders, namelijk, Jezus verweert Zich niet. Hij spreekt niet tegen, Hij schreeuwt het onrecht dat Hem wordt aangedaan niet uit. Er staat: " Hij gaf op geen enkele beschuldiging enig weerwoord."

Wat een kontrast met ons als mens. Hoe anders gaat dat vaak bij ons? Wanneer wij beschuldigd worden vliegen wij elkaar naar de nek. Zeker wanneer er een leugen over ons word vertelt. We hebben geleerd om zelf voor onze rechten op te komen. We hebben geleerd om te overleven. We hebben in ons leven enige skills aangeleerd gekregen, die wij kunnen gebruiken wanneer wij in zulke benarde situaties terecht gekomen gelijk Jezus. 
De reden waarom Jezus op deze wijze reageert is, omdat Hij weet wie Hij is. Anders gezegd, Hij reageert vanuit Zijn " identiteit". 
In de Bergrede leert Jezus Zijn discipelen om ook zo te reageren. Hij spreekt daar over "zachtmoedigen". Zachtmoedig wil niet zeggen dat je zacht van aard bent.
Integendeel, het wil zeggen dat je je identiteit vind in Christus. Je reageert niet meer vanuit het "vlees", wanneer mensen iets negatief over je zeggen.
Zachtmoedigheid is een eigenschap van God de Vader, die ook bij God de Zoon aanwezig is. Zachtmoedigheid is ook een vrucht van de Heilige Geest.
Dus het is mogelijk dat wij mensen vervuld kunnen worden met zachtmoedigheid, omdat God ons de Heilige Geest heeft gegeven die deze vrucht in ons hart kan leggen. Oefening baart kunst. 

Nog een gezegende dag. Maak je deel uit van een geloofsgemeenschap, een gezegende dienst vanavond.

10-04-2020 om 07:52 geschreven door pk  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weg via het kruis naar de opstanding
In deze corona tijd is het een vreemd gevoel om naar Pasen toe te leven.
Meestal kom je allerlei versieringen tegen die je doen stilstaan dat we op weg zijn naar Pasen.
Vandaag moeten we in ons "kot" blijven en Pasen vieren. 
In het evangelie van Matheus hoofdstuk 26 lezen we dat Jezus Zich ook terug trekt in een woonruimte met Zijn discipelen.
Hij wilt nog een laatste keer met hen een maaltijd (pesach) vieren. Het is een tijdelijk afscheid, want Jezus is van plan om terug te keren.
Maar nu bereid Hij Zich voor op de finale lijdensweg. De weg die uiteindelijk leid tot onze verlossing. Verlossing van onze zonden en de mogelijkheid om eeuwig leven te ontvangen.
Laten we, in deze corona tijden, ons vasthouden aan Gods woord. Ik bid dat Hij u mag zegenen met Zijn sjalom.

09-04-2020 om 16:38 geschreven door pk  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Bijlagen:
http://youtu.be/4gUMQ0KVqek   

07-04-2020 om 06:47 geschreven door pk  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
Hallo
Fijn dat u even tijd heeft en interesse toont om dit te lezen. 
Wij hopen dat u hier iets kunt lezen wat uw dag goed kan maken.
Dat u ook uw eigen verhaal kwijt kunt, indien u dat wilt, maar toch ook iets kunt meenemen om je dag positief in te vullen.
Ik hoop dat we elkaar in de tijd wat beter mogen leren kennen.
Verder wens ik je veel leesplezier en dat je een hou vast mag vinden in sommige dingen om de dag door te brengen.
Gr. Pascal

07-04-2020 om 06:31 geschreven door pk  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/pascal_en_margret

We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

Met vriendelijke groeten,
Bloggen.be-team

26-03-2020 om 18:31 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Je rijkdom vinden in Christus
  • corona vakantie
  • Onuitwisbaar
  • Goede vrijdag
  • De weg via het kruis naar de opstanding
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 24/08-30/08 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 23/03-29/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs