Nen Oermins, a straf Leives bie Santé
Inhoud blog
  • De 12 proefuren van Leuven
  • Welkom Bierliefhebber
  • Laatste creatie
  • Bier en gezelschapspellen
    Zoeken in blog

    Foto
    Nen Oermins
    a straf Leives bie
    06-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste creatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een echt winterbier, amberkleurig met honing en Birnenschnapps, volle smaak ietwat zoetig en alcoholgehalte : hoog

    06-02-2006 om 16:15 geschreven door Oermins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Bierliefhebber
    De bedoeling van deze blog is jullie mijn ervaringen mee te delen omtrent het zelf brouwen van bier.
    Ik ben er al een tijdje mee bezig maar ik denk dat ik door de uitwisseling van ideeën mijn bier nog kan optimaliseren.
    Hoe raar het mag klinken voor de niet zelfbrouwers, bier brouwen is niet moeilijk, goed bier brouwen echter vergt nogal wat geëxperimenteer.
    Maar ja wat is goed of niet goed ,het is allemaal een kwestie van smaak.
    Hoe begin je eraan ?
    We wonen op een appartement en er is dus niet veel plaats voor een grote installatie maar die is ook niet nodig.
    Ik brouw in mijn keuken, spoel flesjes in mijn bad en laat mijn bier gisten in de verwarmingskelder, en dat lukt nog allemaal ook.
    Ik ben begonnen door me een brouwkit aan te schaffen, ik kocht die bij Brouwland in Beverlo en voor weinig geld kan je beginnen brouwen.
    Eens je die hebt koop je best een bierpakket ( er zijn er verschillende : pils,abdijbier christmas,tripel, grand cru ,je moet maar eens op de site van Brouwland kijken), daarin zit een concentraat waar je gewoon water, suiker en gist aan toevoegt,goed voor 9 liter .
    Je laat dan de hele handel gisten en na 10 dagen heb je bier, nog juist afvullen op fles met wat suiker voor de hergisting en na 8 dagen de flesjes in de koelkast zetten.
    En nu komt het, je wacht best een week of 6-8 om het bier te laten rijpen maar je gaat zien het loont de moeite.
    Na een tijdje ben ik beginnen experimenteren met honing ipv. suiker en met verse gist ipv.droge, met kruiden etc.
    Ik heb nu al een twintigtal brouwsels gemaakt, het ene al beter dan het andere ( maar nog niets ondrinkbaar! ).
    Mijn laatste experiment is een bier met toevoeging van echte Schwarzwalder Birnenschnapps , en ik moet zeggen, experiment geslaagd.
    Spijtig dat jullie niet kunnen proeven, alles wordt thuis afgedronken, sorry.
    Indien vragen of suggesties,laat maar komen.





    06-02-2006 om 16:20 geschreven door Oermins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 03/04-09/04 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs