Op dit blog staan er een aantal recepten, maar weet jij er ook een paar , twijfel dan niet en stuur ze door! Dit kan door een bericht in mijn gastenboek achter te laten, of door op de knop 'E-mail mij' te klikken. Ik zet de doorgestuurde recepten zeker op mijn blog!
Smoothies zijn lekker en helemaal niet moeilijk om te maken! Hier zie je het recept voor 2 glazen perzik- bessensmoothie.
Ingrediënten
-1/2 kop appelsap -1/2 kop magere vanilleyoghurt -1 kop verse perziken in schijfjes gesneden en deels bevroren -1/2 kop frambozen deels bevroren -1 1/2 kop gemalen ijs
Sorry, maar vanaf vandaag zal ik niet meer elke week een winnaar-dessert bekend maken via een bericht. Dit komt omdat ik niet altijd tijd heb om zo'n bericht te posten. Wil je toch weten wie de wekelijkse winnaar is, dan kan je dit te weten komen door op 'Bekijk resultaat' te klikken (onderaan de poll aan de rechterkant). Dit wil ook niet zeggen dat je opeens niet meer mag stemmen, hoor, wees gerust. Nogmaals mijn excuses!!
Ben jij die traditionele 'tomatensoep met ballekes' net zoals ik ook al beu?! Maak dan zeker eens deze heerlijke aspergesoep klaar! Origineel en superlekker!!
Ingrediënten:
Voor 4 Personen:
- 500 gram asperges (in stukjes gesneden) - 3 bouillonblokjes (kip) - 1 ajuin (gesnipperd) - 3 L water - 2 eetlepels bloem - boter - 1 dl warme melk - peper en zout - nootmuskaat - 1 hard gekookt ei (in schijfjes) - peterselie voor de garnering
Bereidingswijze:
Smelt wat boter in een soeppan en fruit er de ajuin en de asperges in aan. Voeg de bloem toe en roer alles even door elkaar. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat alles 30 minuutjes koken op een laag vuurtje. Mix de soep en voeg de warme melk toe. Leg in elk bord enkele schijfjes van het ei en schenk er de soep over. Garneren met wat peterselie.
Voor een feestelijke soep kan je op het einde wat gerookte zalm (in stukjes) of wat grijze garnalen toevoegen.
En de top 3 van deze week is weer dezelfde als vorige week! zie vorig bericht (hihi, bespaart mij de moeite om weeral 'Taart en gebak' te typen (oei, toch niet..))
Zin in iets lekkers? Maak dan zeker eens deze heerlijke poffertjes!
- Ingredienten:
125 gram bloem
125 gram boekweitmeel
1 ei
250 ml melk
± 250 ml water
15 gram verse gist (1 zakje droge gist)
50 gram gesmolten boter
zout (als boter ongezouten is)
- Bereiding:
Om poffertjes te bakken heb je een speciale poffertjespan nodig, een pan
met kuiltjes erin met een doorsnede van ongeveer 3 cm. Eventueel kunt U
ook een vergelijkbare pan gebruiken.
Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Meng het bloem met het boekweit-
meel. Maak een glad beslag (hoe dat moet zie je bij de pannekoeken) van het
meel, de gist, de melk en het water (het beslag moet niet makkelijk van de
lepel lopen, maar mag ook niet te dun zijn, pas de hoeveelheid water
hieraan aan). Roer dan het zout, de gesmolten boter en het losgeklopte ei
erdoor. Het beslag moet lauwwarm zijn. Laat het beslag, afgedekt met een
vochtige theedoek, een half uur rijzen op een warme plaats (bij de
verwarming, in de zon of in een oven die op 50 oC staat). Verhit de met
boter ingevette poffertjespan op de hoogste stand. Giet vlug in elk kuiltje
een beetje beslag. Dit gaat het gemakkelijkste in een knijpfles met een
niet al te klein gat of een kannetje. Keer als de bovenkant droog is de
poffertjes om met een vork of satestokje. Ze moeten aan beide kanten bruin
gebakken worden.
De poffertjes eet je heet, met een klont boter en een dikke laag poeder-
suiker erover (je kan er ook wat likeur aan toevoegen).
Ik ben Matilde, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Mati.
Ik ben een vrouw en woon in Ninove (België) en mijn beroep is niks!.
Ik ben geboren op 27/01/1998 en ben nu dus 27 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: muziek, dansen, scouts, tekenen, plezier maken met mijn vriendinnen,....
En ik hou van SNOEPJES!!
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek